Zhangjiajie - היכן לישון?
-
Zhangjiajie זה פארק שלא הרבה ישראלים מגיעים אליו ואני מתקשה לקבל מידע מישראלים לגביו.
מישהו היה ויודע היכן עדיף לישון? בZhangjiajie או בWuLingYuan?
תודה -
Zhangjiajie - היכן לישון?הבהרה קטנה - Zhangjiajie הוא שם העיר. Wulingyuan הוא שם השמורה. אבל נוטים לערבב ביניהם (גם הסינים) ולכנות גם את השמורה Zhangjiajie.
הייתי שם בקיץ 2005 ולכן הגיוני מאוד שהשתנו כמה דברים וקח אותי בערבון מוגבל, אבל באופן עקרוני, לא כדאי לישון בעיר עצמה שהייתה די מגעילה אפילו בסטנדרטים של ערים נידחות בסין. לעומת זאת, בכפר שנמצא בכניסה הדרומית לשמורה (מרחק הליכה מהכניסה) יש בלי סוף בתי מלון בכל מיני סטנדרטים, ממצוין עד גועל נפש. אפשר בהחלט למצוא תנאים לא רעים במחיר סביר. אם אתה לא נוסע בחגים אין צורך ואפילו אולי עדיף לא להזמין. סע לשם, תסתובב בין כמה אופציות ותמצא משהו הולם. כרטיס הכניסה תקף ליומיים ולכן אין בעיה לצאת ולהיכנס. בכפר הזה גם יש מספיק מקומות לאכול.
כמו כן אני יודע (אם כי לא היית בעצמי) שיש מקומות לינה גם בכפרים בקצה הצפוני של השמורה (צמוד לכניסה לאזור של Tianzi Shan). גם לאזור ההוא אפשר להגיע באוטובוס מהעיר. -
Zhangjiajie - היכן לישון?קודם כל תודה על התשובה.
צירפתי תמונה.
האם את מתכוונת לאיזור שסימנתי בספרה 1? כי שם דווקא לא מצאתי הרבה בתי מלון.
-
לילה ראשון בעיר, לילה שני בשמורהאני די בטוח שכתבתי על זה טיפ אבל אני לא מוצא אותו, לצערי. בכל מקרה, יש אכסנייה של HI בעיר עצמה [שהיא דווקא די חביבה, לדעתי]. כדאי לישון שם לפני שמגיעים לפארק. הם יסבירו לך על הפארק והמסלולים האפשריים, וגם יזמינו עבורך מקום באכסניית HI שנמצאת בתוך הפארק עצמו [שם אין אף אחד שמדברים אנגלית]. אפשר אפילו לשלם להם.
האכסנייה בפארק נמצאת במיקום נהדר, במרחק הליכה משתי עמדות תצפית נפלאות [בעיקר אם יש ירח מלא, ואז הנוף באמת עוצר נשימה], ועל המסלול של קו האוטובוס הפנימי. אפשר לזהות אותה בקלות, כי היא סמוכה לגלגל מים עתיק וענקי. היא מאוד נקייה ונעימה, ויש גם מטבח ביתי עם אוכל טעים במחירים סבירים.
הפארק עצמו מומלץ מאוד. אחד המקומות היפים בסין, לטעמי. -
לילה ראשון בעיר, לילה שני בשמורהלא עדיף לישון בחוץ בעיר (יתרונות של עיר עם מסעדות וסופרמרקטים)?
האם מWulingyuan קל להגיע?
תודה -
אפשר גם בעיר, אבל חבלחלק גדול מהחווייה של הביקור בפארק, לפחות עבורי, היה להישאר בו עד מאוחר, לראות את הנופים באור הירח המלא, להתעורר למחרת בבוקר באמצע הטבע, ולהסתובב בו לבדי במשך פרק זמן די ממושך לפני שגדודי התיירים מגיעים. לא מסובך להגיע לפארק מהעיר, אבל זה כן לוקח זמן, והרבה יותר כיף לישון בפארק, בעיקר כשיש אכסנייה לא יקרה ונקייה, שאפשר גם לאכול בה. -
אפשר גם בעיר, אבל חבלהבעיה שאני מגיע בטיסה מאוחרת בסביבות 22:30.
