פריז עם ילדים במאי
-
שלום לכולם
בחודש האחרון אני מתכננת לנו טיול לפריז.
יש כרטיסים ל14.5 עם אייר פראנס. ננחת בלילה כך שה טיול מתחיל ב15.5 שבת בבוקר.
נלון בג'נטילי שהיא פרבר נחמד אך מרוחק באזור הדרומי של פריז(דירה של המשפחה)
אודה על כל הערה, הארה וכיוב, משיטוטיי באתר הבנתי שרצוי שטיול לפריז יהיה מתוכנן עמ"נ לא לבזבז זמן וכסף במטרו.
אז אני קופצת למים (בלי לדעת לשחות)
שבת
הצטיידות בסופר מרקט, איל דה לה סיטה, קונסייזרי, סנט שאפל(מבחוץ), נוטרדם(נעלה למגדל), גני לוקסמבורג, אייפל בערב.
ראשון
לובר, טולרי, כיכר קונקורד, שדרות השאמפס (קניית כרטיסים לדיסנילנד),אולי שער הניצחון
שני
מרכז פומפידו, לה האל, אופרה(סיור מודרך מאחורי הקלעים),גאלרי לפאייט
שלישי
cite des enfants
רביעי
דיסנילנד
חמישי
וורסאי, חזרה לפריז- שייט על הסיין , איל סנט לואי(אי הברבורים? מערבה מאייפל טיילת קסומה?)
שישי
מונמרט, סקרה קר, טיול ברובע קניות.
שבת
איסוף רכב ונסיעה לשלושה ימים ללואר.
שלישי
בוקר רגוע ב Gentilly c ברכב ליער וינסן - יער, אגם, אולי גן חיות
רביעי
טיסה חזרה לארץ ב18:45 אשמח על רעיונות לגבי היום האחרון.
זהו, אני מודה לכל הכותבים ששיתפו בטיוליהם וסייעו בתכנון זה, ועוד יותר לאלה שיגיבו על הנ"ל.
ועוד נקודה בעייתית, אנחנו זוג ושלוש בנות(11,9,כמעט 3)מה יהיה הכי כדאי מבחינת עלויות במטרו, איזה סוג כרטיס או קארנה? או.. הכוונה נדרשת גם לעיניין זה.
תודה
-
נראה לך שהילדות יצליחו לשרוד את היום הראשון?ועוד אחרי טיסת לילה? -
נראה לך שהילדות יצליחו לשרוד את היום הראשון?זמן משוער לנחיתה 21:15 . יש סיכוי להגיע לדירה ב23:00 .אז כן, אני מקווה שיהיו כמה שעות טובות לישון ולקום רעננים.
איך היית מציע לתכנן את היום הראשון?
-
פריז עם ילדים במאימצטרפת לדעתו של תמיר שכתב קודם - היום הראשון נראה עמוס מאד. למעשה, התכנון כולו קצת מסחרר לטעמי, אבל יכול להיות שהוא בדיוק מתאים למשפחה שלכם.
בכל זאת כמה הערות:
1. התאריכים מצויינים, גם אביב וגם בדיוק אחרי חופשת האביב של ילדי פריז, ככה שיהיה פחות צפוף.
2. בקשר ל-Cité des Enfants: קחי בחשבון שרצוי להזמין מקומות קודם באתר של המוזיאון, אחרת יכול להיות שתגיעו ותאלצו לחכות זמן רב. בכלל, הסשנים בסיטה דז אנפאן קצרים (שעה וחצי, אם אני לא טועה), וכיוון שאתם רוצים להיות שם יום שלם, כדאי לתכנן ביקור בתערוכות נוספות שב-Cité des sciences, אולי בפלנטריום, אולי בלה-ז'אוד. יש שם עכשיו תערוכה נחמדה על אוכל שמתאימה לילדים בגילים 9-13 (בתנאי שיודעים צרפתית או אנגלית). תמיד אפשר להשתולל אחר כך בגנים היפהפיים שבחוץ (תביאו כדור מתנפח, לא תופס מקום ומוסיף הרבה כייף), או להיות שאפתנים ממש ולקחת שיט משם עד לפריז.
3. דיסנילנד - בת התשע שלנו לגמרי לא מצאה מה לעשות שם. בן השש התלהב מחלק מהמתקנים, אבל לגדולים זה ממש מאכזב. פארק אסטריקס, לעומת זאת, שמשקיע הרבה פחות בעיצוב, גרם אושר גדול לשניהם. וגם זול יותר.
4. גן החיות ביער ונסן סגור, למיטב ידיעתי, למשך השנים הקרובות. אבל במקום אתם יכולים ללכת בטיילת הנטועה את כל הטיול מהבסטי עד ליער ונסן, נעים מאד.
5. לא יודעת איך הילדים שלכם עם מוזיאונים, אצלנו לא פשוט. אם תוכלו להכניס בטיול אחד גם לובר, גם פומפידו, גם וורסאי - שאפו. אצלנו, המוזיאון הפריזאי היחיד (מתוך אלו שדגמנו) שעניין מאד גם ילדים וגם הורים היה המוזיאון לתרבויות פרימיטיביות ב-quai branly
http://www.quaibranly.fr
בילוי נעים, בכל מקרה!
-
פריז עם ילדים במאי
תודה על ההתייחסות המפורטת
בקשר לcite des enfants מאמצת את הביקור בתערוכות נוספות ואת ההשתוללות בגנים.
דיסנילנד- נשקול, אך הכף נוטה לדיסני.
האם משהו ביקר בthoiry? נסיעה לא ארוכה מפריז אך מחיר כניסה יקר. האם שווה?...
בפומפידו קראתי איפושהו שקומת הכניסה מתאימה לבילוי עם ילדים?
ובעיניין הנסיעות במטרו, מה המלצתכן/ם?
תודה -
פריז עם ילדים במאיהתכנית שלכם דווקא מאוד רגועה והגיונית. מקסימום לא נכנסים לאחד המונומנטים. זה קורה בכל תכנון. אבל אין קפיצות לא הגיוניות בין אזורים בעיר, אין יומרות גדולות. עד לאייפל גם התכנית של יום הטיול הראשון סבירה מאוד, ואילו זה לא היה יום שלאחר טיסה גם העלייה למגדל באותו יום הייתה מאוד הגיונית. או שיהיה לכם כוח או שלא ותדחו ליום אחר. אני אפילו חושבת שיום מלא במונמרט זה בטח קצת מוגזם (ההסתייגות היא מפני שלמונמרט עדיין לא הגעתי).
גני חיות יש גם בעמק הלואר. תבדקי.
לא הייתי מקדישה יום לורסאי בטיול שבו נוסעים גם ללואר. ובכל מקרה, אם כן תסעו לורסאי, מספיק לסיים יום כזה בשייט על הסיין. תעזבו את האיים. באי הברבורים לא הייתי. הוא בטח נחמד, אבל יש הרבה מקומות נחמדים שלא מספיקים להגיע אליהם. איל סט לואי יפה ויש בו חנויות אטרקטיביות. אבל שוב - לא אסון אם לא מספיקים משהו. אני מאמינהשביום של מונמרט תוכלו לבלות קצת גם במרכז העיר, ואולי זו הזדמנות.
הטיילת הנטועה באמת יפה.
בפומפידו יש אגף שמיועד לילדים. לא ניסינו אותו. אבל לדעתי אפשר בהחלט לעשות סיור קצר בקומות ארבע וחמש, הקומות של האמנות המודרנית. הרעיון הוא להפוך את הסיור הזה לסיור של תצפיות על העיר. מאוד יפה לעלות לקומת הגג. העיר נגלית בהדרגה. בקומה החמישית יש שלוש מרפסות תצפית על העיר ובהן פסלים. מי שמסייר בין המרפסות האלה כבר עשה את שלו והצדיק את עלות הכרטיס. אם יש כוח בוחרים בחדר אחד של אמן חשוב, נניח פיקסו או טיס. וזהו. זה מספיק.
אני אמרתי לבנות שלי לפני שנסענו שפריז ומזיאונים זו חבילה אחת, וזה עבד.
לגבי כרטיסי תחבורה - קשה להגיד. צריך לשבת מול הטבלאות של הכרטיסים השונים (יש לך?). החשבון שלי היה לפי שלוש נסיעות במטרו ביום: אחת בבוקר, קפיצה אחת באמצע היום בין אזור אחד לאחר ועוד אחת בסוף היום. אני חושבת שלא בכל הימים יש לכם קפיצה באמצע היום. אצלנו בדרך כלל היתה.
הבעיה היא שהשהות שלכם לא תואמת לכארט אורנז', אבל אולי חמישה ימים משני עד שבת יכסו את העלות. את זה את צריכה לבדוק. כמו כן, ה"ויזיט" יקר אבל לילדים הוא בחמשים אחוז הנחה, עד כמה שזכור לי. הבעיה היא שהילד הגדול שלכם כבר בן 11, ונדמה לי שזה הגיל שבו ילדים הופכים להיות מבוגרים בקטע של התחבורה. אם שום דבר לא מתאים קונים חבילות של קרנה. -
מסכים פחות או יותר לחלוטין עם זיוה...המסלול שבנית נראה לי אחלה -
הוא מתוכנן גאוגרפית באופן הגיוני, ולדעתי הוא גדוש אך בהחלט לא עמוס מידי.
