ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עלות ביפן לשבועיים

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    9
    10445
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shokolate
      shokolate נערך לאחרונה על ידי

מדובר על טיול תרמילאים באוקטובר שעדיין לא ברור המסלול שלו בדיוק
      בהנחה שישנים בדורמס וקונים את הפאס רכבות, כמה אמורים לעלות בגדול שבועיים ביפן?

חשוב לי מאוד לדעת. עיינתי במה שכתוב באתר אבל עדיין לא הצלחתי לסכם את העלות לטיול תרמילאים...
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • meni1234
        meni1234 נערך לאחרונה על ידי

עלות ביפן לשבועיים
        אני גם עושה טיול כזה באוקטובר

ועשיתי חשבון שרק לינה אוכל ונסיעות עירוניות זה בסביבות 60 דולר ליום

מתי אתה נוסע?
        • dodo the tiger
          dodo the tiger נערך לאחרונה על ידי

עלות ביפן לשבועיים
          להוציא כרטיס טיסה.

פאס לשבוע יעלה בסביבות ה-300$ (ללא עמלות בעת הקנייה, אולי כן..).

בטיול תרמילאים בו יושנים בהוסטלים בעיקר, תשלם בין 15-35$ ללילה.

מבחינת אוכל, קניית אוכל מסופרמרקטים או אכילה במסעדות איטריות (ראמן, סובה) וכדומה יכולה להסתכם ב-15$-30$ גם כן.

הוצאות אחרות, כניסה למקומות, תחבורה עירונית שלא כלולה בפאס וכדומה.. תשלים את העלות היומית לסכום שהוא בין 60-80$ בממוצע ליום. אבל בהחלט יכולים להיות ימים שתוציא קצת פחות.

מומלץ לנחות בטוקיו ולהמריא מאוסקה, או להיפך. זה הרבה יותר מסתדר מבחינת מסלול הטיול, במיוחד למשך זמן של שבועיים.

אתה יכול להעריך שעלות הטיול תהיה בערך 100$ ליום, לא כולל כרטיס טיסה.

בהצלחה.

אני ממליץ לך ללכת להרצאות, יש מרצים לא רעים בכלל.
          • okss14
            okss14 נערך לאחרונה על ידי

עלות ביפן לשבועיים
            מדי פעם יוצא לי לענות על שאלות בפורום ובדרך כלל זה על עלויות ביפן.
            בגלל ההודעה הזאת ועוד הודעה מתחתינו החלטתי להתערב..
            אני טיילתי ביפן באפריל שנה שעברה והייתי תרמילאי.
            ישנתי באכסניות, וכמה פעמים אפילו בחדר של מלון עסקים (גם קפסולה הוטל אגב שזה אחלה דבר) .
            לגבי אוכל, בוא נגיד שחסכתי בתחום הזה אבל ממש לא הייתי רעב.. חסכתי באיכות לא בכמות.
            ארוחת בוקר אכלתי איזה מאפה או שניים גדולים (שזה בהחלט מספיק לטעמי ) . ארוחת צהריים הייתה היקרה ביותר ואכלתי במסעדות קטנות כל מיני נודלס ודברים כאלה , גם מקדונלדס.
            בערב קניתי לעצמי משהו בסבן אילבן או אפילו עוד ארוחת נודלס (ראמן).
            בין הארוחות לא חסכתי מעצמי ואכלתי כל יום לפחות גלידה אחת וחטיף אחד.
            מבחינת כניסות לאתרים נגיד בקצרה איזה אתרים נכנסתי בתשלום:
            מגדל אומדה באוסקה, הגנים באוקיימה, מוזיאון הפצצה בהירושימה, בקיוטו נכנסתי ל3-4 טירות\מקדשים\ , ה\בהימג'י נכנסתי לטירה ולגנים , בטוקיו לתצפית במשרדי הממשלה, טוקיו טוואור, ועוד איזה מוזיאון או שניים...הייתי גם בנארה ומיאג'ימה שהכניסה לשם היא חינם (רק נסיעות)... אני בטוח שיש עוד כמה שלא הזכרתי
            בקיצור, לא נכנסתי לכל אתר אפשרי, אבל אני בהחלט מרגיש שמיציתי את הטיול.
            עשיתי רישומים של כל מה שבזבזתי ויצא לי:
            שימו לב- כ60 דולר ליום כולל הפאס.
            אני מאמין שהייתי יכול אפילו לחסוך עוד, אם הייתי רוצה(למשל ישנתי איזה 4 לילות במלונות יקרים יותר, סביב ה70 דולר ללילה).
            בקיצור, טיול תרמילאי ביפן בהחלט אפשרי ואפשר בכיף לטייל עם 60 דולר ליום כולל פאס, כמובן לא כולל כרטיס טיסה
            • radler46
              radler46 נערך לאחרונה על ידי

עלות ביפן לשבועיים
              לא ברור לי איך אפשר להקציב 60 דולר ליום לטיול תרמילאים כולל הפאס.

אם נניח שאתה קונה פאס לשבעה ימים, ונניח שאתה משלם כולל עמלות 350$ אזי יוצא שמחיר הפאס לבד הוא 50$ ליום,ואפילו נניח שאתה קונה פאס לשבועיים ואתה לא משלם עמלות אזי זה עולה כ475$ כלומר כ 35$ ליום, ואז נשאר לך 25$ ליום?? שזה צריך להספיק גם ללינה וגם לכניסה לאתרים וגם לאוכל וגם לנסיעות שונות שלא כלולות בפאס.

לא מבין כיצד זה אפשרי אלא אם אתה לא משלם על לינות.

