ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קרואטיה 5 ימים לאן כדאי

פורום אירופה
    7
    13
    4783
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • liliorus
      liliorus נערך לאחרונה על ידי

אנחנו זוג צעיר בלי ילדים רוצים "לתת קפיצה" לקרואטיה בשבוע הראשון של נובמבר. הנחיתה היא בספליט. לאן כדאי להפנות פנינו?
      תודה על כל עזרה שתתקבל
      עינת וליאור
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • sroolik
        sroolik נערך לאחרונה על ידי

קרואטיה 5 ימים לאן כדאי
        ממליץ על שמורת פליטויצה
        דוברובניק מאוד יפה
        שמורת קרקא, ואם יש זמן אחת המערות (פויסטוינה או שוקוציאן)

בילוי נעים
        • bsayar
          bsayar נערך לאחרונה על ידי

קרואטיה 5 ימים לאן כדאי
          לא תצליח להגיע בטיול סביר, לא לדוברובניק ולא למערות בסלובניה.
          הדבר שכן ניתן לעשות זה לנסוע צפונה דרך ערי החוף, ולטייל בשמורות קרקא ופליטיביצה שתהיה המקום הצפוני ביותר אליו תגיע (אולי גם לסלוני). אני בספק אם תכנון סביר ישאיר לך זמן לטייל באחד האיים שקרובים יחסית לספליט שהמומלץ בהם הוא חוואר. את הדרך חזרה מפליטיביציה לספליט, כדאי לך לעשות בכביש האגרה כדי לחסוך זמן.

• hאורי
            hאורי נערך לאחרונה על ידי

קרואטיה 5 ימים לאן כדאי
            א.באיזה תאריך ושעה נוחתים?.ב. מה בעיקר אתם אוהבים?.
            ב.מסלול צפוני:כללית אפשר ב5 ימים לבקר בספליט,באי חוואר.בטרוגיר בשיבניק במפלי קרקא והעיר זאדר,הכל די בנחת ובתקוה למעט גשם. אם לו'ז המעבורת מתאים, גם בפליטויצה והאי ראב.
            ג.לחילופין ניתן לעשות מסלול דרומי: ספליט, טרוגיר, קרקא,אומיש מאקאראסקה דוברובניק.מאלי סטון פלישש קורצ'ולה וחזרה.אם לו'ז המעבורות מתאים אפשר אולי גם לאי מלייט.
            ד.למסלול של שרוליק דרוש הליקופטר. Razz ויש גם בעיה עם הכובע Cool
            • mdalon
              mdalon נערך לאחרונה על ידי

קרואטיה 5 ימים לאן כדאי
              ראשית-ותרו על ספליט העיר חבל על הזמן הקצר שלכם.
              הייתי ממשיך דרומה למקרסקה ויורד שם לחוף המוכרז ואוכל במסעדת הדגים שנחשבת לטובה ביותר בחוף הקרואטי ששמה IVO.
              משם תמשיכו לדוברובניק המקסימה לעוד כיומיים. העיר העתיקה והחופים מקסימים.
              אם תרצו תוכלו להישאר יום נוסף בחוף אבל אם תרגישו קוצים אפשר לעשות מדוברובניק גיחה למונטנגרו.
              השאלה אם אתפ חוזרים גם מספליט?
              • hil
                hil נערך לאחרונה על ידי

-גזור ושמור-
                שרשור כלבבי,
                להדגמת השוני האדיר בין השואל לבין העונים, ובין העונים לבין עצמם
                מבחינת הגדרת הטיול.

(לדוגמה, האחרון, שההמלצה הראשונה היא מסעדת דגים, אני כשלעצמי: לא אוכל דגים, ולא הייתי מבזבז גם 2 דקות על מסעדה בחו"ל, פשוט לא לשם כך אני נוסע, למרות שמן הסתם, יש הרבה אחרים שזהו אחד ממוקדי התיירות שלהם)
                • hאורי

-גזור ושמור-
                  בוקר טוב
                  אני חוזר שוב לשירשור הזה בהחלט לא בגלל השואלים שעד לרגע זה,אחרי שעברו כמה ימים, לא טרחו לומר לכם תודה. לא מפתיע, משום שלמכתחילה לא נראו אנשים עם בעיה רצינית, אלא סתם טרדנים שמציגים בעיה שאיין להם.מטייל סביר,לא יקח טיסה לא ישירה לספליט הנמשכת זמן רב ועולה יקר מדי, רק לחמישה ימים.יש טיסת צ'רטר ישירה אחת בלבד(יקרה מדי) בנובמבר שנוחתת ב3 בבוקר ומשאירה אחרי הלילה הלבן, יום שחור ובעצם רק 4 ימי טיול.למותר להוסיף.שנובמבר שם ,הוא חודש לא מתאים לטיול.
                  אבל הנושא הזה בהחלט מענינם של הרבה גולשים וראוי לדיון. מול
                  א. גישות ריצה , "להספיק" או תנועה איטית-"לספוג".אני מודה שאני מנסה ליישם את שתי הגישות ביחד אבל לא תמיד מצליח,ביחוד בקרואטיה ששם לטעמי,כדאי לתפוס לכמה ימים מפרץ ושלווה.
                  ב.באמת כמה פעמים היו האנשים באזור הקטן הזה, שאפשר לטייל בו איין ספור פעמים ולראות שוב ושוב דברים חדשים ומרהיבים שאינם במסלול המוזר של המטייל ה"ישראלי". אני די מופתע מחדש מהפסקנות של מגיבים לענין מסלול שבקושי ראו.כבר הייתי בקטע הזה הרבה פעמים ויש לי קושי רב להציע על מה לותר, מה גם שעוד לא ראיתי הכל.עם זאת, חשוב שרבים שהיו רק פעם אחת יגיבו ויציעו לראות את הדברים שאהבו,כך המתענין יכול ליצור לעצמו תמונה רחבה יותר ולהחליט בעצמו על מה יוותר.
                  איין ספק שייש שוני ביין העונים, מערכות הטעמים שלהם וההכרות עם האזור.אבל מי שאומר שאין מה לעשות בספליט אפילו לא שעתיים, או ערב בעיר העתיקה(ארמון דיאוקליטיאנוס)ובו זמנית אוהב את דוברובניק, ספק אם טייל בספליט.קבלו מצגת קצרה משלושה ימים בלבד על הקטע הקצר שבין צוטאת לקורצ'ולה מבלי להכנס בכלל לדוברובניק (ועם מאכלי ים).
                  • יש לי שלושה ימים ים:קרואטיה 26.6.09
                  • דנט
                    דנט נערך לאחרונה על ידי

לאורי
                    אורי בוקר טוב,
                    פעם ראשונה שאני שומע על חצי האי פלישש.תיכף אחפש במפה כדי להבין מיקומו.
                    תמונות מדהימות.תקן אותי אם אני טועה:לקורצ'ולה ניתן להגיע ברכב בנסיעה רצופה(בלי להזדקק למעבורת),נכון?
                    והאם נכון שההגעה למלייט היא רק בחברת ג'רדולינה או שיש עוד חברות של מעבורות?
                    האם בארבעה ימי שהיה בדרום ניתן להספיק את דוברובניק,מלייט,קורצ'ולה וחוואר או ראב?או שזה מעט מידי זמן?
                    תודה מראש!!
                    • hאורי

לדנט
                      היי דנט בוקר טוב.
                      האמת שהבוקר היו לי שתי הפתעות בעקבות התגובה שלי, שתיהן ממכרים ותיקים .האחת ישירות למייל והשניה שלך.לשתיהן המקום הראוי לתגובה זה כאן, כי תצמח מזה תועלת לעוד אנשים.
                      נתחיל ממך:קראתי את הדו'ח שלך על כרתים-חבל שלא נסעת לקרואטיה,לטעמי באותו הכסף היית מקבל גם איים וגם ארץ יפה פי כמה.האמת שאפילו בענין נופי ים, קרואטיה נותנת את התמורה הכי גבוה לכסף,אפילו יותר מנורבגיה בגלל יוקרה וחוסר האפשרות לשחות בים.
                      חצי האי פלישש יוצא מכביש החוף דוברובניק ספליט בדרך עוברים את מאלי סטון סטון וכן הלאה ועד כמעט קורצ'ולה.
                      לקורצ'ולה כבר עוברים במעבורת קצרצרה.לא כתבת למתי אתה מתכנן אני ממליץ לך על תחילת החופש הגדול,סוף יוני תחילת יולי עד אז יש המון זמן.לפני הנסיעה תודיע ונעבוד ביחד על מסלול תלוי טיסות ומשך הזמן והתקציב, כי גם מונטנגרו שווה ויותר יקרה.להלן המייל האמור:
                      "היי אורי בוקר..
                      אין לנו ברירה אלא לקחת את הטיסה ב3 לחודש לספליט, כי זה הזמן שיש לנו וניקח סיכון על גשם.מה שמפריע זה באמת המחיר הרצחני
                      אז נחכה לדקה ה90 למחיר סביר כי הרבה קליינטים לא יהיו לטיסה הזו.
                      במחיר הנוכחי לא ניסע.אנחנו רוצים ל"הספיק" מסלול דרומי לפי התאור שלך אז אייך עושים.?".בגדול: התשובה היא שיש מעבורת ב6 בבוקר לדוברובניק,שעוצרת בחוור ובקורצ'ולה.כל השאר נגזרת בתנאי שאין גשם.
                      לכן בואו נדבר הכי קרוב לאירוע כשנדע אם יש או איין גשם שיקבע את צורת הטיול.ואם הובטח לכם רכב לשעה שלוש בבוקר לשדה התעופה.
                      קבל מצגת קצרה מהקייץ במונטנגרו
                      • מצגת חלקית
                      • hאורי

לדנט
                        היי דנט
                        לא עניתי לך אם אפשר ל"הספיק" בארבעה ימים-אפשר.
                        לשאלה האם כדאי? איין לי תשובה.
                        במקרה הספציפי שעלה כאן, אפשר לבצע את הטיול גם אם לא יחכה רכב בשדה התעופה,כי באותו בוקר בשש, יש מעבורת שבועית יחידה מספליט לדוברובניק.כך שניתן ל"עשות" את כל הבוקר בבמנוחה ונימנום על הסיפון ולרדת בצהריים בקורצ'ולה.לראות את העיר בנחת אפילו אחרי עוד קצת שינה בצימר.ובשש בבוקר למחרת לקחת אוטובוס(יחיד) ישר לדוברובניק.בדוברובניק לשכור רכב רק לשלושת הימים הנותרים.
                        אם יש רכב בספליט בשדה התעופה, עוד יותר קל רק יותר יקר.כי אפשר גם לישון במעבורת ,גם בקורצ'ולה ולצאת מקורצ'ולה בצהריים, לטייל בפליישש ובמאלי סטון.ואחרי הצהריים לעבור מסטון(בערך)למלייט וללון שם.כל היום השני במלייט(לינה) השלישי בדוברובניק.הרביעי לטייל בנחת בחזרה דרך מקאראסקה ברלה אומיש ,ספליט, עד טרוגיר( שדה התעופה) ללון בטרוגיר וביום החמישי לטייל בקרקא למפלים ואפילו יספיק הזמן לטפס למצודה בשיבניק לטייל בעיר והבייתה.גם בלי תרגיל המעבורת אפשר.
                        עם אוטובוס מהיר ישר מספליט לדוברבניק. לישון בדרך ובעיר ולמחרת לשכור רכב ולצאת לאותה דרך רק בכוון אחד ועם הרכב כל הזמן.זה רק פחות נוח ואולי גם יהיה צורך לוותר על מלייט.אגב לא בדקתי אם המעבורת הגדולה עוצרת בסוברה במלייט.קרוב לודאי שכן אז יש גם אופציה
                        לרדת בסוברה עם הרכב ואת הלילה הראשון לעשות במלייט ולקורצ'ולה להגיע בחזור.
                        • דנט
                          דנט נערך לאחרונה על ידי

אורי תודה.אכן,אני מתכנן לקיץ
                          צריך לאט לאט לעכל את כל הנתונים שכתבת וליישמם מול המפה.
                          התכנון הוא כנראה לסוף יוני במסגרת של טיול בת מצוה שהשילוב יהיה עם אירופה המערבית-כנראה הולנד ושוייץ.
                          אל תיבהל ואל תכעס.כך עשיתי עם שאר הילדים:מישמש כזה של טעימות שונות במטרה להספיק הרבה בשבועיים.כבר ראיתי אפשרויות של טיסות "לו קוסט" מאמסטרדם או ג'נבה לדוברובניק או זאדאר(עדיף נחיתה בזדאר וחזרה לארץ מדוברובניק).לאחר שבעבר עשינו את הצפון עד פליטביצ'ה כעת המטרה היא כל מה שציינת.כמובן שכבר ראיתי את המצגת הנפלאה שלך על מונטנגרו אבל נראה לי שאם הבת לא נגיע לשם.
                          אתה כל כך צודק בקשר להשוואה מול כרתים.אני זוכר איך מצאת את הדיל הזול לדוברובניק(187$?)שהיה הרבה יותר זול מזה שלקחתי ממש בדקה ה-90 לכרתים.מלייט,חוואר וראב מסקרנים אותי כבר הרבה שנים ואני מקוה להשיגם בקיץ.ואורי,עוד דבר-לא קשור אבל רק אתה תוכל לעזור(כמו שעזרת לי עם המתכון לפרוגי(פרושקי)-היכן אמא את המתכון המדויק לפיצ'ה?לא מצליח למצוא באתרי מתכונים....
                          • hאורי

היי דנט
                            בתקופה ובמציאות של טיסות זולות, הרעיון של טיול בארופה הקלאסית
                            וסיומו על שפת הים התיכון השונה כ'כ-הוא רעיון מצויין.
                            גם התכנית שהצגת לכוון זאדר בסדר ומאפשרת ביקור בראב-הכל תלוי כמה זמן תקדיש לטיול כזה.לי נראה שאתה שוגה בהערכת הזמן ולכן מתפשט על מרחב גדול מדי בהתחשב בעובדה שכבר הייתם די הרבה מחוץ לבית עד שתגיעו לים.ראב זה כבר שייך לטיול על הקטע הצפוני וזאדר נופלת בין הכיסאות. הרעיון של טיסה עם ילדים לזאדר שבכלל איין לי מושג על טיסות אליה, לא נראה לי מתאים במקרה שלך, מפני שידרושו הרבה מאוד לינות וטיול מתגלגל.אני מציע לך לחשוב על התמקמות לדרום בלבד, בכמה מקומות. כדאי לחשוב גם על מונטנגרו, מהסיבה העיקרית של מציאות חופים חוליים.אם לא תראה את ראב, לא יקרה שום אסון חוור מלייט קורצ'ולה ודוברובניק יתנו לך פיצוי יותר ממלא גם על הערים המכוערות של כרתים.קבל חול מסווטי סטפן במונטנגרו. רק שם גרנו השנה שלושה ימים וזו לנו הפעם הרביעית בסביבה.בכרתים הינו שלוש פעמים מהן שתיים מיותרות מול האלטרנטיבות.
                            IMG_0039.JPG IMG_0043.JPG
                            IMG_0039.JPG(גודל:19.51KB)IMG_0043.JPG(גודל:26.01KB)

IMG_0039.JPGIMG_0043.JPG
                            • דנט
                              דנט נערך לאחרונה על ידי

מקבל את המלצותיך במלואן.רק דבר אחד לגבי כרתים(ששפירא לא ישמע אותי):לא היינו באף עיר.כמובן שחלפנו ליד הרקליון ורתימנון אבל לא נכנסנו.ת'אמת?עד היום כמעט אף לא עשתה לי את זה.הזכרונות היפים באמת מחו"ל אלו מהטבע(אגמים,מפלים,יערות נופי הרים).תודה רבה.אנג'ס בהמשך ככל שיתקרב המועד.
                              • 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון