נסיעה ברומניה בכביש C7 Transfagarasan
-
אנו מתכננים טיול עצמאי לרומניה.
ראיתי שרוב הטיולים המאורגנים עושים את כביש Transfagarasan מדרום לצפון.
האם יש איזו הגבלה או המלצה בקשר לנסיעה מצפון לדרום ??
האם יש איזה יתרון לכיוון אחד על פני השני ?
תודה עבור תשובה
צביקה -
נסיעה ברומניה בכביש C7 Transfagarasanאני נהגתי בו עצמאית מדרום לצפון, והיו רכבים שנסעו בכיוון ההפוך. לא נראה לי שיש הבדל מהותי.אולי הטיפוס יהיה בכביש המפותל קצת יותר תלול, אבל בכביש סלול מצויין. -
נסיעה ברומניה בכביש C7 Transfagarasanאל תשכח לתדלק לפני הכניסה לכביש. אני יצאתי ממנו עם אדים של דלק... -
נסיעה ברומניה בכביש C7 Transfagarasanהסיבה לכך היא שכשאתה בא מבוקרשט אז הכי טבעי הוא להכנס מדרום ולצאת צפונה. בצורה זו גם אין לך שמש בעיניים .בנסיעה מצפון לדרום אל מול החסרון של אפשרות של שמש בעינים יש את היתרון שמפל בליאה יופיע מול עינייך. ס"ה תעשה מה שנוח לך. -
נסיעה ברומניה בכביש C7 Transfagarasanעידו,היה לך מזל
אנו לא יכולנו להמשיך כי הרגשנו שגם האדים נוטשים אותנו
הכביש נפתח לתנועה מסוף יוני.
לפני זה יש אפשרות להגיע מכיוון סיביו עד מפל,להכנות שם ולעלות לאגם בלאה ברכבל.
אם אתם לאחר סוף יוני,תלוי במסלול הטיול שלכם.
חלק,בכלל מגיעים רק עד אגם בלאה.
חלק מתחילים מכיוון קורטאה דה אגרס ומטפסים דרך אגם וידרארו,אגם בלאה,המפל לכיוון סיביו.
בכלל,ממליצה לא רק לנסוע על הכביש,לא לעשות אותו בנסיעה רציפה,לצאת,לטייל,לעצור במפרצים,להנות ממפלוני מיים,לסעוד על מרפסת הפנסיון מול האגם,אולי אפילו ללון לילה במקום.
אמה
-
נסיעה ברומניה בכביש C7 Transfagarasanיצא לנו לטייל בו הפוך למסלול,בגלל תאריך.נסענו ב14.6,רשמית עדייו היה סגור,למרות שראינו מכוניות על הכביש ונכנסות.מקורטה נסענו קצת לכיוון ארפו,עד לכניסה לC7,פחדנו להיכנס,לא היה את מי לשאול,שעה מאוחרת,חזרנו ללינה בקורטאה.
אמה
-
נסיעה ברומניה בכביש C7 Transfagarasanהשינוי הוא זויות הנוף,כשאתה מגיע מכוון רימניקו רוב הדרך העליות.
מכוון סיביו העליות הן בעיקר עד אזור בליאה לאק,כך שהעליות קצרות יותר
עשיתי את שני הכיוונים ושניהם יפים
תיסע איך שמסתדר לך כוון המסלול הכללי -
נסיעה ברומניה בכביש C7 Transfagarasanיהודה - העליות מכיוון סיביו לבלאה אולי קצרות יותר אבל תלולות יותר! במקום להגיע לגובה של 2000 מ' בהדרגה מגיעים די מהר
בדיעבד אולי הייתי צריכה לנסוע שם מצפון לדרום... הירידה הפחידה אותי מאד
בסך הכל אתה צודק, ואין חובה לעשות את המסלול דווקא מכיוון מסויים.
נעה -
מוסיפה שאלונת על כביש C7 Transfagarasanהשאלה בעצם על טיול שם - האם הרכבל עולה ממה שנקרא מפל בליאה לאגם בליאה?
האם יפה לעשות ברגל את המסלול כלפי מטה ואז לקחת את הרכבל כדי לחזור לאוטו? -
נסיעה ברומניה בכביש C7 Transfagarasanשלום צביקה !
ממש אין שום מגבלה או קטע חד סטרי בכביש זה. לדעתי ( אחרי שלוש נסיעות בו ) הנסיעה מצפון לדרום יותר מעניינת בגלל העליה היותר תלולה מכיוון צפון ועכשיו נעה הוסיפה את מימד הפחד בירידה החדה.
הוא כבר לא הכביש הגבוה ברומניה .
סללו כביש יותר מערבי הנקרא טראנסאלפינה וגבוה מהטראנספאגאראשן ב- 100 מטר. עדיין לא הושלם רשמית וקיימים שלטים האוסרים נסיעה בקטעים מסוימים אך כמובן שמתעלמים מהם. הבעיה המרכזית שלא השלימו את כל מעקות הבטיחות והכינו מקומות עצירה בקטעים הגבוהים.
רומני כינה אותו הזמנה למוות ! -
מוסיפה שאלונת על כביש C7 Transfagarasanענת,
מצאתי ביוטיוב,מי שהוא צילם את כל הדרך עד מפל ,ב2011 היו שיפוצים במסעדה היחידה במקום,זאת עם הנוף למפל,ולאחר שהסבירו לנו שאפשר להמשיך ברכב,המשכנו.כאן אפשר לעצור ולעלות על הרכבל.
http://www.youtube.com/watch?v=sKUuEiemuqc
תראי אם תמציאי משהו מעניין
http://www.youtube.com/results?search_query=cascada+balea+te lecabina&page=2
ההנהיגה הרגועה של בן זוגה של חברתי פשוט היתה כל כך נינוחה שלא הרגשתי את הירידות החדות,נהנינו מהנוף,נסענו לעט.רק חבל שלא השלמנו.
אמה
-
נסיעה ברומניה בכביש C7 Transfagarasanהיי צביקה !
אם תשב במושב האחורי גם אותך לא יפחידו הירידות החדות. פשוט מהמושב האחורי הכל נראה אחרת.
-
נסיעה ברומניה בכביש C7 Transfagarasanתודה על העזרה אין לי שום בעיה לא אם עליות לא אם ירידות (אני אוהב את שניהם) וכמה שיותר תלול יותר מעניין
אני רק מקווה שבעוד חודש המעבר יהיה פתוח לגמרי ואם לא נעשה אותו בשני חלקים מצפון עד לאן שאפשר ומדרום עד לאן שאפשר.
המסלול שלנו מגיע פשוט מכיוון צפון
ושוב תודה -
נסיעה ברומניה בכביש C7 Transfagarasanהיי נועה
עשיתי את המסלול 3 פעמים,פעמייים מכוון דרום
ןפעם אחת מצפון נהניתי מכל זויות הנוף
לדעתי לא משנה הכוון,אלא חווית הנוף,
הפעם ננסה את הטראנסאלפינה -
נסיעה ברומניה בכביש C7 Transfagarasanצביקה
סביר שבאמצע יוני הכביש יהיה פתוח
לעת עתה עדיין האזור מושלג, פתיחת הכביש תלויה בהפשרת השלגים ,ולאחר מכן עד סיום תחזוקה ותיקוני נזקים בכביש.
במידה והכביש סגור,
לא הייתי ממליץ לנסות לעשות את הקטע הדרומי[במידה ובתכנון לנסוע במיוחד לאזור זה],כי הכביש נחסם הרבה מאוד לפני הקטעים האטרקטיבים