המלצות ועזרה לבודפשט
-
היי
אנחנו נוסעים ב 5/11 לבודפשט ונהיה במלון בוסקולו
אשמח לקבל עזרה וטיפים , האם המלון מרכזי? יש המלצות למלון ?
מקומות מעניינים לטייל
האם כדאי לקנות מפה עוד בארץ
או שאפשר להסתדר שם ולקחת מפה מהמלון? (כשטיילנו בפראג הסתדרנו המון ברגל, אבל הבנתי שבודפשט הרבה יותר גדולה)
כדאי להשתמש ברכבת חשמלית או במטרו שם?
אשמח לכל עזרה
תודה
-
המלצות ועזרה לבודפשטשלום לכם
לכמה זמן אתם נוסעים?
על מקומות לטיול בעיר וסביבתה יש חומר רב באתר.
לפני הטיול כדאי לפחות לשוטט בגוגל -מפת העיר והסביבה.
לא יודעת להגיד לכם איפה לקנות מפה, אנחנו קיבלנו שם.
בנובמבר כבר קר מאוד. סופשבוע אחרון ירד הרבה שלג (כך סיפרו לי משם)
לרוב המקומות נוח להגיע בחשמלית.
לכיכר הגיבורים טוב לנסוע במה שקרוי המטרו הקטן.
אתרים שכדאי לראות בעיר:אז כמו שהזכרתי, כיכר הגיבורים. לידה יש פרק ומוזיאון (בעלי נהנה מאוד, בחודש שעבר, מתערוכה לילדים- תערוכות מתחלפות ולרוב מענינות)
המרחץ הטורקי והפרק לידו...
בית הכנסת היהודי, פרלמנט, שוק מקורה.
המבצר בבודה ובכלל כל הגבעה.
שוטטות ברחובות שליד הדנובה...
מחוץ לעיר יש את סנטאנדרה, וישגארד ואסטרגום ששוה להגיע אליהם -
המלצות ועזרה לבודפשטשוב היי
אנחנו נוסעים לסופ"ש חמישי - ראשון (בלילה) כך שיש לנו את כל יום ראשון לנצל
אני מקווה שלא יהיה לנו שלג, כדי שנוכל לטייל וליהנות
משום מה לא לקחתי בחשבון את עניין הקור שם
תודה
-
כבר עניתי לך לגבי המלון, למה את שואלת עוד פעם? -
אז ככהבדיוק אתמול בצהריים חזרנו אני וחברה שלי מטיול לפני צבא לבודפשט.
קר, ונהיה קר יותר. החורף כבר שם. כשאנחנו היינו המעלות נעו בין 3 ל8 למרות שאתמול הרגשנו בדרך לשדה שכבר מתחיל להתחמם טיפה. אני מניחה שעד נובמבר כבר יהיה שם קר מאוד, קחו את זה בחשבון!
לגבי להסתדר בבודפשט. אנחנו קנינו מפה בארץ שהייתה מעולה, בלעדיה אין מצב שהיינו מסתדרות. היינו 4 ימים וטיילנו לבד בכל רחבי בודפשט. השוק המקורה היה ליד המלון שלנו והייתה לנו תחנת מטרו מתחת למלון אז נגישות לכל מקום הייתה מאוד פשוטה. התחבורה הציבורית מאוד קלה ויעילה לתיירים ועדיף לקנות כרטיס חופשי שבועי שכזה אם אתם נוסעים ליותר מ3 ימים.
בהצלחה ותהנו! -
אז ככההמון תודה
איזה מלון הייתם
אנחנו נתארח בבוסקלו
יודעת איפה זה?
החשמליות שם נוחות?
הבנתי שאנחנו רחוקים 2 תחנות מטרו מכיכר ואצי
איפה קניתם את המפה בארץ?
אני רוצה גם לקנות ולנסוע מוכנה יותר -
אז ככההיינו במלון mercure koronoa שהיה מעולה.
אני לא יודעת איפה נמצא המלון שלכם אבל אם הוא קרוב לואצי תסתדרו. בכלל אם יש לידו תחנת מטרו כלשהי בטוח תסתדרו. את יכולה להיכנס לאתר booking.com שם תחפשי את המלון שלך לפי העיר ותוכלי לראות מפה ואיפה הוא ממוקם בדיוק.
את המפה קניתי בסטימצקי למרות שבכל חנות ספרים אפשר למצוא מפות דומות. במפה שלנו כבר היו מסומנים אתרים, מרכזי קניות, מספר מלונות (כולל את שלנו) ואת קוי המטרו השונים. אם לא מצאת מפה כזאת מומלץ לסמן בעצמכם את המלון ואת כל האתרים שתרצו לבקר בהם. כך גם תוכלו לתכנן את הטיול בצורה הכי טובה.
החשמליות ורכבות המטרו (לא יצא לנו לבקר באוטובוסים, כי פשוט אין צורך) מעולות. התחבורה הציבורות בבודפשט ידועה ביעילות שלה, עד כדי שלרוב האתרים את יכולה להגיע ישירות באמצעותה, ללא מרחק הליכה כלל.
