שאלות על טיול לפנמה
-
שלום לכולם
חברה שלי ואני מתכננים לנסוע לפנמה לטיול בן שבועיים.
לפי מה שקראנו פה ובמקומות אחרים התוכנית תהיה פנמה סיטי-סאן בלאס-בוקס דל טורו. אנחנו לא אוהבים לרוץ ממקום למקום, ולכן החלטנו לעשות 3 יעדים בפנמה שנמצה אותם עד תום. (אופי הטיול: אנחנו נהיה בחופשת סמסטר ובא לנו טיול של רוגע, חופים, נופים. פחות טיולים ברגל או טיפוסי הרים. אנחנו כבר עשינו את הטיול הגדול בדרום אמריקה. הפעם באים כדי לנוח..)
כמה שאלות שעלו לנו בתכנון:
א. מה דעתכם על המסלול? איך לחלק את הימים בכל מקום?
ב. כמה יעלה טיול כזה (לא כולל כרטיס טיסה) בערך? (חדר זוגי במקום לא מלוכלך מדי ולא מפואר מדי, אוכל, נסיעות, וכו..)
ג. ההגעה לסאן בלאס: טיסה (לפי מה שראיתי באתרי אינטרנט זה יוצא איזה 150 דולר הלוך וחזור עם מיסים) או נסיעה בארבע על ארבע. הבנתי שהנסיעה בעייתית כי אם הדרך מוצפת יכולים להחזיר אותנו או משהו כזה. בכל מקרה אשמח להבהרות וטיפים.
ד. מתי כדאי לטייל שם? איך בספטמבר?
ה. הגעה לבוקס?? נראה לי רק בטיסה. (אבל זה כבר יוצא 200 דולר). חבל לבזבז זמן בנסיעות ארוכות בטיול קצר. לא? (האם הנסיעות באוטובוס בטוחות?)
אשמח למענה
תודה רבה
גיא
-
שאלות על טיול לפנמההמסלול שהצעת נראה לי כמו פספוס. להגיע עד פנמה, וכל השבועיים לרבוץ על חופים, יפים ככל שיהיו (והם באמת יפים), פשוט חבל. לא צריך לרוץ ממקום למקום, אבל ניתן להוסיף עוד תחנה מומלצת ביותר על הדרך, ובכך גם לפצל את הנסיעה לבוקאס דל טורו.
בפנמה העיר אין מה להתעכב יותר מדי. יש רובע עתיק יפה, אחלה חיי לילה, וטיילת נחמדה, אך העיר עצמה מאוד מערבית, ואני מניח שלא באתם בשביל קצת שופינג בקניונים. לסאן בלאס בטיסה, הנסיעה אינה רלוונטית בטיול כזה קצר. לי עלתה טיסה כיוון אחד 30$, אמנם עבר קצת זמן, אבל נשמע לי קצת מוגזם 150$ הלוך חזור, אז תבדקו שוב.
אחרי סאן בלאס, מפנמה העיר, סעו לדויד (5-7 שעות, אפשר בלילה), שם תחליפו אוטובוס לבוקטה (שעה וחצי+). בוקטה עיירה כפרית הררית יפה. אפשר סתם להרגע בנוף היפה, לטבול במעיינות חמים בסביבה, לצאת לסיורים במטעי התותים והקפה הרבים הפזורים ולטעום מהיבול, או להליכה קצרה בשביל המפורסם הסמוך sendero de los quetzales. מבוקטה, חזרה לדויד (כאמור שעה וחצי+), שם תחליפו אוטובוס לבוקאס דל טורו (4-5 שעות). האוטובוס יעצור לכם בנמל almirante משם בסירה לבוקאס דל טורו (חצי שעת שייט). אפשר להמשיך עוד טיפה עם האוטובוס ל finca 60 ומשם לקחת סירה לבוקאס דל טורו (45 דקות שייט). כדאי ללכת על אופציה זו, פשוט כי השייט יפה, ושווה עוד 15 דקות, רק תבררו לפני מה שעות היציאה. -
שאלות על טיול לפנמההיי אורי תודה רבה, נהנתי גם לקרוא את כל הטיפים שלך וההודעות בפורום בעבר. תודה על הסבלנות והמענה.
ברשותך אני אעזר בך עוד קצת:
אתה זוכר אולי באיזה חברה טסת לסן בלאס ואיך קוראים לשדה תעופה של היעד? המחירים שנתתי לא מומצאים, אלא מהאתר של aeroperlas שהבנתי שהיא חברת תעופה רצינית שעושה טיסות פנים שם.
לגבי בוקטה: כמה זמן להיות שם? (האם זה משהו בסגנון לנסויש בברזיל אם אתה מכיר??)
האם הנסיעות באוטובוס בטוחות? והאם זה לא בזבוז זמן של נסיעות בטיול כזה קצר שהזמן לוחץ ודוחק?
איך לחזור מבוקס דל טורו לפנמה סיטי?
מעבר לכך אתה יכול להתייחס לנושא העלות פחות או יותר? ומזג האוויר בספטמבר?
שוב תודה
גיא -
שאלות על טיול לפנמההרבה שאלות, הרבה תשובות
את שם החברה איני זוכר. אין מה לצפות למטוס גדול, הטיסות לשם זה בערך כמו אוטובוס, מטוס קטנטן, שמדלג בין האיים, ובסוף ממשיך לפנמה העיר (ואותו דבר בכיוון ההפוך). למיטב זכרוני יש כמה חברות שטסות לשם, תן לי לבדוק את השמות ואחזור אליך בהמשך. לנחות כדאי לכם ב-el porvenir, האי הראשי (אם אפשר לקרוא לו ככה). משם כבר ידאגו לקחת אתכם לאחד האיים.
לגבי בוקטה, זה לא ממש כמו לנסויש בברזיל מבחינת נוף, אך ברעיון זה קצת מזכיר. בוקטה יותר דומה לעיירה אלפינית קטנה. אם תקדישו 4 ימים לסאן בלאס, 4 ימים לבוקטה, 4 ימים לבוקאס דל טורו, ויומיים לפנמה סיטי (ונסיעות פה ושם) זו תהיה חלוקה טובה.
הנסיעות באוטובוס בטוחות, ולא, לדעתי זה לא בזבוז זמן, מכיוון שאת הנסיעה לדויד אפשר לעשות בלילה (חוסך יום נסיעה), ואת הנסיעה מבוקטה לבוקאס דל טורו, אם תתחילו עם האוטובוס הראשון מבוקטה, תהיו עוד לפני הצהריים בבוקאס דל טורו משתזפים על החוף. כפי שאמרתי קודם, להגיע רק בשביל סאן בלאס ובוקאס דל טורו נשמע לי כמו פספוס. בנוסף, אם ממש תתאהבו באחד המקומות, תוכלו להשאר שם ולוותר על אחד האחרים, זה מאוד גמיש.
מבוקאס דל טורו לפנמה העיר בטיסה, כשאני טיילתי זה עלה כמה עשרות דולרים (60$ +), שוב, איני יודע מה המחירים כיום, אוכל לברר ולעדכן.
מזג האוויר בספטמר אינו אידיאלי, זה שיאה של העונה הרטובה, אך זה ממש לא מפריע להנות מימי שמש לוהטת על חוף הים. הגשם לא מגיע תמיד, ואם הוא כבר מגיע, זה בד"כ אחה"צ, ולעיתים אפילו מאוד מרענן, אחרי יום חם מאוד.
מבחינת עלויות, זה כבר מאוד תלוי בכם, ובכמה תתפנקו.בסאן בלאס, למקום סביר, אפשר לחיות בסביבות 20$-30$ ליום. נוסיך עוד נניח 100$ לטיסה הלוך חזור. בפנמה העיר 10$-15$ ללינה לאדם, הוצאות בעיר תלויות בכם. בבוקטה לינה 5$-10$ לאדם, אוכל זול ואין הרבה על מה להוציא. נסיעה מפנמה לדויד+בוקטה עשוייה לעלות בסביבות 10$-15$ לאוטובוסים. בבוקאס דל טורו, לינה 8$-16$ לאדם, טיול שנורקלים וכו' בסביבות 25$-35$ (ואל תפספסו שנורקלים שם), סירה מחוף לחוף עוד 1$-2$, אוכל דיי יקר (אולי 5$ לארוחה סבירה). נסיעה מבוקטה לבוקאס דל טורו תעלה בסביבות 10$ לאוטובוס. טיסה מבוקאס דל טורו לפנמה העיר תעלה כאמור 60$-100$.
העלויות הנ"ל הן למקומות לינה בסיסיים, לא מקומות מעופשים, כן חדרים פרטיים, כן מקלחת בחדר, אבל לא משהו מפואר. אוכל במסעדות מקומיות (טובות מאוד) ונסיעות באוטובוסים מקומיים (סבירים בהחלט).
עשו את החישוב שלכם לגבי כמה אתם מפונקים ותוסיפו בהתאם, תסכמו את כל העלויות לעיל, ותקבלו הערכה גסה (ואני מדגיש, גסה) לעלות הטיול.
שאלות?
-
שאלות על טיול לפנמהאתה על כיפאק
תודה רבה
אנחנו בטח נעזר בך עוד -
שאלות על טיול לפנמה