חזרנו!!!!
-
אנחנו זוג עם 3 ילדים -שני בנים 17 ו 15 ובת 7 .חזרנו אתמול משלשה שבועות מ-ד-ה-י-מ-י-ם במערב!!ראשית רוצה מאד להודות לכל המייעצים ,מגיבים וכו'. כחמישה חודשים נכנסנו יום יום לפורום (התמכרות כזאת)לראות אם יש עוד טיפ,רעיון וכמובן גם מדי פעם לשאול שאלות...באמת תודה על העזרה הרבה!!
מסלולינו התחיל בנחיתה בניו יורק(קונטיננטל-מצויין בהלוך פחות בחזור),דנוור(משפחה וטיולים,כמובן),סן פרנסיסקו,כביש מס 1 ,לוס אנגלס,וגאס וחזרה לניו יורק(נשארנו כמה ימים)
לא אפרט את כל המקומות בהם היינו כי כולם מוזכרים כאן בפורום אך אשתף קצת מההתנסות שלנו,אולי תשמש למטיילים הבאים...
את הרכב לקחנו בסן פרנסיסקו,הזמנו מהארץ דרך אופרן(alamo)
ניידים-פרצנו שני טלפונים בארץ(בארהב לא פורצים ,זו פעולה לא חוקית)
וקנינו ב- T-MOBILE סים בעלות 30 $ ל-700 דקות אויר בארהב(זה הדיל הזול ביותר שמצאנו)לא השתמשו ברבע מהזמן אך לא היו דילים בפחות כסף...
שיחות לארץ בצענו עם כרטיס חיוג .
בסן פרנסיסקו לנו במלון בואנה ויסטה-מלון בסדר אך המלון המומלץ כאן בפורום travelodge על הלומברד עושה רושם(חיצוני ) יותר טוב...
בכביש מס 1 החלטנו להזמין לינה רק ליום אחד,עם השני-נזרום...
המלצתי-אם נוסעים בתקופות רגועות-לא חגים וחופשות-העיירות בכביש מס 1 שוממות ועל כן אין בעיה למצוא מקום לינה ,מעבר לכך שהם מורידים מחירים כמעט בחצי.. ביום הראשון לנו במונטררי(quality inn)מלון ויחס מקסים,ביום השני לנו ב-cambria.
בדיעבד,הצטערנו שלא לנו ב-מורו ביי,נראת עיירה עם קצת יותר חיים ובכלל,חברים שלנו לנו ב-solvang ומאד נהנו לצאת קצת בערב(מה שבקמבריה לא היה כל כך לאן,הכל שומם!!)
בלוס אנגלס-לנו ב-orchid suites והיה בסדר גמור!נכון,מלון ישן אך חדרים מרווחים למשפחה של 5 נפשות ...
אגב,המלון יוצא לצד אחורי של קניון הנמצא על רחוב הוליווד-שדרת הכוכבים ורק ביום האחרון גילינו שמהקניון (nאחת הקומות)ניתן לצפות על הכתובת המפורסמת "hollywood"!
לנו לא יצא לבקר באולפני וורנר ברדרס,אך אנשים שפגשנו טוענים שהסיור מקסים...
בלוס אנגלס ירדנו לחוף וניס ואחכ פגשנו חברים הגרים בשכונת וניס-שכונה היפית ובוהמית,עם בתים קטנים וצבעוניים שווה בעיני סיבוב קצרצר!
וגאס-ישנו ב-MGM הזמנו דרך אופרן,הם נתנו לנו את המחיר הכי אטרקטיבי שמצאנו90 $ ללילה-חדר ל-5 נפשות ימי שבת ראשוןושני
בכל הבירורים שעשינו,דרך אתרי אינטרנט לא היתה לנו אפשרות בוגאס לחלוק כולנו חדר 1 ,חוייבנו לקחת 2 ולא מצאנו בסופש ב-45$...
בניו יורק לנו באחת מדירות משפחת גרפי(על 47)הם אנשים מקסימים,מאד עזרו לנו בכל מה שהזדקקנו.
בהליכה הרגלית שעשינו ביציאה מהדירה לכוון הסבווי ,תמיד הלכנו בדרכים שונות וראינו 2 בתי מלון חמודים מאד(חיצונית,לך תדע-דברים שרואים מכאן לא רואים משם
1.EDISON
2.ECONOLODGE
שניהם קרובים לטיימס סקוור,נראה לי ששווה לבדוק אותם...
לשדה הסיע אותנו תמיר(מאותה משפחה)גם כן איש מקסים...
ואחרון חביב...גט לג
ילדי ישנים טוב(טפו טפו),אני מתעוררת( אך בקטנה)ובעלי לקח גם עכשיו וגם בהלוך מלטונין(בהמלצת רופא)וזה ממש עוזר לו,קונים בכל סופר(בארהב,בארץ הוא לא מאושר),לשיקולכם!
