מילאנו, פירנצה ורומא
-
אז כמו שכתבתי בשרשור של המפגש, בערב שבו נפגשתם ואני הייתי כל כך מתוסכלת על שאינני יכולה להצטרף אליכם, החלטתי שאני מפצה את עצמי בטיול לאיטליה ונענית להצעה של בעלי להצטרף לנסיעת העסקים הבאה שלו (עד אותו ערב נטיתי לדחות את ההצעה בגלל כל הלוגיסטיקות הכרוכות בהשארת הילדות...).
תכנון המסלול ייגזר כמובן מהאופי הספציפי של הנסיעה. הייתרונות: כמעט אין עלות של מלונות ואת המסלול מילאנו - פירנצה - רומא (בהן מתקיימות פגישות העבודה) נעשה עם הסוכן המקומי ברכבו הפרטי. החסרונות: גמישות מוגבלת בקביעת המסלול וחלק ניכר מהזמן אטייל לבדי.
התכנון הנגזר מהאילוצים:
יום 1 - נחיתה ב 11 בבוקר במילנו. יום חופשי לבעלי, כך שנוכל לטייל ביחד.
יום 2 - מילנו. לבד.
יום 3 - יום פנוי לבעלי. חשבתי ביום זה לצאת ממילאנו (נראה לי שהיומיים הקודמים יספיקו לעיר) - לאן? אפשרויות עליהן חשבתי: אגם קומו או לוגנו (בהם עדיין לא הייתי) או וונציה (הייתי בעבר) או אולי בכלל להמשיך לפירנצה עצמאית (לוותר על ה"טרמפ" עם הסוכן לטובת יום נוסף בפירנצה) ולמחרת הסוכן כבר יפגוש אותנו שם ואמשיך לטייל לבד עד שיסיימו את פגישותיהם.
יום 4 - פירנצה. כנראה הגעה באותו בוקר ממילאנו והמשך לרומא בסיום היום.
ימים 5-7 רומא (תיתכן גם גיחה קצרה לנפולי, כי אולי גם שם תהיה פגישה...).
יום 8 לפנות בוקר - טיסה חזרה.
הנקודות לגביהן אשמח לקבל קצת ייעוץ:
מה הכי מומלץ ונוח לעשות ביום 3 בהנחה שאינינו עם רכב (אם כי אני מניחה שנוכל לשכור רכב ליום אחד אם זה הכרחי)?
האם יש למישהו לינק שדרכו ניתן להזמין מועד לראות את "הסעודה האחרונה" (דרך האתר אליו יש לי לינק לא מתאפשר להזמין - שום תאריך לא "נלחץ" כשאני מסמנת)? האם שווה את הטרחה והמאמץ?
האם קל ונוח להתמצא במילנו ולהגיע למרבית האתרים ברגל (ליום בו אטייל לבד - אני חוששת מבעיות התמצאות בתחבורה ציבורית, אולי זה מגוחך לאחר כל כך הרבה טיולים בחו"ל, אך בדברים הללו בעלי תמיד היה הנווט...
)? האם מישהו מכיר איזה סיור מאורגן מומלץ במילנו ואיך ניתן להצטרף אליו (שמעתי, למשל, שיש סיור כלשהו של 3 שעות, שעמם ניתן להכנס בין היתר גם לראות את "הסעודה האחרונה", במקרה שלא מצליחים להשיג עצמאית כרטיסים)?
ובכלל, אשמח להמלצות מה לראות במקומות השונים ועל מה כדאי לוותר (ברומא זהו ביקור שני).
המון תודות,
רויטל
-
מילאנו, פירנצה ורומאקבלי הצעה שמבוססת על יכולתך לטייל לבד.
יום 1 - נחיתה ב 11 בבוקר במילנו.
סעו ביחד לסטרסה-טיילו ביחד סביב לאגו מאג'ורה.את תשארי גם למחרת בשביל האיים הבורמאים ,יש תחבורות בשייט ממקום למקום ואפשר לטייל סביב האגם גם בלי מכונית (לפי מה שקראתי בפורום ארופה).אפשר לעלות לתצפית ברכבל מסטרסה וכן הלאה.
יום 2 - כאמור מאג'ורה לבד.
יום 3 - יום פנוי לבעל:
שיבוא למאג'ורה ותמשיכו ללוגאנו או ביחד לפירנצה (עדיף לטעמי הפרטי).
יום 4 - פירנצה.
ימים 5-7 רומא (תיתכן גם גיחה קצרה לנפולי, כי אולי גם שם תהיה פגישה...).אם תהיה גיחה לנאפולי, כדאי לך להשאר ברומא
יום 8 לפנות בוקר - טיסה חזרה.
תשאירי את מילאנו והסעודה האחרונה לפעם אחרת או לבעל.אם את מתעקשת
על ליאונארדו ולא מוצאת אתר להרשם, המקומיים יעשו לך את זה בקלות.
איזה כף
-
מילאנו, פירנצה ורומאהי רוויטל
איזה כיף לך!!!!
פיספסתי את תאריך/תקופת הנסיעה.
אלה העדפותי - עשי כל מה שאת יכולה (ואני לא מתמצאת איך) כדי לראות את הסעודה האחרונה. זה ציור מרשים ביותר, ואני מתכוונת כמובן להתבוננות מקרוב ולא בספרים. אני זכיתי לראות אותו עוד לפני הרסטורציה, ואני מגדירה את זה כאחד מרגעי שיא!
אם לא תקחי סיור כדי לראות אותו, ממליצה לקרוא חומר עליו כי אז הוא יהיה מעניין עוד יותר!
הייתי מציעה לך ליסוע יום קודם לפירנצה כדי להרוויח עוד יום בעיר הנפלאה הזו, אבל אז איך תנצלי את היום החופשי של בעלך, או שגם הוא יוכל ליסוע איתך?
באופן כללי, אפשר למצות את מילנו העיר גם ביום אחד. אך לפירנצה נדרשים לפחות שלושה ימים, יש לה היצע רב!
ואם תהיה גם נפולי - ברור שתסעי גם ותראי גם אותה, שהרי נאמר - לראות את נפולי ולמות....
רבקה -
מילאנו, פירנצה ורומאהיי רוויטל,
קודם כל-איזה יופי ואיזה כיף לך!
שנית-אל תחששי . אני בטוחה לגמרי שאם תחליטי תסתדרי מצויין במילנו. קחי מפה של העיר ושל התחבורה (הטובה,למיטב זכרוני).
אני כן הייתי מנסה להגיע ל"סעודה האחרונה". ואם זה כרוך בהרשמה לסיור מאורגן-לא נורא בעיני. תוכלי להרוויח עוד כמה אתרים בהזדמנות הזו. אם הסיור טוב, אז בעיני שווה.
אני זוכרת את עצמי קוראת די הרבה לפני שהגעתי לתמונה. סביר להניח שאם לא הייתי "לומדת" אותה לפני כן, לא הייתי נהנית ומתרגשת כל כך. אם באים בסיור מאורגן-נחסך לך הזמן הזה.
לפי התרשמותי הסיור הזה נראה טוב, אבל באמת קצת יקר:
http://www.partner.viator.com/en/2672/tours/Milan/Milan-Half -Day-Sightseeing-Tour-with-Da-Vinci-s-Last-Supper/d512-2872Z V19
הזמנות "לסעודה" אפשר לעשות באתר הזה:
http://www.architettonicimilano.lombardia.beniculturali.it/P age/t02/view_html?idp=74
את מילנו לא אהבתי כעיר-אבל נהניתי מאד מהביקור בקתדרלה וכמה מוזאונים ממש טובים. אם תרצי-אחפש אותם בשבילך.
בנוסף, אם אתם שם כמה ימים-אל תחמיצי את המנזר certosa di pavia שווה כל מאמץ להגיע אליו.
http://www.comune.pv.it/certosadipavia/dovequando.htm
עוד הערה:
לא הייתי נוסעת לאגם מג'יורה עכשיו. העונה באיזולות השוות מאד הסתיימה, וגם וילה טרנטו סוגרת את שעריה ב 1 בנובמבר.
בקומו העונה נמשכת עד אמצע נובמבר. אבל הייתי נוסעת לשם רק במזג אוויר יפה. נובמבר בסך הכל די קר, גשום וחשוך באגמים, ובתנאים אלה-הביקור לא כל כך מהנה, כך הבנתי.
-
מילאנו, -על התחבורה הציבורית במילנו -
מילאנו, -על התחבורה הציבורית במילנואין לך צורך בתחבורה ציבורית, רק תיהיה קצת איטלקית והרבה אישה.
תתחילי את היום בקטדרלה, הדואומו של מילנו, תאמיני לי, שאפשר רק על הפאר היצירה הזאת לבלות כמה שעות, גם בחוץ וגם בפנים, ממול , האופרה, נכון שהביניין לא משהו, אבל לדעת שזו האופרה המפורסמת בעולם, כבר עושה את שלו, מסביב קירות מצויירות.
תפני רק כמה מטרים ימינה, ויש שם קניון מקורה מיוחד ומפואר שאין כמוהו, תשבי בנחת לקפה, כמו איטלקי חביב, ותראי את הנשים המסודרות ומבושמות, והגברים היפים, כי אין על גברים איטלקים.
טוב, כבר היית איטלקיה, עכשיו התור להיות אישה, לכי ימינה, לכיוון הרחוב , לא לצד של האופרה, הפוך, זה הרחוב של המעצבים הכי חשובים בעולם, תעצרי בכל חלון, תעשי לך בנחת window shoping, בהמשך יש קניון קטן, ופינה יפה, זהו, זה מילנו וזו איטליה.
ועל הציור , לצערי שהיינו הוא היה בשיפוץ. -
ובנוסף...סעו יום קודם לפירנצה, זו עיר לכמה ימים...
שם באמת לא תיהיה לך בעיה לטייל לבד וגם לא צורך בתחבורה, רק נעלי ספןרט נוחות, ולזכור לסגור את הפה
העיר הזו מדהימה, את לא יודעת לאן להסתכל קודם.
שמחה בשבילך, תהני ותנוחי מהיום-יום, ומהליהות לבד עם בעל שנוסע הרבה, עברתי את התקופה, אבל זוכרת בדיוק איך זה. -
מילאנו, פירנצה ורומאתודה רבה נירית, שושי,רבקה ואורי!
רבקה, באמת שמתי לב שלא כתבתי את הנתון החשוב של מועד הנסיעה: שבת הקרובה...כך שזה באמת יהיה די ספונטני ויתבסס על המעט שאספיק לקרוא (והשבוע הזה מאוד עמוס בפרוייקטים - בין השאר לערוך יום הולדת לילדה לעשרות אורחים יום לפני הנסיעה...- כך שכמעט לא יהיה לי זמן לכך)ועל עיצותיכם הטובות. תחזית מזג האויר נכון לעכשיו: ביומיים הראשונים שמש וביומיים הבאים גשם קל (Showers), אך זה עדיין רחוק מכדי להיות אמין.
אם יהיה גשום - כמובן שתרד האופציה של האגמים. עדיין נותרת ההתלבטות מה להעדיף במידה ומזג האויר יהיה נאה (אכין מספר תסריטים ואחליט במקום לפי התנאים)?
נירית, תודה רבה על הלינקים המועילים! האתר של "הסעודה האחרונה" הוא אכן זה שיש לי. ניסיתי שוב, ושום תאריך לא "נלחץ" (אולי כי פשוט הכל מוזמן?). אולי אנסה בטלפון. נראה לי שהסיור בלינק השני הוא אכן זה ששמעתי עליו (או מקביל לו) והוא מאפשר, לפי מה שהבנתי, גם כניסה לבית האופרה לאזורים שאינם פתוחים בפני הקהל הרחב. הבעיה היחידה: הוא באמת מאוד יקר.
מעיון באתר שלהם, צצה בעיה אחרת עליה לא חשבתי: אין סיורים בימי ב', ונזכרתי שאכן בד"כ מרבית המוזיאונים באירופה סגורים ביום זה (וכמובן שזהו היום בו אני אמורה לטייל שם לבד...). טוב, גם האופציה שלך, שושי, נשמעת לא רע...נראה לי שאוכל להסתדר עם זה לבד (אם כי עדיין חוששת מהתמודדות עם ההגעה מהמלון ברכבת תחתית והחלפות קוים...)
אולי באמת ביום הראשון ניסע לקומו. בהנחה שב 12 נהיה במלון במילנו - האם זה ריאלי? מה משך הנסיעה לשם (ברכבת אני מניחה)?
ביום השלישי אולי באמת נוותר על הטרמפ של הסוכן וניסע יום קודם לפירנצה. אשמח אם מישהו יודע פרטים לגבי הגעה לשם (רכבת?), מה משך הנסיעה והעלות.
אורי, אני דווקא מחזיקה אצבעות שהפגישה תהיה בנפולי...מזמן רציתי לבקר באיזור זה, ואפילו אם יצא לי להיות רק באחד האתרים באזור - זה שווה לי את הנסיעה (מה גם שברומא הייתי לפני כחצי שנה, אם כי תמיד אשמח לטייל שם שוב...).
דרך אגב, לתדהמתי בעלי סיפר שכששאל את הסוכן האיטלקי לגבי ביקור ב"סעודה האחרונה" - אפילו לא היה לו מושג במה מדובר...! -
בבקשה לא למות בנאפולי:-)יש רכבות סדירות ממילאנו לפירנצה.זמן זמן נסיעה כ 3,5 שעות.
הסתכלתי על מזג האויר יוצא שבהתחלת הטיול יפה ולא סוגרים באגמים.
עם זאת, שושי כמובן שיודעת על מה מדברת ועדיין במזג אויר יפה (לעניות דעתי העשירה בעיני בלבד
) עדיפות לאגמים על מילאנו כולל הסעודה האחרונה.
אכן צריך לחשוב על אלנטיבות ובכל מקרה כנראה שכולם מסכימים על עניין אחד,להיות בפירנצה מה שיותר .
למקרה שתבחרי באלטרנטיבת מילאנו, לטעמי הדבר הכי חשוב לעשות שם זה טיול על הגג של הדואומו ואחרי זה בתי הקפה והגברים של שושי.האמת שאני לא זוכר שום גבר ממילאנו, רק נשים(ממה מיה) ואת היהודים מהחפלה הנצחית. כדאי גם לנסות לשמוע אופרה, גם אם זה לא כוס מיץ הרימונים שלך, (שיהיה מה לספר לנכדים).קראתי שביום בהיר אפילו אלפים משלגים רואים מהגג של הדואומו ניסיתי פעמיים ולא ראיתי.בכדי לקבל מושג על הגג העצום הזה, אני שם לך תמונה של קטע קטנטן מהגג.(הנקודה האדומה שם זה אני)