מוסקבה וסנט פטרסבורג
שלום,
לגבי טיול מאורגן... אם אין לכם ברירה אחרת, מנסיוני, הייתי מציעה לקחת טיול מאורגן מקומי בנפרד למוסקבה ובנפרד לסנט פטרסבורג. המדריכות המקומיות מקושרות לנהגים עם רכב קטנים יותר ועם ואנים עד 20 מקומות ואף עם אוטובוסים.
אל תסמכו על דוברי אנגלית, גם בין הצעירים פגשתי מעט מאד מאד מביני אנגלית.
ומעט מנסיוני.. יצאנו לטיול מאורגן לסנט פטרסבורג ומוסקבה - יולי 2009 הלילות הלבנים.
פגשנו במלונות ששהינו קבוצות של עוד שתי חברות ישראליות, כלומר אותם בתי מלון. כולל אחת החברה שהבטיחה אוטובוס צמוד ל-10 שעות ליום, בשלב הזמנת הטיול לא התיחסתי לזה יותר מדי וחשבתי שכולם אותו הדבר - הסתבר שזה היה חשוב מאד (לצערי לא יצאתי איתם.
לילות לבנים.. הבקר עלה בערך ב-4 בבקר והשמש שקעה - סנט פטרסבורג אחרי חצות ובמוסקבה בערך ב-22:00, אנחנו יצאנו מהמלון ב-9:30 בבקר ואחרי 17:00 כבר היינו בחזרה, וכמובן אחר כך, יציאות ה"אקסטרה". למעט החברה שהתחייבה וקיימה (פגשנו אותם חוזרים כשאנחנו בדרך ל"אקסטרה" בתשלום נוסף).
חשוב מאד לבדוק מי המדריך... שלנו היה נפילה מכל הבחינות! ושלא לדבר על התיחסות החברה לתלונות שהיגיעו מכל חברה הקבוצה - לא התארגנו ומסתבר בדיעבד שכולם התלוננו וקיבלו את אותו היחס.
למזלנו המדריכות המקומיות תפסו שליטה מדי פעם, כך שלמביני האנגלית שביננו = זה היה סוג של הצלה.
אני בחרתי לא לנסוע עם החברה הזו יותר - למרות שהיא "נחשבת" בעיקר בבתי המלון וכד' - אבל ציינתי כבר שנוסעים מ-3 חברות שונות היינו באותם בתי מלון, וההתיחסות של החברה למתלוננים..למטה מכל ביקורת!
איני יודעת איך זה בטיולים מאורגנים אחרים, זו הפעם הראשונה שיצאתי במאורגן (ואני מטיילת שנים רבותתתתתתתת) אבל הרבה פעמים יש תחושה של פספוס. מגיעים למקום מענין / יפה ולא מספיקים למצות וחייבים לחזור לאוטובוס. לעומת זאת מגיעים למקומות שמגיעים כי צריכים "אתר תיירותי" כלשהו ושם נתקעים ל-3-4 שעות, כשכבר כל הקבוצה מוצאת שזה בזבוז זמן, אבל זה מה יש.. כשבפועל בנגוד לתוכנית, היו שלושה שינויים מהתוכנית - כלומר קיבלנו פחות משהובטח.
לגבי הפקקים במוסקבה, למען האמת נתקלנו רק פעם אחת וממש נתקענו, אבל גם זה בגלל החלטה של המדריך שהחליט ביום האחרון (מענין למה...) לעשות לנו סיבוב בעיר, כשגם הנהג וגם המדריכה אמרו שלא כדאי. מענין שלקבר לנין שהיה בתוכנית לא הגענו כי... היה סגור/ היה תור / לא היה זמן... כשכול שאר הקבוצות כן היו.
אז אם אין לכם ברירה והאופציה היחידה להגיע למקום מסוים היא טיול מאורגן (כמו שהולך לקרות לי בנסיעה הקרובה..) בידקו היטב, בררו, נסו לקבל המלצות אישיות (האתר הזה עוזר רבות !)
ואם יצאתם.. השתדלו להנות, למרות, גם אם....
באיחולי טיול מהנה ליוצאים.