הגעה פרוואטי- גואה (דלהי?)
-
צריכה עצה-
מגיעה לדלהי, עולה לעמק פרוואטי לבערך שבוע-שבוע וחצי. אח"כ רוצה לרדת לעוד כשבוע בגואה. רעיונות על איך לעשות את זה?
כרגע חשבתי על נסיעה חזרה לדלהי, וטיסה לגואה.
יש טיסות אחרות? רכבות מענינות?
תודה, טל -
הגעה פרוואטי- גואה (דלהי?)לא הייתי שם עדיין
, וכדי שלא תישארי ללא מענה עד שיענו הוותיקים . . . 
אם תחליטי לחזור מדלהי למומביי ( טיסה למומביי מדלהי עולה בערך 2500 רופי ומעלה קרי 240 שקל בערך , ומשם לגואה אז בלונלי פלנט בדפים המצולמים של אטרקציות ( ממש בתחילת הספר הענק הזה) , אטרקציה מס' 6 = נסיעה ממומביי לגואה במסילת קונקאן אומרים שבדרך תוכלי לראות כמה מהנופים המרהיבים של הודו, לפי הכתוב יש צי רכבות שיוצא מידי יום ממומביי לגואה . ובתכלס , יש שדה תעופה בגואה שנקרא דאבולי , שוכן ליד העיירה ואסקו דה גמה ( גואה הרי מושבה פורטוגזית במקור..)
מבחינת מרחקים - על המפה , עמק פארבאטי רחוק בערך 2000 ק"מ מגואה ( פארבאטי בצפון הודו וגואה , כידוע בחלק הדרומי . . . כדאי לזכור שרק הנסיעה בין פארבאטי לדלהי משהו כמו יום +... ( אין רכבת )
ושוב מתוך הלונלי פלנט - בעמק קולו ליד עמק פארבאטי יש את שדה תעופה בהונטר - מבדיקה באינטרנט האם יש טיסות משם לגואה עולה שיש טיסות מעמק קולו לגואה במחיר שמתחיל מ 7800 רופי ( יעני בערך 750 שקלים בערך
אחרי שקראתי את מה שכתבתי , ומאחר ואת מודה שאת קצרה בזמן , אז כנראה שהעדיפות היא לטוס מקולו לגואה לאחר שביקרת בפארבאטי ( וסיפרת לפורום איך היה..
)
עד כאן לבינתיים , בהצלחה בטיול
-
הגעה פרוואטי- גואה (דלהי?)זה רעיון טוב,
אני בודקת גם את האפשרות של טיסה מצ'אנדיגר לגואה, רק שאני לא כלכך יודעת איך עוברים מהעמק לצ'אנדיגר.
אין ספק ששווה לחסוך את החוליה המיותרת של לחזור לדלהי באוטובוס רק כדי לטוס דרומה...
לגבי הרכבת- תודה על הטיפ, אתה יודע כמה זמן לוקח לה?
המון תודה שוב! -
הגעה פרוואטי- גואה (דלהי?)רכבת מומבאיי גואה יוצאת בשעה 11 בלילה ולוקח לה כ 14 שעות -
וותיקים מה וותיקים...כאחד שעוד לא היה בהודו התוצרת שלך משתווה לתוצרת של עגבניות השרי של יעקבס,
סחטיין עלייך!!!אני מדמיין לעצמי איזו הפגזה נחטוף כשתחזור...
(צריך לארגן את הממ"ד דחוף
)יאאללה תמשיך, מתים עליך,
-
תגובה מ עגבניות השרי שללא נראה לי שיש טיסות מבהונטר ישיר לגואה גם לא למומביי
אבל רגע יגיעו יותר מומחים
וכן גולני ינון נראה כבר מכור
ואנחנו היינו מודאגים
-
תגובה מ עגבניות השרי שליעקובס , גולני , אני מסמיק והכל בגללכם . . .
