טיול בחורף האם אפשרי?
-
אנחנו שוקלים לראות קצת בנוסף לאתר סקי, לכן הכוונה היא להגיע ממינכן לrothenburg הנמצא על romantic road עד כמה זה בכלל אפשרי מבחינת חלוקת זמן ויום קצר של חורף?
עד כמה זה מטורף נגיד 3 לילות במינכן, 2 rothenburg או בסביבה ו-2 לילות ב-fussen. משם ל-st. johann.
יש דעות? גורם חשוב שיש 2 ילדים קטנים.
תודה
יוליה -
דעתימאד קשה לטייל בחורף באירופה. או יורד שלג/גשם ואז לא נעים, ובמקרה השני יש שמיים בהירים ושמש ואז קר (סביב ה-0) במקומות שהזכרת.
ע"מ לטייל (להיות כמה שעות בחוץ) יש להתלבש בביגוד מתאים (לא ג'ינס) ועם ילדים, הנושא הוא מסובך יותר.
בחורף באירופה, עושים סקי, מטיילים ב-3 העונות האחרות
(ואני רכבתי על אופניים סביב שלג לפני שבועיים) אבל זה לא פשוט. -
תודה לך,ביגוד יש לנו, לא מפחדים מגשם, מקווה כי ירד שלג ויש לנו כל הביגוד המתאים, חוץ מזה תמיד אפשר לקנות.
פעם טיילנו באזור belfast, עלינו על הגשר התלוי כאשר ירד גשם שוטף (אנגלי) והים ממש לא היה נוח. נהננו מאוד והילדים גם (היו אז בני 3.5). בכלל אני אישית אוהבת גשם אירופאי....
יש לנו אופציה להישאר שבוע במינכן. האם זה לא יותר מידיי?
תודה
-
עוד...מינכן היא עיר יפה, עשירה בפעילויות (מבוגרים וילדים), כולל מוזאונים מעולים, בתי בירה ומסעדות מעולות (מי שאוהב).
כמו כן, במרחק קצר ממינכן (עד שעה נסיעה) יש אתרי סקי מצויינים שניתן לגלוש ו/או לעשות חיים רומנטים וטיולים בעיירות מושלגות: FUSSEN ו-GARMITCH.
אז, אם לא מפחדים מקור ושלג (בחורף לא ירד גשם), לכו על זה. -
עוד...לטייל בחורף זה אפשרי ואפילו יפה תתצידו עם צמיגי חורף ושרשראות שלג בהזמנת הרכב מהשכרה, צפונית למינכן בדרך הרומנטית זה הכל מישור ושם הסיכוי לעיירות מושלגות נדיר, אבל דרומית למינכן העיירות גרמיש ,אטל פוסן והעיירות הגובלות עם אוסטריה מושלגות ורומנטיות כפי שתם חושבים, אין שום בעיה לטייל בחורף ואפילו זה יפה, רק בזהירות בנהיגה ולא לצאת מוקדם בבוקר שהכבישים עדיין מכוסים בקרח, לקחת הכל באיזי -
לטייל בחורףזה לא רק אפשרי, לדעתי זה אפילו עדיף, במיוחד עם מדובר בטיול עירוני (מינכן). בחורף הערים האירופאיות ריקות (עד כמה שהדבר אפשרי) מתיירים אחרים ולכן העיר כולה שלכם ולרצונכם. בטיול עירוני אין מה לפחד מקור וגשם/שלג, קר-נכנסים למוזיאון, גשום-נכנסים לשתות שוקו ולאכול גרמקנודל/אפפל שטרודל בבית קפה מקומי.
(לא שאני מבינה למה מישהו ירצה לבזבז ימי שלג על טיול עירוני כשאפשר לעשות סקי) -
שבירת מיתוסים על חורף..מסתבר כי
1. התקופה עמוסה מאוד!!!! לא הצלחתי למצוא מלונות במקומות שרציתי
2.גם אני רציתי 10 ימי גלישה, אך בתקופה זאת יש רק 7 לילות.
התקופה המדוברת - כריסמס.
כתוצאה מכך ישלנו שבוע לטייל ושבוע גלישה. והשאלה - איפה להיות ב-new year eve... מינכן עו העירה על דרך הרומנטית. ב-fussen למשל לא מצאתי חדר
אחד אפילו למשפחה (2+2)
יוליה -
לאדוארדהאם יש המלצה מניסיון מה לבקר עם ילדים בני 5 במינכן? חוץ מהחלקה על הקרח כמובן, שאני חולמת על זה כבר שנה...
-
תשובותהשבוע של חג המולד הוא מאד יקר באירופה מבחינת מלונות. עם משפחה לא הייתי הולך למלון אלא לדירה עם בישול עצמי whonung בגרמנית או holiday apartement.
מינכן עם ילדים לא הייתי (הן כבר גדולות). מקום חשוב ומתאים: deutch museum וכמובן לבדוק באתר למטייל "לטייל במינכן עם ילדים". -
תמיד אפשר לקחת אותן לאיזה מרתף בירהולשיר עם כמה גרמנים זקנים (מאוד) את ה Horst-Wessel-Lied
סתם מגעיל מצידי. זה הכל בגלל שבדרך מהשדה תמיד עוברים לידי השלט שעליו כתוב Dachau והבת שלי כבר שאלה למה אני עושה פרצופים כשעוברים שם -
אני (כרגיל) חושבת אחרתרוב המוזיאונים בדר"כ לא ממש מעניינים ילדים וגם לא סיורים מודרכים בטירות. להסתובב עם הילדים בחוץ בקור זה נראה לי נחמד ליום-יומיים ולא יותר מזה.
גרתי באירופה שנה והתקופה של הכריסמס אכן מאוד יפה (בערים גרמניות יש שווקים מקסימים בתקופה זו), אבל עלול להיות מאוד קר. בינואר של אותה שנה נסעתי לחופשת סקי ובדרך חזרה עברתי בפאריז: בחרתי לקחת רכבת מאוחרת כדי שאוכל להסתובב שם, אבל אחרי שעה (קפואה ואפורה) החלטתי לוותר על התענוג.
מצד שני, יוליה, שמתי לב שאנחנו מאוד שונות בחופשות הסקי שלנו, אז אולי גם כאן זה המצב... -
שלום מיכל,אולי גרנו באותה מדינה...
נכון שאני רוצה להיות קצת מפונקת באתר סקי ולא לחשוב יותר מידי על אוכל וכו, אך בטיול ערים הדרישות שלי הפוכות. אם יש ביגוד מתאים אז לא קר, להפך אשפר לשחק בשלג ולהחליק על קרח. בפעם אחרונה היה מאוד קשה להחזיר את ילדודס לחדר במלון וזאת לאחר יום גלישה +גן ילדים.
אני יותר חוששת מאתר סקי שיהיה שלג. הוא די נמוך.
יוליה -
תמיד אפשר לקחת אותן לאיזה מרתף בירהדיברך מפתיעים אותי. לדעתי כל עוד אנו מרצונינו בוחרים להגיע לשם, אז אין טעם לעשות פרצופים. זה לא אומר שצריך לשכוח ולא זכור, אך לא בזמן הזה ולא בצורה כזאות.
וגם לא הייתי בוחרת בנושא בתור בדיחה.
מקווה שהבנתי אותכך לא נכון, אז מצטערת.