הי דרומה לנגב
-
כשחזרנו מאילת לפני חודש, החלטנו שחייבים מתישהו לעצור אי-שם בנגב, באמצע שדרכו תמיד חולפים, ולטייל. עצרנו בקניון של דימונה לאכול, ובהזדמנות זו קנינו ספר ומפת סימון שבילים – לכבוד הטיול המתבשל.
אחרי שהוצאנו כל כך הרבה כסף (מישהו יכול להסביר למה מפה עולה הון?) כבר לא היתה ברירה. התאריך נקבע לחופש חנוכה. היעד – נגב (לא נסגרו מסלולים). משך 3-4 ימים. לינה – נושא שנוי במחלוקת. יש שהתעקשו על לינת שטח, לאחרים היו הסתייגויות ודרשו תנאים.
בדרך כלל אנחנו מטיילים לבד, אם כי לא תמיד. הפעם, בגלל שחשבנו על טיולים שאינם מעגליים, רצינו לצרף אלינו משפחה שותפה. ראשית, קיווינו שכך נוכל להגיע למקומות שלא ניתן להגיע אליהם כאשר תלויים רק ברכב אחד. שנית, ידענו שהחוויה תהיה שונה, כייפית ומיוחדת יותר, ואפילו (אפשר לומר) קלה יותר. כשמטיילים עם שותפים אפשר להתחלק – הן בנטל והן בחוויות. בנוסף, הם משמשים מראה מצויינת לעצמנו – כשאתה מגלה שהמציאות בסך הכל דומה אצל כולם ושגם אצל האחרים לא הכל מושלם, זה מרגיע ומכניס לפרופורציות.
בקיצור - התחלנו לחפש שותפים לטיול. עבר שבוע, עברו שבועיים, שלושה, חודש ו.... תשובות שליליות זרמו מכל עבר. התחלנו לשאול את עצמנו מה לא בסדר איתנו? איפה טעינו? כשהתאריך קרב וחנוכה עמד בפתח ואנחנו עדיין בודדים במערכה אל מול האתגר (להזכירכם – 3 לילות בשטח) - נפלה החלטה – יורדים לנגב בהרכב משפחתי מצומצם ל- 4 ימים. יומיים אצל סבא וסבתא + יומיים טיול עם לינת שטח משודרגת (מושג שיוסבר בהמשך).
-
הי דרומה לנגבהילדים דרשו "טיול אתגרי" ושלא תטעו לחשוב – ה"אתגרי" לא מתייחס להליכה של 8 שעות במקום 5, גם לא לטיול בתוואי שטח יותר קשה, ורחמנא ליצלן לא לטיול ללא חטיפים. הכוונה ב"אתגרי" היא לטיול שיש בו סולמות וחבלים, טיפוס יתדות בסלע, וגלישה על סלעים חלקלקים. ואם אפשר, שיהיה גם איזה גב מים צוננים שאפשר להתבצבץ בו.
הצלחנו לעמוד בכל הדרישות כמעט, למעט גב המים עם מים.
-
הי דרומה לנגבאת היום הראשון התחלנו בירידה בנחל תמר. גולשים בנקיק הצר בעזרת חבלים וסולמות, ירדנו למטה כאשר פה ושם נגלה אלינו הנוף היפה של הערבה ודרום (מה שהיה פעם) ים המלח. הכוכים המוצלים שימשו לנו מסתור מהשמש וקריאות הקרב וההווי של קורס מדריכי של"ח שימשו לנו תחליף לשקט המדברי עליו חלמנו.
-
הי דרומה לנגבהליכה טכנית קצרה הובילה אותנו מסוף המסלול בנחל תמר הישר אל נחל צפית תחתון. שוב נקיקים, בולדרים, סולמות – אבל הפעם בעליה. שוב קריאות עידוד והווי של קבוצות נוער – הפעם שבט של הצופים. סיימנו בהפסקת צהריים ולאחריה עליה ביציאה מהנחל לעבר סגירת המשולש – עד למכונית שהמתינה במעלה נחל תמר.
-
הי דרומה לנגבההליכה האתגרית תרמה לפירוק הנעליים של הצעיר שבחבורה. עצירת הצטיידות בנעליים חדשות בקניון של דימונה (אחלה קניון, זוכרים?) – הרי מחר מחכה לנו עוד מסלול אתגרי.