עכשיו ברצינות נתתם אתרים נוחים למשתמש כמו - http://www.makemytrip.com/ , עכשיו רק נותר למלא את שמות המקומות ולראות , רשמתי תאריך אקראי והתקבלה רשימת מחירים עבור טיסה מבהונטר לגואה ( לא זול אבל יש )
מילה ממקום של התרגשות לקראת הנסיעה , יש לי הרגשה שחלק מהגולשים גם אם שואלים באמת שאלות ברמה בסיסית ומטה כאלה שכל ספר יתן מענה , להערכתי הם לא מתעצלים אבל מההתרגשות וההלם לקראת ההלם , לא מגיעים למצב של פעולה .
http://www.mapmyindia.com/ או קחו לדוגמא את האתר הזה שעוזר לא מעט להתאפס על מרחקים ותמונת הדרך . . .
אבל בת'כלס - שום דבר לא מחליף את החוויות של אלו שהיו שם והתנסו במו רגליהם/ישבנם . . . . ומכאן שהיא הנותנת . .
אני מרגיש שאתם , החבורה המרכזית של הפורום נותנים מידע ומעודדים לא מעט מבקרים - חלקם אקראיים , חלקם לא , ועל כך הרבה מחמאות - תחי הנתינה לשם נתינה
-
יאללה עם כיבודים של עגבניות השרי שללגבי טיסות גואה בהונטאר, לא בדקתי שוב, אבל אם אני זוכרת נכון מדובר בטיסות עם חניית ביניים בדלהי והחלפת מטוס. כלומר בטבלה באתר זה נראה כאילו יש טיסה ישירה אבל אם מסתכלים על השעות אז משהו לא הגיוני וכשבודקים את הטיסה באתר של חברת התעופה עצמה מגלים שמדובר בכמה טיסות, לדעתי טיסות לבהונטאר יוצאות רק מדלהי. בידקו באתרים של Jagson Airline וגם Kingfisher. -
יאללה עד שאני קולטתבכלל הדיון היה על ינון המקסים שהצטרף לפורום, גם אני שמחה לקרוא את התגובות שלך, בעיקר בגלל שאתה מביא נישה חדשה ומעניינת על התקופה שלפני, וזה נהדר שאתה משתף בידע הרב שאתה צובר כל הזמן, כל הכבוד. אילה -
ינוןאני מרגיש שאתם , החבורה המרכזית של הפורום
למי הכוונה
ואנחנו (המשפחה המופרעת)מרגישים שאתה מצטרף אלינו
אבל המבחן קבלה שלך
יהיה רק אחרי שתחזור מהטיול
ותוכיח עם תמונות כמובן שאתה גם מופרע
וכמו שאיילה כתבה והגיוני שמטוס קטן מבוהונטאר לא ימשיל לגואה
לא כלכלי לחברה -
ינון, גם אני...כשקראתי את התשובה שלך חשבתי על מה שכתב גולני ויעקבס
רציתי לכתוב לך כל הכבוד על איך שאתה מברר ולומד ומתכנן את הטיול שלך
באופן כזה שרואים שמעניין אותך באמת לאן אתה הולך ואיך מתנהלים העניינים
וגם איך שאתה מנסה לעזור לאחרים למרות
שעדין לא היית ביעדים... אבל קבל ח"ח עצבני, יש לך פוטנציאל אדיר להצטרף למשפחה
שבת שלום -
היי ינוןמצחיק, אבל גם אני כמו גולני ויעקבס לאחר שקראתי את ההודעה שרשמת כאן
חשבתי איזה יפה מצדך שאתה מנסה לעזור לאחרים למרות שעדין לא היית במקומות בעצמך
ואני מתרשמת מאוד מהצורה בה אתה מתעניין ושואל וחוקר ומוצא מידע וכל דבר שקשור
לטיול שלך ולמקומות שאתה מתעתד להיות בהם, קבל ח"ח עצבני ולדעתי אתה מועמד
רציני ביותר להתקבל למשפחה
. לגמרי. אז שבת שלום וכל מה שכתבו לך כאן מגיע לך, הרווחת ביושר. -
עכשיו זה באמת מצחיק כיכתבתי תגובה אחת והיא לא נקלטה, לפחות ככה זה היה נראה אצלי
ואז כתבתי הודעה אחרת ובסוף יש 2 הודעות שלי...
נו, למה מתעללים בי? אין מנוחה לרשעים? -
לגבי טיסות פניםאני משתמשת באתר מצוין - http://www.travelguru.com והוא נותן את הטיסה בין היעדים. כשלוחצים על details רואים את הפירוט - נחיתה בדלהי, באיזו שעה בדיוק ומתי ההמראה למומביי. ממש נוח. גם עוד לפני הלחיצה על מקש "פרטים" אפשר לראות אם הטיסה כוללת חניית ביניים או לא. -
תודה לכם וותיקי הפורום
הכל מההתרגשות אנשים - אתם הרי יודעים שלחץ לפני. . יכול או לשתק או לדחוף אותנו לפעול - אז מנסה לפעול ( חלק כמובן על ניוטראל) ובינתיים חושב על כל מיני נושאים הזויים כמו 1 רופי = 85 אגורות בערך . . מצחיק לא ? 10 רופי = 85 אגורות , 100 רופי = 8.5 שקל וכן הלאה . .
לדוגמא , אם הבנתי נכון , מתקיימים דיונים מרתקים - משא ומתן - באיזורי הצפון על מגורים בגסט-האוס ב-150 רופי ללילה לעומת 200 רופי. 200 לעומת 250 . . . וכו..
הפער המדובר עומד על 50 רופי שהם 4 שקלים ושייבה. . .( אני מחייך ) ,
למרות שבחודש זה כבר מסתכם , לסכום של קצת יותר ממאה שקל. הנושא משעשע ומסקרן - עד כמה זולה הודו ?
מאידך הקטע של השתיה , עדיין לא התעמקתי בנושא אבל אני סקרן האם זה מעשי באמת לטהר מים ? או שרובנו בוחרים בדרך הפשוטה של קניית בקבוקי מיים מינראליים ? הרעיון של מניעה משתיה ממקורות מים רגילים לתקופת הטיול , עוד נושא למחשבה. . .
ולסיום - אתם -אנשי/נשות הבסיס המוצק של הפורום - מפרגנים ומחזקים, ומפחיתים את מיפלס החרדה באופן עיקבי ( אני ממש מרגיש את זה , ובטח גם אחרים . . ) - לא נותר אלא להגיד - תודה.
-
תודה לכם וותיקי הפורום
1 רופי = 8.5 אגורות צ"ל
-
תודה לכם וותיקי הפורום
ינון אתה מופרע
תרגיש חופשי רובנו היינו כמוך
מבולבלים,לחוצים ,
מתרגשים ומבלבלים את המוח
מים בבקבוק סגור עם אבטחת הפקק (אתה כבר תלמד)
להיתמקח על 50 רופי בשביל לינה לא בגיל הזה
דרך אגב בן כמה אתה
שבת שלום -
לא טיהרתי מים מעולםלא מעוניינת להתעסק עם זה, קונה בקבוק מים עם פקק סגור וזהוא. גם בארץ
אני הרי קונה מים מינרלים אז שם זה זול יותר ואין שום בעייה. יחד עם זאת פה ושם
יצא לי בקטנה לשתות מים רגילים שהגישו לי בכוס באיזו דאבה. וחשבתי לעצמי מה יקרה... התכוננתי לגרוע
ביותר ולא קרה כלום. ענין של מזל אני מניחה, לא ממליצה לעשות את זה אבל.
-
תודה לכם וותיקי הפורום
לפי הת"ז - 48 וחודש
.
-
שתיית מים בהודוינון, אני בהחלט מבינה מאד את הצורך בלשתות מים חיים, בשבילי זה מאד מוזר לחוות מדינה להתפלש בעפרה, ביביה, מקדשיה, מאכליה, מבלי לשתות את המים שבה. הנזק שבקבוקי הפלסטיק יוצרים בהודו הוא עצום, ברב המקומות אין בכלל מערכת שמתמודדת עם הבעיה ואנחנו התיירים ממשיכים לזהם, בכלל בלי נקיפות מצפון. אז כן יש אפשרויות אחרות.
מכיוון שזה נושא שכבר נכתב פה אני מוסיפה את השרשור מקודם.
וחוזרת ואומרת אפשר לשתות את המים בהודו מבלי להיות חולים.