חווד דעת לגבי מעיל
-
מישהו יכול לתת לי חוות דעת לגבי מעיל סקי
COLOMBIA- SNOWDRIFT?
האם יתאים למזג אוויר קיצוני? -
חווד דעת לגבי מעילהיי
המעיל עצמו הוא מעיל מעולה ומאוד איכותי (10,000/10,000 באטימות ונידוף), הייתי מעדיף שתגדיר מזג אוויר קיצוני (מינוס כמה מעלות) ואם אתה סובל מקור.
שבוע טוב -
חווד דעת לגבי מעילאני בדרכ לא סובל מקור, אבל שמעתי כאן על טמפ של -20
אני בסוף ינואר בלה זארק, אם זה עוזר? -
חווד דעת לגבי מעיללדעתי הsnowdrift יעשה את העבודה בצורה מעולה (כמובן שזה במידה ואתה לובש מתחת לפחות תרמי ופליז, אם אתה מחפש מעיל שממש יחמם אותך אז אני ממליץ לך לקחת מעיל עם בטנת פוך, לחברת קולומביה יש מעיל מסידרת Titanium (אותה סידרה של הsnowdrift) שנקרא dark tundra שמכיל בתוכו בטנת פוך נשלפת והמעיל עצמו אטום ונושם יותר (20,000/20,000).
מקווה שעזרתי.
המשך שבוע טוב
נאור -
חווד דעת לגבי מעילהמעיל טוב נקודה, יש לו את כל מה שאתה צריך.
לגבי קור של מינוס 20...ואם יהיה אפס מעלות? אתה רוצה להזיע כמו סוס?
הפתרון הוא מעיל סקי טוב, נושם, ועם בידוד (חימום) דק, ומתחתיו אתה לובש חולצה טרמית כאשר חם מספיק, חולצה טרמית + סווטשירט אם לא חם , טרמית + מיקרו פליס אם קר וטרמית+פליס אם קר מאוד.
(חם = 0-5, לא חם, מינוס 5 עד אפס, קר = מינוס 10, קר מאוד = מינוס 15)
בקיצור העקרון הוא שכבות, צמוד לגוף בגד טרמי מנדף, שכבה חיצונית - מעיל מבד עמיד למים, נושם ועם בידוד קל ובאמצע על פי רמת החום באתר וסיבולת הקור שלך.
בכל מקרה לא גולשים עם פוך - בעיקר כי אתה לא אווז, וגם כי ריח הזעה שדובק בפוך לא מתפוגג בקלות .
אגב נדמה לי שקולומביה הפסיקו לייצר אותו השנה (לא שזה ממש משנה) אבל אולי רק נדמה לי. -
האווז לא גולש כי הוא עשוי מעץ (וגם המכשפה)ואם אתה לא מבין - תגיד ואנסה להסביר לך -
האווז לא גולש כי הוא עשוי מעץ (וגם המכשפה)ככה תיקון קטן לכל מי שמשמיץ את הפוך בלי להכיר את המוצר,
יש לא מעט דגמים של מעילי סקי משולבים פוך,
למשל לחברת THE NORTH FACE, COLUMBIA, ROSSIGNOL
מעילי סקי שמגיעים בשילוב עם פוך בדרך כלל יהנו ממברנה נושמת יותר בדיוק כדי לעזור בנושא ההזעה,
נכון שזה מוצר פחות שיגרתי אבל הוא קיים.
אני אישית חושב שהאופציה של מעיל דק יחסית כמו באמת SNOWTRIFT של חברת COLUMBIA בשילוב עם ביגוד טרמי ומיקרופליז ביניהם יהיה מוצלח יותר ויענה על יותר סוגים של מזג אויר.
-
האווז לא גולש כי הוא עשוי מעץ (וגם המכשפה)תודה רבה,אני חושב שטרמים ומיקרופליזים ישלימו את החסר -
מסכים עם רק לבןמעיל פוך לוכד זיעה והופך רטוב. ניסיתם ללבוש בבוקר מעיל שהזעתם בו אמש? לא נעים.
מעיל צריך להיות הכי דקיק שאפשר.
לצורך חימום משתמשים בפליס. אני מחזיק שניים, כל אחד בעובי שונה.
מיקרו פליס דק, מודל TKA100 של North Face
פליס רגיל, מודל TKA200 של אותה חברה.
ישנן 4 קומביציות לפי סקלת רק לבן:
1. חם (0-5) - לא לובשים פליס. המעיל מספיק
2. לא חם (עד מינוס 5 מעלות) - לובשים את המיקרו פליס (עובי 100)
3. קר (עד מינוס 10 מעלות) - לובשים את הפליס הרגלי (עובי 200)
4. קר מאוד (מתחת מינוס 15 מעלות) - לובשים את שני הפליסים (עובי 300).
כבר התנסיתי בשלש הקומבינציות הראשונות. השיטה עובדת...
- מ.א. -
האווז לא גולש כי הוא עשוי מעץ (וגם המכשפה)אני מניח שהתכוונת להגיד שיש מעט מעילי סקי עם פוך...יש הרבה מעילי חורף עם פוך, וכדי להסתובב בעיר קרה בחורף, מעיל פוך הרבה יותר נוח משכבות, כשגרנו בניו יורק בחורף הבדלי הטמפרטורה בין הפנים המחומם (שחולצה מספיקה) והחוץ הקפוא הצדיקו מעיל פוך יותר מכל מעיל אחר. גם בחברות המובילות מעיל הפוך שלהם מותאם לקור אימים (לא לשוא המשפחה של נורת' פייס נקראת הימליה).
באמת חשבתי שאולי אני לא מעודכן, וחלו שינויים של ממש בטכנולוגית ותפיסת הביגוד אז וליתר בטחון, בדקתי בקטגוריה של מעילי סקי לגברים בחנות שהייתי מרבה לבקר בה (REI) כשגרתי בקליפורניה, יש שם 28 מעילי סקי עם בידוד (insulated ski jackets)
http://www.rei.com/search?cat=8000&cat=8000&cat=8000 &cat=40004379&cat=40004381&page_size=57&seq= 1&hist=cat%2C40004379%3AMen%27s+Ski+Clothing%5Ecat%2C400 04381%3AInsulated+Ski+Jackets
אף לא אחד מהם עם פוך...וגם לא בקטגוריה של מעילי סקי (עוד 26 דגמים).
יש כמובן מעילי פוך, אבל הם פשוט לא מתאימים לסקי...
http://www.rei.com/category/40004574
ועכשיו, בתור עובד חנות, כמה דגמי מעילי סקי יש אצלכם בחנות עם פוך? ובלי פוך?
ככה תיקונוצ'יק מאלו שבכל זאת יש להם קצת מושג -
לי יש סקאלה שונה מרק לבןאבל זה כנראה בגלל שהבידוד הפנימי שלי שונה
-
האווז לא גולש כי הוא עשוי מעץ (וגם המכשפה)יש גם מעילי סקי עם פוך - אבל הם מיועדים בעיקר לשוק האמריקאי, שם לרוב קר יותר. העובדה שבחנות כמו REI אין כאלו, אומרת שגם רוב האמריקאים לא מתלהבים ממעילי פוך לסקי.
אם כבר, חומר בידוד כמו PRIMALOFT יתאים יותר לסקי (אם כי אני במעדיף מעילים ללא ריפוד)
-
לי יש סקאלה שונה מרק לבןראה נא, בטבע חיות רבות מצאו פתרונות לימי החורף הקרים, מי על ידי נוצות, מי על ידי פרווה ומי על ידי שכבה מבודדת מתחת לשכבת העור, במחלקת תמונות השיכורים הראית קבל עם ועדה כי חף אתה מכל נוצות
ויכול אני להבטיחך כי אף אני אינני מגדל נוצות...אבל פרווה כן
ואולי זהו מקור ההבדל.