חזרנו מצרפת
-
חזרנו מצרפתלהגיע עד למפל לקח לנו שעה אז טוב עשינו ששכרנו את הקייקים לשעתיים. פנינו לחזור ונתקלנו בבעיה. הבריזה של אחר הצהריים נכנסת לתוך הקניון מהאגם בעוצמה וממש מקשה לחתור בחזרה לאגם. היינו צריכים להתאמץ כמה דקות ולחתור בקצב החוצה מהקניון. החזרנו את הקייקים ושחינו עוד קצת באגם. התקפלנו ונסענו לגאפ.
המשך יבוא מחר...
-
חזרנו מצרפתבגאפ קמנו בבוקר והלכנו לעיר העתיקה לשתות קפה בבוקר. מצאנו בר\בית קפה סימפטי וכשישבנו לשתות ראינו שאנחנו בפתח של בית הערייה הישן של גאפ. גמרנו לבית הקפה את הקרואסונים שלו והברמן הסביר לנו איפה הפטיסרי שאפשר לקנות בו עוד. איד הבנים שכח איך קוראים לקרואסון ושאל אותנו אם אפשר עוד מה"בורקס חמאה" הזה.
-
חזרנו מצרפתיצאנו לדרך לכיוון גרנובל.
בדרך עצרנו ליד אגם לפריי. ליד אגם לפריי נפולאון בדרכו חזרה לפאריז נתקל בגדוד שהיה צריך לעצור אותו, חי או מת. נפולאון שכנע את הגדוד להצטרף אליו למסע לפאריז. לזכר המקרה יש במקום פסל גדול של נפולאון על סוס רוכב לעבר פאריז.
הגענו לגרנובל בצהריים. בגרנובל יש בית קפה כשר בשם המקורי "קפה קפה", פנינו אליו לאכול צהריים. האוכל היה טעים גם לילדים, כנראה בגלל שבטיול הם לא פוגשים אוכל נורמאלי כל יום. ב"קפה קפה" מגישים מנה שנקראת "סלט תל אביב"
, סלט עם ביצים קשות ופלאפלים. לסיום ביקשתי קפה שחור, המלצר ידע מה אני מבקש אבל הוא לא יודע איך להכין, הוא הציע לנסות להכין משהוא ואולי זה יצא טוב, ביקשתי במקום אספרסו קצר, הוא היה טעים אבל יקר גם במחירים צרפתיים.
-
חזרנו מצרפתנסענו לכיוון הרי שארטרז. בכפר סאפי שהוא מאוד קרוב לגרנובל יש פארק חבלים שנקרא הפארק האינדיאני. ה-GPS הוביל אותנו אל הכפר בדרך הכי מפותלת וצרה שהוא מצא. בפארק הזה יחסית לפארקים אחרים יש יותר מסלולים לילדים.
במסלול השני שעשינו בהתחלה יש קיר טיפוס, כשהבן הקטן היה באמצע הקיר, המנהל של הפארק התחיל לצעוק בלי הפסקה, אחרי כמה זמן הבנתי שהוא צועק על הבן שלי אבל לא היה לי שמץ של מושג למה, שאלתי את אלה שהיו מאחורי בתור מה הבעיה והם לא ידעו להסביר לי באנגלית עד שאחת שיודעת אנגלית הסבירה לי מה הבן עושה לא טוב. הסברתי לו והוא המשיך לטפס. המנהל הבין שהוא צעק הרבה סתם בשפה הלא נכונה אז הוא צחק ואיחל לנו שנמשיך להנות ולשמור על הכללים.
לקראת הסוף סיימנו את המסלולים שמותר מתחת לגיל שמונה (הלבן ושני הכחולים) ושאלנו אותו מה לעשות עכשיו אז הוא הציע לנו לעשות את המסלול הירוק שמותר לבוגרים מגיל שמונה. כשסיימנו את המסלול הירוק הפארק נסגר כי עמד לרדת גשם ואכן עד שהגענו לאוטו ירד גשם רציני.
משם נסענו למלון שלנו באקס לה בן.
המשך יבוא...
-
חזרנו מצרפתהי,
תודה בינתיים, נשמע מאד מעניין.
מצרפת קישור לפארק היער האינדיאני על יד Sappey en Chartreuse (לטובת מתעניינים פוטנציאליים).
מוזר לי הנושא של פארק שנסגר כי עומד לרדת גשם. באיזו שעה זה היה?
פשוט, לא נתקלתי בתופעה כזאת אף פעם....
מחכה להמשך.