אשמח לעזור על כל שאלה שתעלה!
מחכה כבר לטיול הבא!!!
לאורה -
חזרנו!!!!קודם כל
ברוכים השבים.
שמחה לשמוע שנהנתם.
הערה קטנה - בקשר למלטונין . ניתן להשיג מלטונין בארץ (מרשם רופא) ושמו המסחרי כאן - סירקדין (חברת נעורים). לי לא עזר.. -
חזרנו!!!!איך שכחתי!!
בוגאס ראינו את love של cirque du soleil.אחת ההפקות היפות והמרגשות שראיתי בחיי...גם ילדיי היו מוקסמים ומהופנטים
ממליצה בחום!!את הכרטיסים הזמנו מכאן
בטח בהמשך אזכר בעוד דברים...
-
ברוכה השבהשמחה שנהנתם, אכן כל אזור המערב הוא מעניין ויפה, נשמע שהכל הלך חלק, נהדר
-
ברוכה השבהשלום ליאורה
ברוכים השבים.
אם אפשר לשמוע המלצות על דנוור העיר עצמה,למרות שאני מודה שהכנתי
ביקור בן יום בעיר הזאת אבל אשמח לשמוע מנסיון ,ובעיקר שקרובי משפחה לבטח לקחו אתכם למעניינים.
תודה
מוני -
אני לא מאמינה - אני הולכת לעשות בדיוק אותו דבר(למעט ניו יורק שאותה כבר עשינו)
אז יש לי מלא שאלות!!!
אנחנו נוסעים עם משפחה של 5 אבל עם קטנטנים - 7,5 ושנה וחצי
נוחתים בסאן פרניסיסקו 3 ימים , כביש מס1 - עוד יומיים , ל"א - יומיים (דיסני וסיבוב בעיר), סאן דייגו - 3 ימים , לאס וגאס - יומיים
וטיסה לדנבר לבקר קרוב משפחה (סבא ...)- איזה קטע.
מה את ממליצה לי עם ילדים קטנים ?
אנחנו , בהמלצת הפורום ומחוצה לו החלטנו לעשות את ביקורנו בLA קצר
כי לילדים אין שם ממש דברים מעניינים ..אז יום אחד נעשה סיבוב רכב (פרטי ואולי ניקח גם סיור )ויום שני דיסני , וביום השלישי בבוקר אולי נלך לאיזה חוף - זה מספיק לדעתך??
אנחנו ד"א סוגרים בדנוור - כדי לבצע את כל הקניות והבלאגן שם.
איזה תובנות יש לך בשבילי ?? -
אני לא מאמינה - אני הולכת לעשות בדיוק אותו דברשלום רב!
מוני!לגבי דנבר,אנחנו היינו מאד צפופים למשפחה ומתוך בחירה ,רצינו לחיות את היומיום שלהם-הילדים רצו לבקר בבית ספרם ואימוני הוקי\פוטבול של בני הדודים כך שבדנבר עצמה חוץ ממוזיאון המדע ,דאון טאוןוגן החיות לא ממש ירדנו לעומקה.הטיולים שלנו היו בעיקר גיחות מחוץ לעיר למקומות קסומים -גם עיירות קטנות עם המכולת השכונתית(עיירות של מחפשי הזהב)גם פארק לאומי רוקי מאונטיין,מקום אחר בו התגלו בשנות ה-30 עקבות דינוזאורים(ממש בשולי הכביש) ועוד המון מקומות שבזה אני יכולה לתת רשימה ארוכה ...אם בכל זאת אתה רוצה רק את דנבר אשמח לשאול את אחי,רק תשתף אותי מה הכוון!
שרית! על איזו תקופה מדובר??
תני לי יותר פרטים ואשמח מאד לעזור!!
לילה טוב בנתיים
לאורה -
אני לא מאמינה - אני הולכת לעשות בדיוק אותו דברליאורה שלום
תודה על התיחסותך,תודה על הנכונות.
כפי שהוספתי לצד הבקשה שלי, התכנית שלנו לגבי היום שלאחר הנחיתה בדנבר סדורה(אני גם מתכוון לעשות זאת ביום א' להקלה בנהיגה בתוך העיר)
גם מינון מסוים של עיירות הכורים בדרך אל הרוקיס האמריקאיים ביום הבא- בתוכנית, כך שתודה, ואין צורך שתטרידי את המשפחה.
מוני -
יום בדנברבדנבר יש איזורים יפים, אבל סך הכל היא איננה עיר תיירותית, ואין להשוותה לניו יורק, בוסטון או סן פרנסיסקו מבחינה זו.
