טיפים מרוכזים לאפטלינג
-
לכל הטסים להולנד ולכל מי ששאל איפה מוצאים את התרגום של מפת האטרקציות של אפטלינג, הינה לפניכם המסמך השלם (והמשופץ) עם כל הטיפים שאספתי על מנת שתוכלו להפיק את המקסימום מהביקור במקום קסום זה:
• כדאי מאוד להזמין כרטיסים באינטרנט (חיסכון של 2-4 יורו לכרטיס + חיסכון של עמידה בתורים)
• להגיע מוקדם עד 10 בבוקר, לתכנן את זמני הנסיעה בהנחה שיכול להיות פקק של חצי שעה בכניסה לאפטלינג
• שימו לב לשעות סגירת הפארק המשתנות במהלך חודש יולי, החל מה-13 ביולי עד סוף אוגוסט הפארק נסגר ב -9 בערב ובשבתות נסגר בחצות. פגשנו ישראלים שהגיעו ב12 וחצי כי חשבו שהפארק נסגר ב9 בערב אך בפועל הוא נסגר ב-6...
• כרטיס חניה (8 יורו) + מפה ( 1.5 יורו) קונים אחרי שנכנסים לפארק בחנות המזכרות שבכניסה
• הפארק ענק (470 דונם) והמרחקים גדולים. כדאי להסתובב עם מפה עליה תסמנו מראש את כל האטרקציות שחשובות לכם (לפי הפירוט שלמטה) ותתכננו את המסלול
• לקחת בחשבון שהפרופורציות במפה לא מדויקות והמרחקים לפעמים הרבה יותר גדולים ממה שנדמה
• השירותים בכניסה הם בתשלום אבל השירותים שבמסעדות הם בחינם
• כשהפארק נסגר בשעה 6,הפקקים ביציאה בלתי נסבלים לכן, או שיוצאים חצי שעה לפני, או (כפי שאנו עשינו) נשארים להסתובב בחנות המזכרות שנשארת פתוחה שעה אחרי סגירת הפארק או שפשוט נחים על הדשא
המפה ברובה כתובה בהולנדית מלבד ואין שום הסבר לגבי סוג האטרקציה (הרבה ישראלים שפגשנו פספסו אטרקציות שבמפה הופיעו בצורה תמימה ולא אטרקטיבית) לכן חשוב היה לי לחלוק איתכם את המידע על האטרקציות השונות.
להלן מספרי האטרקציות כפי שמופיעים במפה (נכון ליולי 2009) והסבר מילולי של רוב המקומות (לרוב על סמך התרשמותינו האישית ולעיתים על סמך חוויות של אחרים)
[1] חלום הפנדה - סרט טבע אקולוגי תלת מימדי (ועוד כמה מימדים
) שמראה כיצד פוגע האדם בטבע אך בסופו הפנדה מציל את "העולם". מתוק מאוד, אין תורים, בהתחלה יש אולם המתנה שמציגים סרטי טבע ואחר כך נכנסים לאולם אז לא להתייאש...
[2] פארק האגדות – איזור קסום ביותר! אגדות שקמות לתחיה (יפהפיה הנרדמת, כיפה אדומה, הנסיכה והצפרדע ועוד) בתוך בתי אגדות מתוקים ומושקעים עם דמויות נעות. אם לא הייתם כאן-לא הייתם באפטלינג.. כאן תמצאו את הפחים המדברים ואת החמור שמטיל מטבעות מישבנו..
כדאי להקצות לפחות שעה לשוטטות במקום גדול ומקסים זה .ילדים וילדים בנפשם יכולים לשוטט כאן שעות!!!
[3] קרוסלות לילדים (סוסים וכרכרות עולים ויורדים)
[4] כנל
[5] כנל
[6] Dream Flight -מערת הפיות -אטרקציה מקסימה שבה נעים על גבי קרוניות שמרחפות כביכול באויר מעל מיצגים מרהיבים שנלקחו מתוך עולם חלומי של פיות, שדונים, ארמונות מרחפים באויר והמון פרחים ופרפרים. מאוד מושקע ועשיר בפרטים חוויה שאסור לפספס. (תורים ארוכים אבל שווה !)
[7] ווילה וולטה- מתקן המדמה בית מכושף בו הנוסעים מתהפכים בבית באמצעות תזוזה של המושבים והתפאורה (לא לסובלים מסחרחורת)
[8] אנשי הלאף - קרוניות מתוקות שנעות על מסילות גבוהות מעל בתי אגדות – אטרקציה מקסימה ביותר ותור סביר
[9] רכבת שמקיפה את כל הפארק מסביב– חביב לא יותר
[10] אזור של מתקנים מסתובבים – אין תורים אבל לא אטרקציה מיוחדת
[11} מוזיאון אפטלינג.
[12] "פסטיבל קרנבל" – ממש כמו "it’s a small world" בדיסני, נעים על גבי קרוניות בתוך מבנה עם מיצגים של בובות מתנועעות שמייצגות כל מיני מקומות בעולם. חמוד ביותר , תור סביר
[13] הנשר(ווגל רוק)-רכבת הרים מהירה בחושך עם אפקטים של סאונד ולייזר... בסך הכל לא מדובר בירידות תלולות שהופכות את המעיים אבל הסיבובים מהירים והאדרנלין משתולל
[14] ספלים מסתובבים – חמוד לחובבי הסחרחורות.. תור סביר
[15] אין מידע
[16] Doolhof maze -שיחים גזומים בצורת מבוך שמסתתרות בו הפתעות. עם גשרים וסילוני מיים מפתיעים – אטרקציה פתוחה שנכנסים אליך דרך חור של מנעול
[17] הפגודה – מבנה עגול ומקסים שמתרומם לגובה 45 מטר ונותן תצפית על הפארק וסביבותיו – נחמד רק אם אין תור ארוך כי מדובר באטרקציה שמסתיימת תוך דקה
[18] גונדולה – שיט באויר הפתוח על סירות שנעות על מסלול כבלים ועוברות בין ברווזים שחפים ונוף נפלא – מומלץ ביותר גם אם התור נראה ארוך כי זו אטרקציה שנמשכת כעשר דקות (אנחנו לקחנו את זה כדי להרגיע אותי מהחוויה המפחידה ברכבת ההרים החשוכה וזה אכן הרגיע...)
[19] אטרקציה לילדים – אין לנו פרטים
[20] אין פרטים
[21] ספינת פיראטים – ממש כמו בארץ
[22] אין פרטים
[23] אין פרטים
[24] פייטון – רכבת הרים עם 4 לופים – לחובבי האקסטרים.. נחשבת הכי פחידה בפארק
[25] ההולנדי המעופף – רכבת הרים מקסימה בה חלק מהנסיעה הרכבת שטה באגם מלאכותי – לא לפספס!
[26] פגסוס - רכבת הרים מעץ שנסגרה ובשטחה אמורה לקןם רכבת הרים חדשה
[27] פיראנה – שיט סוער באבובים, משעשע ביותר, לא מפחיד, חוויה קצת קצרה מידי יחסית לתור הארוך...
[28] הטירה המכושפת – כניסה לאולם שמציג כביכול בית רוחות – ממש לא מרשים. מיותר לחלוטין אין תורים אבל מובן גם למה..
[29] בובאן – "המזחלות של בוב", רכבת הרים לא מאוד גבוהה אבל מהירה
[30] פאטה מורגנה – מסע על גבי קרוניות בין מיצגים שנראים לקוחים מאגדות אלף לילה ולילה – נחמד ביותר!
[31] שיט עצמי בסירות משוטים
אז לסיכום:
האטרקציות המבוקשות (ז"א עם התורים הארוכים) הן: 6, 12, 13, 24, 25 27, 29, 30 לכן כדאי לעשות אותם מיד עם פתיחת הפארק או אחרי השעה 6 בערב (בתאריכים שהפארק פתוח עד 9) כי אז התורים קצרים יותר באופן משמעותי!
חוץ מהאטרקציות שבמפה יש גם ליצנים שמסתובבים ומופעי רחוב מתוקים...
שיהיה לכולם טיול מוצלח ומהנה!!!!
תיקונים והערות יתקבלו בברכה
-
טיפים מרוכזים לאפטלינגאותך למנהלי הפורום
להעביר ל 1001 טיפים ומייד!!!
470 דונם? בטוחה?
אולי תסעי למדוד שוב?
הג'מוס -
טיפים מרוכזים לאפטלינגאבוי לי שהכעסתי את הג'מוס...
ובכן, לצערי כל המידע הארוך הזה פשוט לא נכנס בטיפ אחד אלא בארבעה טיפים... ואין לי מושג איך אני משרשרת טיפים...
אז ראשית אני מתנצלת בפני הנהלת הפורום ומשתמשיו על עוגמת הנפש שנגרמה,
ומזמינה את המנוסים (והג'מוסים) להאיר את עיני ולהסביר לי איך אני דוחסת את כל זה לטיפ אחד...