נעה -
חזרנו מצרפתהשעה היתה חמש, הגשם היה יותר מסתם טיפטוף. זה התאים לנו כי גם ככה תכננו לצאת מהפארק באותה שעה. וזה לא נראה לנו מוזר כי בשבוע אחרי הפסיקו את כל המתקנים בפארק אסטריקס בגלל גשם (זה מוזר אבל גם אז זה היה באותה השעה
). סתם ככה נראה לי קצת מסוכן לטפס על גשרי חבלים רטובים עם נעליים מלאות בוץ.
תודה על הקישור, ממנו אפשר להבין מהם המסלולים הלבן, הכחולים והירוק. -
חזרנו מצרפתלמרות שההסבר נשמע הגיוני (סכנת החלקה בגשם), זה עדיין משונה בעיני. אני חושבת על פארקים רבים כאלה באנגליה וסקוטלנד. אם הם היו סוגרים כל פעם שנראה שעומד לרדת גשם - מתי הם היו נפתחים???
נעה -
בורקס חמאה, קנית לה טלפון חדש? ונועה-תודה על הקישורים
מחכה להמשך.
לא הפריע לכם ללון כל פעם במקום אחר ? לארוז לפרוק
הזמנתם הלינות מהארץ ? -
התכוונתי כמובן בורקס חמאה = חיוך, עומר. מחכה להמשך -
חזרנו מצרפתהי עומר,
תודה על התשובה
שאלתי על מזג האויר, מכיוון שאנחנו מטיילים בדר"כ בקיץ ואני תמיד נרתעת מהאפשרות לנסוע לאיזורים שמדרום לפריז, בגלל החום בתקופה זו.
אבל, מסתבר שקשה מאד לסמוך על מזג האויר ועל העקביות שלו, לאור גל החום איתו התמודדנו בשוויץ, הנחשבת לנעימה יחסית בקיץ
כך שהשנה בטח יכולנו לטייל בצרפת, באותן הטמפ' ממש
תמונות האגם, המפל והנהר נהדרות!
זיוית -
חזרנו מצרפתנתקלתי בסגירה עקב גשם לא רק של פארקי חבלים,גם מגלשות הרים-הסיבה אינה פינוק אלא בטיחות המשתתפים,סכנת החלקה וכו.
-
חזרנו מצרפתנשארו איזה תמונות להדרן ?
טוב שהפסיקו את הפעילות בפארקים עם תחילת הגשם, ממש לא מומלץ לבדוק את התנהלות חברות הביטוח וכיסוי הפוליסה בגלל ההתלהבות של הילדים. -
חזרנו מצרפתעומר - תודה!!!
מעניין ויפה. מחכה לעוד.
רבקה -
לגבי הטלפוןהטלפון של העבודה של אשתי, היא קיבלה כבר טלפון (משומש
) במקום. מה שהיה באסה בשבילנו זה שהלכו השיחות חינם על חשבון העבודה
. כשבעבודה שלה עשו פרצוף על הטלפון, היא ענתה להם שהם יצאו בזול כי היו לפניה עוד שבועיים להתקשר ולקבל שיחות מהארץ וזה יותר יקר מטלפון חדש
בכל אופן היא לא הראשונה שמאבדת טלפון בעבודה שלה.
לגבי הטיול המתגלגל אני מודה שזה לא המסלול האידאלי אבל היינו צריכים להגיע עד פאריז לפני שבת. ולא ארזנו ופרקנו, כל פעם שידענו שבלילה הבא מגיעים למלון רק ללילה, היינו אורזים מזוודה אחת עם סט בגדים אחד להחלפה לכולם והיינו מעלים מהמכונית רק מזוודה אחת ותיק אחד, רק בגאפ ובדיז'ון נשארנו רק לילה, בשאר המקומות נשארנו יותר.
הזמנו את הלינות מהארץ.
אני אמשיך את הסיפור ביום ראשון. -
הר רוורדבוקר טוב
היום אני מסיים את הסיפור כי יש לי חופש היום.
מול המלון שלנו באקס לה בן היה סניף של מקדונלד, הילדים ביקשו לארוחת ערב צ'יפס משם, אז הלכתי עם הבנים. הין תורים משהוא, כמו הסניף בקניון איילון כשמקדונלד הגיע לארץ. הקופאית דווקא ידעה אנלית אבל היא לא ידעה למה אני מתכוון ב-"French fries"
, צ'יפס בצרפתית זה "frites", למדנו להמשך.
בבוקר יום שלישי יצאנו לדרך לכיוון הר רוורד. ההר נמצא בדיוק מעל אקס לה בן, הנוף ממנו מדהים, רואים ממנו הרבה רכסים של האלפים. עצרנו בצד הדרך להר, ושמענו את צילצולי הפרות. הבת טוענת שהן מנגנות את הסימפוניה השישית
. שתינו קפה של הבוקר, עשינו סיבוב רגלי קטן על הפסגה ויצאנו לדרך.
-
הר סמנוזכשיצאנו לדרך גילינו ששכחנו את המפות ותכנון הטיול במלון. לא ידענו איך קוראים למקום הבא שאנחנו רוצים להגיע אליו, רק ידענו שיש בו מגלשות. שאלנו כמה מטיילים בהר רוורד והם לא ידעו. יצאנו לדרך והתקשרנו לחברים שלי מהעבודה. הסברתי להם מה לחפש בגוגל ואיפה אני נמצא בערך. והם הסבירו לי בדיוק איך לסוע מאיפה שאני נמצא. וכך הגענו להר סמנוז דרך הרבה כפרים יפים ונופים מדהימים. להר הגענו כי יש בו מגלשה. המגלשה קטנה יותר מזו שזיוה היתה בה ביער השחור.
-
אנסימסמנוז ירדנו עשרים דקות לאנסי, והטמפרטורה גם עלתה בעשרים מעלות(בהגזמה). התאוששנו, אכלנו גלידה ופנינו לאגם. על שפת האגם אפשר לשכור מכמה מפעילים כמה סוגים של סירות. פנינו לאחד שלא היה לו תור גדול (רק משפחה אחת לפנינו) הוא שאל אותנו מה אנחנו רוצים, פדאלים או מנוע? ענינו לו שלא משנה, מה שיבוא קודם. אז הוא ביקש מאיתנו לחכות על הדשא לידו עשרים דקות ותחזור לו סירת מנוע. לקחנו את הסירה ויצאנו לשייט באגם. ליד נקודת ההשכרה מאד צפוף במים, הרבה סירות ואנשים שוחים אבל בלב האגם פנוי ושם מותר לשוט מהר. הילדים קצת נהגו בסירה, השתכשכו במים, עשינו סלאלומים, והחזרנו את הסירה אחרי שעה. טיילנו טיפה בעיר וחזרנו לאקס לה בן.
-
אגם ווגלאןלמחרת בבוקר הילדים אמרו שרק בסירת פדאלים עם מגלשה עוד לא היינו.
ארזנו את החפצים והלכנו לנמל הקטן של אגם בורג'ה, אבל סירות הפדאלים שמשכירים ליד הנמל הקטן הם בלי מגלשה
. הלכנו למקום אחר וראינו סירות פדאלים יפות עם מגלשה צפות באגם אבל בלי מישהוא שמשכיר אותם
. "לא נורא" אמרה אשתי, "במילא עדיין קר בשביל להשתכשך במים, בו ניסע קצת עד שיתחמם ונגיע לאגם אחר עם סירות", אז נסענו הרבה (יותר משעתיים) לכיוון אגם ווגלאן. כשהגענו לאגם כבר היה חם כמו שצריך. מצאנו חוף שמשכירים בו סירות פדאלים ובגלל שהאגם די נידח, כל צי הסירות עדיין עגן ברציף
. בלי לחכות התארגנו ועלינו על הסירה. השתכשכנו ושטנו בסירה,שעה לא הספיקה לילדים אז הארכנו את ההשכרה בעוד חצי שעה. אין ליד אגם ווגלאן הרים גבוהים כמו באגם בורג'ה אבל הנוף שלו טבעי ושקט. (למרות שהאגם עצמו כמו אגם הצלב הקדוש לא טבעי)
-
מפלי הקיפודכמובן שאם תחפשו בגוגל מפלי הקיפוד, לא תמצאו את המקום שאני מתכוון אליו. השם שלו הוא cascades du herrison ובגלל שהמקלדת שלכם לא צרפתית אז חסר לכם גרש מעל herrison
. נסיעה קצרה מאגם ווגלאן ומגיעים לחניון של המפלים. כבר היה חם מאוד (35 מעלות) אבל הדרך למפלים מוצלת ונעימה. אני והילדים בחרנו ללכת בנחל עצמו. האמא הלכה בשביל המשעמם. הגענו למפל הראשון והשתכשכנו בו. חזרנו לאוטו ונסענו לדיז'ון.
-
דיז'וןלמחרת בבוקר הקשבנו לעצה של אור ויצאנו לטייל בעיר דיז'ון.
הלכנו בסימטאות היפות והגענו לארמון הדוכסים של בורגונדי. הארמון עדיין משמש כמרכז המינהלי של האזור (בלי הדוכסים) ויש בו מוזיאון לאמנות יפה. חיפשנו את הפסל של הינשוף שהוא סמל של העיר ולא מצאנו. מצאנו את החתול על הגג. קנינו ענבים של בורגונדי במכולת, הענבים הירוקים בניס יותר טעימים. אחרי שעתיים נסענו לכיוון פרובין.