ובכלל - אני בדיעה שבביקור ראשון בפאריז קשה מאד להתאפק או להשתלט על הדחף לראות כמה שיותר...
טיול נינוח ורגוע בפאריז יחכה לביקור השני
לגבי יום שני - שווה אולי לשקול להפוך את הסדר של היום:
אני לא זוכר שעות אבל אנחנו הגענו לאופרה אחה"צ וכמובן שפספסנו את הסיור האחרון -
לעומת זאת, אחת האטרקציות הגדולות במרכז פומפידו זה דוקא הופעות לולייני הרחוב שברחבת הכניסה - רוב ההופעות בשעות אחה"צ - שווה לנסות לתזמן את היום בצורה כזו.
לגבי יום שישי - מומנטר מקסים, על אף מיסחורו.
רק במדרגות שבעליה לסאקרה קר אפשר לבלות שעות בצפייה בהופעות הרחוב הססגוניות שם.
ממליץ לא לפספס את מוזיאון דאלי שברובע. הוא קטן וקומפקטי יחסית אבל מרשים מאד, ולדעתי, בניגוד למוזיאונים יותר 'מסורתיים' בהחלט עשוי לרתק גם את הבנות שלכן.
הייתי נותן למונמטרר חצי יום ואולי משלב אותו באמת עם כיכר מדליין והפסז'ים.
תהנו -
וכמובן שמצפים לחוות דעתכם איזה גלידה בפאריז יותר טעימה:
גלידת אמרינו או גלידת ברטליון?... -
פריז עם ילדים במאיthoiry - למרות שבאמת קרוב אלינו הביתה, עוד לא יצא לבקר.
אבל אם אתם כבר רוצים לצאת קצת מפריז כדי לראות חיות, אפשר לבחור באופציה זולה יותר ומקסימה בפני עצמה - espace rembouillet
http://www.onf.fr/espaceramb/sommaire/decouvrir
או אולי בכלל פרפרים?
http://www.serreauxpapillons.com/indexsite.html
(גם בסיטה דז אנפאן, בחלק של הילדים הבוגרים יותר, יש חממת פרפרים קטנה, אז תחשבי אם זה לא מייתר את הגדולה. או להיפך, דווקא מעורר חשק לראות עוד).
באשר לקומת הכניסה במרכז פומפידו - יש שם משהו לילדים (בעצם זה חצי קומה מעל קומת הקרקע - בדיוק על הגג של החנות), אבל לקטנים. וזה בכלל די סמלי. אם ללכת, זה בעיקר - כמו שזיוה כתבה - כדי להסתכל החוצה. ובשביל המופיענים השונים שבחוץ. ובשביל מאטיס, כי תמיד אין כמוהו. -
פריז עם ילדים במאיוממש בקרבת שדה התעופה CDG, בלה בורג'ה, נמצא מוזיאון תעופה
http://www.mae.org/
אולי "צרפת המיניאטורית" תתאים לכם?
http://www.franceminiature.fr/
האמת היא שלא בדיוק הבנתי מהי התכנית של סיום הטיול. חוזרים לבסיס של הדירה בדרום פריז עם הרכב?
העיקר שלכם זה ברור.
ל-rinini,
ג'ונגל הפרפרים הזה שהעלית נראה מאוד נחמד. הוא לא מתאים לנו בתוואי הדרך של הטיול הקרוב (נוסעים מפריז לכיוון דרום וחזרה), אבל נראה מאוד נחמד למטיילים באיל דה פראנס או בדרך לנורמנדי, אולי אפילו ללואר (למי שזמנו בידו). שומרת ומתייקת
-
תלוי בילדות שלך, שלי לא היו שורדים לתוך הלילהיכול להיות שהייתי מחליף את האיפל בשיט על הסיין, לבחירתכם אם כולל או לא כולל ארוחת ערב, אולי ארוחת ערב עצמאית.
השינוי בסוג האטרקציה (שיט) יכול להחזיק אותן ערניות קצת יותר, אחרי לילה שישנו רק חלק ממנו ויום עמוס אטרקציה שחווים בישיבה תהיה ידידותית יותר.
בנוסף הייתי מצטייד בטיולון לקטנה, מכסימום מובילים אותה כשהיא ישנה.
עוד מקום שכדאי לעבור בו (לבדוק אם עוד קיים, היינו שם לפני שנים) הוא הגן לילדים ביער בולון ליד ארמון הקונגרסים, במיוחד אם יש יום יפה.
לונה פארק חמוד לקטנים, מדשאות ועצים.
נהננו ממנו הרבה יותר מאשר גני לוכסמבורג.
מעבר לכך המסלול נראה מצויין. -
פריז עם ילדים במאיאת יודעת מה, חשבתי על עוד משהו (אחרי שהסתכלתי במפה איפה תגורו..) - אתם כל כך קרובים לרובע ה-13, אז למה שלא תקדישו לו כמה שעות?
ביקור במקרר http://cafe.themarker.com/view.php?t=439255
http://les-frigos.com/
סלט ענקי ב-שה גלאדין, אולי הצצה בשוק ליד מטרו קורויזאר (בשדרות בלאנקי, אבל זה בתנאי שבוקר) - שווה פי אלף מביקור בעוד קניון כמו לה-האל - או סתם שיטוט ברחובות הצבעוניים (זה עדיף דווקא בערב).
אולי זה יתאים ליום האחרון, שלא ידעת מה לעשות בו? -
פריז עם ילדים במאיאז.. ראשית תודה על ההתיחסות הרצינית כל כך.
כנראה שביום שבת נגיע אך לא נעלה לאייפל,נשאיר ליום אחר עדיין לא יודעת מתי
יום שני
מקבלת את ההמלצה ל"הפוך " את היום:גאלרי לאפייט, אופרה(בלי סיור מודרך אין בימי שני), לה האל, מרכז פומפידו
ריניני
בדרך ללואר נעצור לחילוץ עצמות בparc floral שנמצא דרומית לאורליאן אז אולי נוותר על גן חיות? בעצם אולי לא?
מאמצת את המלצתך לעשות הכרות עם רובע סמוך אז אולי את הרובע ה14 מונפארנאס המגדל והסביבה אולי גם שם יש שוק שאת יכולה להמליץ עליו?
דרך אגב כוונתך למטרוcorvisart?קראתי איפושהו ששווה פשוט לנסוע בקו 6 מתחנת nation עד לשער הניצחון ,אולי נחמד לקנות בשוק לעשות את המסלול במטרו ואז לפקנק באיזור שער הניצחון?
בקיצור הכל עוד פתוח,
מחכה להצעות
תודה -
פריז עם ילדים במאיאנחנו היינו גם בגן באורלאן ( שהיה כמעט נטוש באוגוסט החם) וגם בספארי טוארי.
אם צריך לבחור אחד הייתי בוחרת בטוארי. גן החיות מקסים למדי (גם הספארי) וגם הטירה שלידו חביבה.
הגן באורלאן נחמד אבל החממה היתה כה חמה שלא יכולנו לשאת את השהות בה יותר ממספר דקות. הרכבת לא פעלה באוגוסט. היינו כמעט המבקרים היחידים. הצרפתים כנראה מבקרים בגנים שלהם בעונות פחות חמות.
לא כל כך נעים היה לראות גן כמעט נטוש..
היות ואתם נוסעים במאי , יתכן כמובן שכל מה שכתבתי לא ממש רלבנטי.
איריס -
פריז עם ילדים במאיאני דווקא חושבת שהשייט על הסיין מתגמל יותר כשכבר קצת מכירים את העיר ולא ביום הראשון. בסה"כ יום הטיול הראשון הוא יום מלא לחלוטין. אמנם הולכים לישון מאוחר בערב שלפני כן, אבל קשה לנבא אלו כוחות יהיו למחרת. צריך גם לזכור שמי שיוצא מישראל אחר הצהריים לא מגיע שפוך מעייפות.
אצלנו אחרי היום של דיסני החבר'ה הסתובבו כמו ערמת גרוטאות, אבל בסופו של דבר, דווקא ביום הזה עלינו למגדל אייפל. לקחנו את הזמן לישיבה ממושכת מאוד בבית קפה באמצע היום. נחנו גם לפני כן בגן הבוטני. התנהלנו לאט ומשכנו יום ארוך למרות תחושת העייפות. תראו איך ילך לכם. מקסימום תעלות על המגדל בערב החזרה מורסאי. בכלל, השייט על הסיין נחמד בעיני כשחם בשיא הקיץ, כי אז אפשר לשבת בקומה העליונה החשופה. בסוף הסיור, כשנעשה לנו קר וירדנו למטה, כבר לא היה מהנה כמו למעלה. יש החלטות שצריך לשמור לשטח, למצב העייפות, לרצונות, למזג האוויר.
