נסיעה מניו-יורק לוושינגטון - בטיסה ברכבת או ברכב?
-
אנחנו מתכננים טיול של 10 ימים למזרח ארה"ב. חשבנו להקדיש 5-6 ימים לניו יורק ועוד 3 ימים לוושינגטון.
אנחנו מתלבטים איך להגיע לוושינגטון - בטיסה? ברכבת? או ברכב שכור? הנסיעה ארוכה? יש דברים מעניינים לראות בדרך?
בוושינגטון עצמה קל להסתדר עם רכב? יש שם חניה? איך עדיף לנוע בוושינגטון? -
נסיעה מניו-יורק לוושינגטון - בטיסה ברכבת או ברכב?בוושינגטון יש בעית חניה ויש בה תחבורה ציבורית נוחה. לכן, אם כוונתכם ללון במרכז העיר, עדיף לבקר בה ללא רכב. במיוחד כאשר הטיול שלכם מתרכז בערים ניו יורק וושינגטון ולא כולל טיולים בטבע.
מניו יורק ניתן להגיע לוושינגטון בטיסה, באוטובוס וברכבת. לאור המרחק הלא גדול בין הערים, הייתי מעדיף תחבורה יבשתית על טיסה, שתחייב אתכם גם בנסיעה לשדה התעופה בניו יורק ומשדה התעופה של וושינגטון אל העיר (אלא אם מדובר בשדה התעופה ריגן הנמצא ממש בעיר), ובל נשכח שיש להתיצב בשדה כשעתיים לפני מועד הטיסה.
-
נסיעה מניו-יורק לוושינגטון - בטיסה ברכבת או ברכב?מי זה אנחנו? זוג? ילדים? כמה? ילדים קטנים שדורשים השגחה ולא עוזרים לסחוב?
אני מניח שלמשפחה הכי נוח והכי זול יהיה לשכור רכב ליום אחד (יותר אם אתם רוצים רכב בוושינגטון).
טיסה זו האפשרות הכי פחות טובה - צריך להגיע אל ומשדות התעופה שמחוץ לעיר (תלוי בשדה כמובן, לה גווארדיה ורייגן קרובים יחסית), ולמרות שהטיסה מהירה, כל מה שמסביב זה בזבוז זמן גדול. כרטיס טיסה יעלה 60-100 דולר לאדם. מוניות יכולות לעלות עוד סדר גודל של 100 דולר לזוג מוניות (עד 4 נפשות).
רכבת זו אפשרות די נוחה, אבל לא זולה, ועדיין צריך להגיע אל תחנת הרכבת וממנה.
אוטובוס דומה לרכבת אבל מעט יותר זול.
זוג שמתנייד עם שתי מזוודות בלבד יכול להעזר למשל ברכבת תחתית כדי להגיע לתחנת האוטובוס או הרכבת, או אפילו לשדה התעופה.
למשפחה עם 3 ילדים קטנים זה נראה לי פחות רלוונטי.
כששוכרים רכב, אפשר שאחד מההורים יקפוץ לסוכנות ההשכרה לקחת אותו ויבוא לאסוף את כולם (והמזוודות) מהמלון, ואותו דבר בכיוון הפוך. הנסיעה לא כזו ארוכה (סדר גודל של 5 שעות מדלת לדלת ללא עצירות), אבל אפשר להוסיף כל מני נקודות עצירה נחמדות אם רוצים. עצירה של שעה או ליום שלם.
-
נסיעה מניו-יורק לוושינגטון - בטיסה ברכבת או ברכב?בוקר טוב לאנשים טובים...ברצוני להתייעץ איתך...בבקשה. אנו זוג בגיל ה-50. וזו פעם חמישית שלנו בארהב. ( הילדים המשפחה בלאס וגאס). ומין הסתם תמיד נוסעים רק לאזור צפון אמריקה.. .מסיימים תמיד חודש בוגאס. השנה החלטנו שאנו רוצים לראות ולחוות עוד כמה ערים. נוחתים ב- 23 לאוגוסט בסאן דייגו (אירוע משפחתי.) ומשם אנו מאוד רוצים לטוס לוושינגטון וניו יורק. למשך נניח 5 לילות. ומשם לעלות לוגאס לחודש...כן כן חודש... האם כדאי לסגור טיסות לניו יורק או וושינגטון? מהארץ? או כדאי מסאן דייגו? יותר זול? והאם מניו יורק או וושינגטון..יותר זול בתחבורה ציבורית כמו רכבת.אוטובוס? (יו סליחה אים אני שואלת הרבה? אני פשוט קוראת את הבלוגים שלך..ואתה בקיא.ובאזור וגאס מה אתה מציע? חוץ מכל האתרים שכבר ראינו וחווינו...אולי אריזונה? שוב מודה, מודה לך. -
נסיעה מניו-יורק לוושינגטון - בטיסה ברכבת או ברכב?צודקת. שכחתי לציין שאנחנו זוג. בני 40.
אנחנו בכלל מתלבטים איך לבנות את הטיול (לא שיש לנו הרבה זמן להתלבט, כי אוטוטו אנחנו שם - יוני הקרוב). אנחנו נוחתים בניו יורק בראשון בבוקר. נדרש יום אחד לענייני עבודה (ככל הנראה יום ראשון עצמו), ואז יש לנו עוד כ-8 ימים (נטו) לבילוי. בתוך 8 הימים האלה יש את שבת, שבה אנחנו מקורקעים. ההתלבטות היא האם לבלות את כל 8 הימים בניו יורק, או לצאת מניו יורק ביום שישי ולבלות בוושינגטון את שבת-ראשון-שני (ומשם לטוס חזרה לישראל). או להישאר בניו-יורק ואולי לשכור רכב ליומיים ראשון-שני) לטיול טבע מחוץ לניו יורק.
יש עצות? רעיונות?
ההעדפה האישית שלי היא לראות קצת טבע. אני פחות אוהבת טיולים אורבניים. גם ניו יורק קצת מפחידה אותי עם הגודל שלה והמוני האנשים. -
נסיעה מניו-יורק לוושינגטון - בטיסה ברכבת או ברכב?
הי
חברת אוטובוסים מהימנה יעילה וזולה. תיקח אתכם לשלל יעדים, כולל וושינגטון וממליצה על בוסטון. אלא שאילו לא יעדי טבע.
ואגב, ניו יורק היא עיר ידידותית למשתמש קל להתמצא במנהטן לאחר שלומדים את העיקרון.
תהנו
אילה
http://us.megabus.com/ -
נסיעה מניו-יורק לוושינגטון - בטיסה ברכבת או ברכב?התרחקו מדרומה של אריזונה בקיץ. טמפרטורות מעל 40 מעלות. צפונה של אריזונה, האיזורים הגבוהים, אפשריים לטיול. אני מדבר על Grand Canyon ועל Sedona ועל Canyon De Chelly ו- Petrified Forest במזרחה של המדינה.
-
תודה -
נסיעה מניו-יורק לוושינגטון - בטיסה ברכבת או ברכב?לזוג בני ה 40 (ויש הבדל אם אתם עם ילדים) :
3 ימים לוושינגטון? = ממצא בשביל להינות מהעיר ...
אנחנו מתלבטים איך להגיע לוושינגטון? = בכדי לחסוך זמן וכסף ... אוטובוס!
בוושינגטון עצמה קל להסתדר? = קל מאוד ובמיוחד ברגל. בנוסף, מע' תחבורה ציבורית (אוטובוסים ורכבת תחתית) ומוניות ... הכל קרוב כך כך שזה לא יקר ...