דיווח בנסקו, בולגריה
-
נסענו לבנסקו במסגרת קבוצה עם הדרכה בעברית של חברת פינגווין.
הגענו לבנסקו ביום שני, נר רביעי של חנוכה בטיסת בוקר של אלעל לסופיה. נסיעה של כשלוש שעות משדה התעופה. בה הנציג של פינגווין מסביר קצת על בולגריה, קצת על בנסקו, קצת על מה שרואים בדרך ועל פרוצדרות אחרות במלון, באתר הסקי וכד'.
בערב קיבלנו את הסקיפס, וואצרים להדרכה לציוד – הכל תקתק כמו שעון בולגרי.
ואז התחיל השלג...
-
המלון
Bellevue Residence Apart Hotel נמצא חמש דקות הליכה רגועה לגולדולה. יש הקפצות של רכב המלון בבוקר ובסיום הסקי. אך שאנחנו פיספסנו את ההסעה – הלכנו ברגל. בכלל לא נורא בייחוד שהמגלשיים נשארות במחסן שלרגלי הגונדולה.
קיבלנו חדר גדול במיוחד. אמבטיה, מיניבר, מיטות גדולות ונוחות. ובכלל החדר זכה לציון גבוהה. גם הספא היה מעולה. בריכה גדולה, ג'קוזי קריר , 4 סוגי סאונה, מסאז' (50 לבה ל45 דקות).
החסרונות היחידים שנרשמו למלון:
•ארוחות הערב לא היו משהו בלשון המעטה.
•בלילה היום מכבים את החימום והדליקו שוב בבוקר. התעוררנו לחדר קר (אם היו מדליקים חצי שעה קודם, הכל היה בסדר).
•לפעמים נגמרו המים החמים והיה צריך לחכות קצת.
-
העיירהבנסקו עיירה נחמדה. יותר גדולה ממה שציפיתי. אף יותר גדולה מעיירות סקי אחרות שהייתי באוסטריה. ויש בה את כל מה שדרוש לחופשה בכלל וחופשה סקי במיוחד.
ציוד הסקי זול במיוחד – קנינו קסדה BOLLE ב50 אירו (יש אף זולות יותר), גוגלס BOLLE ב 30 אירו, כפפות ב 20 אירו. גם המגלשיים ונעליים יש במחירים טובים, פחות מאלף ש"ח ציוד של כל החברות נורדיקה, טכניקה, הד, אטומיק, רוסינול.
יש מספר חנויות ליד הגולנודלה, אך ככל שיורדים ברחוב הראשי (רח' פרין) לכיוון מרכז העיירה אפשר למצוא זול יותר.
גם השכרת ציוד בחניות במתחם הגונדולה יקרות יותר. מי שצריך להשכיר מוטב שיעשה זאת בעדרות החניות מחוץ לגונדולה. לדוגמא השכרת קסדה עלה 10 לבה ליום במתחם הגונדולה, ברחוב פירין עלה 5 לבה ליום.
מומלץ לטייל לפנות ערב בעיירה ברח' פירין היורד מהגונדולה עד מרכז העיר. בדרך חניות לציוד סקי, אופנה ומסעדות. קריאות "אח שלי" או יותר נכון "אחשלי" מכל עבר כדי לנסות לפתות את העוברים והשבים הישראלים, שהיו היחידים באותו השבוע בבנסקו, להיכנס לאחת המסעדו או המכנות (מכנה = טברנה בולגרית). אחרי ה"אחשלי" יש גם עוד כמה אימרות שפר שלמדו הבלוגרים כמו "זול פה חבל על הזמן" " האוכל במלון לא משהו" ועוד.
-
אתר הסקילפי הפרסומים אתר הסקי כולל כ 70 ק"מ של מסלולים, רכבלים משוכללים ותחזוקת מסלולים ברמה מערב אירופאית. בפועל, חצי מהמסלולים היו סגורים. זאת אף על פי שלא היה חסר שלג במסלולים (חוץ ממסלול 1 שיורד על לעיירה , שבקצה הקרוב לעיירה היה חסר שלג). בעיקרון גלשנו 2 מסלולים וחצי וחזרנו עליהם כל היום. הרכבלים נתקעים לעיתים קרובות לחצי דקה עד דקותיים, גם הגונדולה וגם רכבלי הכסא. ביומיים שהיו רוחות חזקות בפסגה סגרו גם את הטי-ברים לפיסגה. בימים שהיו לאחר לילה מושלג במיוחד התברר שהחתולים ישנו כל הלילה. והתעוררנו למסלולים לא כבושים. הגלישה על שלג רך ועמוק חייבה אותנו לעבוד קשה. בקיצור היתה תחושה שהבולגרים לא מתאמצים במיוחד.
אך למי שבא תוך הבנה שזה לא אתר שנועד לגמוע ק"מ יכול להנות מהאתר. המסלוליםהכחולים 3 ו-11 מהפיסגה, בגובה 2600 מ', מהנים במיוחד, השלג רך והגלישה מהירה מאוד. גם המסלולים הכחולים 5 ו- 10 מהנים וארוכים וכוללים קטעים קצרים אדמדמים. המסלולים אדומים 4 ו-2 מעולים וכאמור חזרנו עליהם במשך כל היום.
היו לנו מספר לילות מושלגים במיוחד ובסך הכל שלג מצויין במשך כל השבוע. היו גם יומיים שבמשך כל הגלישה ירד שלג בצורה שלא הפריעה לגלישה והוסיף מאוד לאווירה.
רוב המסלולים מכוסים בתותחים ואכן ראינו אותם פועלים במשך כמה ימים.
סקי לילה היה נהוג בעבר בבנסקו, אך נסגר עקב ריבוי תאונות שגרמו אירים שיכורים (זה ההסבר שקיבלנו מהמדריכה). כיום אין סקי לילה בבנסקו.
יש מספר מסעדות הפזורות על ההר. המחירים די גבוהים (כפול מהעיירה) והמבחר מצומצם.
מרק – 6 לבה (תוספת פרוסת לחם 1 לבה)
קפה – 5 לבה (בעיירה 2 לבה)
בירה 4-5 לבה
פיצה 5-6 לבה (בעיירה 2-2.5 לבה)
ארוחה בשר ותוספת + שתייה 20 לבה
-
הדרכהההדרכה בבולגריה מתבצעת ע"י מדריכים מקומיים דוברי אנגלית טובה. בתחילת השבוע, לאחר טסט קצר, חילקו את הקבוצה שלנו לקבצות מתחילים וקבוצת מתקדמים ורק אותי השאירו בצד ללא קבוצה. לאחר חצי שעה מצאו לי קבוצה מתאימה וצירפו אותי ל"fast group" והיה פשוט מצויין. כל הקבוצה היו ישראלים (בכלל נראה היה כי בתקופה הזו היו רק ישראלים במלון, באתר, בעיירה), כולם גולשים מצויינים ומדריכה נחמדה שקרעה לנו את התXת. היו מספר קטעים, בעיקר בתחילת השבוע שהיא נתנה הערות וטיפים לגלישה אבל בעיקר חרשנו את ההר.
אני , כאמור הגעתי בקבוצה בחבילה מאורגנת, אך למתעניינים, מחירי ההדרכה בבנסקו (כדי לדעת מחירים באירו, פשוט חלקו בשתיים):
6 ימי הדרכה, 4 שעות ביום 224 לבה למבוגר, 189 לבה לילד.
מדריך פרטי ליום (4 שעות) – 170 למבוגר, 150 לילד.
מדריך פרטי לחצי יום (שעתיים) – 120 למבוגר, 100 לילד.
הדרכת הילדים בקבוצה בהדרכה בעברית היתה מצויינת. זה המקום להגיד מילה טובה על חברת פינגווין. הילדים חולקו לשלוש קבותות לפי רמת גלישה (לא היתה כל כך חלוקה לפי גיל, אבל לחוששים, מאוחר יותר התברר שזה לא מהווה מכשול). לכל קבוצה היו כשישה ילדים ושתי מדריכים. אחד ישראלי ואחד בולגרי מבית הספר המקומי. המדריך הישראלי שלנו היה מקצועי מאוד עם סבלנות אין קץ לילדים, ההתייחסות לידלים היתה נהדרת והדרכה מצויינת.
בסיום השבוע עליתי עם הבת למעלה כדי לסיים את השבוע ב"מסלול אמיתי" וכשלא מפסיק לרדת שלג, ועם פאודר על המסלול ירדנו מהפיסגה עד למטה.
עוד מילה טובה על פינגווין , שלא קשורה להדרכה, אבל חשובה. בנוסף למדריכי הסקי, פינגווין הביאו מפעילה חברתית שהפעילה את הילדים לאחר הסקי ב"חדר יצירה", דאגה להדלקת נרות כל ערב, העבירה ערב בינגו, צ'יפרה אותנו בפונש ודונטס ובכלל סעייה לתלכיד הקבוצתי והאווירה הטובה. בסך הכל כל חברי הקבוצה נהנו מהארגון וההדרכה בקבוצה.
-
בילוייםבבנסקו הבילוי העיקרי (מלבד שופינג) הוא במכנה (טברנה) שכולל ארוחת ערב, אלכוהול והופעה מסורתית. אפשר ללכת למכנה שמאורגנת ע"י נציג חברת התיירות או ללכת לכל אחת מהמכנות הפזורות בעיר. הכניסה חינם. התשלום עבור הארוחה והשתייה.
הנציג הציעה לנו גם "ערב דייג" (נסיעה לאגם קרוב וניסיון לדוג משהו ולאחר מכן ארוחת דגים במסעדה.) וערב באולינג.
אפשר ללכת באופן עצמאי לבאולינג שבמלון STRAZHITE ברח' פירין 5 דקות מהגונדולה. 10 לבה למשחק , פתוח עד חצות.
יש גם החלקה על הקרח במתחם פתוח. שעתיים 10 לבה לילד, 16 לבה למבוגר. פתוח עד 22:00.
יש גם מלא פאבים הפזורים בעיירה ומספר דיסקוטקים. הפאבים היו די רגועים אולי בגלל מיעוט הגולשים בתקופה זו. המומלצים: HAPPY END מעין אפרה סקי ונמצא לרגלי הגונדולה, LION , פאב מאוכלס באנגלים, שנמצא מול מלון STRAZHITE, Harry's Bar המעוצב, IRISH PUB שם אפשר למצוא כמה סוגי בירות פרט צלבירה המקומית וטובורג, FORTUNA שם ראינו כדורגל ואת המשחק של מכבי.
-
ושכחתי משהו - הטלפון
גם אני נבהלתי ממחירי בשיחות הסוללרי וחיפשתי אלטרנטיבות. עשיתי מנוי לאחת מחברות השיחות הבינלאומיות וקיבלתי כרטיס חיוג וירטואלי. בקיצור – לא הצלחתי להפעיל אותו.
קניתי כרטיס שיחות, נקוב בסכום, במלון שאפשר שיחות ב 1.2 לבה לדקה לטלפון נייח (כ 3.5 ש"ח). במרכז העיר יש מרכז לשחות בינלאומיות בעלות 0.6 לבה לישראל (פחות משני ש"ח) על פי מונה.
-
ומה התגובות של הילדה? -
ניסים, תודה על הדיווח המפורט! -
האם החליפה התאימה לילדה? איך היתה לה החופשה?האם נדבקה בחיידק?
-
בהשוואה לאתר מערב אירופאי טוב,הוא לא קטן מדי? וזה לא מפריע שהמעליות עוצרות הרבה?
נשמע לי נחמד למתחילים ו/או לילדים, אבל לגולש מעבר לשבוע הראשון האתר יכול להתאים?
הייתה לך את הקבוצה המאורגנת, שזה באמת נשמע נחמד לילדים, אבל חוץ מהעניין הזה אם נוסעים לשם כדי לחסוך בעלויות אז לא עדיף למשל לקחת דירה זולה באתר טוב במערב אירופה ולהינות מסקי משובח ומגוון בהרבה (אני מניח)? -
אתן לתמונות לדבר
-
האם החליפה התאימה לילדה? איך היתה לה החופשה?רמי - החליפה לא התאימה לה. היא היתה בצבע כחול. זה ממש, אבל ממש, לא מתאים. כאילו דה כזה.
כמו שאתה רואה בתמונות, השגתי חליפה אחרת.
אני חושש שגם היא נדבקה. ימים יגידו.
בנתיים החופשה הזאת היתה מוצלחת במיוחד. ההדרכה בעברית מקלה וגם מבחינה חברתית היה לה טוב.
התנהלות בקור ובשלג היה טובה. לא היו תלונות ולא התפנקה וזה כבר טוב. אני לא יכול להעריך כמה התקדמה מבחינת לימוד סקי וגם אין לי למה להשוות (גם ילדים שבאו לקבוצות בהדרכה מקומית התקדמו מצויין) אבל בגדול היה טוב מאוד. -
בהשוואה לאתר מערב אירופאי טוב,אין ספק. האתר קטן.
החופשה הזאת היתה לגמרי שונה מקודמותיה. בחופשות קודמות נסעתי עם חברים, לאתרים גדולים, אבהתי לגלוש מפתיחת המסלולים ועד סגירת הרכבלים ולעשות הרבה קילומטרים.
הפעם נסעתי פעם ראשונה עם הבת. זו חופשתה הראשונה ובאתי בעיקר בשבילה. לכן היה גם לו"ז שמוכתב בצורה אחרת. ההדרכה מתחילה בעשר,בשתי עשרה כבר יושבים להפסקת צהריים. בשלוש מסיימים.
בשלוש לרוב כבר ירדנו מההר, אם זה היה בגלל עיפותה, אם בגלל מזג האויר סוער או אם בגלל שלא רציתי לעשות איתה מסלולים שלא עשתה עם המדריך (בימים הראשונים).
אז גם כך היו מעט שעות גלישה.
אני מסכים איתך שהאתר מתאים למתחילים/ ילדים. מעבר לכך האתר קטן.
מצד שני, פגשתי שם ישראלים שהגיעו בדילים ממש זולים, מחצית מעלות חופשה באירופה. אז אם באים לבלות גם בצורה אחרת (מלון, ספא, ארוחות טובות) או באים ללמוד בצורה הנ"ל - האתר יכול להתאים.
-
תודה על הדיווחלמיטב זיכרוני טרם היו לנו דיווחים על קבוצות בעברית לבנסקו.
זו באמת אלטרנטיבה פחות יקרה לקבוצות ההדרכה העברית באוסטריה.
אגב בת כמה הילדה? -
תודה על הדיווח"הילדה" כבר לא ילדה.
הילדה בת 12.
ואם אתה שואל אותי, קבוצות הדרכה בעברית מתאימות לגילאים 6-10.
קטנים מזה, לדעתי, מוקדם מדי לסקי. וגדולים מזה כבר יכולים להסתדר בקומבינציות אחרות (קלאב מד, הדרכה מקומית).
אבל מכיוון שלא שאלת.. -
מה היה מצב התור בבוקר לגודנדולה ?לפני שנתיים האתר היה מפוצץ בבריטים. ההמתנה בבוקר לעלייה לקחה 40-50 דקות
-
האתר היה כמעט ריקלא היה תור בכלל. לא בגונדולה ולא ברכבלים.
בכלל באתר נראו כמעט רק ישראלים.
בסופ"ש היה אפשר לשמוע גם שפות אחרות. אבל עדיין ללא תור במעליות, היה פשוט טרום עונה, במיוחד שהשלג התעכב. -
שאפוסופסוף דיווח טוב מבנסקו.
עכשיו אנחנו יודעים מה מקבלים שם, ומה לו, וכמה זה עולה...את החלק של כמה זה שווה שכל אחד יעשה בעצמו
-
סקי בבנסקו- מומלץבסוף השנה הקודמת היינו שם. רמה- מתחילים ובינוניים. הסקי היה מצויין. המסלולים רחבים ומשרים ביטחון, פאודר כל השבוע, מעליות מצויינות וכמעט ללא תורים. גולת הכותרת: איכות ההדרכה פשוט יוצאת מהכלל. אין מה להשוות לקלאב מד (לפחות מנסיוננו).
אנחנו היינו מרוצים מאוד מהמלון האוכל היה סביר +, אף פעם לא יצאנו רעבים מחדר האוכל..........רק מרגיז הקטע שבארוחת ערב כל שתייה בתשלום, אין סתם מים (מי הברז בבנסקו כל כך טעימים שבכלל לא רצינו משהו פחות טוב.....).
גם אנחנו נסענו דרך פינגווין סנורמה. המחזור שלנו ממש לא היה מרוצה. ראינו את הנצעגים רק ביום הראשון והאחרון, רק ניסו למכור לנו אירועים דרכם (דיג מטופש, באולינג יקר פי 3 יותר מזה שבזכרת בכתבתך, ארוחות מסחרה תיירותיות).הקבוצה המאולתרת שלנו החליטה לא לתת להם טיפים בדרך חזרה (על מה בדיוק?), רק לנהג המקומי.
לשם ההגינות אדגיש שזו היתה הבעייה היחידה עם פינגווין, כל השאר תיקתק והחופשה היתה נהדרת. ממילא ניתן היה לבסתדר שם בלי המלווים של פיגוין, כי העיירה ומערך הסקי מאוד מסבירי פנים.