ו-כן, ספרתי וזה בדיוק 470 דונם... -
טיפים מרוכזים לאפטלינגסחתיין על התרגום!
בחלק מאתרי התיירות ההולנדים לעיתים נדמה שאם הם היו מחלקים
מפה בעברית הם היו צריכים להדפיס יותר מאשר באנגלית.
לגבי אפטלינג:
1.כרטיסים לחניה ניתן לקנות גם בקופה הראשית בכניסה.
2. יצאנו עם סגירת הפארק - לא היו פקקים בכלל. בכניסה כן.דרך אגב
גם לחנות כמעט בסוף השורות זה ממש לא נורא. עוד 3 דקות ברגל ממש לא
משנה כלום.
3. קנייה מוקדמת של כרטיסים - לא קנינו אבל גם לא חיכינו יותר מ-3 דקות בתור בקופות בשעה 10:45 באמצע יולי.
4. שירותים "רגילים" בתוך הפארק לא עלו כסף כלל.
5. פארק האגדות - הדיבוב של הדמויות בהולנדית כך שמי שלא מבין את השפה
יכול לחלוף על פניהם מבלי להרגיש שהוא הפסיד משהוא. האזור אולי קסום מבחינת העיצוב אבל אין כאן שום רייד מעניין.
6. אטרקציה 7 - לא זזים יותר מנדנדה גדולה אך ההרגשה היא של סיבוב מושלם. אין שום התהפכות. אטרקציה טובה ושווה מאד לטעמי אך לא מומלצת לילדים קטנים 7-9 ומטה.
7. זמני התורים בזמן שאנו היינו בפארק היו לעיתים קצת שונים. למשל
לפסטיבל קרנבל - מס 12 חיכינו הכי הרבה זמן. כך שלדעתי הזמן הוא יחסי,(ואני לא הראשון שאומר זאת....)
איפה היו הליצנים ומופעי הרחוב? לא ראינו בכלל.
מופע ההחלקה על הקרח מתקיים בעונתו, רק בחורף. אין בקיץ.
אם מישהו ישלים את האטרקציות שחסרות לך אפשר להדפיס, ולשדך לדף
שקונים (קצת חוצפה לא?) בכניסה.
ושוב כל הכבוד על המידע!
-
לאה יקרהלא הבנת בכלל.
כוונותי טובות כשלך.
למה לך לשבור את הראש?מנהלי הפורום שימו לב-לדעתי מדובר על טיפ מצויין ושימושי - מיצאו אתם את הדרך להעבירו למדור 1001 טיפים!
תודה לאה - בכלל בכלל לא הכעסת אותי, נהפוך הוא
תודה
הג'מוס -
טיפים מרוכזים לאפטלינגיפה מאד
אני בטוח שלשרשור הזה תהיה דרישה רבה -
טיפים מרוכזים לאפטלינגלאה שלום,
טיפים מצויינים! אני הדיירת מהאשכול הקרוב העוסק באפטלינג באוקטובר...ולאחר קריאת המפה נדמה כי נעלמו הספקות...
תודה
מג -
טיפים מרוכזים לאפטלינג
-
טיפים מרוכזים לאפטלינג - תשובה לאריקהי אריק ותודה על ההערות.
אין ספק שההתייחסות לתורים הינה לגמרי סובייקטיבית, ומן הסתם תלויה בהמון גורמים. קשה להעריך בדיוק איפה יהיה תור ארוך יותר מהשאר אבל אני מאמינה שרשימת האטרקציות שסימנתי כפופולריות צפויות יותר לתורים ארוכים ולכן כדאי להיערך בהתאם.
אגב, גם אנחנו היינו ביולי ונדהמנו מהתורים בכניסה ובעיקר ביציאה (חצי שעה המתנה ליציאה מהחניה) ולכן אם אפשר להזמין כרטיסים באינטרנט ולחסוך זמן וכסף אז למה לא?
לגבי כרטיסי חניה, מלבד קופה ראשית אפשר גם לקנות באוטומטים בנוסף לחנות מזכרות.
לגבי מופעי רחוב אין לגביהם פרסום. פשוט מי שעובר במקרה באזור מרוויח ...
מצ"ב לינק לסרטון שצילם מורי ורבי-הג'מוס
-
למה, למה לעצבן?...
לאונת,
אפשר עוד טיפ קטן?? קטנטנן???....
ותכף בטח יצעקו עליי ויתרעמו אבל אני כותב אותו מדם ליבי..
יומייםםםםםםםםםםםםםםםםםם,
יום ועוד יום = יומייםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
אם ייצא לכם ואם יש קצת זמן, אין יותר כיף מזה. נשבע!! בלי לחץ, נהנים מכל הפארק ומכל מה שיש בו בלי ריצות. תמיד היינו שם כל פעם ליום אחד ולפני שנתיים החלטנו לנסות איך זה יומיים וגילינו שזה ממכר ומהנה...
ואפשר אפילו לשדרג את זה וללון במלון קטן בקצהובל בשם "דה-קרון", מרחק הליכה של חמש דקות (מדוד עם סטופר) מהפארק וקונים אצלם גם את הכרטיסים.... הרכב בחניה של המלוןואתם הולכים באיזי וגם בערב חזרה למלון.. תענוג.
ולא רחוק מהמלון יש גם מסעדה סינית טובה..
לאונת, ביעסת אותי. עכשיו בא לי לאפטלינג.. שוב, בפעם הרביעית... קצת חולני, לא? בגילי...
כל פעם אנחנומ לוקחים את הילדים כתירוץ...
אורן
-
לאורן מלאונתאורן יקירי, הגם אותך איכזבתי?
מצטרפת להמלצות בקול גדול - לכו על יומיים באפטלינג!
ואני חששתי שעיצבנתי אותך בגלל שהעזתי לכתוב הודעה ארוכה שמתחרה במגילות הידועות (והנפלאות!) שלך
-
לאורן מלאונת
כמו שאומרים האהבלים שלא מבינים עברית אבל רוצים להיעזר בעברית גבוהה כדי לשדרג את תדמיתם: נהפוך הוא, לא רק שלא אכזבת אותי, אף עצבנת והרגזת אותי...
סתם, זה אחלה וזה תמיד כיף להיזכר.
ובאמת סחתין על היוזמה שלך...
תבורכי
אורן -
טיפים מרוכזים לאפטלינגסליחה על אהבלותי, אבל איפה המפה?
צריך מפה עם מספרים מותאמים בכדי להבין, לא?
אם כבר, אז כבר.
סעו ותהנו,
יוסי -
טיפים מרוכזים לאפטלינג - ליוסיהי יוסי,
את המפה של האפטלינג אתה קונה באתר עצמו...
אין טעם לסרוק ולהעלות אותה לאתר כי היא יוצאת קטנה מידי ולא יעילה (המספרים לא ברורים מספיק)
-
טיפים מרוכזים לאפטלינג
צודק, איפה המפה?
אני רוצה גם מפה!
בכל אופן, נשמר מיד במועדפים לשעת הצורך!
תודה רבה וכל הכבוד!
-
טיפים מרוכזים לאפטלינג - ליוסיהנה נסיון לא ממש מוצלח להעלות מפה של האפטלינג.
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-2507755/srch-%D7 %90%D7%A4%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%92+%D7%9E%D7%A4%D7%94#m sg_2507755
זה מה יש
תקנו בחנות..
הג'מוס -
טיפים מרוכזים לאפטלינג - ליוסיאותי בכלל מרגיזים כל מיני אתרים שגובים דמי כניסה לא מבוטלים ואח"כ גובים בנוסף על מפה להתמצאות באתר.
זה בערך כמו להגיש לך במסעדה את האוכל ובשביל השימוש בסכום, צריך לשלם בנפרד.
אני חושב שניתן לסרוק באיכות טובה ואז אולי האתר יעזור בפרסום, או שיעבור במיילים.
יוסי -
טיפים מרוכזים לאפטלינג - ליוסיכל הכבוד בלי הגזמה על ההשקעה והשיתוף.
אבל לבעלי לב חלש כמוני חייבת להתייחס למתקן שנקרא הנשר שגרם לי להיות הפוכה כמעט שעה, ממש הרגשה רעה.
נדמה לי שאפילו בספר של יונית יש התייחסות אליו כאזהרה.
אני לא היחידה שהרגישה כך ביציאה ממנו וכדאי שמי שרגיש ידע שהשימוש בו לא נעים .
אמנם כל אחד מרגיש אחרת אבל המתקן הזה מבחינתי ממש היה מוגזם.
לגיבורים- סעו ותהנו.מבחינתי הוא מוקצה. -
טיפים מרוכזים לאפטלינג - ליוסי
ג'מוס, סורי.........
אני לא רואה טוב! קטן לי מדי.
-
טיפים מרוכזים לאפטלינג - ליוסיובקשר למתקן של הנשר, מי שהיה שיספר, כי עליתי...
אבל סגרתי חזק את העיינים, אז לא יודעת מה היה שם