מומלץ גם לקנות ספר מטיילים כזה על בודפשט (כם בחנויות הספרים) אם את מתכנת לטייל בעצמך ללא מדריך או טיולים מאורגנים שכאלו. -
המלצות ועזרה לבודפשטהיי
אני הייתי בבודפשט ביולי השנה . אתם תהנו מאוד (מקווה שתתגברו על הקור). לא ידוע לי היכן ממוקם המלון שלכם.
אתרי חובה :
בית הכנסת - ניתן להגיע עם אוטובוס קו7/73/78
כיכר הגיבורים
בניין הפרלמנט - ניתן להגיע עם חשמלית קו 2
בזיליקה סטפן הקדוש - ניתן להגיע עם חשמלית קו 2
השוק המקורה
טירת בודה ,ארמון המלך - ניתן להגיע עם אוטובוס קו 16/116
גבעת גלרט - ניתן להגיע עם אוטובוס קו 27
האי מרגרט - ניתן להגיע עם אוטובוס קו 26
כמו כן ישנם קניונים שחייבים לבקר בהם . -
המלצות ועזרה לבודפשטארבעה ימים ראשונים מתוך ששה לא השתמשנו כלל בתחבורה הציבורית. -
המלצות ועזרה לבודפשטתודה רבה
יש לי עוד שאלה
בענייני הכסף שם
אני לא רוצה לנסוע עם הרבה מזומן
ומעדיפה שם להשתמש בויזה ובמזומן להשתמש לדברים הקטנים
מה דעתך?
מומלץ? או שעדיף לא להסתמך שם על שימוש בכרטיס אשראי ? -
המלצות ועזרה לבודפשטאם אני לא טועה בשימוש בכרטיס אשראי העמלה יותר גבוהה אבל אני לא מבינה בזה כל כך. אולי עדיף להתשמש בזה למשיכת כסף במקום להביא איתך ולהחליף כל יום לפורינט.
אנחנו אישית בחרנו להביא מזומן והחלפנו כל יום. -
המלצות ועזרה לבודפשטיש כמה אפשרויות :
1. לקנות בארץ פורינט ( זה מה שאני עשיתי )נכון שקשה מאוד למצוא צ"יינג אשר מחזיק בפורינט . ככל שאני יודע יש בראשון ברחוב הרצל 74 ובחיפה
2.למשוך באמצעות כרטיס אשראי בבודפשט (בידקי בבנק את העלויות לא מחייב שזה יקר)
3.להחליף בבודפשט לפורינט יש להצטייד ביורו או דולרים.ניתן אפילו להחליף משקלים לפורינט בצ"יינג בקניון WEST END CITY CENTER בקומה ראשונה (קומת המסעדות) -
המלצות ועזרה לבודפשטהי מורן,
קל מאוד לחפש את המלון(דרך גוגל,למשל) באתרי לינה בבודפשט. בוסקולו נקראה באתרים השונים New York Palace הוא מלון 5*,מלון מפואר.האם זה? באתר booking את יכולה לראות גם את החדרים,מיקום על המפה,והודעות של לנים במלון,אפילו מחיר.
לגבי התחבורה ענו לך,כרטיס חופשי נוח מאוד לכל כלי התחבורה ללא הגבלה אבל,חשוב מאוד לרשום את השם כפי שרשום בדרכון במקום/השורה המויעדת לכך.תשאלי את הקופאית מייד לאחר הקניה.אחרת יכול להיות קנס,וזה בדוק!!! במודעין הראשון שתראי במרכז,קחי מפת מטרו,מפת העיר ואולי גם חוברת על בודפשט בעברית,יש להם.תתלבשו טוב ותהנו מהעיר היפה.כסף-אני תמיד מחליפה בשדה תעופה בארץ,יש את כל המטבעות,וכך קל יותר. לגבי מקומות ביקור,כל אחד מה נראה לו .
בניין האופרה וסיור בתוכה נחמדים מאוד.ניתן להיכנס לבית הכנסת בסיור-מומלץ.ההדרכה ע' סטודנטים יהודיים מהקהילה ומאוד מעניין.כולל גם סיור והסבר בחצר.תחשבי שע' תשלום זה את מסייעת לקהילה.
בתי קפה שונים במרכז,מכיכר הגיבורים ניתן להיכנס לגן העירונים עם פסלים ומבנים יפים,כמובן גם צמחיה.לאכול גולש טוב, ולקנח המאפה קיורטש(אני אגב אכלתי אותו רק לאחרונה בתל-אביב
)מאוד טעים,חם,ופריך הנאפה על סוג של מארוך עץ.קנסי גם ל1001 טיפים ופורום טיולי משפחות,היו שם טיולים נפלאים ומצולמים בבודפשט גם חורפיים,של שירלי ושל יואל(קיץ).בילוי נעים,
אמה -
המלצות ועזרה לבודפשטאפשר להחליף שקלים לפורינט בצ'יינג' בדיוטי פרי שלנו.
אני החלפתי כאן שיהיה לי להתחלה.
אחר כך אפשר להחליף אירו/דולרים בהונגריה. -
המלצות ועזרה לבודפשטהמון המון תודה
כן לגבי מה שרשמת מדובר בבוסקולו ניו יורק פאלאס
אני רושמת את כל העצות שלך
אשמח לשתף שנחזור