שק שינה לנפאל?
-
שלום,
אני נוסעת בשבוע הבא לנפאל, מתחילה קצת בהודו ואז מתכננת להמשיך לנפאל, עד סוף אוקטובר.
אני מתלבטת אם לקחת איתי שק"ש חם מהארץ. אני מתכננת לעשות את האנאפורנה (את הaround), אז מצד אחד אזדקק לציוד חם, ומצד שני, זה תופס לא מעט מקום בתיק... אז אולי בשביל ה- 3 שבועות נטו שיהיו לי לטרק ממש, לא כדאי להיסחב? (הבנתי שבהודו לא חייבים שק"ש)
בינתיים קיבלתי המלצות שונות,
מה דעתכם? -
שק שינה לנפאל?העצה היחידה שתוכלי לקבל כאן היא לשכור שק שינה בנפאל ולא להסחב איתו מהארץ. טיול נפלא שיהיה לך
-
שק שינה לנפאל? למה גולנילמה לפגוע לי בפרנסה
עוד מעט אני מוכר שק'שים
-
שק שינה לנפאל? למה גולניואתה ונילי נתת לי בראש
מה שהחום עושה...(ואני חשבתי שאתה התחרפנת)
על נילי לא רוצה לדבר (מפחד
) -
איך נחש שיכור זוחלזוחל ישר
ומחורפן שמתחרפן שפוי
-
מירב .כפי שהוזכר , תוכלי לשכור שק"ש טוב בנפאל . ( או לחכות בסבלנות עד שיעקב יפתח את החנות
) בכול אופן מה שרציתי לומר זה שהשק"ש לא חייב להיות בתוך התרמיל . אני תולה+ מאבטח אותו לתרמיל מבחוץ . זה נכון שזה מוסיף עוד 1-2 קילו אבל זה עדיין השק"ש שלי
.
טיול מהנה .
-
מירב .אותי לימדו עוד בצבא שאין כמו להשתיק וופלים בשק"ש שלך ... אז אני מצטרף במקרה זה להמלצה של סיימון
ואומר כך , אם את הפוטון שלי אני לא יכול להביא עד להודו , אז לפחות את השק שינה...
מישהו הזכיר את מרפי ?
טיול נעים
-
מירב .אני קניתי שק"ש בנפאל, בשביל האראונד.
זה ממש כלום כסף, וגם אם את לא מוכרת אותו בסוף, זה לא באמת עושה נזק לכיס...
תעשי חיים! -
שלילי שק"שבתור מי שנסחב עם שק"ש מהארץ בגלל עצות נוסח "מה אכפת לך, זה לא תופס הרבה מקום, ולא כ"כ שוקל, וכבר יש לך" אני אומר חד משמעית- אין שום צורך בשק"ש, בשום מקום במזרח.
ואם צריך, כי פתאום מז"א השתגע, שוכרים או קונים. וגם זה, רק למי שממש סובל מקור. כולם מסתדרים מצוין בלי שק"ש.
-
שק שינה בנפאלאם מגעיל אותך שק"ש משומש - את יכולה לשכור אחד חדש דנדש שיפתחו במיוחד עבורך ואת הראשונה שתחנכי אותו. מחירו של שק"ש חדש להשכרה יקר רק בכמה שקלים מאחד משומש (שגם הוא היה במצב טוב).
מה תרוויחי אם תיסחבי עם שק שינה מהארץ ? תאמיני לי שכל פריט מיותר סתם מכביד ומעיק.. והתרמיפלצת הענקי, נהיה כבד יותר ויותר ככל שהטיול מתקדם.. גם רעיון אריזת השק"ש מחוץ לתרמיל הופך את האריזה (כל בוקר מחדש) לפרויקט ארכיטקטוני מורכב..
והאמת ? לפעמים אין צורך בשק"ש כי יש שמיכות בגסט האוזים (אם תגיעי מוקדם לכפר לפני שהן אוזלות.. )ולא כולן מצחינות מטחב..
נילי.
-
שק שינה בנפאלתודה לכל העונות והעונים!
לא הסברתי במדויק את ההתלבטות שלי-
אין לי בעיה להשתמש בשק"ש משומש, וגם לא אכפת לי להוציא קצת כסף כדי לשכור בנפאל, זה נראה לי שווה את הפינוק של לא לסחוב גם שק"ש בנוסף לתיק הלא קטן.
הענין הוא שאני אדם שסובל מאד (!) מקור, וזה החשש העיקרי שלי, שהשק"שים שאני אוכל לשכור שם לא מספיק מחממים כמו שק"ש טוב שאני יכולה להביא מהארץ...
אז מי מבינכם שגם נצמד לחימום אפילו בחורף הישראלי הלא מרשים-
מה דעתכם?
-
אופס התקלת אותנו אחותנו...יש משהוא בהתלבטותיך
עשיתי את האנפורנה באפריל ושכרתי שק שהיה אמור להספיק ל10 מינוס ובמקומות הגבוהים רעדתי מקור ובפס ישנתי עם כל הארסנל (חוץ מהמעיל)ואני לא רוצה לפרט את פריטי הארסנל כי לא ישאר מקום בדף
נכון, גם כבודו רגיש קצת לקור. אם כך שווה לשקול להביא שק שינה מהארץ. אף על פי שגם היום לאור הניסיון לא הייתי מוכן להיסחב עם סק"ש מהארץ. אני יותר רגיש לתרמיל כבד...
-
ביגוד טרמי לחברות המסדר "נוקשות השיניים"קור זו באמת הבעייה שם..אני מאוד מבינה אותך.
הטוב ביותר : להצטייד בביגוד טרמי אמריקאי איכותי (נגיד כזה שמונפק ביחידות צהליות מסוימות ).
אין מה להשוות חום שתפיקי מ גרביים, גטקעס וגופייה ארוכה שהם טרמיים אמתיים לאלה שתקני בפוקרה... מניסיון.
בכל זאת - לדעתי, לא כדאי להיסחב עם שק"ש.
אם את חברה במסדר "נוקשות השיניים אפילו בירושלים" - היערכי בהתאם, בעיקר ללילות, ואל תחסכי בקניית ציוד מחמם,כי הקור כואב, למשל : גרביים טרמיות אמתיות- זוג אחד שווה יותר מחמשה שקניתי בפוקרה וגרבתי זה על זה (כל מה שהיה לי)ולא מנעו ממני להתעורר כל חצי שעה מרוב קור (אני התקמצנתי..וגם לפני הנסיעה קניית גרביים במאה שקל ב"למטייל" נראתה לי שטות.. ) ,
טיול נעים וחם,
נילי.
-
ביגוד טרמי לחברות המסדר "נוקשות השיניים"חחח , "מסדר נוקשות השיניים " ...
, צחקתי בקול , הן קשורות למסדר הטמפלרים בדרך כלשהי ?
נילי טוב ( ותודה) שעכשיו את מספרת לפורום שיש דבר כזה גרביים טרמיות , משאיר זמן להצטייד בזוג כזה
.
מודה שאני חשבתי שנכון להצטייד בסק"ש אחרי שהתרשמתי מקריאת חומר בפורום - שבכל מיני מיני טרק בפארוואטי , קולו , ספיטי-קינור .. ואולי גם סיקים, ישנים בר בשטח וצריך סק"ש , אני תוהה האם באמת תמיד ניתן לשכור
טוב , ( יש עוד 4 ימים להתלבט...
)
מירב - טיול נעים