ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מלריה- דרום אמריקה

פורום בריאות
    2
    6
    2007
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • zans
      zans נערך לאחרונה על ידי

אני נוסעת לדרום אמריקה ואני מתכוונת להיות גם באיזורים בהם יש סיכוי להידבק במלריה.
      הייתי במרפאת מטיילים והרופא נתן לי מרשם ל12 כדורים (מלרון). הוא הסביר שצריך לקחת את התרופה אחת ליום באיזור נגוע (למניעה), והוא אמר גם שהתרופה היא גם תרופה לטיפול באדם שנבדק במחלה (לקיחה של 3 כדורים ביום, במקרה של הידבקות).
      יש לי 2 שאלות:
      1. האם 12 כדורים מספיקים?
      2. איפה אני יכולה למצוא מיפוי של האיזורים הנגועים?

תודה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דוקטור_אנט
        דוקטור_אנט נערך לאחרונה על ידי

מלריה- דרום אמריקה
        באיזה מרפאה ביקרת?ומה המסלול

MALARONE )ATOVAQUONE/ PROGUANIL
        תרופה חדשה יותר עם מעט תופעות לוואי פרט למחיר הגבוה 12 כדורים עולים 250 ₪ בחלק מקופות חולים ישנה הנחה של 20% .
        תופעות לוואי לרוב לא מספיק קשות בכדי לגרום להפסקת נטילת התרופה ,הכי שכיח כאב בטן ,בחילות,הקאות וכאבי ראש
        מתחילים לטול את התרופה יום יומיים לפני הגעה לאזור סיכון מלריה,פעם ביום במשך השהות ושבוע אח"כ.
        יש לטול את התרופה עם אוכל שומני או מאכל חלב.
        כטיפול חרום למי שלא נטל טיפול מונע ,פיתח מחלת חום ולא יכול להגיע לטיפול רפואי תוך יממה
        נוטלים 4 כדורים פעם ביום במשך 3 ימים ועדיין חייבים להגיע לרופא בהקדם אפשרי
        • zans
          zans נערך לאחרונה על ידי

מלריה- דרום אמריקה
          הייתי במרפאת המטיילים בתל השומר.

אני מתחליה את הטיול בארגנטינה- צ'ילה, ואח"כ אני אהיה כנראה בבוליביה ופרו, אולי גם בברזיל.
          אני לא יודעת מסלול מדוייק, אבל ברור לי שאני אטייל רוב הזמן.

נראה לי שאני אקנה 24 כדורים, אני מעדיפה שיהיה עודף מאשר חוסר בכדורים.

תודה רבה!
          • דוקטור_אנט

מלריה- דרום אמריקה
            סיכון מלריה בארצות הנ"ל קיים בעיקר באגן האמזונס,הרבה מסלולי טיול מקובלים נמצאים בגובה רב איפה שלרוב אין יתושים דרכם עוברת המחלה
            אין סיכון המצדיק טיפול מונע בארגנטינה פרט לאזור לא מתויר בגבול עם בוליביה
            אין סיכון מלריה בצ'ילה
            בוליביה
            סיכון מלריה בעיקר מהזן הפחות מסוכן P. vivax קיים במשך כל השנה באזורים נמוכים מ2500 מטר גובה,
            הסיכון הכי גבוה במחוזות: Beni, Pando, Santa Cruz, and Tarija departments
            מלריה מזן מסוכן נפוצה יותר במחוזות Beni ו Pando בגבול עם ברזיל,בעיקר
            ב Guayaramerin, Riberaltaומחוז Santa Cruz
            אין סיכון למטיילים
            המטיילים רק באזורים עירוניים בלבד ב Santa Cruz
            אין סיכון למטיילים באתרי טיול מקובלים הנמצאים בגובה מעל 2500 מטר כמו אגם Lake Titicaca וערים La Paz, Sucre, Cochabamba.
            תרופות יעילות נגד מלריה:מלרון,לריאם (מפלוקוין) ודוקסילין
            טיפול מונע מומלץ מפלוקווין או דוקסילין.
            פרו
            אין סיכון מלריה בלימה, אזור החוף דרומה מלימה, ואזורי תיירות: מצ'ו-פיצ'ו, קוזקו, אגם
            טיטיקה.
            מלריה קיימת במקומות כפריים הנמצאים מתחת ל1500 מטר במזרח, צפון מזרח וצפון מערב פרו ביחוד בגבול עם אקוודור. קיים סיכון למלריה באזורים כפריים במחוזות Amazonas , Cajamarca פרט ממחוזHuakgayoc ,
            La Libertad פרט מ (Otuzco, Santiago de Chuco Prov.), ב-Lambayeque,
            Loreto, Piura, (except Talara Prov.) San Martin and Tumbes, Provinces of
            Santa (Ancash Dept.), parts of La Convension (Cuzco Dept.), Tayacaya (Huancavelica Dept) Satipo (Junin Dept)
            הסיכון הגבוה למלריה קיים במחוז PIURA

ברזיל
            באזורי סיכון יש להשתמש בלריאם או דוקסילין (קיימת תרופה נוספת יעילה מלרון אבל היא לא זמינה בארץ ומאד יקרה)
            סיכון גבוה במשך כל השנה באזורי האמזונס:
            : Acre, Amapa, Amazonas, Maranhao (western part), Mato Grosso (northern part), Parב (except Belem City), Rondonia, Roraima, and Tocantins
            הסיכון הכי גבוה באזור מכרות ובהתישבויות חדשות,
            סיכון יותר קל קיים בערים:
            Cuiaba, Rio Branco, Manaus, Boa Vista, Macapa, Santarem, Maraba, and Porto Velho
            מטיילים היוצאים לשייט באזור האמזונס נמצאים בסיכון .
            אין סיכון מלריה במחוזות החוף מן הקרן עד גבול אורוגבאי, במפלי איגואסו ואתרי תיירות מרכזיים
            (Sao Paulo, Rio de Janeiro, Salvador, Recife, Fortaleza, and Porto Alegre)
            מאד חשוב להקפיד על אמצעי הגנה נגד עקיצות יתושים בשעות החושך שעת פעילות יתושים המעבירים מלריה ושעות היום שעות פעילות יתושים המעבירים קדחת הדנגי
            מצורפת מפת סיכוני מלריה מאתר בריאות המטייל אנגלי המבדיל בין אזורים בהם הסיכון קל ולרוב לא נוטלים טיפול מונע (צבע ורוד בהיר) ואילה שהסיכון גבוה יותר(צבע אדום או ורוד חזק)

bolivia.gif brazil.gif
            bolivia.gif(גודל:11.42KB)brazil.gif(גודל:12.11KB)

brazil.gifbolivia.gif
            • דוקטור_אנט

מלריה- דרום אמריקה

argentina.gif peru.gif
              argentina.gif(גודל:10.43KB)peru.gif(גודל:10.37KB)

argentina.gifperu.gif
              • zans
                zans נערך לאחרונה על ידי

מלריה- דרום אמריקה
                תודה רבה! Smile
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון