ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בולגריה- סופיה בסוכות

פורום אירופה
    7
    89
    21317
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אמה
      אמה נערך לאחרונה על ידי

בולגריה- סופיה בסוכות
      מחירים של היום אני לא יודעת.אחותי להבדיל ממני לא חסידת המסג'ים Laughing ,זה הקטע שלי.בזמנו היו מאוד זולים.יש טיפולים מיוחדים באמבטית שמני ורדים,פילינגים מיוחדים ועיסויים.אחרי יום טיול נעים לקבל פינוק כזה למי שאוהב.האמת איפה עוד תעשי אמבט עם שמני ורדים ועלי כותרת מורדים? חברה שלי ,שרה עשתה זאת בולינגרד במלון רים ובעיירת סטארה זגורה במלון טרמה ספא משפחתי נהדר.היום אני לא מחליפה את המסג'סטית שלי מרפואה אלטרנטיבית בכללית.אפילו לא מחפשה בשדות זרים Laughing Laughing .
      לגבי הקרמים,חוץ משני האתרים שהעברתי לך,אנסה לחפש את השלישי של מוצרים עם שמני ורדים אמיתיים ממפעל שמנים השייך לאינסטיטות הורדים בשיפקה.בקבוקוני עץ עם שמן ורדים אשר נמכרים בכל פינה אינן שמן אמיתי.הם זולים,מריחים כורדים אבל לא הדבר האמיתי.השמן האמיתי בא עם חותמת מיוחדת משעבה והם יקרים מאוד,לנו עלה בקבוקון פיצי 25-35 לבה.צריך לשים לב לתאריך תוקף הקרמים,הפרשי מחיר בין בפרפמריות,בתי מרקחת,סופרים וחנויות לא גדול.הסתכלתי הרגע על הקופסאות שלי,בין4-6 לבה ל50 מ"ל קרם יום/לילה,עיניים(25-30 מ"ל)מי פנים ממי ורדים מעולים,מסכת פילינג מעולה גם בין 5-6 לבה.זה לא יאומן.והם התקדמו מאוד גם באריזות היפות. אני איתם כבר 5 שנים.נדבקתי מגיסתי והצלחתי להדביק את כל המשרד Laughing Laughing .קרם רגלייםשל חברת rubella
      DEBA עם שמן לבנדר שמן עצים מקרר ועושה פלאים לרגליים עייפות בעלות 2.5 לבה Very Happy
      מאוחר יותר אחפש אתרי הרים,נלקח לי התור Mad Mad
      אמה
      • עוד חברה מוכרת
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • glasha
        glasha נערך לאחרונה על ידי

בולגריה- סופיה בסוכות
        אמה, אחרי שראיתי שהסטוק שלי מבולגריה הולך להיגמר ישר אמרתי - שנה הבאה רק בולגריה, כי נגמרים הקרמים. מזל שגם לסבתות שלי יש שריטה של קרמים בולגריים.
        אלונה
        • אמה
          אמה נערך לאחרונה על ידי

בולגריה- סופיה בסוכות
          אלונה בואי אספר לך איך שלחתי את אחותי לקניות בבולגריה:
          אחותי קוראת קירילית בקושי,לבהין היא מבינה עוד פחות ,ברוסית, בבולגרית- ליום ה10 התחילה להבין משהו Laughing Laughing
          הדפסתי לה את עמודי המוצרים חלקם בדיו שחור(אחרת במחיר הצבעוני ניתן לקנות כבר בארץ Laughing )רשמתי ע' כל אחד את הצבע שלו לאיזה מטרה/גיל.כך היא הסתובבה בין החנויות.יש לציין שאפילו הצליחה מאוד.רכשה מוצרים חדישים לפי המלצת המוכרת Laughing אמא שלי מבקשת לעשות יבוא של קרם רגליים,לא חסר בארץ מכל צורה סוג וצבע אבל לא כזה. Laughing אם אמא לא מתווכחים.
          אמה
          • חברה מעולה הנמכרת בבתי מרקחת וחנויות טובות
          • meravshaked
            meravshaked נערך לאחרונה על ידי

בולגריה- סופיה בסוכות
            אמה ואלונה תודה רבה רבה על ההמלצות.
            אספתי קצת חומר הטיול הזה יהיה בסימן רגוע ומפנק עם קצת טבע ורומנטיקה כמובן.
            באיזה מטבע להשתמש? האם לבה או יורו?
            אמה את ציינת מקום בשם "מחנה" לאוכל מה זה? איפה זה? ואיך כותבים את זה באנגלית?
            טוב עכשיו נעבור לשאלות חשובות לנשים:
            א. האם בסופיה ניתן לעשות קניות האם יש מקומות מומלצים?
            ב. האם בסופיה אני אוכל לקנות לנסיכות משהו? צעצועים וכו'?

