ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

היכן כדאי ללון בברלין?

פורום אירופה
    8
    20
    8543
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • tulush1
      tulush1 נערך לאחרונה על ידי

שלום,
      אנחנו זוג שמגיע לברלין לשבוע, וראיתי שישנם הרבה אזורים בהם יש מקומות לינה. רציתי לדעת מה מומלץ? אנחנו לא מחפשים מלונות, אלא דווקא דירות להשכרה. ככה שאם יש מישהו שמכיר את העיר ויכול להגיד באיזה שכונות כדאי לחפש?
      תודה.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אמה
        אמה נערך לאחרונה על ידי

היכן כדאי ללון בברלין?
        כנסו לפורום טיולי משפחות,רבקל'ה בדיוק חזרה מברלין עם המלצות,תמונות,וריחות נעימים Laughing .
        אמה
        • y y y
          y y y נערך לאחרונה על ידי

היכן כדאי ללון בברלין?
          שכונות מומלצות- MITTE- באיזור רוזנטלר פלאץ', אבל לא בחלק הדרומי של הרובע. SCHOENEBERG- ביחוד בסביבת וינטרפלדפלאץ', אבל כל הרובע מאוד מומלץ. SCHARLOTTENBURG- הכי כדאי באיזור סביני, מעבר לזה- מדובר ברובע מאוד גדול עם איזורים מרכזיים ואיזורים די נידחים.
          רבעים אחרים- קרויצברג, פרידריכסהאין וכו'- מאוד תלוי באיזה רחוב, יש מצויינים, יש מאוד לא מומלצים...
          • tulush1
            tulush1 נערך לאחרונה על ידי

היכן כדאי ללון בברלין?
            תודה רבה על התשובה, עשית לי קצת סדר בים המודעות.
            איך אני יכולה לדעת האם הרחוב טוב או לא? ומהו מחיר הנחשב לסביר עבור דירה באחד מהאזורים האלו לשבוע בלבד? והאם לפי דעתך יש סיכוי למצוא דבר כזה?
            שוב פעם,
            תודה ענקית. Smile
            • דודו מרמת גן
              דודו מרמת גן נערך לאחרונה על ידי

היכן כדאי ללון בברלין?
              לדעתי מלון עדיף על דירה.
              מחירי הדירות הטובות כלומר - שהן במיקום טוב , מתוחזקות ונקיות , מאוד יקר יחסית, ובאותו מחיר אפשר למצוא חדר במלון ולהנות מכל הפינוקים שמציע מלון.
              שימי לב שלמחיר רוב הדירות , יש להוסיף תשלום נוסף על ניקיון וכו' וזו יכולה להיות תוספת של עוד 20-30 יורו, מה שהופך את כל העיניין פחות כדאי.
              בדירות לא יסדרו לך את החדר, לא יחליפו מצעים כל יום, לא תהיה לך ארוחת בוקר. בקיצור את כל השירותים האלה ויותר מקבלים במלון במחיר דומה לדירה ואף פחות.
              • ester 1
                ester 1 נערך לאחרונה על ידי

היכן כדאי ללון בברלין?
                אני רוצה להמליץ לך בחום על דירה שגרנו בה בברלין ביוני האחרון.
                המיקום: ליד מעבר צ'רלס באיזור המיטִה, על ציר פרדריך שטראסה. קרוב מאד למטרו ולתחנות אוטובוסים אחרים.
                בסביבה - מרכולים מכל הסוגים ומסעדות.
                הדירה כוללת חדר גדול , מיטה זוגית, שולחן אוכל, ארון ומרחב גדול. כ"כ יש מטבח מאובזר מאד, מקלחת ושירותים צמודים.
                נקיון:החלפת מגבות ומצעים -פעם עד פעמיים בשבוע .
                בעל הבית דובר אנגלית רהוטה, זמין מאד, ועוזר מאד.
                למשל, נתן לנו לשהות בחדר ביום המסירה (שהיה צ"ל עד 11.00) עד אחה"צ , כי הטיסה היתה בערב. ללא תשלום נוסף.
                התשלום- 59 אירו ללילה לשנינו. אתה צריך לדאוג למצרכי-אוכל. יש מקרר וכיריים חשמליים.
                האי-מייל שלו:maik adler>
                הוא נוהג לענות מיד.
                אם תהיה מעוניין, אני אשתדל למצוא גם את הטל. שלו.
                • harvestmoonglory
                  harvestmoonglory נערך לאחרונה על ידי

היכן כדאי ללון בברלין?
                  לדודו מרמת גן,
                  אני לא יודע מאיפה הבאת את זה, שדירות אירוח במיקום טוב חייבות לעלות הרבה כסף?
                  תכנס בבקשה לאתר קרייגליסט:
                  http://www.craigslist.de
                  יש מבחר עצום של דירות אירוח במיקום מצויין, ובמחירים נוחים בהחלט. לעומת זאת, מלון במיקום מרכזי עולה לא מעט כסף (מיטה, פרנצלאוארברג). מי שמחפש מיקום מרכזי, ושוהה למעלה משלושה לילות, יכול לחסוך בשהות בדירת אירוח לא מעט כסף.
                  אגב אליי אין מה לפנות, דירתי לא פנוייה עד אפריל.
                  • דודו מרמת גן
                    דודו מרמת גן נערך לאחרונה על ידי

היכן כדאי ללון בברלין?
                    אסי - בעל דירת האירוח בברלין,

לא ברור לי היכן קראת או מצאת שאמרתי "שדירות אירוח במיקום טוב חייבות לעלות הרבה כסף".

אני מרשה לעצמי לצטט את עצמי ומה שכתבתי במפורש הוא "מחירי הדירות הטובות .... מאוד יקר יחסית, ובאותו מחיר אפשר למצוא חדר במלון ...".

נראה על פניו כאילו מחיר דירה צריך להיות זול בהרבה מבית מלון, אבל מסתבר שזה ממש לא כך.
                    בקיץ האחרון כשחיפשתי דיור לטעמי, בדקתי מחירי עשרות דירות במקומות שונים בעיר, וכולל דרך האתר שצירפת, ומחירי כמעט כולן ללא יוצא מן הכלל היו דומה או יקר יותר ממחירי בתי מלון ברמה של 4 כוככבים באותם אזורים.

ההבדל היה שבדירות לא מתחייבים למגבות נקיות יום יום, לא מתחייבים על החלפת מצעים יום יום, אין סידור החדר על בסיס יומי, אין שרות לניקוי החדר יום יום, וכמובן שאין שרותים שבית מלון מספק כמו ארוחת בוקר ומסעדה שאפשר לאכול בערב, או בר/קפה שאפשר לשבת על כוס קפה , או ספא , חדר כושר וכו'.

כנראה שלך יש אינטרס אחר בעניין הצעת דירותיך, ובשורה התחתונה, הגולש יעשה את שיקוליו.
                    • harvestmoonglory

היכן כדאי ללון בברלין?
                      שךום לך דודו מרמת גן,
                      ידעתי שזה יגיע...הקטע עם האינטרסים!
                      מה שחשובה היא האמת, והיות ואני מכיר את הנושא גם דרך עיסוקיי השוטפים, אני יכול לציין לך שתי עובדות:
                      1. מחירי בתי המלון בברלין - רק מחירי בתי המלון במינכן, המבורג ופרנקפורט עולים יותר בממוצע ללילה (ההשוואה על חדר זוגי מלון בן ארבעה כוכבים במרכז העיר וללא מבצעים מיוחדים)
                      2. מחירי הדירות בברלין למטר רבוע לא קרובים לעשירייה הראשונה של הערים היקרות בגרמניה.
                      מי שכותב ש"מחירי הדירות הטובות כלומר - שהן במיקום טוב , מתוחזקות ונקיות , מאוד יקר יחסית", עושה הכללה והשוואה (במילה יחסית, יחסית למה?) שהן לא נכונות עובדתית!
                      אגב, וזאת מנסיוני, מי שהולך לדירות אירוח עושה זאת לרוב מתוך בחירה מודעת, שהוא לא רוצה שיכנסו לו לחדר כל יום, שהוא יכול לבשל מתי שהוא רותה וכדומה.
                      לגבי פרסומת עצמית, אני מניח שלא משנה מה אכתוב, תמיד ימצא מישהו שיעלה נקודה זו. את העובדה שאני מפרסם, שאני בעל דירת אירוח, עשיתי למען השקיפות.
                      • y y y

