דיג לילי בכנרת
-
גבר גבראיריס - קשקשת זאת מילה מאד מתאימה לנושא! (אם את קוראת אותה בניקוד המתאים
)
אלונה, גם אני תהיתי מי מהם שייך לך.... ולמה לא הגיע אלי משלוחה???
נעה -
גבר גבראיריס, איריס, איריס, אני כבר 15 שנה מחזיקה בדעה שלך.
אמה, כל כך אהבתי את שאלת "מי יוצאי את החמות לטיולים" - התכוונת לשלוש פעמים ביום, כן?
זיוה, את רואה גם כשלא נוסעים רחוק, לומדים המון דברים חדשים
נעה, אין משלוחה, מי שרוצה פעם הבאה בא איתנו. כן, נשים, ילדים, כלבים, אוהלים, וויסקי. אהה וגם דגים וזריחות.
אלונה -
גבר גבראלונה , שאפו
-
גבר גבראיריס, תודה. אבל עכשיו הוא כועס למה מחקתי לו את הפרצוף
-
גבר גברקצת קשקשת
בתור אמא ל3 בנים וגם בת(אחד,שתיים,שלוש,נסיון-הצליח
)מובן שהתכווניתי לטיולי חו"ל.פוחדת לפתוח פה לשטן ואפילו בצחוק.לכי תדעי מה אקבל בתור כלה(3) ומה הן תחשובנה אלי
.למרות שבמחשבה שניה הכל תלוי בגזע ומקום מגוריך.
אגב,החמות שלי תמיד טענה שבקי חיה טוב יותר ממנה.ואיתה הבן שלה פעמיים ביום יוצא לטייל.אפילו במישמש(החתולה)היא קנאה,איתה הנכד בכלל ישן
.
מאחלת לך עוד טיולים רבים עם החמות ורצוי רק במקומות יפים,בינינו מי דואג להן(לחמות) יותר?וודאי שאנו.
אמה -
תמונות יפות של הזריחהאלונה שלום,
אני כל כך אוהבת את הכנרת שלצערי הולכת ונעלמת. אהבתי את התמונות של הזריחה בכנרת. הזכיר לי הרבה טיולים יפים שם, עוד מהימים שהייתי צעירה.נעים להיזכר ככה בבוקר.
אביבה
-
דיג לילי בכנרתהיי אלונה,
באיחור נכנסתי לאשכול.
תמונות הזריחה מקסימות! תודה! רק בשביל תמונות כאלה שווה לשלוח אותו לדיג!
יש סיפור של אמא שלי ש"רץ" אצלנו בבית. פעם היתה תקופה קצרה בה אבי היה הולך עם חבר לדוג ביפו בשבתות. הם היו יושבים לדוג כל היום, ולא הצליחו לתפוס אף דג. בשביל שלא תהיה פאדיחה מהנשים, הם היו קונים דגים מהדייגים הסמוכים, ומביאים אותם הביתה כאילו הם דגו אותם בעצמם. במקרה שלך, יש תיעוד, ותמונות שמראות שהכל אמיתי
(אפילו אמיתי מדי לפי גודל הדגים שנחתו אצלך בבית
).
דרך אגב, הסיפור של הורי התחיל להיות מסופר רק שנים אחרי קרות הארוע. באותו מועד, אבי עשה הצגה כאילו הוא הצליח לדוג, ואמי העמידה פנים שהיא מאמינה לו

-
דיג לילי בכנרתהי אביבה, רק להזכירך ש"צעירה" זה מצב נפשי ולא ביולוגי. אנחנו בני כמה שאנחנו מרגישים.
אור! אימא שלך אישה חכמה מאוד. מה גם ש"ההצגה" אפשרה לה מן הסתם שבתות של שקט ושלווה בזמן שאבא ישב עם החכה.
אלונה -
דיג לילי בכנרתאלונה,
מאחר ודגים זה ממש לא כוס התה שלי, אני רק יכולה להגיד,
סחתין על הדגים האימתניים,
עוד יותר סחתין על תמונות הזריחה המדהימות,
אבל כמובן שהמסוקס במשבצות לוקח בגדול
נורית
-
דיג לילי בכנרתהתמונות פשוט מהממות
הסיפור כל כל מוכר...רק שאצל אבא שלי זה היה תמיד "תכינו את התיק הולכים לקטוף פטריות"
-
ציידים לקטיםלפני שבוע היתה אצלי הרצאה של בחור שניראה מזה רגיל, דר' לאנתרופולוגיה ועוד, שעשה את מחקר הדוקטורט שלו על שבט בדרום הודו, אחד השבטים האחרונים בעולם שעדין לא "הגיע" לחקלאות ו"מתעקש" להשאר כפי שהיה מאז ומעולם - "ציידים לקטים" . הווה אומר, קמים בבוקר, כל החבורה של ה-25 איש בערך שחיים ביחד (כי אם נחיה בקבוצות יותר גדולות לא יספיק האוכל שליקטנו בסביבה לכולם) ומתחילים ללקט ולצוד מסביב ממה שיש.
כמובן שיש ציידים יותר טובים ופחות טובים, אך מאחר וכולנו שווים, גם הגוזל הקטן ביותר יחולק בין כולם. אגב המחלקים הם ילדים קטנים ולא חס וחלילה הצייד, שלא חלילה ירים אפו ולא ירגיש מורם מעם.
כמובן שאין שום רכוש, וחלילה לא שומרים אוכל למחר, כי אז ניכנס לסיטואציה שנצטרך רחמנא לצלן, אמצעי איחסון, קרור, ארון, בית ארעי, וזה כמובן לא הקטע.
מה אומר לכם......חומר למחשבה.
אלונה,
עד היום חשבתי שאת, כרוח סערה באת וסובבת את הבחור (ואימו) "היבש" "השקט" והכנסת גלים, לחייהם השקטים והרגועים.
והינה טעות ! כמה שלפעמים אנחנו נימשכים אחרי הרומנטיקה וסיפורי הנסיכים והאבירים.....פשוט לא נכון ! את האשא השקטה, הצנועה, רגועה (רוב הזמן), אומנם בעברך יצא לך לעבוד במן איך לומר....מ.. מקצועות מעניינים, המחשלים אופיו של אדם, אבל היום, שינוי !
את עם הסיפורים באינטרנט (כי מה כבר נישאר לנו בגילנו), והגבר יוצא לצוד ! הישרדות על אמת ! וגם מצליח לו ! נהיה מעניין מרגע לרגע.
מאחר ואתם טרם עודכנת, ושליחתנו בטבריה, עדיין בשעות אלה שוקדת על עבודת חיפוש קשה וקפדנית מאין כמוה, וזאת יש להדגיש, בהפסקות הקלות שיש לה בלימודים, בחיפוש אחרי המשכן האולטימטיבי שישכן אותנו במפגשנו המיועד.
בבקשה הודיעי לבעלך, כי במסגרת הלו"ז הצפוף המתוכנן לסופ"ש שלנו, בתור: יו"ר ועדת ציד/דיג, עליו לתכנן פעילות לכשעתיים במסגרת הסופ"ש. שיכין לי בבקשה בתור התחלה רשימת ציוד הכרחי ל-איך קראו ללהקה הזו? גברים בעבודה.
-
ציידים לקטיםאניגמתי! את צודקת באבחנתך כמובן. קיוויתי להסתיר את עניין האישה השקטה שהנני והנה באת וגילית לכל הפורום שלא כצעקתה.
ברור שהוא הצייד והדייג אבל ברור גם שזה רק בזכות השקטה, הכנועה והצייתנית שתכין לו אוכל וחכות, וגרביים וסוודר, ותיאלץ לישון עם הכלב שלו בזמן שהוא בשטח, כי הכלב לא רגיל לישון לבד. כי מה עוד נשאר לה לעשות בחיים חוץ מזה ואולי כמה סיפורים באינטרנט?
לעניין הציוד הדרוש בהנחה שמדובר בפעילות של שעתיים אני כבר אומרת לך - 2 בקבוקי וויסקי. כי זאת הפעילות לשעתיים הראשונות ובלעדיה לא יתכן המשך.
אוהבת אותך מכל הלב,
אלונה
נ.ב. יש מצב שהשבט בהודו קולט חברים חדשים? ובאותה נשימה, יש מצב שיימצא שבט דומה אי שם באירופה? -
ציידים לקטיםסורגת אני וסורגת, הים לא יחדל מלנהום.... (תמיד מתבלבלת בשמות)
ציידים לקטים באירופה....ממ.....זו שאלה לנירית.
לעניות דעתי הבלתי קובעת יד ציידים לקטים באנטרטיקה ואולי גם באוסטרליה.... אירופה....לא ניראה לי
לא הבנתי, 2 בקבוקי ויסקי ומה עוד ? -
ציידים לקטיםאניגמתי, ביקשת תכנון לשעתיים בלבד. 2 בקבוקי ויסקי זה התכנון. מה עוד? כוסות, משהו לנשנש ליד. לחלשי הלב ארגז בירה. יצאת פעם לדיג בלי ההקדמה הזאת? אסור. יש כללי טקס ברורים שצריך לכבד. אגב, איפה דיווח מלונות טבריה?
אלונה -
ציידים לקטיםאכן אלונה גם אני הימרתי שהמשובץ הוא שלך-אם אפשר להשתמש במושג "רכושני" שכזה.
השני בשחור נראה לי יותר מנגליסט לבנטיני מצוי עם כל הכבוד.
פעם הבאה לא לרטש לנסיך הסלאבי את הפנים או שזה הנחייה מהמועצה לשלום הילד?
כי אנחנו בסופו של דבר ילדים מגודלים ולא תמיד מפותחים ואתן יודעות את זה אני מניח..
גוט שבעאס-רונן -
ציידים לקטיםרונן, כבר קיבלתי על הראש בגלל הריטוש. אל תחמם. לעניין הלא מפותחים, וואלה, כמה שאני מסכימה.
אלונה -
רק אני והגלשה (ן) שליחכה ???
כאילו..... כזה........ בדיוק ? -
רק אני והגלשה (ן) שליאניגמתי, עזבי אותך משטויות וחכות. קודם 2 בקבוקי וויסקי, אחר כך לישון. בבוקר הדגים באים לבד לשאול מה נשמע ואיך הראש.
אבל!! אם את באמת רוצה תשובה רצינית יותר, תיאלצתי לשתות את הוויסקי עם האיש שלי בלובי של המלון בטבריה (זה רק לי נשמע מוזר המשפט הזה?) והוא יסביר לך ויכוון אותך.
אלונה -
רק אני והגלשה (ן) שליושלי ברצון יצטרף לשיחה,למרות שדגים כאלה אף פעם לא הביא הביתה.
עכשו הבנתי גם למה?למרות שורשים רוסיים (ורומנים)ולפי חקר שמות משפחה הם(השורשים) בכלל ממגורשי ספרד שתיישבו בישוב קטן על ההר ע' פראג, הוא לא שותה
.לא ויסקי ולא ודקה.אלונה בירה יכולה לבוא בחשבון?
אני כבר רואה את הגברים מוצאים להם שפה משותפת בזמן שנהיה בג'קוזי
אמה -
דיג לילי בכנרת
אלונה!!!!!!!!!
איזה גודל של דגים!!!!!!!!!!!!
דג אחד כזה מספיק לכל המשפחה, לא???
הכנרת מקסימה!