לאחר שסוף סוף הבראנו, אני חוזרת לתכנון הטיול...
אנו נהיה בפוקט כ 6.5 ימים, מתוכם כיומיים וחצי בקופיפי. אני יודעת שבד"כ ממליצים במקרה כזה לקחת את טיול 7 האיים מקופיפי (אפילו בסגול המליצו לי כך), אבל אני בכל זאת מתלבטת אם לא עדיף לנו במקום להגיע לקופיפי במעבורת (כ 300 באהט לאדם, זמן הגעה ארוך יותר בכשעה וחצי - שעתיים) לבדוק אפשרות לקחת את טיול 7 האיים מפוקט ולא לשוב עמם, אלא להשאר בנקודה האחרונה של הטיול בקופיפי, ומשם להגיע למלון שלנו בטקסי בואט (לפי מה שאני מבינה, בכל מקרה נאלץ לקחת טקסי בואט בתשלום נוסף כדי להגיע מהמעבורת למלון שלנו).
היתרונות: הבוקר לא מתבזבז, הטיול הזה מכסה את מרבית המקומות המרוחקים יותר (בקו פיפי לה: מאיה ביי, מערת "פי לאיי", מערת הויקינג, Loh Samah) וכך למחרת לא נצטרך להשכים מוקדם בבוקר כדי לעשות את הטיול הזה ונוכל פשוט לשכור לונג טייל פרטית לבמבו איילנד (שנמצא קרוב מאוד למלון בו נהיה - הולידיי אין - בקצה הצפוני) ולמקומות נוספים בהם נרצה לבקר בקצב שלנו.
אמנם אופציה זו יקרה בכ 600-700 באהט לעומת הגעה במעבורת, אולם עשויה לחסוך את עלות טיול 7 האיים מקופיפי, וההשלמות בלונג טייל יהיו זולות יותר, בעיקר כשאנו 5 (בהנחה שניתן לקחת בלונג טייל 2 מבוגרים + 3 ילדים?)
מה דעתכם?
ושאלות ספציפיות יותר בהקשר זה:
- האם מישהו יודע מה מחיר טיול 7 האיים אם לוקחים אותו מקופיפי?
- האם ב Monkey Beach ניתן להשיג טקסי בואט ללא תיאום מראש, או שכדאי להזמין מראש?
- באיזה חוף בקופיפי דון עוצרים לארוחה כשלוקחים את טיול 7 האיים שיוצא מפוקט? (מאחר ויש שם עצירה של כשעה, חשבתי שאולי נוכל לנצל זמן זה כדי להזמין בסוכנות מקומית כלשהי - אם יש בסביבה - סירה כדי להגיע למלון)?
לגבי עלות טיול 7 האיים מקופיפי
תודה רבה אבי ו piper70!
אבי, האם התרשמת שבשייט מפוקט היה פחות זמן לשהיה במקומות השונים לעומת השייט שיוצא מקופיפי? האם היו הבדלים נוספים במסלול שלהם מעבר לכך שהשייט מפוקט ממשיך אח"כ לאיי קאי ובשייט מקופיפי מבקרים גם בבמבו איילנד? האם במידה ונשאר בנקודה האחרונה של הטיול בקופיפי (כנראה ב Monkey Beach) ולא נמשיך לאיי קאי - נפספס חלק גדול מהטיול?
piper70, האם אתה זוכר דרך מי הזמנתם?
אחת הסיבות שלא כל כך נראה לי לקחת את השייט מקופיפי היא שלא הצלחתי למצוא שם שום סוכנות שניתן להזמין ממנה את השייט מראש באינטרנט (בניגוד לשייט שיוצא מפוקט)או במייל, ולא בא לי לשוטט עם המזוודה כשנגיע בין סוכנויות שונות (המלון שבו נהיה נמצא בחוף מבודד, ממנו לא נוכל להגיע לסוכנויות).
האם מישהו מכיר סוכנות בקופיפי שניתן להזמין ממנה את השייט מראש באינטרנט או במייל?
ושוב תודה,
רויטל