מערב ארה"ב- חוות דעת
-
אני וביתי בת 23 נטייל במערב ארהב 3 שבעות בחודש ספט'.את החגים אנחנו נעביר בפיניקס אריזונה ובינהם שילבתי טיול בין לוס אנגלס לסן פרנסיקו, וטיול שני לקניונים ולאס ווגאס .
אני מתלבטת
1.האם התכנון וחלוקת הזמנים נכונה או דחוסה מדי?
2. נאמר לי שהשכרת רכב לשבוע עולה חצי מ10 ימים איפה אפשר לקצץ?.
אנא חוות דעתכם, תודה מראש.
1-7 ניו יורק
השכרת רכב בלוס אנגלס והחזרה בסן פרנציסקו.
8-9 לוס אנגלס
10-11 סאן דייגו
12-13 כביש מס 1 וכל מה שבתוכו
14-16 סן פרנציסקו כוו יוסמטי פארק
18-19 ראש השנה באריזונה פיניקס
20 גראנד קניון
21 אגם פאוול
22 ברייס קניון
23 פארק ציון
24-26 לאס ווגאס
-
מערב ארה"ב- חוות דעתלגבי השכרת רכב - בין 1-4 ימים משלמים לפי תעריף יומי ובין 5-7 ימים משלמים לפי תעריף שבועי. על 10 ימים משלמים שבוע פלוס 3 ימים. זה אמור לצאת בערך ב 50-60% יותר מאשר שבוע, לא פי 2.
אני מניח שאתן טסות מסאן פרנסיסקו לפיניקס. בסאן פרנסיסקו עצמה אין צורך ברכב כך שביומיים האחרונים תוכלו לוותר עליו ולחסוך.
החלק השני שאחרי פיניקס נראה קצת צפוף עם הרבה נסיעה. אני חושב שלברייס וציון וגם לגראנד קניון מגיעים ימים שלמים ולא חצי יום כשהחצי השני שלו מיועד לנסיעה ארוכה. אולי כדאי לוותר על פארק אחד ולרווח את השאר.
-
מערב ארה"ב- חוות דעתאם הבנתי נכון, אתן חייבות להיות בבפניקס בראש השנה, נכון?
האם אתן מתכננות לנהוג מיוסמיטי לפיניקס (590 מייל...)?
הייתי מציעה לך להפוך את המסלול.
לטוס לסאן פרנסיסקו. לטייל עד לוס אנג'לס, אולי כולל סאן דייגו.
מלוס אנג'לס (או מסאן דייגו) לטוס לפניקס.
בפניקס לשכור שוב רכב, ואז לטייל משם דרך הפארקים, עד וגאס וחזרה הביתה.
לגבי השכרת רכב- ברגע שאת משכירה ל- 4, השכרה לשבוע תעלה אותו דבר, וכאן מדובר בשתי השכרות שונות - 10 ימים לקיחה בסאן פרנסיסקו והחזרה ב- LA (או בסאן דייגו)
והשכרה נוספת - מפיניקס עד וגאס עוד שבוע.
טיסה ב- Southwest ב- 18.9 ל- 2 מבוגרים תעלה לכם 119$ כולל כל המיסים. אותו מחיר לטיסה שלהם מסאן דייגו.
נראה לי שתוכלו לנצל טוב יותר את הזמן ואת האפשרויות הפתוחות עבורכן בטיול.
אם נשמע לך הגיוני, אפשר להתחיל לעבוד על תכנון ימים...
-
מערב ארה"ב- חוות דעתאני מבינה שאת מתכונת להגיע מפניקס לגרנד קניון וגם לטייל בו באותו יום (20). הדרך, אם גוגל צודק, כ 4 שעות. כדי שתספיקו להציץ לכמה נקודות תצפית ואולי גם לראות שקיעה (שאלה מה יהי מצב העננות באותו יום) אני מקוה שתכננת לינה במקום או בויליאמס.
הנסיעה לפייג' נמשכת כשלוש שעות (מגרנד קניון) האמת שאני לא יודעת איזה אטרקציות יש שם מלבד השייט באגם (היינו באוגוסט) מקוה שיש גם בספטמבר.
כדי להספיק לטייל בברייס תבדקי אם יש לך מקום לינה צפונית לפייג'.
שאולי תחזרי לישון בו גם אחרי ברייס ולפני ציון. האם את מתכונת לנסוע לוגאס ביום 24 .
אם הכנת לך תכנית של יום ולילה וזה מסתדר לך אז קטע זה סביר גם אם לא לטיול נרחב. אני חושבת שאנחנו לא הקדשנו לאזור יותר זמן ונשארנו עם טעם טוב בפה.
אלא ש הגענו לויליאמס בערב. מוקדם בבוקר נסענו לגרנד קניון ובערב המשכנו עד פייג'. אחרי פייג' נסענו לסדר סיטי שם לנו בלילות הבאים. נסענו ללציון וחזרנו. נסענו ברייס והמשכנו צפונה. בדיעבד היינו צריכים, אולי לבחור במקום כמו kanab אבל הרווחנו דרך נוף יפה. -
מערב ארה"ב- חוות דעתתודה,
אנחנו טסות מניו יורק ללוס אנגלס או סן פרנציסקו כעצתך ומשם לפיניקס ומשם אני חוזרת שוב בטיסה לניו יורק ו3 ימים בברצלונה והביתה.
תודה על הטיפ בעניין השכרת הרכב אבדוק זה נשמע מענייו.
את החגים אנחנו מעבירות בפיניקס, עם המשפחה.
לגבי תכנון כל יום אני עדיין לא סגורה.
-
מערב ארה"ב- חוות דעתהאם לוותר על פארק ציון???
-
מערב ארה"ב- חוות דעתשאולי תחזרי לישון בו גם אחרי ברייס ולפני ציון. האם את מתכונת לנסוע לוגאס ביום 24 .
אם הכנת לך תכנית של יום ולילה וזה מסתדר לך אז קטע זה סביר גם אם לא לטיול נרחב. אני חושבת שאנחנו לא הקדשנו לאזור יותר זמן ונשארנו עם טעם טוב בפה.
לא הבנתי למה הכוונה???? -
מערב ארה"ב- חוות דעתאם הטיסות הפנימיות עוד לא סגורות למה שלא תעשו את הדבר הבא:
השאירו את ניו-יורק לסוף. בהתחלה טוסו ישר לס"פ ומשם תצאו למסלול קווי של 17 יום עד פיניקס. אחרי ראש השנה טוסו לניו-יורק. -
מערב ארה"ב- חוות דעתהרעיון הכי חכם שנכתב כאן עד כה. -
מערב ארה"ב- חוות דעתהטיסות לא סגורות , אבל אנחנו חייבות להתחיל בניו יורק ואחכ לאן שנחליט עם אילוצים של החגים -
מערב ארה"ב- חוות דעתלא מובן משאלתך איך את מתכננת את המשך הדרך אחרי החזרת הרכב כעבור שבוע? שאם זה לוח הזמנים לפארקים ובלי רכב צמוד?- תשכחי מזה ובגדול! אפילו רק כדי לסמן V ולומר הייתי- לא תספיקי. על זה נאמר כבר שמרוב שוויץ ייצא מיץ, כלומר אין אפשרות ריאלית ליישם ובוודאי שליהנות ולחוות. לדרום-מערב ארה"ב הכוללת את קליפורניה, נבדה, יוטה, אריזונה צריך 50 ימים עם רכב ולא 20 יום שמתוכם רק 7 ימים עם רכב!
צודק מי שהציע לך להתחיל במערב ולסיים בניו יורק וע"י כך ליצור רצף הגיוני בין היעדים שרשמת בתנועה ממערב למזרח עם מינימום דילוגים. תצטרכי לנחות בסן פרנסיסקו ולהתחיל מסעך לכיוון יוסימיטי או לכיוון ל.א דרך כביש מספר 1 (יומיים עבורו זה צחוק מן הטבע וטיפשות מצדך). מל.א. תעלי ליוסימיטי ומיוסימיטי תרדי לעמק המוות, משם ללאס ווגאס, משם לפארקים השונים ביוטה - זאיון וברייס, חזרי דרומה לגדה הצפונית שלגרנד קניון ומשם תפסי אזימוט לאריזונה עם מה שיש בדרך (ויש!) ותרי על סן-דייגו, ותרי על אגם פאוול וגלן פארק ואפילו כך לא יספיק לך הזמן כדי לקחת אוויר לפעמים. -
מערב ארה"ב- חוות דעתאני אהיה עם רכב גם מפיניקס לא התכוותי לעשות את זה רגלי!!!
תודה, אבל את הטיול אני צריכה לעשות בשני מעגלים, ניו יורק בהתחלה חגים באריזונה , והשאר ביקורים באזור. -
מערב ארה"ב- חוות דעתשלום,
כוונות טובות ורצון לעזור לא חסר. לא לי ולא לאחרים. מה שחסר כאן זה פרטים. לא ברור ממה שכתבת עד כה, מה היא התכנית המדויקת. אני לדוגמא הצעתי לכן להעביר את ניו-יורק לסוף ואת כתבת שאתן חייבות להתחיל בניו-יורק. זכותכן. אבל כפי שלא יכולתי לנחש את זה, גם אף אחד אחר לא יכול לנחש מה ממה שכתבת בגדר חובה ומה בגדר תכנית שפתוחה לשינויים.
לכן אני מציע לך לכתוב במדויק מה התכנית לפי תאריכים. צייני את התאריכים שאתן חייבות להיות במקום מסויים ואת אלה שבהם אתן פתוחות להצעות. נסי גם לרשום אילו יעדים הם החשובים לכן ביותר. קחי בחשבון שיהיה קשה ולא מומלץ להכניס את כל היעדים שציינת בהודעה הפותחת למסגרת הזמן שלכן. -
מערב ארה"ב- חוות דעתMNMN שלום.
התוכנית הבסיסית הראשונית שנתת באילוצים של ראש השנה אפשרית.עדיף להתחיל בס.פ ולהתקדם לאל.אי.
8,9,10 ס.פ
11,12 יוסמיטי
13,14,15 כביש 1
16,17 אל.אי
טיסה לפיניקס
18,19 פיניקס
20 גראנד קניון לינה בפארק/טוסיאן
21 פייג' (פרסת הסוס קניון אנטילופ שייט??)
22 ברייס לינה ליד/מאונט כרמל
23 ציון לינה ספרינגדייל/וגאס
24,25,26 וגאס + טיסה לנ.י
אופציה נוספת:
8,9,10 ס.פ
11,12,13 כביש 1
14,15 אל.אי
16.17 סן דייגו
טיסה לפיניקס
18,19 פיניקס
20 גראנד קניון לינה בפארק/טוסיאן
21 פייג' (פרסת הסוס קניון אנטילופ שייט??)
22 ברייס לינה ליד/מאונט כרמל
23 ציון לינה ספרינגדייל/וגאס
24,25,26 וגאס + טיסה לנ.י
-
מערב ארה"ב- חוות דעתהנוסחה שאמרו לך לגבי השכרת רכב היא דרך מענינת להגיד דבר יותר פשוט. בארה"ב מעל 4 ימים ועד שבוע עולה כמו 4 ימים. לכן היות ובעשרת הימים יש שני רביעיות אז המחיר יוצא כפול.
ביומיים לא תוכלי לעשות את כביש 1 וכל מה שבתוכו. לזה דרושים 3 ימים ולכן או שתוסיפי יום או שתוותרי על הקטע הדרומי הפחות אטרקטיבי ותיכנסי לכביש באיזור סאן לואיס אוביספו.
גם סאן םרנסיסקו ויוסמיטי בשלושה ימים אומר שרק תיטעמי מסאן פרנסיסקו כי היא לכשעצמה ראויה לשלושה ימים. זה בסדר אבל רק תהיי מודעת שלא תוכלי למצות. -
מערב ארה"ב- חוות דעתתודה תודה תודה לכולם על העזרה הטיפים והרצון הטוב,
אני נוחתת בניו יורק שכבר ראיתי מס פעמים,ב1- 6 ל ספט' .
ולכן חשבתי אולי להוריד יום מניו יורק ולהוסיף בהמשך
7,8,9, ספט -סן פרנציסקו - 3 ימים ללא רכב ( אם אפשר?)
11-12 - יוסמיטי- 2
13,14 - כביש 1 - 2 בלי החלק הדרומי , תודה על הטיפ!
15,16 - סאן דייגו - 2
17 לוס אנג'לס - 1
18 בבקר טיסה לפיניקס -
מערב ארה"ב- חוות דעתקודם כל - אפשר סאן פרנסיסקו בלי רכב, ואז תקחו את הרכב ביום האחרון, כשאתן יוצאות לדרך.
אני חוזרת ואומרת משהו שכתבתי כאן כבר כמה פעמים - היוסמיטי יבש לגמרי בספטמבר, מה שאומר שאין מפלים. זה לא שלא יפה שם, אבל פחות מאשר באביב, ומכיוון שמדובר בנסיעה רצינית, אולי שווה לך לשקול שוב את הכדאיות של הנסיעה אליו.
אם תורידו את היוסמיטי, תוכלו אולי לשלב ביקור ב-Muir Woods המקסימים, שנמצאים במרחק נסיעה קצר מאד מסאן פרנסיסקו, ובנאפה ואלי.
תטוסו מ-LA לפיניקס?
-
מערב ארה"ב- חוות דעתתודה,
כן נטוס לפיניקס , עדיין לא הזמנו את הטיסה, אבל זו הכוונה. אלא אם נמצא סידור נוח זול יותר.
אני מתחילה להשתכנע באמת לוותר על יוסמיטי.
איך הקניונים האחרים ציון ברייס וגרנד קניון בספט'? -
מערב ארה"ב- חוות דעתבעיני לפחות, הברייס הוא היפה מכולם.
מזג האוויר אמור להיות סביר, אם כי ביוטה (ברייס) הפתיע אותנו שלג(!) בתחילת אוקטובר בשנה שעברה.