שאלה דחופה!!!!!
-
קיבלנו הודעה מביטוח לאומי על כך שהם עומדים לבטל לנו קצבת ילדים עכב כך שאחד הילדים רשום בבקורת הגבולות כאילו לא חזר לארץ.
הם בקשו שבמידה וזו טעות, נצלם להם את החותמת בדרכון ונמלא טופס.
אנחנו אמורים ליסוע בעוד מספר שבועות לחו"ל.
העם מישהוא נתקל בבעיה?
העם יש סיכוי שכשנגיע לביקורת הגבולות למראת נוכחות הילד וחותמת החזרה בדרכון ימנעו ממנו יציעה מהארץ?
עם מי אפשר לברר את העניין מה שיותר מהר- ביטוח לאומי? משטרת הגבולות? משרד הפנים?
עזרה בבקשה.
תודה -
שאלה דחופה!!!!!היי נעמי,
מה קורה? אני רואה שאת עמוק בענייני ביורוקרטיה בטיול הזה...
אני מציעה לך לפנות גם וגם וגם.
לביטוח לאומי ולמשרד הפנים שווה לגשת אליהם ישירות. שיהיה בטוח שהם מבינים על מה את מדברת.
מתי אתם נוסעים?
ביי,
אורנה
-
שאלה דחופה!!!!!בביקורת הגבולות (משטרת ישראל) בודקים אם יש איזה איסור יציאה מהארץ או אם את מבוקשת על ידי משטרת ישראל או בצו בית משפט, את אף אחד שם לא מעניינת האימפוטנציה הבירוקרטית של משרד הפנים/ביטוח לאומי, והם גם ממש לא טורחים לעבור על כל החותמות בדרכון שלך ולערוך היסטורית כניסות ויציאות מהארץ, זה פשוט לא עניינם.
ולעניין ביטוח הלאומי- הייתי לוקח את הילד, הולך לסניף ביטוח הלאומי הרלוונטי, נכנס לחדר מנהל הסניף (גם בניגוד לרצונו), שולף מצלמה ומצלם את המנהל סניף עם הילד, ועכשיו שיבטל את קצבת ילדים בגלל שהילד לא בארץ....חוצפה שאין כדוגמתה. -
שאלה דחופה!!!!!היי YYY
הביטוח לאומי מקבל את המידע ממשטרת הגבולות.
לא מעטים המקרים בהם יורדת משפחה מהארץ וחשבון הבנק שלהם ממשיך להיות מזוכה בכספי הביטוח הלאומי עבור הילדים עד שהם מגיעים לגיל 18.אם הביטוח הלאומי קיבל מידע שהילד לא גר בארץ הוא קיבל זאת ממשטרת הגבולות - משמע - אין להם אישור שהילד נכנס לארץ כשחזרה נעמי מהטיול הקודם שלמיטב זכרוני היה בקיץ שעבר.
לא חושב שצריכה להיות לזה משמעות כי ביציאה אם הילד יתיצב בדלפק ביקורת הגבולות עם כרטיס טיסה הם יחתימו לו את הדרכון ובא לציון גואל.
ליתר בטחון הייתי ניגש למשרד הפנים הקרוב עם הילד ומסדיר את העינין.הייתי מצטייד גם באישור עבור הביטוח לאומי ומסדיר את העינין שם.
ג'מוס -
שאלה דחופה!!!!!שלום ג'מוס,
הביטוח הלאומי מקבל מידע מביקורת הגבולות, אבל את ביקורת הגבולת ממש לא מעניין המידע מהביטח הלאומי. ובכלל- ברור לי מהיא הסיבה, אני רק תוהה על הדרך. במקום לכתוב "נראה לי שנפלה ברישומנו טעות" ישר מאיימים בביטול קצבה, זה בדיוק ההבדל בין ביצוע העבודה בהתאם לחוק לבין חוצפה. -
תודה לכולכםקודם כל דחוף לי לטפל במרשם האוכלוסין, כדי שבטוח לא יהיו לנו בעיות ביציאה מהארץ, כך שמחר על הבוקר אני עם הילדה במשרד הפנים.
בביטוח הלאומי נטפל אח"כ.
אעדכן אתכם בהמשך
נעמי. -
שאלה דחופה!!!!!שלום טריפל y !
סליחה על השאלה, אך אם לילד אין תעודת זהות או דרכון איך ידע מנהל הסניף שזה הילד של נעמי, של השכן או שכור לפי שעות ?
תיקון תאריך לידה שלי בת"ז, 00.00 ( יום, חודש ), דרש הצהרה וחתימה של בית המשפט. -
תודה לכולכםזה בד"כ קורה שמשתמשים במסלול המהיר עם תביעת האצבע המכונה שם מידי עפם זייפת
שמעתי על מקרה כזה בתוכנית של אורלי וגיא בגל"צ שם הם פתרו את הענין עם מנכ"ל ביטוח לאומי בכבודו ובעצמו -
תודה לכולכםילדים מתחת לגיל 18 לא יכולים להשתמש בבידוק המהיר!
אז פשוט זה לא שייך לעניין.
הבעייה יכולה להווצר רק בבידוק הידני כאשר השוטר/ת במשטרת הגבולות שוכח לדווח. זה לא קורה במערכת הממוחשבת.
-
תודה לכולכםלyyy,
רעיון אדיר!!!
אני מקבל עד היום פעם בחמש שנים הודעה ממשרד הפנים, שאם לא אסדיר את חובותיי בהקדם, לא אהיה זכאי לתקבולים.
פעם בחמש שנים אני שולח להם טפסים שקיבלתי ממנהלת סניף ביטוח לאומי בכפר-סבא, שענייני מוסדרים וכדומה.
בפעם האחרונה אפילו ניסה משרד הפנים כמו בשיטת הבזאר לסגור איתי על סכום נמוך בהרבה, העיקר שאשלם להם משהו.
-
עדכוןהלכתי עם הילדה וכל המסמכים למשרד הפנים.
טיפלו במקום וזה כבר מעודכן במחשב.
עכשיו נותר לטפל מול ביטוח לאומי אבל זה כבר פחות דחוף.
תודה לכולם
נעמי. -
עדכוןיאללה, נעמי, עכשיו נותר רק להקדים את הטיסה לפני הדבר הבא!
במחשבה שניה, נראה לי שמכסת ה"בצ"מ" (בלתי צפוי מראש) כבר מוצתה עליכם. נראה לי, שתוכלו לנסוע בראש שקט. הכל יהיה בסדר!
להת',
אורנה -
שאלה דחופה!!!!!שלום רב
מקרה דומה קרה לי הענין מאד פשוט
רשמי מכתב ובו תאריכי הכניסה והיציאה של הילד כולל צילום הדרכון ושלחי לביטוח הלאומי בדואר רשום
לאחר מ"ס ימים צלצלי אליהם ובדקי שהמכתב הגיע ליעדו ובאותו מעמד צייני שאת אמורה לטוס עם הילד בתאריך כך וכך
במידה והענין לא נפתר טלפונית נא להתייצב בביטוח הלאומי עם המסמכים ולדאוג שהפקידה מעדכנת במחשב את הרישום
לאחר העידכון תוכלי לטוס בראש שקט
ביי
דוד