היכן כדאי ללון בברלין?
                        אפשר לחסוך את הויכוח- העדיפות לדירות אירוח או לבית מלון אינה עדיפות כספית. אפשר לסובב את החישוב ככה או ככה- בסופו של דבר בשהות קצרה יחסית (פחות משבועיים, נניח) דירה איכותית במיקום מרכזי תעלה כמו מלון טוב במיקום מרכזי ודירה גרועה ומרוחקת תעלה כמומלון גרוע ומרוחק. השאלה היא שאלה של סגנון- יש כאלו (כמו דודו למשל) שבחופשה מעדיפים להיות בחופשה, ושלשטוף כלים בחופשה או לנקות את החדר לא ממש עושה להם את זה. לעומתם- יש כאלו שההנאה שלהם היא להרגיש לשבוע כמקומיים- לקנות במכולת המקומית, לשתות קפה בבית קפה המקומי ולהוריד בבוקר את הזבל "כמו המקומיים".
                        • דוקטור דו ליטל
                          דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

שני הסנט שלי? כל עוד תגורו במרכז כמעט שלא משנה
                          האטרקציות בברלין מפוזרות.
                          זאת אומרת שאם תלונו קרוב לאטרקציה א' תהיו רחוקים מאטרקציה ב' ולהיפך.
                          לברלין יש תחבורה ציבורית מצויינת, אולי הכי טובה בעולם כך שתגיעו בקלות ובמהירות לכל אטרקציה.

אני מצרף לינק לספר של Welcome Berlin, לקראת סופו יש את המפה של ברלין עם סימון המון אטרקציות.
                          כל עוד הדירה נמצאת באיזור הכל בסדר, כדאי להמנע ממקומות לינה מרוחקים.

למה הסתייגתי ואמרתי "כמעט"?
                          1. כי אם אתם רוצים לבלות בערב לפעמים מבאס לנסוע בתחבורה ציבורית בשעות הלילה.
                          לכן כדאי שתחליטו מה יהיו בלילויי הלילה שלכם ותחפשו לינה בקירבת מקום.
                          2. תיירים ישראלים אוהבים לגור במזרח ברלין, גרמנים לא וגם אני לא.
                          בחלק ממזרח ברלין הבעת פניהם ושפת הגוף שלחלק מהאנשים עדיין מאוד "קומוניסטית" וגורמת לי לתחושה מאוד לא נוחה. חלק מספרי התיירים ממליצים לא להקלע לאיזורים מסויימים במזרח בשעות החשיכה.
                          זוהי ההעדפה האישית שלי, אחרים יכולים לבחור אחרת.
                          • Welcome Berlin
                          • harvestmoonglory

היכן כדאי ללון בברלין?
                            לYYY,
                            אני יודע שבעבר היו לנו חילוקי דעות לא מעטים - כאן אתה צודק בכל מילה!
                            אגב בעבר דסקסנו את עניין רובע שונברג. יש לי הרגשה שרובע שונברג הולך להיות ה"דבר" הבא בברלין. מאז שסגרו את שדה התעופה טמפלהוף הפכו החלקים המערביים של נויקלן, ורובע טמפלהוף עצמו (החלק הצפוני שמעבר לאוטוסטרדה) למאוד מבוקשים. כך שנראה לי שלגור בשונברג עכשיו יכולה להיות החלטה בהחלט לא רעה.
                            ל תמירש,
                            מרבית התיירים הישראלים עדיין מעדיפים לקחת את החבילות של טיסה ומלון ונוחתים באחד מהמלונות (חלקם שייכים לישראלים) באיזור הקודאם.
                            לגבי הערתך:"בחלק ממזרח ברלין הבעת פניהם ושפת הגוף שלחלק מהאנשים עדיין מאוד "קומוניסטית" וגורמת לי לתחושה מאוד לא נוחה." - ברבעים מיטה, פרנצלאוארברג ובחלקים גדולים של פרידריכסהאין כבר כמעט ולא גרים "קומוניסטים". אם תלך לפרנצלאוארברג הסיכוי שתשמע גרמנית במבטא בווארי, או שוואבי (באדן-וורטמברג) גדולים יותר מהסיכוי לשמוע את העגה ה"מזרח-ברלינאית". לא לחינם אומרים על פרנצלאוארברג, ששם גרים כמעט יותר שטוטגרטים משטוטגרט עצמה!
                            מי שמחליט לקחת מלון, או דירה בגלל המחיר במארצאן, ליכטנברג, או הוהן-שונהאוזן (רבעים במזרח) - שיאכל את מה שבישל לבדו!
                            • y y y

שני הסנט שלי? כל עוד תגורו במרכז כמעט שלא משנה
                              עוד פעם הטענה המגוחכת הזאת ש"תיירים גרמניים לא אוהבים ללון במזרח ברלין"?? הרעיון כאן שאם נחזור על איזו שטות מספיק פעמים היא תהפוך לאמת?

הרובע בעל שיעור הפשיעה הגבוהה ביותר בברלין- נויקלן- נמצא במערב! הרובע בעל שיעור הפשיעה השני בגובהו- וודינג- במערב! הרובע בעל מספר התקריות האנטישמיות הגבוהה ביותר- שפנדאו- במערב המערב! מרצאן "הידוע לשמצה" במזרח ברלין (שאין שום סיכוי שתייר יגיע אליו מפאת המרחק) עדיין יותר בטוח, סטטיסטית, מהרובע הבטוח ביותר בברצלונה, לונדון או פריז!
                              את הסיפור על "שפת הגוף" של המזרח גרמנים אפשר אולי לחוש באיזה כפר נידח בהרי ההרץ או במקלנבורג-פורפומרן, וגם אז רק אם אתה גרמני או מישהו שמתגורר שנים בגרמניה ומסוגל להבחין בדקויות. תייר ישראלי, אם יספרו לו שרובע שרלוטנבורג הוא "במזרח", ישים תוך שניות לב לבעת פניהם ושפת הגוף שלחלק מהאנשים עדיין מאוד "קומוניסטית"". אותו תייר, אם יונחת ברובע פרידריכסהאיין ויסופר לו שהוא ב"מערב", ישים לב מייד עד כמה האנשים חברותיים.
                              • דוקטור דו ליטל

טוב, אז כנראה שסתם היה נדמה לי
                                ובכל זאת ה"נדמה לי" הזה היה לגבי מציאותי.

את ה"שטות" לגבי העדפות מזרח ומערב של גנמנים סיפר לי גרמני ברלינאי מברלין שעוסק במלונאות כשהתעניינתי למלון בשבילי (הוא לא עוסק בהזמנות, הוא בתחום אחר כך שאין לו אינטרס). אם אני זוכר נכון הוא הסתמך על סטטיסטיקה אבל אני לא יכול להשבע על כך. כנראה שגם לו נדמה.
                                כנ"ל ספרי התיירות.

אבל אתה יודע מה? אני דווקא אשמח אם אני טועה.
                                • y y y

אני פשוט לא מבין את הטענה...האם תיירים גרמניים יעדיפו לגור בצידו הצפוני של ברנאוור שטראסה מאשר בדרומו? האם יעדיפו לגור בצידו הדרומי של לייפציגר שטראסה מאשר בצפונו? האם איזשהו צעיר גרמני אשר בא להנות מהבילויים שברלין מציעה יעיז להעדיף את הקודאם המת שהגיל הממוצע של מבקריו נע סביב ה-80 על פני פרנצלאוור-ברג? האם ה"נדמה לי" שלך פעל גם ברובע מיטה שהיה רובו ככולו במזרח? ואיפה התחיל לפעול? ברגע שחצית את שער ברנדנבורג לכיוון מזרח?

בכדי לחזק את דבריו של אסי- הסטטיסטיקה מדברת על כך שברבעים מיטה ופרנצלאוור-ברג (בגדול- שני הרבעים היחידים שתייר ממוצע יגיע אליהם במזרח) כמות התושבים המקוריים אשר חיו במקום טרם נפילת החומה ועדיין חים שם היום נעה סביב ה-5%!! הנדמה לי הוא תמיד מציאותי לזה שנדמה לו, השאלה היא רק הקשר למציאות...
                                  • harvestmoonglory

אני שוב מסכים עם כל מילה של YYY,
                                    יש לי תמיד מין הרגשה כאשר מדברים כאן בפורום של מזרח ומערב, שהכותבים לא בדיוק מבינים שהחומה חצתה את ברלין באלכסון מצפון מערב לדרום-מזרח. הרובע המרכזי (מיטה) כשמו היה כולו במזרח, למרות שעל המפה הוא נמצא מערבית לקרויצברג ונויקלן.
                                    לגבי העדפות הגרמנים...מוזר הוא דווקא שבפרנצלאוארברג ומיטה חיים יותר גרמנים שעברו לברלין, מאשר ברלינאים עצמם במקור. גפ פרידריסהאין כרובע של סטודנטים "מפוצץ" בצעירים שבאו ללמוד בברלין מכל רחבי גרמניה.
                                    הטענה הזו, אם כך, לא רק שאיננה מבוססת על עובדות, היא נראית לי גם מעט תמוהה. מי מגיע לברלין בכדיי להתגורר בקודאם? רחובות דומים לקודאם קיימים בכל עיר גדולה בגרמניה עם בתי הכל-בו שלהם סניפים בכל רחבי גרמניה (C&A, P&C, H&M וכדומה)
                                    • דוקטור דו ליטל

אתם מבקשים ממני לקרוא מחשבותיהם של ברלינאים?
                                      אחרי שאתם מסבירים לי שאין לי מושג אתם רוצים שאני אחליט בשביל ברלינאי צעיר איפה יהיה לו נחמד יותר לישון?
                                      "קצת" הגזמתם.

נאמנה עלי העדות שלכם אבל גם נאמנה עלי גם העדות של אזרח ברלין (יותר מאחד).
                                      אני עצמי יודע בעיקר לשמוע, לא לקרוא מחשבות.
                                      • avigailru
                                        avigailru נערך לאחרונה על ידי

היכן כדאי ללון בברלין?
                                        ואם אתם עדיין כאן ומעוניינים בהמלצה- אז חקרנו ובדקנו ולבסוף החלטנו ואכן שהינו- במלון שאטו במערב סמוך מאוד לקו'דם ובבעלות ישראלית. היה נהדר- מבלי להמעיט ו/או לסתור כל העדפה אחרת.
                                        נוח מאוד מבחינת המיקום , קרוב לכל אמצעי תחבורה בעיר ומחוצה לה כולל שד"ת. לא בעייתי כלל מבחינת השיטוט בלילות. וגם ארוחת בוקר מוכנה וחדר מטופל- כי הפעם החלטנו למצות שהות בית מלון. שהינו בדירות ומאוד נהננו- הפעם התאים לנו כך והבחירה היתה מוצלחת.

נסיעה טובה חמימה נעימה ומהנה.
                                        • harvestmoonglory

היכן כדאי ללון בברלין?
                                          אני לא מכיר את מלון שאטו ויתכן שמדובר במלון נחמד, אך המיקום בצידו המערבי של העיר (קודאם) לא בדיוק קרוב לאטרקציות התיירותיות של איזור מיטה (שער ברנדנבורג, רייכסטאג וכדומה)
                                          יתירה מזאת על איזור הקודאם בערב כבר כתבו רבים לפניי. לא בדיוק המקום בו ניתן להתרשם מחיי הלילה של ברלין. והמבין יבין!
                                          לתמירש,
                                          לא מעוניינים לחנך, או לנזוף (אני כמעט בטוח שזה נכון גם לגביו של YYY). אני חי לא מעט שנים בברלין, וכבר עברתי לפחות ארבע פעמים דירה. אני מכיר את ברלין בהחלט לא רע, וטיעון שכזה שמעתי פה בפעם הראשונה. הוא אולי נכון להורים של אשתי, שהם פנסיונרים, ומכירים מביקוריהם בעבר רק את חלקה המערבי של העיר. תסמוך עליי במה שאני כותב, הסיכוי להתקל במבטא בווארי, או שוואבי במיטה ופרנצלאוארברג גדולים מהסיכוי לשמוע את העגה המזרח-ברלינאית!
                                          • avigailru
                                            avigailru נערך לאחרונה על ידי

היכן כדאי ללון בברלין?
                                            לא טענתי ולו במילה אחת שמאזור הקו'דם למדנו על חיי הלילה של ברלין-אלא שהיה נח ונעים להסתובב שם ללא חשש. חיי הלילה מוצו באזורים אחרים.

טוב ונאה לימוד הסנגוריה שלך על המלצותיך כדייר המקום, אך יש גם מקום להמלצות נוספות.
                                            • 1 / 1
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון