ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

גודל קראוון

פורום צפון אמריקה
    5
    10
    3777
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • netshpi
      netshpi נערך לאחרונה על ידי

אנחנו מתעתדים לצאת ביוני לרוקיז הקנדיים לטיול בקראוון.

להפתעתנו גילינו כי מחירו של קראוון גדול נמוך יותר ממחירו של הקראוון שתכננו לקחת. (לא הבדל גדול אבל בכל אופן יותר זול)

אנחנו רק 4 נפשות (2 מבוגרים + 2 ילדים צעירים) ואנחנו יכולים בקלות להסתדר עם קראוון יותר קטן. אני תוהה אם קראוון גדול לא יקשה עלינו מבחינת נהיגה, תמרונים, חניונים וכיו"ב

בקיצור, האם להתפתות?
      • קראוון קטן
      • קראוון גדול
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • YAARA B
        YAARA B נערך לאחרונה על ידי

גודל קראוון
        האם אין משהו באמצע מבחינת הגודל? זה הבדל של 2 מטר וזה די משמעותי.

הקראוון הגדול, נראה לי גדול לצרכים שלכם. ברור שזה יהיה לכם נוח ומרווח, אבל קשה יותר להתניידות.
        אני לא יודעת מה ההגדרה שלך של ילדים צעירים, אבל אם שניהם יכולים לישון ביחד במיטה מעל הנהג או במיטה הזוגית האחורית ולא יהיה צורך לפתוח את השולחן למיטה, הדגם הקטן עשוי להספיק לכם.

האם המחירים הזהים לשני הגדלים נמצאים גם בחברות ההשכרה האחרות (בנדנה ומוטורהום)? זה קצת מעורר חשד... אולי זה דגם ישן עם הרבה קילומטראג'... בדרך כלל, קראוון גדול יותר, מחירו רב יותר.

אני מציעה לך לברר גם בחברות האחרות האם אין הפרש משמעותי במחיר בין שני הדגמים האלו.

יערה
        • daf
          daf נערך לאחרונה על ידי

גודל קראוון
          שלום רב

מן התמונות אני מבין שההצעה שהוצעה לכם היא קרוואנים של חברת "קרוז-אמריקה/קרוז קנדה". זאת, מאחר וכנראה שאתם מתכוונים לשכור את הקרוואן בקנדה. אם הייתם שוכרים ומחזירים אותו בארה"ב, מגוון הספקים היה גדול יותר. יחד עם זאת, אם אתם מתכוונים לרכז את כל הטיול בקנדה ולא לעבור לארה"ב, כמובן שלא כדאי להגיע לארה"ב רק לצורך שכירות הקרוואן והחזרתו בסוף הטיול. אם כך, עליכם להתמקד בהיצע הקנדי. עלי להוסיף כי בהחלט כדאי לבקש הצעות מחיר מכמה חברות ישראליות, אבל בסופו של דבר לדעתי לא יהיה הבדל גדול אם תשכרו את הקרוואן מן הספק הקנדי באמצעות "ראלי-קרוואנים", "בנדנה" או "מוטורהום ישראל" - כי כולם עובדים עם אותה חברה בקנדה ובגדול, כולם כפופים לאותם מבצעים ואותן הגבלות.

לגבי שני הקרוואנים הנדונים - שני הדגמים מוכרים לי אישית ובשניהם טיילתי ויותר מפעם אחת. ולידיעה, אין בחברת "קרוז אמריקה" דגם ביניים בגודלו. בחברה זו יהיה עליכם לבחור באחד מבין השניים.

מחיר הקרוואן נקבע לפי היצע וביקוש בתחנה ספציפית ובתאריכים ספציפיים. בדרך כלל מחירו של הקרוואן מדגם C30 גבוה יותר מזה של C25. אבל בהחלט ייתכן כי במסגרת מבצע כלשהו ומשיקולי החברה מוזילים דווקא את מחירו של הקרוואן הגדול. כמו כן, ובהמשך למה שכתבתי לעיל, אם בתחנה ספציפית ובתאריכים ספציפיים מצטבר ביקוש דווקא ל- C25 ויש להם מלאי גדול יותר של קרוואנים מדגם C30 דווקא, מחירו של האחרון - יופחת. פועל יוצא מכך הוא, שאם תשנו את תחנת קבלת הקרוואן או את תאריכי הטיול, ייתכן מאד ויתהפכו גם מחירי הדגמים. בכל מקרה, מחיר הקרוואן איננו מותנה בגילו ובמצבו ובכל אחד משני הדגמים ומשני סוגי המחירים אתם עשויים לקבל קרוואן חדיש יותר או ישן יותר - ענין של מזל נטו.

לגבי המלצות:

ראשית קחו בחשבון שלפי תנאי החברה, גם אם תזמינו C25 ותשלמו את המחיר הגבוה יותר, מותר להם לשמור עבורכם C30! תנאי ההשכרה קובעים במפורש, שאם מסיבה כלשהי לא מתאפשר לתת לכם את הקרוואן מן הדגם והגודל שהזמנתם, מותר לחברה לתת לכם קרוואן גדול יותר ללא תוספת מחיר. זה אכן מתרחש בפועל ויש לי נסיון אישי בנושא: הקרוואן שהזמנו לצורך טיולנו ביוני האחרון בארה"ב היה C25. בפועל קיבלנו C30 וההסבר הפשוט לכך היה שאין להם C25 עבורנו. המסקנה שיש להסיק מכך ברורה: כדאי לכם לשקול להזמין מראש C30 ולשלם מחיר מופחת, מאשר להזמין C25, לשלם מחיר גבוה יותר, ולהסתכן בכך שלבסוף תקבלו בכל-זאת C30!

אשר לגודל הקרוואן. C30 באמת ארוך יותר באופן משמעותי. בשל כך, הוא פחות נוח בסיבובים ובפניות. יחד עם זאת, יש לו ייתרונות בולטים: הוא מרווח הרבה יותר ואיכות החיים בו טובה יותר. להורים יש בו חדר שינה של ממש עם מיטה זוגית. הילדים ימצאו מרווח גדול יותר לתנועה ולמשחקים ויש אופציות שונות לשינה עבורם: לא רק במיטה העליונה שמעל הקבינה, אלא גם על הספה הנפתחת למיטה רחבה. אנחנו נוסעים בדרך כלל בזוג וללא ילדים, ונהננו מה - C30 הרבה יותר מאשר מן ה- C25.

תוכלו בהחלט להסתדר גם עם ה- C25. אין בו אמנם חדר שינה פרטי להורים, אבל יש בו את המיטה הזוגית שמעל לקבינה ועוד מיטה זוגית צרה יותר - מאחור. (בשני סוגי הקרוואנים אפשר גם להפוך את פינת האוכל למיטה נוספת, אבל משיקולים של נוחות זה ממש לא מומלץ.) הייתרון של ה- C25 הוא שהוא קומפקטי יותר ונוח יותר לתמרון. אבל מנסיון אישי, אם כישורי הנהיגה של הנהג טובים, ייתרונותיו של ה- C30 גוברים.

אז זהו. נתתי לכם כמה נקודות לשיקול. ההחלטה, כמו תמיד, שלכם.

דוד
          • netshpi

תודה דוד
            אני קוראת קבועה של הבלוג שלך כבר זמן רב

אנחנו לא מתכוונים להגיע לארה"ב. יוצאים מקלגרי וחוזרים מוונקובר. הטיסות כבר סגורות וכך גם תאריכי החופש הצפופים מהעבודה ולכן אני בספק אם יהיו שינויים.

אני אעביר את המידע להחלטתו של הנהג. היינו לפני כשנה וחצי בטיול קראוונים באלפים הצרפתיים עם קראוון קטן בהרבה (6.6 מ' - דגם C1)
            והנהיגה לא היתה קלה, בעיקר לא בתמרונים ובחניה בחניונים.
            מצד שני, אני לא בטוחה שאפשר להשוות, לא את הכבישים, לא את החניונים ולא את הרכב עצמו (אוטומטי לעומת ידני וכיו"ב)

• אושרה קמחי
              אושרה קמחי נערך לאחרונה על ידי

הבדל נוסף
              אומנם לא משמעותי ביותר, אבל למיטב זכרוני (ואני ממש לא בטוחה שזה נכון אבל שווה לבדוק) - בקרוואנים הקנים מגודל c-30 אין גנרטור.
              יש לכך משמעות כאשר עוצרים בחנייה של אתר כדי לבשל ארוחת צהריים עם שימוש בתנור/מיקרו וכו'.

• daf
                daf נערך לאחרונה על ידי

הבדל נוסף
                אושרה צודקת (אם כי התבלבלה במקצת בדגם הקרוואן): ככל שמדובר בחברת "קרוז אמריקה" ובהשכרות המתבצעות בקנדה (ולא כך לגבי ארה"ב), הקרוואנים מדגם C25 אינם מצויידים בגנראטור. לעומתם, הקרוואנים הגדולים יותר מדגם C30 בהחלט מצויידים בו. גם זו נקודה לשיקול, מאחר והמצאות גנראטור ברכב עשויה להקל את החיים בעת שחונים "חנייה יבשה". אני מציין זאת למרות שיש לקחת בחשבון שככלל, אין מתירים בקמפים ציבוריים בפארקים (וכמובן שגם בקמפים פרטיים) שימוש בגנראטור בשעות הלילה.