• glasha

בולגריה- סופיה בסוכות
              בוקר טוב. למלון ורכב משלמים בדרך כלל ביורו שאר המקומות בלבה. לא להחליף בנמל תעופה. רצוי להחליף בבנקים בעיירות בדרך, אפילו לא בסופיה. זה מבחינת השער העדיף. מצד שני את לא תיקחי לשם מיליונים אז במחשבה שניה אפשר גם בסופיה אבל לא בנמל תעופה. מחנה MEHANA הכוונה להבדיל מ"רסטוראנט" למסעדה בולגרית אוטנטית. המחנות נמצאות בכל מקום והאוכל הוא נהדר. קחי בחשבון שגבינה היא תמיד גבינה מלוחה אלא אם כתוב קצ'קבל. קניות בסופיה כמובן שדרות ויטושה, עד הסוף ושמאלה שם חוצה אותו מדרחוב פירוצקה שגם שם יש מה לעשות מבחינה זו. אחרי שהמדרחוב נגמר, ימינה ממנו מתחיל שוק אוכל שנקרא ג'נסקי פאזאר (שוק נשים) יש דוכנים שמוכרים מוצרים מכותנה (פיז'מות, כותנות לילה וכו') הכתנה הבולגרית מעולה להבדיל מהטורקית. אם את קונה תמיד תשאלי BLGARSKY PAMUK אם כן -תקני בלי חשש. מתנות לנסיכות זאת קצת בעיה כי כמעט ולא מצאנו חנויות צעצועים יש אבל ב"TZUM" במרכז חנות אחת או שתיים ויש קרמים לגוף ושאר החלקים במיוחד לילדות (בעיקר מסדרת הוורדים). ועוד משהו - הבולגרים אורים DA ועושים לא עם הראש, אומרים NIET ועושים עם הראש כן. תמיד תשאלי OK ?? כדי לוודא שהבנת אותם נכון. עד כאן,
              אלונה
              • אמה
                אמה נערך לאחרונה על ידי

בולגריה- סופיה בסוכות
                הי בוקר טוב,
                יש בסופיה כמה קניונים ממש טובים.ברח' הראשי מריה לואיזה יש אחד שהוא סוג של שוק מכורה וחנויות מקומיות,לא רע ,פשוט,לא יקר. ממש על ידו מבנה מפואר יותר עם כל חנויות היוקרה ומחירים בהתאם.חלק מחנויות עדיין זולות יותר ממקומות אחרים באירופה ובארץ.חנות סבורובסקי-מדהימה.בשדות פירוטסקה שפע של חנויות מכל סוג.בצד ימין -חנות כל בו גדולה של פעם,בסגנון משביר לצרכן,שמחולקת לחנויות בודדות בפנים ללא הפרדה ביניהם.ממש בפינת מלון בווטה סופיה מתחיל שוק ענק מכל טוב,מזון והכול.המון דוכנים מהכל.העליתי אפילו תמונות של דוכני כלים קרמיים.קשה לבחור Laughing .כמובן שקניתי כמה.בכפרים ובדרכים כמובן זול יותר,אבל ההפרש קטן.אחותי קנתה במאי קערה קטנה בין 2-5 לבה.האמת שעדיין לא השתמשתי בהם לבישול.הם יפים ואני מפחדת שישברו בזמן בישול בתנור.בכלל הייתי קונה סט שלם של כלים,כל כך אהבתי.רק המשקל,המשקל...לא זוכרת את גיל הנסיכות אבל בטוחה שתמצאי גם עבורן משהוא.בתי אספה בזמנו נרות וסבונים-אז הבתי כמה נרות של ורד בולגרי סבוני ורדים מעוצבים.אם תלונה לילה אחרון בסופיה,פנקו עצמכם במלון מרכזי וטוב.כדי שתוכלו לטייל בלילה בעיר.סופיה לא פריז אבל בכול זאת מוארת וקטדרלת ניבסקי מדהימה.בית הכנסת עובר שיפוצים ואולי לא פתוח רוב שעות היום אבל בכל זאת כדאי לנסות להיכנס.מאוד מרשים.בערך מול בית הכנסת בסביבת המסגד יש מתחם של ברזים עם מיים מינרליים שבאים שותים,ממלאים בקבוקים...נחמד.בכלל מיים מינרליים תראו זורמי בכל צעד בהרים מצינורות ללא ברזים בכלל Surprised
                בשוק ברח' פירוטסקה יש גם חנות גדולה שרשום עליה всички-"כל מיני",סוג של חנויות דולר המוכרות לנו אבל זולות מאוד ולא רעות כלל.שם למשל רכשתי את כל ציוד בית ספר בזמנו.אחריה מסעדת פועלים עם חצר נעימה ואוכל בולגרי פשוט.ישבנו בכייף לאחר הקניות בשוק לאכול גולש בשר מכלים קרמיים צבעוניים.
                אמה

חנויות בשם זה יש בכול כפר ונמכר בהם ממזון ועד...
                • מלון סווטה סופיה שלנו במיקום מעולה-מומלץ
                • אמה
                  אמה נערך לאחרונה על ידי

בולגריה- סופיה בסוכות
                  http://blog.tapuz.co.il/CooknBake/images/%7BAE014B34-F04F-4C 7F-B036-CAC0098B1EB2%7D.jpg
                  כלי אופיוני
                  • meravshaked

בולגריה- סופיה בסוכות
                    בראיה ראשונה את הכלי לאוכל אותי עניין מה יש בתוכו ופחות הכלי עצמו Very Happy Very Happy
                    אז מה יש בכלי? זה"מריח" ונראה טוב וטעים.
                    חוץ מגולש בולגרי מה יש לכם עוד להציע לאכול?
                    • בת טובה
                      בת טובה נערך לאחרונה על ידי

בולגריה- קניות לנסיכות
                      הי מירב
                      בקובץ ששלחתי לך יש כתובת מדויקת לחנות ענקית בסופיה בשם JUNBO - שתי קומות של מוצרים לילדים: משחקים, צעצועים, בגדים ומה לא......
                      אגב, חלק מההמלצות לקניות של מוצרי קוסמטיקה ועוד, מקורן באמה ואלונה שלא לאות להשיב בסבלנות כה רבה ובפירוט רב... שנה טובה לכן יקרות!!!
                      • בת טובה

טעות בהקלדה: צ"ל: JUMBO
                        • glasha

מירב, את רוצה לדעת מה יש להציע לבולגריה מבחינת האוכל? את בטוחה שאת רוצה לדעת? כי אחרי שובך המשקל יצחק לך בפנים ובקולי קולות. אבל אם את לוקחת את הסיכון בבקשה: באניצה (מעין בורקס עם גבינה אבל כל תיאור כזה לא מתקרב לטעם), קוורנה (תבשיל מבשר בתוך הכלי חרס), מרק רודופסקי בוב (שעועית), קיסלו מליאקו - מעין יוגורט ביתי עם דבש או פירות יער שמוגש בסוף הארוחה, סירני מטוגן עם ריבת תותים (גבינה מלוחה - וגם אם זה נשמע לא משהו אין לך מושג כמה זה אדיר), איירן (משקה יוגורט), אגנשקו - כבש, טלשקו - עגל, פסטרבה - פורל. זהו, עכשיו אני הולכת למקרר כי עשיתי תיאבון לעצמי. תקוה, מה נשמע?
                          אלונה
                          • בת טובה

אלונה
                            את לא יוצאת לי מהראש....... גם אמה בתמונה.......
                            האם מנהלי הפורום החליטו לצ'פר אתכן לכבוד השנה החדשה?! מגיע מגיע לכן ועוד איך!! שמעתם שם, המנהלים למעלה, בשפיץ של המדרון???!!!
                            • glasha

אלונה
                              תקוה, את יודעת שהצ'ופר הגדול זה לחלוק את האהבה שלי לבולגריה עם אנשים אחרים. תוסיפי לזה שמבין האנשים האלה ישנם לפעמים אנשים נהדרים כמוך (בעצם אין כמוך!) ותראי שאת השכר שלי אני מקבלת במלואו.
                              אלונה
                              • meravshaked