אני יכול להציע מספר אפשרויות לביקור בעיר עצמה:
1. אם נוסעים מכוון מזרח (למשל מהפרבר Aurora) למרכז העיר, אני מציע לנהוג באיזור רחוב 16 או 17 או 18 (לא זוכר בדיוק איזה רחוב הוא בכוון נסיעה למערב) מערבה. אני מאד אהבתי את השכונה הזו עם הרבה עצים ובתים קטנים. בהמשך, מגיעים לפארק העירוני.
2. הפארק העירוני. יש שם גם גן חיות ועוד אתרים (בהם לא ביקרתי). יש אגם עם ברווזים. מקום נחמד לעצירה קצרה.
3. כאשר הגעתי למרכז העיר, ביקרתי במדרחוב, אשר לאורכו פועלת תחבורה ציבורית בחינם. במדרחוב מגוון רחב של חנויות.
מקום נוסף לביקור במרכז העיר הוא ה- state house של קולוראדו, שאיננו רחוק מהמדרחוב.
חשבתי על ביקור במטבעה בדנבר, אבל לא הגעתי לזה. אינני בטוח שהיא פתוחה לציבור.
ביקור מעט ביזארי שלי היה כדי לראות את ביה"ס המפורסם בדרום דנבר, ב- Colombine (ליד Littleton). בתיכון הזה היה הטבח המפורסם לפני X שנים על ידי תלמידים שלמדו במקום. הסיפור הונצח בשם סרטו של מייקל מור Bowling to Colombine.
אם אתה מוכן לנהוג מחוץ לעיר, אזי המשך מערבה ל- Golden. לידו מצוי ה- Red Rock Amphitheatre, שהוא די מרשים (ואדום). אפשר להמשיך גם הלאה, כשבאיזור נמצא קברו של באפלו ביל ומוזיאון לזכרו, וכן העירה Central City שיש בה בתי קזינו ובנין אופרה מאד ישן בו ניתן לסייר.
עוד מקום אליו לא הגעתי נמצא בסביבת נמל התעופה של דנבר. על פי המפה יש שם Wildlife Refuge, אבל לא ברור לי אם ניתן לבקר בו ואיפה הכניסה.
מובן שברמה של טיולי יום ניתן להרחיק מעט יותר ויש אפשרויות רבות לטיול. -
קניות בדנברישנם שני מרכזי outlet במרחק לא רב מדנבר. האחד, מצפון, ב- Loveland.
השני, בו אני ביקרתי, מדרום. נדמה לי שב- Castle Rock. המקום נמצא קרוב לירידה מ- I-25.
-
יום בדנברתודה רבה דורון
הקטעים הללו אכן רשומים אצלי כאפשרות,כולל המטבעה.
העיירות שרשמת יעשו יום לאחר הגרדנן אוף גוד והפייק פיקס,וזה יהיה בדרך אל הרוקי האמריקאיים.
לרגע לא חשבתי למצוא את דנבר משתוית לאלו שהזכרת,זה פשוט ענין של התאוששות בת יום לאחר הטיסה.
אגב דורון אני זוכר שרשמת בעבר שטסת לופטהנזה,האמת שנראה שאם הכל ילך לפי התוכנית בחברה הזאת צירוף הקונקשיין נראה הטוב וההגיוני ביותר.
מוני -
יום בדנבראכן, לביקור האחרון שלי בדנבר טסתי עם לופטהנזה. יש להם טיסה ישירה לדנבר מפרנקפורט.
בדרך חזרה לארץ, העצירה בפרנקפורט היתה ארוכה. בהתחלה חשבתי אולי לבקר בעיר, אבל לאחר שראיתי את התחזית (35 מעלות), לקחתי מלון יום באיזור שדה התעופה, ששלח שאטל לקחת אותי מהשדה, ונחתי שם מספר שעות.
-
יום בדנברגם הקונקשיין בקונטיננטל הוא מצויין,ת"א-ניו יורק ומספר מועט של שעות המתנה בניוארק לדנבר. -
לליאורהליאורה
האם נחתתם בניו יורק והטיסה לדנוור היתה מניוארק?
את זוכרת את שעת ההגעה לדנוור?
תודה
מוני -
לליאורההי מוני!
הנחיתה היא בניוארק ומשם גם יוצאת הטיסה לדנבר.הגענו לניו יורק ב-05:00 והמראנו לדנבר ב-09:00 .בפעמים הקודמות שטסנו המזוודות אוטומטית המשיכו לדנבר הפעם(כנראה מטעמי בטחון)נדרשנו להוציאן ולשלחן .בסופו של דבר הספקנו קפה קטן ושוב המראנו.זה הקונקשן הכי ידידותי שמצאנו...
בהצלחה!
לאורה -
מוני,הנחיתה בדנבר היא ב-11:30 שעת דנבר -
ליאורה תודה! -
אני לא מאמינה - אני הולכת לעשות בדיוק אותו דבר
עבור הילדים, אני ממליץ ביקור במוזאון "לה בורא" מוזאון קטן וחביב
וגם כדאי לבקר בשוק האכרים.