ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ברלין בגשם

פורום אירופה
    5
    9
    7208
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • zbra100
      zbra100 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו נוסעים ביום שני לברלין לשמונה ימים ולפי תחזית מזג האוויר אנחנו צפויים לימים גשומים (ברלין באוקטובר Sad אני אשמח להצעות על מקומות שניתן לראות בגשם (ולהשאר יבשים).
      חשבנו על מסלול של יום אחד משער בראנדנבורג, כיכר פאריז,אנדרטת השואה ומשם הליכה לכיוון אי המוזאונים (עם עצירה קצרה בבלפלאץ). האם יש דרך לעבור את המסלול בצורה שמתאימה למזג האוויר? יש מקומות בשדרה שמתאימים יותר ליום גשום?
      מה עם ארמון שראלוטנבורג? האם הוא מתאים לסיור ביום גשם או שחבל על הזמן? ברור לי שאת פארק טירגארטן יש לשמור ליום שמש, אבל האם גן החיות מתאים לסיור בגשם? וכו'
      אני מאוד אודה לכם על הצעות למקומות תיור מתאימים למזג האוויר החורפי.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • איתמר ב
        איתמר ב נערך לאחרונה על ידי

ברלין בגשם
        היי
        קודם כל, את הדרך בין האתרים המרכזיים השונים בברלין אפשר ונחמד לעשות על האוטובוסים בקווי 100 ו-200, הם עוברים בתדירות גבוהה מאוד. קנו כרטיס שבועי (26.90 יורו, אם אני לא טועה, נכון ללפני שלושה שבועות), תעלו ותרדו כל אימת שבא לכם. לדעתי, הרחובות בברלין לא כאלה יפים, אז זה שעוברים ממקום למקום באוטובוס או אפילו במטרו, זה לא כזה הפסד.

אני לא יודע אם כדאי לעשות את גן החיות ביום גשום, החיות בטח יסתתרו במקומות המחבוא... מה שכן - אנחנו הגענו לגן החיות יחסית מוקדם בבוקר ודיירי הגן עוד היו עמוק בשנת הלילה, כך שבמידת האפשר, כדאי להגיע לקראת אמצע היום או משהו כזה.

משום שברלין, לדעתי, היא יותר עיר של אתרים ומבנים, פחות עיר של שיטוט ברחובות, יש הרבה מה לעשות בה, גם בימים גשומים: הרייכסטאג, מוזיאון פרגמון, מוזיאון היהדות, ברלינר דום, מגדל הטלויזיה, קה-דה-ווה ועוד. בימים הבהירים אפשר לשוטט בקרויצברג, פרנלאואר ברג, אזור האקשה הופה, החומה, טופוגרפיה של טרור, ארמון שרלוטנבורג ונסיעה לפוטסדאם. בכל מקרה, קחו מטריה. עם גשם קל זה ממש לא נורא.

טיפ - קחו מפת חינם של העיר ושל המטרו בסניפים המרכזיים של דאנקן דונאטס Smile
        • zbra100

ברלין בגשם
          תודה Smile
          • miray
            miray נערך לאחרונה על ידי

ברלין בגשם
            שלום,

לגבי גן החיות - אפשר לבקר באקווריום המקורה (למיטב זכרוני ניתן לקנות כרטיס נפרד לאקווריום בלבד).

כדאי להצטייד במעיל גשם קל ו/או מטריה, לא תמיד הגשם חזק כ"כ ואפשר בהחלט להמשיך בתוכניות.

ליום גשום תכננו מוזיאונים (יש מבחר גדול), וכן מרכזי קניות מקורים כדוגמת ארקדן בפוטסדמר פלאץ ובמדרחוב וילמרסדורף.

לגבי כרטיס תחבורה ציבורית - אם אתם מעל 3 אנשים כדאי לקנות כרטיס יומי לקבוצה קטנה (קליינה גרופ) של עד 5 אנשים, במחיר 15.9 יורו. כרטיס יומי ליחיד עולה 6.1 יורו וכולל רכבת U, S, אוטובוסים וחשמליות. (לגבי רכבת S - נכון ליום ג' השבוע היא מושבתת חלקית בגלל תקלה.)

תיהנו בברלין!
            מירה
            • zbra100

ברלין בגשם
              תודה על כל העצות
              לפי תחזית מזג האוויר צפויים לנו 4 ימי גשם מתוך 8 ימים בברלין Confused
              • rumba
                rumba נערך לאחרונה על ידי

ברלין בגשם
                היי...

גם אני שבוע הבא בברלין, וכשבדקתי את מזג האוויר ראיתי שצפוי ביום רביעי גשם, מלבד יום רביעי כל שאר הימים בטמפ' נעות בין 13-20 אבל תהיה שמש.. אז אני מניחה ומקווה שזה לא יבאס את הטיול.

בנוגע לכרטיס השבועי של הרכבות, ראיתי שיש כרטיס שנקרא- WELCOME CARD, נראה לי עדיף מהכרטיס הרגיל לא? מכייון שמקנה גם הנחות בכניסות לכל מיני אתרים ומקומות.

ושאלה לאלו שהיו וענו.. מספיק כרטיס לאזורים AB , נכון? נראה לי שזה דיי מכסה הכל...
                • איתמר ב

AB מספיקים
                  כן, כרטיס התחבורה לאזורים A ו-B מספיקים בהחלט, מכסים את כל האזורים התיירותיים. סייג אחד - אם אתם מתכוונים לנסוע לפוטסדאם תצטרכו לרכוש כרטיס אחר, הכולל גם את אזור C.
                  • דודו מרמת גן
                    דודו מרמת גן נערך לאחרונה על ידי

תיקון קטן
                    לפוטסדאם אפשר להוסיף את ההפרש לאזור C.
                    לא צריך לקנות כרטיס אחר, במידה ויש כרטיס שבועי או יומי.
                    התוספת מאפשרת להשתמש בתחבורה הציבורית חופשי בכל אזור C במשך כל אותו יום.
                    • איתמר ב

תיקון קטן
                      אנחנו הגענו לתחנה בברלין, מרכז המידע היה סגור לרגל שיפוצים. אחד מהנציגים עמד ליד מכונת הכרטיסים והדריך אותנו מה לקנות. זה מה שעשינו Cool
                      • 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון