קאמה סוטרה בהודו
-
שאלה לי
האם מישהו יודע או מכיר לימודי קאמה סוטרה בהודו?
האם יש בכלל דרך ללמוד חוץ מלקרוא את הספר,
והאם יש מקומות\מורים מומלצים?
תודה מראש -
קאמה סוטרה בהודוזוגות צעירים רבים באים למקדשי קג'רהאו שבמדינת מדיה פראדש לקבל השראה וכסגולה למזל טוב בחיי הזוגיות. מתקיימיים שם סיורים מודרכים אבל אתה בטח מתכוון לסדנה או מסגרת ספציפית. לא ידוע לי על כזו (אולי איילה מכירה)בכל זאת שולח לך דוגמיות מקג'רהאו
-
קאמה סוטרה בהודו
-
קאמה סוטרה בהודוכחלק מסדנאת יוגה המדריך קצת דיבר על זה, אבל באותה נשימה הוא אמר שצריך להכיר את היוגה לעומק(מעבר לרמת המדיטציה) כדי להתחיל לדבר ברצינות על זה. אני אישית לא מבין בזה כלום ויכול להיות שהוא טועה.
אני מאמין שתאי מבין בזה יותר אבל הוא אל זמין כרגע... -
קאמה סוטרה בהודוגולני תפסת אותי על חם
מה לי ולקאמה סוטרה ?????
בכל מקרה אפשר למצוא בהודו קורסים של טנטרה כחלק מלימודי יוגה ובמסגרת הטנטרה ניתן ללמוד גם טנטרה של המין. איפה בדיוק? אין לי מושג אפשר לנסות את גוגל כמובן, אפשרות נוספת היא לשאול את רפיק במרכז אום בבית אורן, יש סיכוי שהוא יודע או שיש לו קשר למי שיודע.
ובכל מקרה ממש לימודי קאמה סוטרה?, לדעתי זה משהו שדורש מסע חיפוש, ולא, לא נראה לי שאפשר למצוא על זה איזה פלייר בבומביי גסטהאוס ברישיקש. -
קאמה סוטרה בהודוהיי איילולה לא התכוונתי להביך
ובאתי בטוב
ובכל זאת נתת איזה כיוון. יום טוב.
-
גולני חביבי תרגיש חופשיקודם כל לך אני מרשה גם להביך אותי , הרי שכל כוונותיך טובות, וחוץ מזה אתה כרגיל גם צודק. יום מצויין -
קמה סוטרה היא תורת האירוטיקה שנכתבה כטקסט דתיוהאיחוד בין הגבר לאישה מתוארים בה כאקט שמיימי, ויש המייחסים אותה למעללי שיוא ופרווטי (איילולה, אני צודקת ?) לעומת אחרים הטוענים שהכותב (המאוחר יותר)ביסס ממצאיו ושיטתו על "ניסויים אמפיריים" עם פרוצה.
טנטרה היא גישה הוליסטית יותר ואינה נוגעת בהכרח למין ולמיניות, אלא מציעה דרכים איזוטריות (שוורסיות שלהן התפשטו במערב, באמצעות אושו למשל) להגיע להארה או להתעלות רוחנית. זו תפיסה שונה בתכלית מן המוכרת לנו מהדתות האחרות, שבהן, המין נתפס כמעשה מטונף, כחטא, ככניעה ליצר ולחומר וכמעכב את ההיטהרות הדתית.
הטנטרה המינית מחייבת תהליכים איטיים של התקדשות זוגית ואינה סדנה חפוזה לסופ"ש (לשם כך קיים מוסד היזיזות וסדנאות אחרות, עאלק רוחניות.. ).
במערב, כוללנו הישראלים, נורא אוהבים להציץ אל 64 התנוחות שבקמה סוטרה (זה רק חלק קטן מכול הטקסט הענק), לפנטז עליהן, וספר כזה הוא גם אחלה מתנה אישית לאהוב/ה (שימושי ?! ).
אני מניחה שכוונת השואל ללימודי הטנטרה או ש.. בעצם לא יודעת..
לימודי טנטרה נפוצים יותר בדרום הודו. שולחת לינק רלוונטי.
נילי.
נ.ב. 1.וגולני הניח שרק איילולה יודעת..2. התגובה הזו התפלקה לי משום מה בצמידות לתינוק מתוק שאמור להתחסן לקראת נסיעה עם אמו להודו..