נסיעה בין דרמסלה למנלי
-
מה מרחק הנסיעה בין דרמסלה למנלי?האם יש בתי מלון סבירים באמצע הדרך בין דרמסלה למנלי -
נסיעה בין דרמסלה למנלי235 KM
הי,
לא חושבת שצריך עבור מרחק כזה.
אבל יש עירות בדרך, כמו מנדי, שלבטח יש שם.
-
אם אני זוכרת נכון מדובר בערך ב-10 שעות נסיעהכלומר, אוטובוס לילה. לדעתי אין צורך בבית מלון. -
כשאני הייתי... ההמלצה היתה לא לנסוע בלילה.אתם יודעים, דרכים הודיות, וזה. וגם מפסידים את הנוף. המצב השתנה עד כדי כך? -
ל-טרקילא חשבתי על זה יותר מדי, הלכתי לסוכנות, ביקשתי כרטיס לדרמסאלה וקיבלתי. במקרה יצא אוטובוס לילה וישנתי כל הדרך לדרמסאלה
-
ל-טרקייש גם אוטובוס בוקר, שיוצא מדרמסלה בסביבות השעה 06.00 ומגיע אחרי כ-12 שעות למנלי. -
נסיעה בין דרמסלה למנלי -
ל-runyonעד כמה שאני זוכרת האוטובוס שיוצא בבוקר הוא לא אוטובוס תיירים כמו אוטובוס הלילה שכולם לוקחים, בעיניי זו לא סיבה שלא לקחת אותו, אבל בעיני רבים אחרים זה כן. מעבר לכך ששעת ההגעה למנאלי היא מאוחרת וזה משהו שצריך לקחת בחשבון.
אני מסכימה שעדיף לנסוע ביום ולראות את הנוף, מאשר לנסוע במנהרת זמן מאולתרת ולנחות כמו חייזרים במקום החדש. -
מרחקים וזמני נסיעה משוערים - המלצהראשית לשאלת ביל - ממליץ על האתר החביב הזה..http://maps.mapmyindia.com/?
ולפי האתר המרחק הוא אכן כפי שגם דן כתב בתשובתו 252.7 ק"מ וזמן הנסיעה משוער 7.13 שעות
ובהזדמנות זו קצת לשתף בחוויות שהיו לי באוטובוס ( אני עליתי על אוטובוס תיירים בעיירה בונתר שנימצאת כ-שעתיים ממנאלי בראשית הדרך לדארמסלה) אז ככה זו היתה נסיעת לילה ,הנהג שכנראה היה עייף וכמקובל
במצבים כאלה פשוט עצר בצד את האוטובוס והלך לישון לכ-3 שעות ... כך שזמני ההגעה בלילה - רק משוערים
ולכן גם מומלץ להכין בגדים חמים לדרך.. ובנוסף בהמשך זכינו לביקור/חיפוש של המשטרה המקומית כאשר כמה שוטרים עלו לאוטובוס לחפש "חומרים משובחים" בתיקים של המטיילים ... רק שלפי הריח שנדף מפיותיהם השוטרים היו מבושמים כראוי ( יעני - שיכורים לחלוטין) .. החיפוש היה פשוט מבדר
ואז באור ראשון של בוקר כשהאוטובוס סיים לטפס את הכביש המוביל מעל דארמסלה למקלוד-גנג' עברה לפנינו חבורה נועזת וגדולה של קופים שזינקו עם אור ראשון על גגות הבתים ובתי ההארחה - למעלה צרחות הקופים , למטה צועדות חבורות נזירים בודהיסטים מלאי מרץ לובשי בורדו שהישכימו קום בדרכם למיקדש הראשי שם גם התנהלו בהמשך הרצאות ( TEACHING ) מפי הדלאי לאמה .. אח דארמסלה דארמסלה -
מרחקים וזמני נסיעה משוערים - המלצהכנראה שלא הסברתי את שאלתי כהלכה.אני מדברת על טיול מאורגן שנוסע ברכבים המותאמים לאיזור.אם רוצים לעצור במנדי בדרך מדרמסלה למנלי-כמה זמן לוקחת הנסיעה מדרמסלה למנדי?האם יש בתי מלון סבירים במנדי?האם זו עיירה שתיירים עוצרים בה?כמה זמן לוקחת הנסיעה ממנדי למנלי?האם יש מסלול קצר יותר בין דרמסלה למנדי שלא בתחבורה ציבורית?תודה -
מרחקים וזמני נסיעה משוערים - המלצהבוקר טוב,
לפי מפת HP המונחת לפני, בין מנלי לדרמסלה יש 235 קמ.