ניתן להגיע לשם בלילה או שעדיף למחרת בבוקר להגיע לשם? -
אפשר גם בעיר, אבל חבלאם כך תזמין לך מקום ללילה הראשון בעיר וסע על הבוקר לשמורה (הנסיעה בזמנו לקחה שעה). אם יש כבר אכסניה בתוך תחומי הפארק כמו שנכתב פה, נראה לי שההתלבטות שלך תמה. -
בדיוקתזמין מקום ב-HI בלילה. למחרת בבוקר תגיע עם הפתיחה. כדאי מאוד להקדיש לפארק יומיים ולישון בפנים, אבל אם לא אז אפשר גם לעשות את זה ביום אחד ארוך ולהיעזר ברכבל שמחבר בין שני חלקי הפארק. בלילה הכניסה סגורה וגם אין טעם - הפארק הוא בטבע ואין תאורה.
רק קח בחשבון שיכול להיות שאם תגיע לאכסנייה מאוחר בלילה לא יהיו שם דוברי אנגלית. כשאני הייתי שם, לפני שלוש שנים בערך, הייתה בחורה דוברת אנגלית אחת שעזרה לתרמילאים מערביים בתור התנדבות - היא הגיעה לכמה שעות כל ערב, ועזבה בערך בעשר. אני תפסתי אותה ממש ברגע האחרון.
ובכלל, כמעט לא רואים מערביים בפארק. רק המון סינים, וגם הונג קונגים וקוריאנים ויפנים וסינגפורים ומאלזים. -
בדיוקאחרי מחקר קצר נראה לי שאלך על לינה בWulingyuan.
יש שם כמה מלונות טובים ואני כבר הגעתי לגיל שאני יכול ומעדיף לבלות במלון טוב מאשר אכסניה. נראה לי אחרי יום שלם על הרגליים עדיף להתפנק במלון נחמד.
יש המלצות לגבי יומיים?
חשבתי לעשות את מסלול הgolden whip שנמצא בתחתית ואז לנסות לעלות עם רכבל למעלה.
חשבתי ביום השני לראות הנוף מלמעלה.
אשמח לשמוע עיצות וטיפים לגבי מסלולי הליכה/מה לראות ואיפה.
תודה -
Zhangjiajie - היכן לישון?היי
הפארק מדהים. אנחנו ישנו ב-HI. תנאים בסיסיים מאוד. היתרון הגדול הוא באמת ההימצאות בתוך הפארק והאפשרות לטייל בו מס' ימים ולא להיות מוגבל לכרטיס (שנדמה לי שתקף ליומיים). אנחנו עשינו טעות ונסחבנו להוסטל עם תרמילים כבדים במקום להשאיר אותם באכסון איפשהו מחוץ לפארק.
לפארק 2 כניסות - מוולינגיואן ומהכפר ז'אנגג'יאג'יאה. הם נמצאים במרחק
של כשלושת רבעי נסיעה אחד מהשני ולדעתי יש משמעות במיקום הלינה מאחר
ואם אתה נכנס דרך הכפר ז'אנגג'יאהג'יאה זה בעייתי להגיע דרך הפארק עצמו לאיזור הפארק שקרוב לוולינגיואן (אולי אפשר יום אחרי פשוט לנסוע ולהכנס דרך הכניסה השנייה). כדאי לבדוק את זה...
בכל מקרה מומלץ לתפוס איזה דובר סיני ולהכין שאלות ומשפטים באנגלית שהוא יכתוב לך כדי שאם תצטרך לשאול אנשים לא תתחיל להתברבר. במחוז חונאן לא מצאנו הרבה דוברי אנגלית...
אני שולח לך קישור לטיפים שלנו על סין יש שם גם על הפארק אתה מוזמן לרפרף
http://www.lametayel.co.il/navigator.php?q=89-0-0-tip/uid-32 9216