בדרככם מהאי הגדול לגני לוקסמבורג תתעכבו כמה שיותר ברובע סן ג'רמן המקסים. אם תוותרו על המגדל, אפשר לחזור לרובע לבילוי ערב קצר.
אולי אני נודניקית, אבל היות שלא התייחסת אני חוזרת על הדברים שאמרתי בעניין ה"האנג אובר" מארמונות (גם ורסאי, גם בלואר). אני נזהרת מארמונות.
גן השעשועים ביער בולון הוא "גן ההתאקלמות" - פארק ד'אקלימיטיישן. לא הייתי בו. בחרנו בשייט ביער בולון. האגם נמצא באזור אחר מזה של גן החיות. שני היערות, וינסן ובולון - גדולים מאוד ואפשר לבלות בהם הרבה. צריך לדעת היכן כל דבר ואיך מגיעים.
לא ברור לי לאלו רעיונות את מחכה. יש הרבה אפשרויות של שעשוע בעיר. חשבתי שאת מבקשת פתרונות ליום האחרון. לזה בכל אופן הייתה הכוונה שלי כשהעליתי את הקישורים למוזיאון התעופה ולמיני פראנס.
איריס,
את זוכרת שחשבתי לבקר בפארק פלורל. בעקבות דברייך החלטתי לוותר. אנחנו נלון באזור של אגמים ופשוט נגיע לצימר ונלך לטייל קצת באזור. הייתי צריכה להתבשל הרבה כדי להחליט למתן קצב ולא להתנפל על צרפת
-
פריז עם ילדים במאיזיוה היי
אני אודה להפנייה לטבלאות השוואה בין הכרטיסים השונים -
מסכים פחות או יותר לחלוטין עם זיוה...גלידת ברטליון בנוטרדם אבל היכן ממוקמת גלידת אמרינו? -
פריז עם ילדים במאיהיי,
אני מעלה תוצאות חיפוש ותבחרי את הקישור הנוח לך. היות שהיינו באוגוסט 2008 אני נמנעת מלהעלות את הקישורים שלי מאז ללא בדיקה משמעותית, כי חוששת שאולי הם אינם מעודכנים.
http://www.google.co.il/search?hl=iw&q=paris+transport+t ickets&btnG=%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9&meta=& ;amp ;aq=f&oq=
והגלידה (כל הגלידות: אמריניו וברטיליון) לא בדיוק בנוטרדאם אלא מאחור, ברחוב הראשי של האי הקטן. באמת כדאי איכשהו לשלב את האי הזה. חוזרת שוב, שלא רק הגלידה הטעימה אלא גם החנויות הן אטרקציה. אם הילדים שלכם הם במקרה בנות...
-
פריז עם ילדים במאיזיוה
החלטת בחכמה. אפילו הקופאית המשועממת בכניסה לגן לא הבינה מאיפה נחתנו לה באמצע היום והפרענו למנוחת הצהריים.
כאשר שמעה שאנו מישראל כמעט התעלפה.. היינו כנראה מראה נדיר לאמצע יום חם באוגוסט.
איריס -
פריז עם ילדים במאי- לא חושבת שגן חיות זה כזה עניין, פשוט ראיתי שאת מחפשת..
- בקשר לאייפל: מה שלא יהיה, מתי שלא תלכו, אל תעשו את זה בלי להזמין מראש כרטיסים באתר של המגדל. זה יחסוך לכם בקלות שעה-שעתיים של עמידה בתור (אם כי לא את התור למעליות בפנים).
http://ticket.toureiffel.fr/index-sete-sete-pg1-lgen.html
- הרובע ה-13 חביב בהרבה מה-14, לטעמי. מגדל מונפרנס? אם אתם רוצים מגדלים, לכו ללה-דפאנס, שם הדבר האמיתי. אם רוצים טעם שונה קצת, לכו על ה-13.
"פריזאית" על בוט-או-קאיי http://parisait.com/2008/04/27/%D7%90%D7%9C-%D7%94%D7%9E%D7% A2%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%A1%D7%99%D7%95%D7%A8-%D7%91%D7%91%D 7%95%D7%98-%D7%90%D7%95-%D7%A7%D7%90%D7%99%D7%99/
- לקנות בשוק ולפקנק זה תמיד מעולה, אם כי ליד שער הניצחון אין ממש איפה. אפשר לרדת בשאנז אליזה ואז יש פה ושם גנים, או ללכת לכיוון יער בולון) -
פריז עם ילדים במאיהאם האפשרות להזמין כרטיסים באתר של אייפל חדשה ?
חבל שלא היתה לפני שנתיים. התור היה אימתני.
איריס