היי תקוה
                                תודה על החוברת אבל טרם יצא לי לשבת עליה כמו שצריך, אני אגיע אליה רק בסופ"ש.
                                • בת טובה

אלונה, אין עלייך
                                  • אמה
                                    אמה נערך לאחרונה על ידי

ואו,
                                    ואני בדיאטה Mad אז לי בבקשה שופסקה סלט עם המון גבינה בולגרית מגורדת. היא שמנה?אז מה, אבל טעים.קבבצ'טה- סוג של קציצות קבב,משקה טארטור -עד היום זו א. בוקר או לילה שלי:יוגורט טוב,מלפוון טרי חתוך קטן קטן או מגורד,שמיר,קוסברה(אני לא אוהבת)מלח,פלפל,טיפת שום.
                                    אנחנו דווקא התחלנו כל בוקר בטיול עם קיסלו מליאקו בכפרים,כשבדרך כלל מביאים את היוגורט הביתי לבעלי הצימר מוקדם בבוקר ובעלת הצימר מכינה בניצה,לביבות,או פונצ'יקי והכל מוגש עם ריבה ביתית ,פירות יער, דבש.כמה פשוט וכמה טעים. וגלילות חזה עוף ממולאות בגבינה ואגוזים,לא כשר אבל טעים.ובירה פרין המעולה בצד.אוי כמה בירה נשפכה שם Laughing Laughing Laughing אוקטובר פסט שלנו היה בבולגריה,בבקבוקים ענקיים.
                                    טוב מספיק,בדרך הביתה לסלט, אולי שופסקה Laughing
                                    תקווה איך יצא בניצה(של אהרוני)?
                                    אלונה שאלה,בדוכנים הרבים בדרכים וגם בחנויות ראיתי צנצנות עם משהו לבן צמיגי,דומה לדבש אבל לא.ניסו להסביר אבל ממש לא הבנתי.האמת לא טעים.דבש שחור דווקא כן.
                                    אמה
                                    • בת טובה

מירב, מכל ההמלצות למקומות הקניה אל תשכחי את חנות JUMBO לילדייך ואולי גם כמה מוצרים לבית ואם יהיה לך זמן , תגיעו לשוק הסיני - גם שם תמצאי כל מה שתרצי לילדות. אגב, אני קניתי בשוק הסיני שעון יד יפהפה
                                      ממש לטעמי - ב-10 לבה שזה פחות משלושים ש"ח ומתהדרת בו כל יום. אם כי אני מוכרחה לומר שקנית שעון בשוק כזה זה הימור. בסכום כזה היה כדאי להמר. כמו כן קניתי מפה לשולשחן גול ב-7 לבה ותמשיכי לצחוק לבד.......... אני נהנית מאד מכל קניותיי...
                                      • בת טובה

בניצה
                                        מוכרחה להודות שהטבח במשפחה זה בעלי. הוא קנה בצק פילו ומילא אותו בבולגרית לפי המתכון שלך ו....בלסנו בכיף..... הוא גם הכין פלפלים מקולפים וממולאים בבולגרית בטיגון קל - שכחתי את שם המאכל... שלא לדבר על כמויות שהבאנו מה- SHARENA SOL המלח הבולגרי עליו המליצה אלונה, והוא לא כל כך מלוח (בריא יותר!!?) ומוצא עצמו בתוך הסלטים והתבשילים שלנו.... אין כמוך, אמה!! כשיגיע החורף נעבור לתפריט הונגרי...
                                        • glasha

בניצה
                                          תקוה, תגידי לבני שאם הוא רוצה מתכון אלוהי לבניצה שיגיד. חמותי מכינה לנו לפעמים (רק לפעמים כי זה ים של עבודה), הקולות שזה מוציא מאיתנו הם כמעט לא אנושיים. הפלפלים זה לא צ'ושקה? אמה, לגבי החומר הלבן הצמיגי - את בטוחה שזה היה משהו אכיל ולא קרם פנים במבצע?
                                          Laughing Laughing
                                          אלונה
                                          • בת טובה

בניצה
                                            כן בהחלט נשמח לקבל מתכון אלוהי לבניצה. ועוד כן - הפלפל במילוי הגבינה הבולגרית נקרא צ'ופשקה או משהו כזה. שלחתי למירב מילון קולינרי בסיסי למאכלים בולגריים ושוב כפי שקבלתי ממך ומאמה. בתיאבון.
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 2 / 5
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון