רחצה עם פילים - עדכון ושאלה
-
לאחר חיפוש יסודי באתר, מצאתי שרשורים הקשורים לאזהרה של פנינה מרקו מפני הסכנה הבריאותית ברחצה עם פילים (מצורפים לינקים). יש לציין, כי בכל הדיווחים הרבים שקראתי (ואני די יסודית, במיוחד כשמדובר בבריאות הילדות שלי) הן באתר והן באתרי מטיילים בינלאומיים, לא מצאתי אף דיווח נוסף על בעיה דומה. דא"ג, כולם מדווחים על חוויה מדהימה. גם דר' אנט מפורום בריאות כתבה שלא ידוע לה על מחלות כתוצאה ממגע עם פילים. אישית, נראה לי שלא נוותר על כך, אלא אם כן למישהו יהיה פצע פתוח. כמובן שאינני רופאה וזו איננה המלצה בשום אופן, אלא רק בחירה אישית שלי.
יחד עם זאת, ככל שקראתי, הבנתי שיש מספר מקומות בהם עושים רחצה עם פילים, וכנראה שחלקם מוצלחים יותר מאחרים ומאפשרים זמן רב יותר לשהות עם הפילים. אשמח אם למישהו יש המלצה למקום ספציפי שבו היתה חוויה מוצלחת או חברה שדרכה הוזמנה פעילות זו.
רויטל
-
רחצה עם פילים - עדכון ושאלהרויטל שלום,
אני יצאתי עם הטיול ליומיים של המרכז למטייל. איתם הגענו לחוות הפילים שבה עשינו את ברכיבה שמסתיימת בנהר שבו רוחצים את הפילים.
היה בסדר גמור והיה מספיק זמן לרחוץ איתם .
נסי לברר דרכם איפה החווה הזו. אני מניח שיתנו לך תשובה.
נתי -
רחצה עם פילים - עדכון ושאלהרויטל שלום,
בגדול - כל הרחצות עם פילים דומות מאוד אחת לשניה. לא תמצאי הבדלים מהותיים. בכולן זה ישלב רכיבה על הפילים, כניסה איתם למים, קרצוף הפילים בליפות עם סבון ובכולם תמיד יבוא הקטע שבו הפיל משפריץ עליכם עם החדק...
חבל על המאמץ שאת משקיעה בחיפוש הטוב ביותר במקרה הזה.
גולן -
רחצה עם פילים - עדכון ושאלהתודה רבה נתי וגולנוש,
נתי - אבדוק זאת.
גולנוש: את הזמן והמאמץ השקעתי כדי לנסות לבדוק את הסוגיה של סיכון בריאותי. "על הדרך" קראתי דיווחים של כאלו שכתבו שניתן להם זמן רב (כחצי שעה או שעה) לבלות עם הפילים, בניגוד למחנות אחרים בהם מקציבים לכך כ 10 דקות בלחץ זמן, לכן חשבתי לבדוק זאת.
לגבי שילוב עם רכיבה - אני דווקא מקווה שיש אפשרות לרחצה בלבד, כי כבר נרכב על פילים בצפון, ולפי מה שהבנתי בקנצ'נאבורי הרכיבה עצמה פחות מוצלחת לעומת הצפון, או שאני טועה? -
רוויטלזה כמו שתכתבי שבירושלים הבתי קפה יותר טובים מתל אביב..
יש כל כך הרבה מחנות וחוות כאלה של פילים שההשוואה לא קשורה ל"צפון" או ל"קנצ'נבורי",אלה ההשוואה צריכה חהעשות בין מקום אחד למשנהו,המיקום הגיאוגרפי לא כל כך משנה...
עוד הערה, הרכיבה על הפילים כייפית 10 דקות. לאחר מכן זה כבר נמאס ולא כל כך נוח. -
רוויטלאיתן,
חשבתי שהנוף במסלול עם הפילים בצפון אמור להיות יפה יותר בדרך כלל, ואם לרכיבה עצמה בקנצ'נאבורי אין ערך מוסף לעומת הצפון, נראה לי שיספיק לנו לעשות טיול רכיבה פעם אחת (בעיקר כשייתכן שנהיה בלחץ זמן אם נחליט לעשות זאת כטיול חד יומי מבנגקוק, וגם אם לא - נוכל לנצל זמן זה לדברים אחרים). -
רוויטלפה מאוד נהניתי.
http://www.maesaelephantcamp.com/ -
רוויטלרוויטל,
נכון , המסלול בצפון יפה יותר אין ספק.
אבל לא נראה לי שיש אפשרות רק של רחצה.
יש רכיבה מנקודה מסויימת לכוון המים. רק אחרי 30 דקות מגיעים למים ורוחצים את הפילים.
אני חושב שילדים יהנו לעשות את הרכיבה גם פעמיים . בסך הכל חוויה נחמדה שלא מוכרת ממקום אחר.
נתי -
רוויטליש עוד מקום נחמד לטיול עם פילים אבל לא כלול רחיצה.חלק מהמסלול בתוך הנהר.
בצפון תאילנד ,הכפר "רומיט" של שבט הקארן.ע"י צאנג ראי. -
רחצה עם פילים - עדכון ושאלההי
ראיתי אתמול כתבה בBBC שבה הם הזהירו מפני מחלת האנטראקס (כן, האנטראקס שכולם פוחדים ממנו)
הטענה היא, שהפילים, (כמו הכבשים) הם נשאים של חיידקי האנטראקס והמתקרבים אליהם עלולים ללקות במחלת אנטראקס המתקיפה את העור ובמקרים אחרים, אנטראקס המתקיף את האברים הפנימיים.
במקרה הראשון, נגרם מוות (רק) ל20% מהלוקים במחלה ובמקרה השני 80% תמותה.
מהסתכלות במצב, נראה לי שסיכוי ההדבקה הוא קטן מאוד.
לראייה, עשרות אלפי אנשים באים יום יום במגע עם פילים בהודו ובדרום מזרח אסיה והמחלה איננה מתפשטת בין ההמונים.
חושבני שהסיכון נמוך כמו הסיכון של מי שמלטף כבשה.
בכל מקרה, מומלץ לא לצעוד יחפים במקומות שבהם מתהלכים פילים ולא להכנס אתם לרחצה כאשר יש פצעים על הגוף.
שבוע טוב