רמי אדלר
              • shokolate
                shokolate נערך לאחרונה על ידי

עלות ביפן לשבועיים
                תודה לכל העונים...

ואני בת אגב. שלא רגילה למחירים כאלה גבוהים בטיולי תרמילאים..

למישהו יש מסלול של טיול?
                • okss14
                  okss14 נערך לאחרונה על ידי

עלות ביפן לשבועיים
                  החישוב של הפאס לא מדוייק.
                  אולי הייתי צריך לנסח את עצמי אחרת. בטיול שלי, ובהרבה אנשים עושים ככה, קניתי פאס לשבועיים כאשר טיילתי שלושה שבועות.
                  אני לא זוכר את המחיר המדוייק אבל זה יוצא : מחיר לחלק ל21 יום.ככה שהעלות יוצאת בערך 15 דולר ליום עד כמה שאני זוכר.
                  אתה יודע מה, בוא נניח 50 דולר ליום בלי הפאס+15 של הפאס ואתה מגיע ל65 דולר ליום.
                  לדעתי זה יותר מאפשרי והכל בתנאי שאתה מטייל כמו שאני טיילתי או פחות מזה.
                  הפשרה היחידה שלי הייתה כניסה לאתרים. אני אולי לא מאפיין את דעת הקהל אבל לדעתי מספיק להיכנס למוזיאון אחד או שניים, לטירה אחת או שניים, לגן אחד או שניים ולעוד איזו תצפית או משהו כזה..
                  אני ראיתי איזה 5 טירות בטיול הזה והתרשמתי מכולם, אבל מה, שילמתי רק לאחת מהן (הימג'י) וראיתי אותה מבפנים.
                  לדעתי, מה שמיוחד ביפן זו ההרגשה הכללית והחוויה של "עולם אחר" הרבה יותר מאשר להיכנס למוזיאונים ולטירות...
                  בנוסף לזה יש הרבה מקומות נחמדים שאתה לא צריך לשלם לכניסה אליהם, כמו מיאג'ימה ונארה שהיו ממש כיפיות.
                  זו כמובן דעתי ואני לא אומר לאף אחד איך לטייל כן?

הדבר היחידי שאני מצטער זה שאת הכסף ש"השקעתי" במלונות יקרים (בכמה לילות התפנקתי כמו שרשמתי) לא השקעתי במסעדות ומבחינה קולינרית אני מרגיש קצת פספוס למרות שטחנתי סושי כמו מטורף ... פעם הבאה אני אפצה על זה:)
                  • radler46
                    radler46 נערך לאחרונה על ידי

עלות ביפן לשבועיים
                    ל OKSS14. מה שלומך.התגובה האחרונה שלך היא כבר יותר סבירה, ואני מקבל את האפשרות שהצגת לחיות על 50$ ליום לא כולל הפאס, אבל בכל זאת חישוב הפאס שעשית איננו מדויק.לפי החישוב שהבאת מחיר של 15$ ליום מוכפל ב 21 ימים, יוצא 315$, ואין שום מצב שאתה יכול לקנות פאס לשבועיים במחיר זה.פאס לשבועיים עולה כידוע לך 45100 יו ללא עמלות שזה במחירי היום כ 475$,ובחישוב ל 21 ימים, יוצא לכן כמעט 23$ ליום.גם אם קנית הפאס לפני שנה אזי המחיר היה 22$ ליום.ואם קונים את הפאס בארץ, ומשלמים את העמלה זה מייקר בעוד 4-3 $ ליום את הפאס.ולכן אם תוסיף 25$ בממוצע עלות הפאס, לעלות של 50 אזי תקבל 75$ ליום טיול ולא 65$.ובחישוב ל21 יום יוצא 1575 $ לכל הטיול.

חוץ מזה האם לא "שווה" להוסיף עוד 15 עד 20 דולר ליום בכדי לעשות את הטיול יותר איכותי? ועל זה אני מדבר. נכון שביקורים באתרים זה עניין של טעם, וגם אני מסכים איתך שלא צריך להיכנס לכל מוזיאון או לכל טירה, אבל יש בכל זאת מקומות ש"אסור" להפסיד כמו המוזיאון הפתוח בהאקונה, או הטירה בהימאגי או הגנים בקאנאזוואה ובמקומות אחרים ועוד. ושלא לדבר על האוכל.ומה עם התחבורה? רק הפאס להאקונה לשם דוגמא עולה כ 40$,וכל כרטיס יומי בטוקיו שזה המינימום עולה כ 11$.
                    לסיכום, נכון שאפשר לעשות טיול כזה בתקציב צפוף של כ 75$ ליום אבל לדעתי שווה להשקיע עוד כ 15$ ליום מינימום מה שישדרג את הטיול בכמה רמות.

רמי אדלר
                    • dodo the tiger
                      dodo the tiger נערך לאחרונה על ידי

עלות ביפן לשבועיים
                      טוב...

מעניין מה היה שער היין-דולר באפריל 2008. באפריל 2009 הוא היה בין 96 לבין 100 ין לדולר.

היו תקופות שהין היה 120 לדולר וזה משנה דברים.
                      בכל מקרה, מחירים הפאסים לא משתנים לעיתים תכופות.

כשאני עשיתי חישוב בהחלט חילקתי את מחיר הפאס לחלקי הימים שטיילתי ביפן ויצא לי תוספת של 20-25 דולר בערך ליום, בנוסף לעלויות לינה ואוכל. רק כך הגעתי ל80-100$ ליום. היו ימים שגם הוצאתי חצי מהסכום הזה (קאגושימה למשל..שם יש הוסטל של 15$ ללילה וארוחת ערב בהוסטל של 3$).

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון