עם איזה כסף לנסוע לבוקרשט
-
עם איזה כסף לנסוע לבוקרשט? דולרים או יורו? -
עם איזה כסף לנסוע לבוקרשטיורו -
עם איזה כסף לנסוע לבוקרשטמה פתאום??? המטבע הרומני הוא ליי או בשמו החדש רון. אפשר לקנות אותו כאן בשדה התעופה בשער לא רע.
רבקה -
עם איזה כסף לנסוע לבוקרשטמכיוון שהשאלה שנשאלה היתה עם איזה כסף לנסוע, עניתי - יורו.
רצוי להמיר מעט בארץ ואז להמיר ברומניה ע"פ הצורך בצ'יינג'רים. רבים המקומות הנוקבים את המחיר ביורו, ולכן רצוי שיהיו בכיסך שני סוגי המטבעות. כדאי ואף רצוי גם, לשאול המחיר בשני המטבעות , לעיתים יתברר שהמחיר ברון נמוך מהמחיר ביורו...אין מה לעשות עם רון מחוץ לגבולות רומניה, כך שההמרה לרון צריכה להיות במידה. -
עם איזה כסף לנסוע לבוקרשטאני חזרתי לא מזמן מרומניה. בתור התחלה אני ממליצה לפרוט בשדה"ת בארץ. ואח"כ בבנקים ברחבי רומניה. אני ממליצה על צ'נג'ים פחות, ובמיוחד לא להמיר כסף במדרחוב בבראשוב אם תגיעו לשם.
כ"כ לא ממליצה להמיר בשדה"ת ברומניה.
רצוי לשלם במטבע הרומני - Lei /Ron ולא ביורו, כי אז אי אפשר לדעת לפי איזה ערך הם מחשבים. כ"כ אני לא יודעת אם בסוּפּרים או בתחנות דלק או בבתי-מסחר אחרים הם ערוכים לקבל ביורו. -
עם איזה כסף לנסוע לבוקרשטנורא פשוט:
אם מחליפים שקלים בארץ ליורו ואח"כ ברומניה לליי - מפסידים פעמיים עמלת החלפה. למה לעשות את זה?
לקחת מהארץ ליי לשימוש יומיומי - בשווקים, בחנויות מזדמנות וכו' וכל השאר עם כרטיס אשראי.
והתשובה הזו נכונה לכל מדינה אחרת עם המטבע המקומי שלה.
רבקה -
עם איזה כסף לנסוע לבוקרשטנכון, אבל במקרה שלנו, אנחנו גרנו בבתים פרטיים. שימוש בכרטיס אשראי - לא בשימוש! צריך לשלם cash. כנ"ל בחנויות שונות או בשווקים. וגם בכרטיס אשראי יש עמלות. -
עם איזה כסף לנסוע לבוקרשטלא משנה איזה מטבע בכל מקרה צריך להמיר אותו,מטבע זר אינו מטבע עובר לסוחר ברומניה כרגע,ליום יום תזדקקו לרון רומני,לימים הראשונים תמירו שקלים בעמדות בנתבג ,בזמן המרה בצ'יינג' רומני תבדקו היטב שאינכם משלמים עמלות ,יש מקומות שכתוב 0% קומיסיון ולמעשה הם כן גובים עמלה נתקלתי בזה במקומות כמו סיביו ובראשוב במדרחוב