מנדי דרמסלה 110 קמ.
אם זכרוני אינו מטעה, עם רכב פרטי כ 5ש' פחות או יותר.
לא שהייתי, כי ויתרתי לטובת שהייה ב ביר, אבל בדרך יש את נאגאר, וקולו ואני בטוחה שבשניהם יש מקומות לינה. בנאגאר יש בית מלון גדול, לא זוכרת את שמו .גלגלו NAGGAR.
איילה???? אליך!!
-
אפשר לעצור בהרבה מקומות בדרךוראשית אעיד מנסיון אישי: עשיתי את הדרך ברכב באחד מטיולי. לפני מספר שנים כאשר אימי הצטרפה אלי לטיול, עשינו את הדרך מדרמסלה למנאלי בג'יפ. המסלול המתוכנן היה לעשות את הדרך ביומיים שלושה, עם אופציה להמשיך ממנאלי אל הרוטאנג פס ואל קיילונג שמעבר (זה היה בעונת הקיץ) בפועל עשינו יום אחד מדרמסלה עד לקולו ושם ישנו, ביום השני טיילנו בעמק קולו (טירת נאגר ועוד כפרים) וביום השלישי אכן המשכנו לקיילונג וחזרה למנאלי.
הנסיעה מדרמסלה למאנדי לוקחת כ 4-5 שעות ואפשר לעצור בדרך בעיירות השוק ובמקדשים שבעמק קאנגרה - למשל פאלאמפור ובאיג'ינאת' (שבה יש מקדש יפה). מאנדי עצמה אינה מקום מעניין במיוחד וחוץ מהשוק הנחמד אין בה אטרקציות מיוחדות. אבל קצת מעל מאנדי יש את אגם ראוואלסוואר (Rawelsewar) - אגם מקסים עם מקדשים בצידו ונוף יפהיפה. אזור האגם הוא גם מקום שבהחלט שווה לשקול בו לינה, ויש שם מספר אכסניות ומלונות. בהמשך צפונה יש כאמור את כל עמק קולו שבו יש הרבה מקומות טיול ומקומות לינה - כל הדרך עד למנאלי
-
מאנדי מנאליאת הנסיעה חייבים לעשות ביום, כי ממאנדי מתחילה הדרך היפה לעמק קולו.
במאנדי מלונות בכל מיני רמות, היא עיר מתויירת בתיירות הודית, מה שמשפיע בעיקר על המחירים של המלונות הטובים, יקרים יותר... אני בטוחה שלכמה מהמלונות יש אתר ואפשר למצוא אותם בגוגל, אין לי המלצה אישית.
לכל אורך הדרך מפוזרים מלונות וריזורטים (אתרי נופש) חלקם ברמה מעולה וחלקם רק נראים ככה.
החנייה בנאגאר מומלצת במיוחד מכיוון שהכפר הוא מעין כפר אומנים הודי, האוירה שם היא אחרת ואפשר לומר קסומה משהו. במרכז הכפר מלון גדול הבנוי בתוך מבצר משוחזר (המבצר לא מימי הצלבנים ולכן הוא נמוך ורובו עשוי עץ וגילופים)HOTEL CASTLE NAGGAR. בכל מקרה המרחק בין מנאלי לנאגאר הוא של כשעה בנסיעה בדרך צדדית יפהפיה.
המרחק בין מאנדי למנאלי הוא בערך 5 שעות.