יחד עם זאת ומאחר אני מכיר מנסיון אישי את הדגמים האירופאים: ה- C25 אכן גדול יותר מן הקרוואן האירופאי שטיילתם בו, ואילו ה- C30, על אחת כמה וכמה. אם כבר ניסיתם קרוואן באירופה ואם הורגש חוסר בטחון מסויים בנהיגת הקרוואן האירופאי אולי כדאי שלמרות המחיר הגבוה יותר ולמרות התנאים הקצת פחות טובים שבו תשקלו בכל זאת לשכור את ה- C25. לטעמי, בטחון ובטיחות בנהיגה עדיפים על פני איכות חיים משופרת.

דוד
                • MDoron
                  MDoron נערך לאחרונה על ידי

גודל קראוון
                  שלום רב
                  במסגרת בדיקת הטיול שאנו מתכננים הוצע לי לקחת קראוון מדגם j 29 בוגאס אע"פ שהייתי די סגור על c 30, אנו משפחה עם 3 ילדים בגילאי 18 15 ו8 מה דעתכם האם מכירים דגם זה?
                  • daf
                    daf נערך לאחרונה על ידי

גודל קראוון
                    שלום רב

ראיתי את השאלה שלך גם במייל האישי שלי ואני בוחר לענות כאן - לידיעת גם מתעניינים אחרים.

J29 הוא מוטורהום בעל תצורה דומה מאד ל- C30. מדובר כאן על אותו טיפוס של קרוואן ועל אותו גודל, מספר מיטות ומבנה פנימי (פה ושם ישנם שינויים קלים ביותר ולא עקרוניים) אך על שני יצרנים שונים. כידוע, חברות השכרה שונות רוכשות את הקרוואנים שלהם מיצרנים שונים. את J29 מייצרת חברת "ווינבגו" ובין החברות המשכירות אותו ניתן למצוא לדוגמא את חברת "מוטוריס". ה- C30 מיוצר ע"י "פור-ווינדס" ומושכר בין השאר ע"י "קרוז-אמריקה".

כל מה שכתבתי לעיל בנושא אורך, גודל ומרחב לגבי ה- C30 נכון לגבי ה- J29.

דוד
                    • netshpi

עד כמה שימוש בגנרטור הוא משמעותי?
                      בעיקרון אנחנו לא מתכננים לישון במקומות שאינם מסודרים וגם אין לנו כוונה לחסוך את התשלום על חשמל

אני מניחה שהכיריים הם על גז ולכן, לא אמורה להיות בעיה להכין ארוחה גם באמצע היום
                      אני לא רואה את הקריטיות של גנרטור
                      • daf
                        daf נערך לאחרונה על ידי

על השימוש בגנראטור
                        ראשית ולפני הכל אחזור על חוכמה ידועה: כאשר דבר-מה בא על חשבון דבר-מה אחר - תמיד יהיה צורך לוותר על משהו משניהם...

גנראטור בקרוואן הוא דבר טוב. נכון שהוא בהחלט לא חובה.

באזור הרוקי'ס הקנדיים ובכלל באזורים עתירי טבע ונוף - מומלץ לחנות כמה שיותר בחניוני לילה ציבוריים בפארקים. אחד מן הייתרונות המובהקים והחשובים ביותר שבטיול בקרוואן הוא השהות והמגורים ממש בתוך הטבע. אבל במרבית החניונים הציבוריים בפארקים אין חיבור לחשמל.

ישנם כמה מערכות בקרוואן הזקוקות לחשמל חיצוני (110V) ובלעדיו לא יוכלו לפעול: מזגן התיקרה, המיקרוגל, תנור הבישול. אפשר להסתדר בלעדיהם אבל בהחלט יותר נוח איתם. אם אין חיבור לחשמל חיצוני אפשר להפעילן רק בבאמצעות גנראטור.

למצבר הקרון ישנם חיים מוגבלים. אם מפעילים הרבה תאורה ומערכות דורשות חשמל, לאחר זמן מסויים הוא יתרוקן ויש לטעון אותו באמצעות חשמל חיצוני/גנראטור או באמצעות מנוע הרכב.

בנוסף: ברוקי'ס קר גם ביוני. החימום הפנימי אמנם פועל על גז, אבל נזקק גם לחשמל. הוא יכול לפעול על מצבר הקרוואן אבל לזמן מוגבל בלבד - עד כשעה וחצי ולכל היותר - שעתיים. מעבר לכך יש צורך בחשמל חיצוני או הפעלת גנראטור - כמובן בשעות המותרות.

לצורך טעינת סוללת מחשב נישא כשאין ממיר חשמלי - יש צורך בחשמל חיצוני.

ישנן דוגמאות נוספות אבל נסתפק בזה. כפי שציינתי בתחילה - גנראטור איננו חובה ואם ישנה סיבה טובה, אפשר לוותר עליו. אנחנו דווקא דוגמא למשפחה שממעטת מאד להשתמש בגנראטור - אבל אנחנו נוסעים ללא ילדים. אם מוותרים על גנראטור יש פשוט להבין את השלכות הדבר.

דוד
                        • 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון