טיול יומי מחוץ לרומא
-
אנחנו מתכננים טיול לסוף נובמבר, לתקופה של 4 ימים לרומא.
באחד מהימים חשבנו לצאת מחוץ לרומא לאזורים הכפריים (קצת לחוות את איטליה הירוקה), קראתי המון חומר כאן וברשת, ובדקתי אתרים של חברות אוטובוסים שמציעים טיולים והמחירים לאדם מטורפים (בחלק מהמקומות 200-300 דולר לאדם ליום טיול).
אני מבקשת המלצה מאנשים שעשו טיול כזה על שם של חברת טיולים+ מחיר.
תודה מראש!!! -
טיול יומי מחוץ לרומאאורצוק שלום
אתה חייב להיות יותר ספציפי עם בקשתך
מה זה איזורים כפריים לאן התכוונת לנסוע
אני בכל מקרה מציע לך לנסוע לאחד הגנים מחוץ לרומא טיבולי אדריאנה
אין בעיה לנסוע ברכבת
אם תפרט יותר אוכל לעזור יותר
לגבי הסיורים המאורגנים האלה זה שהם יקרים זה ידוע אבל אני לא אוהב להיות מוגבל בזמן ובמקום
ביי דוד -
טיול יומי מחוץ לרומאתודה על תשובתך.
עפ"י המלצות שקראתי כאן אנחנו נעשה טיול של אחה"צ (באוטובוס)
לטיבולי.
הכוונה שלנו לצאת אולי לפירנצה, או לאזורים אחרים עפ"י המלצתכם (אין לי שמץ של מושג מה כדאי)
אני מחפשת להתקשר עם חברה מסויימת שתיתן לנו המלצות לאן לטייל.
ניסיתי שתי חברות ישראליות שמתעסקות עם ארגון טיולים לאיטליה, כתבתי להם פעמיים אבל הם לא עונים. -
טיול יומי מחוץ לרומאשלום,
לנסוע לטיבולי זה רעיון טוב. קחו בחשבון שבנובמבר הוילה ד'אסטה נסגרת בסביבות 4 אחה"צ.
ממש אין בעיה לנסוע ברכבת, ממש זול (פחות מ3 יורו) וחבל לשלם כל כך הרבה לטיול מאורגן.
לדעתי-4 ימים ברומא זה ממש לא הרבה. בוודאי שאין מה לצאת ליותר מיום. יש המון מה לעשות ברומא, וגם פירנצה ראויה ליותר מיום.
בכל מקרה, תהנו!! -
טיול יומי מחוץ לרומא - טיבוליהיי
אני מבינה שהיית בטיבולי.
איך בדיוק מגיעים אליה בתחבורה ציבורית מרומא?
מה המקומות הכי יפים שיש לעשות בה? -
טיול יומי מחוץ לרומא - טיבוליארונצוק שלום
טיול לטיבולי הוא ליום שלם ולא טיול של אחר הצהריים כי כמו שאמרו לך זה נסגר בסביבות 4 - 5 אחר הצהריים
חוץ מזה תשכח לנסוע לפירנצה זה בערך 150-200 ק"מ מרומא
אני לא רואה מצב שניתן לעשות ביום אחד הלוך חזור +טיול בעיר
מוטב שתתרכז ברומא ובסביבתה
תרצה עזרה תפנה אליי
ואגב לג"ב המתקראת בריטית טיבולי אלו גנים
ביי דוד
-
טיול יומי מחוץ לרומא - טיבולילגבי העיירה טיבולי, אפשר לטייל בה כמה שעות ולבקר בשלש הוילות אדריאנה, ד'אסטה ונדמה לי שיש שלישית אבל לא זוכרת את שמה.
אפשר להגיע לעיירה טיבולי מרומא בתחבורה ציבורית המגיעה אל התחנה שם . מנקודה זו הכי נוח (וגם מעניין) לבקר בוילה ד'אסטה. וילה אדריאנה נמצאת בשולי טיבולי,להערכתי צריך תחבורה פנימית(נסעתי תמיד עם רכב צמוד)לא טווח הליכה בין שתי הוילות.
וילה אדריאנה יותר עתיקות רומאיות ואילו וילה ד'אסטה היא המפורסמת עם הגנים היפים ,אבל (לדעתי) לא מהממים. יפים-וזהו.
בעיירה עצמה אפשר לשוטט קצת ברחובות המרכזיים ואם יהיה מזל יש שוק שבועי שם.
-
טיול יומי מחוץ לרומא - טיבוליהיי שוב,
אכן יש 3 וילות. המומלצת בשביל הגנים והמזרקות villa d'este. גם לדעתי הגנים לא ממש מרהיבים, וגם לא בטוחה מה מצבם בסתיו, שלפי מה ששמעתי קר וגשום מהרגיל השנה.
הוילה השניה- villa adriana- ידועה בעתיקות, ושווה מאד ביקור-(הגנים מסביב חביבים). לוקחים אוטובוס פנימי לוילה כי היא קצת מרוחקת ממרכז העיירה.
הוילה השלישית היא gregoriana -לא הספקנו להגיע-הגנים שלה אמורים להיות יותר פראיים.
אפשר להגיע לטיבולי ברכבת או באוטובוס. כל הפרטים באתרים המצורפים.
אם מתכוונים לבקר בשתי הוילות-כדאי להתחיל מוילה אדריאנה המרוחקת יותר, לדעתי.
לגבי נסיעה לפירנצה. לדעתי אין טעם לנסוע אליה במסגרת טיול של 4 ימים לרומא. אבל בכל זאת יש כאלה שנסעו לטיול יום וגם נהנו. ניתן לנסוע ברכבת המהירה-משהו כמו שעתיים וחצי-שלוש, ולטעום את פירנצה המקסימה. תבחרי את הסגנון שמתאים לך יותר. בכל מקרה, המינימום שבמינימום להכיר קצת את רומא-3 ימים!!!
-
מסכים לחלוטיןביליתי שבוע ברומא ומתוכו יום אחד בטיבולי, ועדין לא ראיתי את הכל.
נראה לי חבל לבזבז יום לנסיעה לפירנצה בלוח זמן קצר כל כך. ממילא לא תספיקו לראות הרבה בפירנצה ביום קצר אחד.
לטיבולי דוקא נסעתי באוטובוס ולא ברכבת. ירדתי מהאוטובוס ליד וילה אדריאנה. בתום הביקור המשכתי לויה ד'אסטה (הידועה בעיקר בגן עם המזרקות) ומשם שבתי לרומא. אני לא מכיר את הוילה השלישית. -
טיול יומי מחוץ לרומא - טיבולי
היי
מצורף אתר ומפה של תחבורה ציבורית מרומא לפירנצה.
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=rom e&daddr=firenze&hl=iw&geocode=FSpGfwIdFHe-AClfFv Cor2EvEzHVHDe_UYwMQA%3BFZzbmwIdRcSrACnfTKTToFYqEzHZl2CJaKVFu g&mra=ls&dirflg=r&date=11%2F06%2F09&time=12: 35pm&ttype=dep&noexp=0&noal=0&sort=&tlin e=&sll=42.447781,12.019043&sspn=2.15637,4.938354& ;ie=UTF8&ll=42.871938,11.239014&spn=2.141713,4.93835 4&z=8&start=0
אלי -
תודה רבה לכולם על התשובות ושאלה נוספתבעצתכם החלטנו לרדת מנסיעה לפירנצה ונתרכז כאמור ברומא וטיבולי.
שאלה נוספת- כל האתרים ממליצים לרכוש את כרטיס ה"רומא פאס", היות ויש לנו כניסה חינם לשני אתרים, אני מבקשת המלצתכם היכן הכי משתלם
"לבזבז" את הכניסה חינם.
מקריאה של הטיפים אחד האתרים הוא הותיקן היות וזה חוסך עמידה בתור, מה דעתכם? -
תודה רבה לכולם על התשובות ושאלה נוספתהכניסה לותיקן לא כלולה ברומא-פאס. (הרי הותיקן הוא בעצם מדינה עצמאית
).
בדרך כלל ממליצים על כניסה לקוליסאום ולגלריה בורגזה עם הפאס. שני האתרים יקרים יחסית, וכמובן התור לקוליסאום ארוך.
-
עזרת לי מאוד, תודה!