ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

גודל תיק גדול

פורום דרום אמריקה
    5
    5
    2958
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • tigerann
      tigerann נערך לאחרונה על ידי

אני מתכננת לצאת לדרום אמריקה לחצי שנה של טרקים וכיף
      עוד לא קניתי תיק וכשהלכתי למדוד המוכר, שמטייל המון בארץ ובעולם, אמר שתיק של עד 40 ליטר יספיק לי בהחלט בתור התיק הגדול. כמובן מתוך עקרון של כמה שהתיק יותר גדול ככה אני אשים בו יותר דברים ושמי שיודע איך לארוז יכול לארוז המון במעט מקום יחסית.
      אשמח לשמוע דעות על סמך ניסיון- האם תיק של 40 ליטר מספיק בתור התיק הגדול? כמובן שאני אקח עוד תיק קטן יותר ליום-יום.
      תודה!
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • yonatanamit
        yonatanamit נערך לאחרונה על ידי

גודל תיק גדול
        זה תלוי... אם את לא מתכננת טרקים אז אין לך שום סיבה להסתובב עם מוצ'ילה בכלל. אבל אני מניח שזה לא המצב.

אם את כן מתכננת טרקים ואת לא פצפונת- (מטר ו-50 ובמשקל של כיתה ז)
        אז תיק של 40 ליטר זה די קטן.
        כמובן שהוא צריך להתאים לך ולהיות נוח אבל גם בגודל סביר.
        55 ליטר מתאים לרוב הבנות ואפשר גם טיפונת יותר, תלוי בך ובדגם.
        בכול מקרה אני לא מסכים אם האמירה הזאת של כמה שיותר גדול דוחפים יותר דברים. בטיול ארוך הצתברו לך דברים ועדיף שהם יהיו בתיק ולא בשק צ'ולות (מה שגם ככה כנראה יקרה בסוף...) וכשיוצאים לטרק משאירים בהוסטל את מה שלא צריך, ולוקחים רק את מה שכן, בלי קשר לכמה מקום פנוי יש או אין.
        היו טרקים שיצאתי אם 30 קילו והיו טרקים שיאצתי אם תיק כמעט ריק.
        אבל בכול מקרה תיק של 40 ליטר זה ממש קטן ואם את רוצה שיהיה לך נוח ושחברייך לטרק לא ישנאו אותך (מה שכנראה יקרה אם יהיה לך תיק קטן ולא תוכלי לעזור להם לסחוב את האוכל Laughing ) אז תקחי תיק גדול יותר...

גם אני מטייל הרבה בארץ ובעולם Wink
        • chancho
          chancho נערך לאחרונה על ידי

העולם של מי ?!
          אהלן
          מוזרים הם דברי המוכר...
          באיזה עולם בדיוק הוא מטייל "המון" ?
          אם את אכן בראש של טרקים, תאלצי לשאת עמך אהל (או חלקו), שק"ש, מזרון, בישוליה, ע"ר, ביגוד חם, אוכל ועוד...
          אני מאמין שגם "מיסטר אריזה נכונה לשנת 2009" ישאר לפחות עם שניים-שלושה מן הפריטים שציינתי לעיל מחוץ לתרמיל, אם יטייל עם מוצ'ילה של פחות מ 65 ליטר בנפח...
          אני מציע לך לרכוש מוצ'ילה בגודל של בין 65 ל 75 ליטר בנפח, וכיוון שאת כבר יודעת ש"ככל שהתיק גדול יותר כך מכניסים אליו יותר דברים" = פשוט אל תעשי זאת...!
          אשמח לעזור בכל שאלה נוספת !
          להתראות, יותם אדלמן, בשם סוכנות הנסיעות "קאסה זולה", בואנוס איירס
          • לילך ב.
            לילך ב. נערך לאחרונה על ידי

תחליף למזוודה, לא?
            טרקים או לא, את צריכה אישהוא תיק שישמש כתחילף למזוודה, לא? ב-40 ליטר לא תוכלי להכניס כלום. מצד שני, כמו שיותם אמר, צריך להזהר עם הכמות שאת דוחסת לתוכו....
            65 עד 75 ליטר זהו הטווח הנכון המתאים לנשים. (מבנה, גדול משקל וכו..)
            • אורי
              אורי נערך לאחרונה על ידי

תחליף למזוודה, לא?
              אני אמנם לא מיסטר אריזה נכונה לשנת 2009, אך ללא ספק סופר ארזן סופר חסכוני, ובתור אחד כזה אני יכול לומר, אין סיכוי שיספיק לך תיק 40 ליטר לטיול ארוך בדרום אמריקה, טרקים לא טרקים, זה פשוט לא יספיק.
              טיול בדרום דורש בגדים חמים שכבר תופסים נפח נכבד. סט או שניים של בגדים להחלפה, כלי רחצה (סבון ושמפו תופסים לא מעט נפח), סנדלים, וכבר מילאת 40 ליטר. וזה עוד בלי לדבר על שק"ש, דברים שתקני ותצברי לאורך הדרך, או סתם אי אלו פינוקים אחרים. גודל כזה גם ודאי לא יספק לטרקים אם בכוונתך לבצע כאלו (ולא יספיק גם אם לא תצאי אל כאלו, כאמור).
              אם ברצונך לחסוך במשקל, 55 זה הגודל המינימלי לטיול שכזה, אם בא לך ללכת על בטוח, 60-65 זה הגודל המומלץ.
              ד"א, יכול להיות שהיה בלבול והמוכר התכוון ל-40 ליטר לתיק קטן? נראה לי מופרך שמישהו בכלל, וכל שכן מוכר בלמטייל יתן המלצה כזו.
              • 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון