איסלנד או נורבגיה
-
שלום לכולם,
אנחנו משפחה עם 3 בנות (16,14,9) ומתכננים טיול בקיץ 2010.
ההתלבטות העיקרית לגבי היעד היא בין איסלנד לנורבגיה.
בהתחלה היינו סגורים על איסלנד אך אז ראינו כתבות ונופים בלתי רגילים מנורבגיה שפשוט אי אפשר להתעלם מכך, גם באיסלנד יש פיורדים אך של נורבגיה נראים יפים יותר.
עומדים לרשותנו 3 שבועות למען הטיול.
אם נבחר באיסלנד כנראה שהטיול יתבצע בג'יפ אך אם בנורבגיה הוא יתבצע בקרוואן.
ממש דילמה קשה:)
אם יש לכם טיפים, הצעות או כל מידע אחר נשמח לשמוע, בקרוב נתחיל להזמין טיסות.
תודה רבה לכל העונים. -
איסלנד או נורבגיהאני אוסיף עוד נושא לדילמה -
איזה חלק של נורבגיה? כי בשלושה שבועות ועם קארוון לא תספיקו את כולה.
אז יש לי עצה קטנה לגבי התכנון. תשאלו את עצמכם מה קודם, ולא אם תראו אחד לא תראו את השני, וכך יהיה יותר קל.
עוד נתון שאולי יעזור. לא הייתי באיסלנד, אך קראתי כמה דיווחים של מטיילים שחזרו והרושם שלי שיש דמיון לאזור צפון נורבגיה, גם בנופים וגם בעצם העובדה שזה נוף נטו, אין כמעט ציוויליזציה, או שהיא קטנה מאוד. גם בעיר הגדולה בצפון נורבגיה - טרומסו, כמעט ולא פגשנו את האוכלוסיה (אני מתכוונת לשווקים, תנועה ברחוב וכו'), לעומת זאת בדרום כן.
באיסלנד יש גייזרים ובנורבגיה לא.
מקווה שקצת עזרתי
רבקה -
איסלנד או נורבגיהאני מהצד האיסלנדי...
(ולא הייתי בנורוגיה)
כמה הערות ומחשבות:
באיסלנד הטיול לא חייב להתבצע בג'יפ. אפשר לשלב רכב רגיל עם טיול באוטובוס למקומות שנדרשת גישה 4X4 .
3 שבועות באיסלנד זה פרק זמן בשביל לראות אותה היטב. אפשר לעשות הקפה מלאה עם גיחות לפנים האי, ואפילו לשהות זמן מה בפיורדים המערביים.
רוב תושבי איסלנד חיים באיזר הדרום, הוא גם מתוייר יותר. בשאר המקומות הישוב דליל יותר, אבל כל הזמן רואים חוות וכפרים. האנשים מאוד נחמדים, וידויתיים, שמחים לעזור ולשוחח איתך. המקום הכי טוב לפגוש איסלנדים ולדבר איתם זה בברכה!
הציויליזציה מאוד מורגשת ברמת שירותי התיירות, המסלולים בטבע מסומנים, ויש מפות ומידע מאוד זמין,ידיים נעלמות מנקות שירותים במקומות נידחים.
כמות האנשים הקטנה תורמת ככל הנראה לכמות גדולה של בע"ח. כלבי ים על החוף שאפשר למוד קרוב אליהם, ציפורים בכמויות מדהימות, מגוון רחב, כמעט בכל מקום (גם מי שלא חובב טבע לא יכול להשאר אדיש)
בנוסף לגייזרים יש עוד תופעות טבע מענינות : בוץ רותח מבעבע, מעינות חמים (חלקם במערות), אינסוף הרי געש שאפשר לטפס אליהם, לגונת קרח, קרחונים, נוף יחודי ומגוון.
באיסלנד אין כמעט יערות, ובגלל נתיבי הכבישים, רואים כל הזמן למרחוק, במיוחד כשעולים לגובה. התחושה שהכל פרוש לפניך היא נפלאה! וזה כמעט כל הזמן ככה.
שיקול תקציבי:
איסלנד יקרה מאוד. בשנה שעברה היתה ירידה בעלויות עקב נפילת הקרונה. השנה הקרונה לא השתנתה אבל המחירים עלו.השנה השתעשענו ברעיון של לחזור לשם בשביל טרק ובדקנו עלויות. אותה חבילה של רכב ולינה שלקחנו השנה היתה עולה לנו ב15% יותר. נראה שאיסלנד חוזרת להיות יקרה...
נכון לשנה שעברה אוכל בסופר ודלק - כמו בארץ.
הטבע לעומת זאת בחינם. לא משלמים בשום אתר טבע, שום פארק לאומי.והטבע הרי רוב רובו של הטיול...
אין לי מושג לגבי עלויות בנורווגיה, מלבד הבנה בסיסית שהיא מאוד יקרה.
בכל מקרה נראה לי שיהיה לכם טיול נהדר
ינינה
-
איסלנד או נורבגיהושכחתי עוד משהו..
באיסלנד יש מפלים מדהימים. באלפים. מכיוון שהכל ללא עצים ו"קריח" רואים אותם , כבר מרחוק. לרובם אין שם, חלק גדול הם מפלים שנמצאים בשטחי חוות (תארי לעצמך - מפל פרטי!). כל אחד מהם אם יועתק לארץ יהי שווה יום שלם של טיול. באיסלנד הם מרוחקים זה מזה קילומטרים ספורים..
המפלים ה"מתוירים" הם מדהימים, עוצרי נשימה. מרחוק מתפעלים מהם, ומקרוב עוד יותר. מכיוון שבאיסלנד בטבע אין שום מסחור (בניגוד למשל למפלי הריין או הניאגרה), זה מפל נטו!האדם, הסלעים, והמים.
הילדים שלי (צעירים יותר אומנם) מאוד התחברו למסלולים באיזור המפלים.
מצרפת קישור למסלול למפל מיוחד שעשינו באיזור הפיורדים המזרחיים - הנגיפוס.
-
איסלנד או נורבגיהביוני-יולי האחרון טיילתי באיסלנד שבועיים ובקרוואן. היה מדהים, אחד הטיולים המוצלחים ביותר שעשיתי. יצא מחיר ליום כמו מלון + רכב, עם היתרון שחסכנו הרבה בגלל הכנת האוכל בקרוואן. כמות הקרוואנים באי מדהימה, ויש 150 אתרי קמפינג. בנורבגיה הייתי לפני שנים רבות, אך שמעתי שקשה עם קרוואן עקב כבישים צרים, לא בדקתי בעצמי.
אני הייתי הולך על איסלנד.
דרך אגב, המפלים המרשימים ביותר בכל אירופה נמצאים באיסלנד. -
איסלנד או נורבגיה2 הגרוש שלי על נורווגיה וקרוון- אין בעיה לנסוע בקרוון בנורווגיה בכל הכבישים.
נסענו ולמעט כביש אחד אותו בחרנו שלא לעלות,כל היתר היה נגיש להפליא.
לא יכולה להשוות בין השתיים-כי (לצערי) היינו רק בנורווגיה, אבל כפי שרבקה ציינה גם ב-3 שבועות בקרוון אפשר לראות חלק מנורווגיה, אנחנו בחרנו בחלק הדרומי-מרכזי ולא הגענו לצפון ,בבחירה מראש שלא לנסוע אלפי ק"מ. צפון נורווגיה מבחינתנו ספור נפרד,טיול אחר.
-
איסלנד או נורבגיהקודם כל תודה ענקית על העזרה,
לאחר שקראתי את התשובות אנחנו יותר בכיוון של איסלנד.
הילדות ממש רוצות טיול עם קרוואן ובאיסלנד להכנס לפנים האי עם קרוואן
הבנתי שזה משימה כמעט בלתי אפשרית.
אשמח למידע לגבי הטרק באיסלנד לנדמלאוגר (סביר להניח שלא ככה מאייתים)
ואם זה בכלל הגיוני לעשות אותו עם ילדים.
שוב תודה ענקית לכל העוזרים.
-
איסלנד או נורבגיה - טרקזהו טרק חלומותי..
השתעשעתי ברעיון לחזור לאיסלנד השנה, אבל זה ירד מהפרק.
אפשר לעשות את הטרק מלנדנאמאלאוגר לת'ורסמורק (כ4 ימים) או להמשיך עד לסקוגר. ס"כ 78 ק"מ. הבקתות מרווחות במרחק של לא יותר מ14 ק"מ ביניהן.(יש ימים קצרים יותר כמובן)
בחנו את האפשרות לעשות את הטרק הזה, כ assisted trek עם מדריך וחברה שצעביר את חפצנו מבקתה לבקתה וגם תדאג לנו למזון. לשאלתנו לגבי גיל מינימום לילדים התשובה היתה 13 .
חיפשתי קצת חומר על הטרק הזה והגעתי (מקישור פה בפורום) ליומן שכתב בחור שעשה את זה.היומן שלו אגב על איסלנד מרתק.
הקטע הכי מצמרר הוא שהוא סיפר על הגל עד שהוקם לזכר בחור ישראלי שקפא למוות בטרק הזה.היה ערפל והוא לא מצא את הבקתה.
אני אנסה לחפש לך את הלינק מאוחר יותר. לדעתי הקושי בטרק לילדים הוא פסיכולוגי בעיקר. זה לא פשוט ללכת יום אחרי יום בקור, ובגשם שוטף, לחצות נהרות קפואים, להגיע לבקתה, שבה אתה ישן עם כולם וחי עם כולם.
(באיסלנד בהחלט יתכנו 4 או 5 ימי גשם, או לפחות עם כמה שעות טובות של גשם..) לדעת מראש מה יהי מזג האויר זה כמעט בלתי אפשרי. תחזית מזג האויר מתפרסמת ומתעדכנת כל שעתים...
אם אתנ נוסע באוטו שלך ומטייל - זה אחרת מאשר להיות בטרק רציף, שחייבים יום יום לעבור לבקתה הבאה.
אפשרות אחרת היא לבקר בנקודות ההתחלה אמצע (ת'ורסמורק) ובסוף (סקוגאר) ולעשות מסלולים יפים בסביבה.
אני מצרפת קישור לחברה שהייתי איתה בקשר (בקישור למטה מצוינים שלושת הטיולים הרלונטיים). וגם קישור לסיפור הטיול שלנו.
אני מקווה שלא "קררתי" אותך, במיוחד עם מזג האויר. איסלנד מדהימה. אני לא מפסיקה לחשוב על הטיול, לקרוא חומר על איסלנד מאז שחזרתי.
-
איסלנד או נורבגיה - טרקמצאתי
http://samloka.livejournal.com/562.html
הקישור מוביל ליום הראשון של הטיול שלו. הטרק הוא לקראת הסוף. שווה אגב לקרוא את הכל.
למען הסר ספק - אני לא עשיתי את הטרק. כל מה שכתבתי זה ממידע שאספתי. (אני מאוד רוצה. מקווה שכשילדי יהיו מספיק בוגרים אני לא אהיה זקנה מדי...) -
אתר מצויין על איסלנדאם אתם מחליטים על איסלנד, אז כדאי מאוד שתקראו באתר המצורף .
זה אתר ממש מעולה של בחור ישראלי שחי באיסלנד .
האתר בעברית ומכיל המון מידע .
בהצלחה -
איסלנד או נורבגיה - טרקשלום רב
הטרק הזה הוא אחד היפים בעולם. רצוי להמשיך עד סקוגר. ששה ימים כולל הכול. אני סחבתי את הציוד על הגב, אבל חברה שמעבירה את הציוד זה שדרוג רציני.
הטיול אינו מתאים לילדים מתחת לגיל 15. וודאי שלא לילדה בת תשע
גילי חסקין - טיולים והרצאות -
איסלנד או נורבגיה - טרקאז תודה רבה לכולם על התשובות,
הבנתי פה ששתי הבנות הקטנות לא יכולות לעשות את הטרק, אז כנראה נוותר עליו.
עוד שאלה שלא קשורה לכל מה ששאלתי לפני כן,
לפני מספר חודשים בדקתי טיסות באיסתא לאיסלנד באוגוסט והמחירים נעו בין 650-750 דולר השבוע בדקתי שוב לראות את המחירים והו שם מחירים מפתיעים במיוחד של 1020 וכן הלאה ובדקתי על אותם תאריכים בדיוק.
אשמח לדעת אם אלו המחירים או שיש סיכוי שהם ירדו,
תודה לכל העוזרים -
איסלנד או נורבגיה - טרקאנחנו שילמנו ביולי 2009 בכרטיס של איסלנד אייר ואלעל 860 למבוגר ן800 לילד. את הכרטיסים הזמנו בדצמבר (2008 )
-
איסלנד או נורבגיה - טרקאנחנו מתכננים טיול לאיסלנד ביולי. הטיסות ללונדון הם כרטיס בונוס ומשם ממשיכים באיסלנד איר הזמנו ישירות דרך האתר שלהם וטיסה חזור באיסלנד אקספרס.העלות לונדון איסלנד לונדון יצא לנו בסביבות 300$. יש לציין שמאז המחירים עלו כנראה אז כדאי להחליט ולהתחיל לפעול.
גם מלונות fosshotel יש להם מבצע טוב למזמינים מוקדם. שווה להכנס ולהתחיב.
אשמח לקבל מידע לגבי השכרת רכב אותו עדין לא סגרנו.
רותי : -
איסלנד או נורבגיה - טרקרותי שלום,
עדיין לא ממש התחלנו לבדוק לגבי רכב, אנחנו שוקולים ג'יפ בגלל שאנחנו
נוסעים ל-3 שבועות ולכן יהיה לנו זמן להכנס לפנים האי.
איזה רכב אתם מתכננים לשכור?
-
איסלנד או נורבגיה - טרקאנחנו מתכננים כנראה (כמובן תלוי בהפרש מחיר)ל אוטו רגיל. וכניסה לתוך איסלנד בתחבורה ציבורית-טיולים מאורגנים. לפי מה שהתחלתי לברר העלויות של השכרת רכב מאוד גבוהות ורכב שטח מכפיל אותן. כותבים באתר צינו שכניסה עם רכב שטח לתוך האי היא לא קלה, צריך לחצות נהרות ותמיד כדאי בשני רכבים אחד אחרי השני. על כל פנים אשמח אם תידע אותי במידה ותמצא הצעה אטרקטיבית ולהיפך.
רותי -
איסלנד או נורבגיה - טרקשלום לך
אכן, רכב שטח יקר בהרבה. אולם אפשר להימנע מכך, לכול יעדי הטיול הנמצאים מעבר לכביש הטבעת ולפיכך נחוצה הגעה ברכב 4X4 , אפשר להגיע בשירות של טיולי "רגולר" היוצאים מדי יום למקומות החשובים כמו לנדמנלאוגר, תורסמורק, לאקי, אסקיה ואולי עוד
גילי חסקין - טיולים והרצאות -
איסלנד-עסקת חבילה של אכסניות הנועראנחנו מתכננים לנסוע בסוף יולי ל12 יום עם שני מתבגרים (16, 12).
מבירור ראשוני מצאתי שעסקת חבילה של אכסניות הנוער (לינה + רכב) נראית מאוד משתלמת (גם במחירי רכב רגיל וגם במחירי רכב שטח).
האם למישהו יש ניסיון אתם? האם האכסניות סבירות? הרכבים במצב טוב?
תודה:) -
איסלנד- קרוואןשלום לכולם,
עשיתי בדיקה באינטרנט לגבי מחירים של ג'יפים לעומת רכבים רגילים וההפרשים גדולים מאוד, אז האופציה שעומדת לפנינו וכמו שהציעו פה היא להשכיר רכב רגיל ולהכנס לאי בעזרת תחבורה ציבורית וטיולי יום.
הבנות מאוד רוצות טיול קרוואן והשאלה שלי היא, אם אנחנו בכל זאת נכנסים לפנים האי בטיולי יום אז הכבישים הרגילים שלא מצריכים ג'יפ באיסלנד גם מתאימים לקרוואן?
תודה
-
איסלנד או נורבגיהלטל שלום,
בעלי ואני היינו בשני המקומות, אולי בגלל שקודם הייתי באיסלנד קריאות ה"וואוו" היו פחותות יותר בנורבגיה. בנורבגיה טיילנו רק במרכז ובצפון שכרנו רכב ולמרות זאת כדי לחסוך נהיגות ארוכות בחלק הצפוני עלינו על אוניה (עם הרכב) והנסיעה באונייה לאורך החוף עם כניסות מיידי פעם לפיורדים, ועגינה וסיורים (בתשלום) הינה חוויה מויחדת במינה.
באיסלנד,אכן הטיול טבע נטו( מעט מאד תרבות), ואולי מבחינה זו הילדים יהנו יותר. התופעות מדהימות, בכל יום הפתעה חדשה:מפלי מים אדירים, גייזרים, בועות בוץ מבעבעות אדי גופרית, איי צפרים, נסיעה באופנועי שלג, שייט ביינות לקרחונים,הליכה בשלג עד ללוע געשי רותח בלב השלג, התבוננות בליוויתנים, ועוד ועוד. תקצר היריעה מלתאר את כל החוויות. אין צורך בג'יפ מכיוון שגם הרכבים הרגילים והקטנים ביותר כולם מצוידים בהנעה קידמית. אם ישנה אפשרות לשכור קראוון (לא נגרר) עם הנעה קידמית זה עדיף מכיוון שאפשרויות הלינה ברחבי האי די מעטות ואם זה בעונת התיירות, הקייץ, כדאי למנוע תקלות כאלו. מכל מקום וודאי שתהנו מכל אחת משתי האפשרויות.