לינת שטח משודרגת – מושג שמשמעותו: "אנחנו קצת מאוכזבים מהעובדה שהאוהל נשאר בבית, ולכן כדי שנרגיש בכל זאת קצת שטח ופחות בורגנים לא בחרנו בצימר".
את מקום הלינה קבענו בחוות הגמלים בממשית. מקום מקסים ושלו שהקימו אריאל ומשפחתו לפני 23 שנים (כך הוא סיפר לנו). קיבלו אותנו עם השקיעה עם תה חם ומתוק והפתעה קטנה לכל ילד. במקום בקתות קטנות שהן בעצם 4 קירות, גג ומחצלות על החול הרך + בניין אחד מרכזי עם מקלחות (נקיות) ושירותים (נקיים). בבקתה "שלנו" 5 מיטות בסיסיות, שולחנות קטנים וכריות ישיבה וגם מזגן לחימום בחורף וקירור בקיץ. נרדמנו מוקדם וקמנו מאוחר – מזמן לא ישנו 12 שעות רצוף.
-
הי דרומה לנגבאת הבוקר הבא פצחנו בטיול רכיבה על גמלים. אורך הטיול כשעה. למדנו הרבה מאריאל על הגמלים ועל האיזור ושוב התפעלנו מהשקט שמסביב.
נהנינו ההנאה הרבה מהמקום שבו בחרנו ללון, אך חשוב לציין כי הלינה במקום וטיול הגמלים הם עסק לא זול (בהתחשב בהיותו לינת שטח משודרגת, כהגדרתנו).
-
הי דרומה לנגבבגלל הגמלים (טוב שיש את מי להאשים), הטיול של היום השני התחיל רק לקראת צהריים. בחרנו בנחל גוב, שוב בגלל הסולמות וגו'. נסענו במקומות שלא הייתי בהם אני חושבת מאז כיתה ד' או ה' – הדרך הישנה לאילת, מעלה עקרבים וברקע הור ההר המתנשא מעל המישור. פשוט מקסים ומעורר זכרונות.
נחל גוב יפה ומאתגר. הטיול מתחיל בהליכה מעל הנחל ולאחריה ירידה אל תוכו. הנחל מלא מפלים וגבים, שהיו יבשים וחיכו לשטפון שיעיר אותם. הגדולים הלכו קדימה גולשים בחבלים ממפל למפל. היה מקסים, עד ששמענו צעקה "נעה נפלה לבור". מיד באותו הרגע גם הלב שלנו נפל לבור. רצנו כל עוד נפשנו בנו וגילינו שבאחת הגלישות חל פיספוס שהסתיים בצניחה של הגברת לבור שנפער מתחת לבולדרים. למזלנו ולמזלה היא נמצאה שלמה ונשלפה ללא פגע. המשכנו הלאה עד שחזרנו למכונית, שגם היא נמצאה ללא פגע (הפרסומת לביטוח? דויד ברוזה? יהיה טוב?).
-
הי דרומה לנגבהיה מאוחר וכולם רצו הביתה. לי עוד היתה תקווה לסוע לתצפית לעבר המכתש הקטן, אבל התקווה נגוזה אל מול הפנים המתחננות.... הוחלט פה אחד "להשאיר משהו גם לפעם הבאה", "לסיים עם טעם של עוד" ועוד מיני משפטים מסוג זה.
לסיכום היה כיף, וכיף שהיה. הנגב נפלא בעונה זו של השנה (ובכלל). אם תגיעו אחרי שיטפון, אז גם יהיו מים בגבים. מומלץ בחום לכולם (ולא לשכוח לעצור להתרעננות בקניון של דימונה).
אורה
-
הי דרומה לנגבאורה,
איזה כיף. סחתין על הרעיון וסחתין על הביצוע!
יופי של טיול והדרום באמת יפה ומהנה והמכתש הקטן בהחלט שווה ביקור נוסף.. טיילנו שם לפני שנתיים אחרי המון שנים, יפה שם.
נהניתי מאוד לקרוא..
כל הכבוד לחבר'ה הצעירים שלכם על המרץ..
בקיצור, שיחקתם אותה!!
והכי חשוב, הרכב בריא ושלם (לא מובן מאליו בטיולים שם...) וגם אתם..
אורן -
הי דרומה לנגבהיי אורה,
איזה טיול יפה ואיזה תיאור חינני ומזמין. בהחלט מעורר רצון, אם כי לא הכרחי מבחינתנו לגלוש בסולמות וחבלים
אנחנו איומים. לא יודעת מתי נגיע לזה. אבל אולי אתחיל לעבוד על העניין (אני צריכה לעבוד מאוד קשה כדי להשיד שיתוף פעולה). ביום שישי הקרוב יורדים לנגב, כרגיל - לבקר את סבתא. את לא מתארת לעצמך כמה קרובים הסבתא (שלנו) והסבים (שלכם). ככה אני חושבת (ואפשר לבדוק את העניין במייל). ואנחנו לא מנצלים בכלל את ההזדמנויות האלה.
כל הכבוד לכם שנסעתם בהרכב המצומצם. אתם בסדר גמור. זו בעיה "שלהם" שלא הצטרפו והפסידו.
זיוה -
הי דרומה לנגבהי אורה
נשמע אחלה טיול,ברשותך מספר שאלות
א-חוות הגמלים בממשית,מה זה לא זול ?? יש גם ארוחת בוקר ??
ב- "נועה נפלה לבור " עד כמה הנחלים הללו בטוחים האם הבולדרים הם בכמות ובעומק שבאיזור ים המלח ?
ג- כל היתדות והחבלים נמצאים בשטח או שצריך להביא אותם ??
ד- מה זה בדיוק הירידות עם החבלים ,דמוי סנפלינד ??
מהשאלות שלי הבנת שטרם עשינו כזה טיול,אשתי מאוד רוצה,אני קצת פחות אולי שהילדים קצת יגדלו
ליאור -
הי דרומה לנגבלליאור - נתחיל דווקא מהסוף: רמת הקושי של הטיול בהחלט מותאמת לילדים. בן ה- 4 וחצי שלנו הלך הכל לבד ברגל. בסולמות ובחבלים ירד ועלה לבד עם סיוע שלנו.
כל היתדות, הסולמות והחבלים נמצאים בשטח ומקובעים לסלעים. אין צורך בשום ציוד מקצועי או בידע מקצועי. החבל בין הרגליים, הידיים אוחזות בחבל והרגליים ב- 90 מעלות על הסלע. הירידה/עליה בחבלים פשוטה ביותר ובחלק מהמקומות אף יש מדרגות (או יותר נכון שקעים) חצובות בסלע שמקלות על מציאת מיקום נוח לרגל.
נעה (בלי ו') החליקה בין כמה בולדרים גדולים לתוך בור שנוצר ביניהם. אין בטיול שום סכנה שהיא מעבר לרגיל.רצוי לא לרוץ אלא להסתכל איפה דורכים, ושהילדים יהיו בקירבתך כדי שיוכלו להיעזר בך וכדי שאתה תראה שהם לא לוקחים סיכונים מיותרים.
לא זול = (כמו שמפורט באתר שצירפתי בקישור) 200 ש"ח לזוג ללילה + 75 ש"ח לכל ילד. אצלנו יצא 425 ש"ח. ניתן לקבל ארוחת בוקר בתוספת של 25 ש"ח נוספים לאדם. אנחנו לא לקחנו את האופציה הזו. הכוונה שלי ב"לא זול" היא כמובן יחסית לתמורה, או יחסית נאמר לצימרים.
מקווה שהצלחתי לענות על הכל.
אורה -
הי דרומה לנגבאורן - תודה על התגובה. אכן החבר'ה מלאי מרץ, ואפילו הצליחו להסתדר (ובכיף רב) בלי מחשב יומיים
.
המכתש נכנס לרשימה - ברור.
זיוה - אין לי מושג איך מגיעים מהפורום למייל האישי. אבל הצלחת לסקרן אותי עם הסבתא. המקורות שלי כבר נחשפו כאן, נדמה לי באשכול של הקשתות שפתח בזמנו עומר. זרקי עצם לכלבים
נראה לי שהבעיה באמת לא היתה טמונה בנו (הפעם). התירוצים ששמענו ממכריו וידידיו של שפן נראו אמיתיים לחלוטין
אורה -
הי דרומה לנגבאורה התברכת בלב חזק, ועצבי ברזל! אני חושבת שאם אני הייתי שומעת לגבי אחד מילדי "נפל לבור" הייתי "נופלת" במקום..
איזה יופי של טיול!
עשינו בעבר את שני המסלולים הנפלאים האלה. מצטרפת להמלצה.חוויה לילדים!
גם אנחנו היינו בנגב - יריקה מכם, אתארגן על התמונות ואכתוב משהו.
לגבי עלות הלינה - כבר הלנתי על כך בשרשור אחר. אנחנו משפחה עם ארבעה ילדים, מאז שהקטנטונת שלנו שחצתה את קו השנתיים נדרשת לשלם, מחיר הלינה למשפחתנו מרקיע שחקים! (475 ש"ח, לינה על מיטות ולא בשק"ש נשמע לי מחיר מציאה! )
תודה רבה על התיאור והתמונות.
ינינה -
הי דרומה לנגבאורה,
אוהבת את הנוף המדברי, ולצערי כבר המון שנים שלא הייתי שם.
כל הכבוד לכם על האתגרי, אני ממש מקנאה בכאלה שלא פוחדים מזה.
יופי של טיול היה לכם
ענת
-
הלכתי שבי אחרייך-למדבר לארץ לא זרועה.ממש נפלא ומעורר תיאבון, גם התמונות משובבות נפש .המדבר, שאינו רייק מאדם ומלא צהלה הכי הכי.חבל שהפרשי הגילים בין נכדי כ'כ גדול שצריך לחכות עוד ארבע שנים לטיול יפה כזה. הייתי בשמחה הולך איתם לשם(עם ההורים). -
הי דרומה לנגב
אורה,
כל הכבוד על טיול אתגרי ומקסים!
נהנתי לקרוא ולראות את התמונות היפות!
-
הי דרומה לנגבהי אורה,
איזה יופי של מראות מדבריים ארגנת לנו הבוקר!
נהניתי מאוד מתיאור הטיול, ומתפעלת מהזאטוטים המטפסים שלכם.
לי יש עוד כמה שנים טובות לנסות להעלות להצבעה טיול כזה, ונראה לי שגם אז אשאר באופוזיציה...
שמחה שתקרית הבור הסתיימה בטוב.
אותי היו צריכים לאשפז ישר ב"סורוקה", ולא בגלל שנפלתי...
אוסי -
הלכתי שבי אחרייך-למדבר לארץ לא זרועה.אורי היקר - תודה על מה שכתבת. נושא הפרשי הגילאים עולה אצלנו מפעם לפעם (הגדולים בני 10 ו- 13 והצעיר בן 4 וחצי) בכל מיני הקשרים ופעילויות. אולם דווקא לא בהקשר של טיולים רגליים בטבע. אני חושבת שהטיולים שתיארתי מתאימים לכל גיל ולכל מרווח שנים. אם יש קטנטנים אפשר לקחת במינשא. המסלולים האלו בהחלט מאפשרים זאת. זה לפחות מה שאנחנו עשינו עם ילדינו כשהיו עוד בחיתולים.
שירלי, ינינה וענת - תודה רבה על התגובות. שמחה שנהניתן "לטייל איתנו".
חייבת לציין משהו חשוב ששכחתי מרוב התלהבות קודם - נחל תמר ממש מלוכלך. ניירות, שקיות, בקבוקים ואפילו מכוניות שעפו לתהום
. זה עצוב וחבל וכל כך זר ולא שייך למקום הזה (ולכל מקום אחר
). זה היה מפתיע, כי דווקא לאחרונה, בטיולים האחרים שלנו ברחבי הארץ ציינו לעצמנו שדי נקי.
אורה
-
הי דרומה לנגביופי של טיול ! בשנה שעברה גם אנחנו טיילנו בנחל תמר + צפית והילדים מאד נהנו. אנחנו מאד אוהבים את הנגב ומשתדלים להגיע לשם לעיתים קרובות ככל שניתן אבל סוגיית החניה והאם נמצא או לא נמצא את הרכב בסוף המסלול בהחלט פוגמת בכיף...
טיאן