דחוף! אייר ברלין נעלמו???
-
שירלי, תודה על העדכון. גם אני טרם קיבלתי מהם תשובההיי ג'מוס,
מה שהיה במקרה שלנו היה כך:
בגלל המעבר מטואי לאייר-ברלין קוצץ לנו יום אחד מהטיול. התקשרתי אל אייר-ברלין ואמרתי להם שתאריך החזור החדש לא מתאים לי ואני דווקא רוצה להאריך את הטיול ב-3 ימים. הם אמרו שאין בעיה והם יחייבו את כרטיס האשראי שלי בגין ההפרש ומצד שני טואי יזכו אותי על אותו הסכום בדיוק. הם ביקשו את פרטי כרטיס האשראי שלי (כזכור אני במקור שילמתי לטואי ולא לאייר-ברלין) וזהו. אחרי כשבועיים הם התקשרו אליי ואמרו לי שכנראה נפלה טעות ברישום מספר כרטיס האשראי שלי וביקשו אותו שנית. נתתי להם ואז הם שלחו לי CONFIRMATION על התשלום ובאותה הזדמנות גם את פרטי הטיסה ואז ראיתי שהטיסה שלנו לא שינתה יום (במקור היינו אמורים לטוס ביום שישי) אבל כן שינתה שעה (במקום 4:50 ל- 18:45). התקשרתי אליהם על מנת לברר והתברר לי שאכן השעה שונתה. מיד אמרתי להם שזה לא נוח לי משום שאנחנו מגיעים מאוחר בלילה ולא נוכל לנסוע ישירות לאוסטריה כמו שתכננו. הם שאלו אם אני יכולה לצאת כמה ימים קודם או כמה ימים מאוחר יותר, אמרתי שלא מכיוון שכל סידורי הלינה שלנו הותאמו לתאריכים הנ"ל. אמרתי להם שהם יוצרים לי בעיה ושאני חושבת שהמעט שאייר-ברלין יכולים לעשות זה לממן לנו מלון במינכן ללילה הראשון ולהחזיר לי את הכסף ששילמתי עבור אותו לילה לצימר באוסטריה.
הבחור שדיבר איתי לא "נפל מהכיסא" ואמר שהדרישה שלי מובנת ומוצדקת אבל ביקש שאכתוב אליהם מייל ואפרט הכל. כך עשיתי. קיבלתי מהם תשובה שהם קיבלו את המייל שלי ונושא בבדיקה. הם ביקשו שאתאזר בסבלנות וכשתהיה להם תשובה הם יחזרו אליי.
אני מקווה שעכשיו עשיתי לך קצת סדר.
עפרה
-
שירלי, תודה על העדכון. גם אני טרם קיבלתי מהם תשובהאני לא שואל על הפיצוי או על סידורי הלינה עפרה.
אני שואל על מקום בטיסה! יש לכם כרטיסים סגורים בטיסה של איר ברלין?
ממה ששירלי כתבה - נראה כאילו הם עוד לא מכורטיסים על טיסות ספציפיות.
ג'מוס -
שירלי, תודה על העדכון. גם אני טרם קיבלתי מהם תשובהסליחה... חשבתי שרצית שאעשה לך סדר...
לנו יש COFIRMATION מאייר-ברלין שיש לנו מקום על הטיסה ב- 16/7.
הבעיה אצל שירלי שונה משלנו משום שביום שהיא היתה אמורה לטוס אין טיסה. יש כמה ימים קודם או כמה ימים אחרי. אם שירלי היתה מסכימה לשנות את תאריך הטיסה שלה בהתאם ללוח הטיסות החדש שלהם אני לא חושבת שהיתה בעיה והיא היתה מקבלת CONFIRMATION.
אני חושבת שנוצרה להם בעיה משום שיש להם פחות טיסות בשבוע מאשר היה לטואי והם "נתקעו" עם נוסעים שאמורים לטוס בימים שבהם אין להם טיסות (כמו שירלי) והם צריכים למצוא להם מקום על מעט הטיסות שיש להם ולכן הם מתעכבים עם התשובה לשירלי. הם פשוט לא יודעים היכן לשבץ אותם.
אנחנו מלכתחילה בחרנו בטיסה ביום שיש להם טיסה (גם בלוח החדש) ולכן לא היתה להם בעיה לתת לנו CONFIRMATION.
עכשיו ברור?
עפרה
-
שירלי, תודה על העדכון. גם אני טרם קיבלתי מהם תשובהבטח.ולדעתי לא יהיו ימים אחרים וגם לא יהיו שינויים.
מי שרוצה לטוס עם אייר ברלין ועדיין אין לו מקום בטיסות - מוטב שיעשה שינוי בתאריכי הטיול ועדיין יהנה ממחיר זול או שיזמין בחברות אחרות ויבטל לגמרי ב AB
ג'מוס -
שירלי, תודה על העדכון. גם אני טרם קיבלתי מהם תשובהאני מסכימה איתך לחלוטין. אם שירלי רוצה לטוס עם אייר-ברלין כדאי מאוד שתזדרז ותבטיח לעצמה מקום על טיסה שנמצאת כרגע בלוח הטיסות שלהם. אם יש להם בעיה כ"כ רצינית לענות לה תשובה מפורשת כנראה שיש להם הרבה נוסעים שהם צריכים לשבץ לפי הלוח החדש. כל הקודם יוכל לבחור במועדים הנוחים לו או שישאר עם המועדים שישארו פנויים לאייר-ברלין.
לדעתי שירלי צריכה להחליט אם היא ממשיכה עם אייר-ברלין או מחפשת לעצמה חלופה בחברה אחרת.
עפרה -
שירלי, תודה על העדכון. גם אני טרם קיבלתי מהם תשובה
הטיסה שלנו הוזמנה במקור ע"פ לוח הטיסות שלהם לתאריך 4/7 בבוקר, שנופל ביום ראשון. פתאום אחרי חודשיים התאריך הזה נעלם מלוח הטיסות.
כשהתקשרתי לברר אמרו לי שאצטרך לשנות ל-2/7 בערב או ל- 6/7 בבוקר.
שאלתי אם לא אמורים לקבל משהו בכתב, אז אמרו לי שעדיין לא טיפלו בטיסות חודש יולי.
למייל ששלחתי, אמרו לי שהנושא בבדיקה.
אגב, טיסת החזור לא השתנתה.
המצב הוא כזה, שיש לי כתוב ביד, תאריך טיסה שלא קיים כרגע.
עם מה אני אמורה לעלות למטוס?
עד שלא ישלחו לי בכתב את השינויים, מה אני אמורה לעשות?
-
עפרה, את קיבלת מהם שינוי בכתב?
הרי שיחה בטלפון לא נותנת לך שום ביטחון סופי ומאושר.
יש לך תאריכים ושעות כתובים עדכניים?
כי זה מה שאני רוצה, ועל כך כתבתי להם, ובתשובתם קיבלתי שעלי לחכות בסבלנות.... -
שירלי, תודה על העדכון. גם אני טרם קיבלתי מהם תשובהאל תחכי שירלי.
תלחצי עליהם.אני הייתי שולח גם מייל למשרדים הראשיים בברלין או בפרנקפורט אם זה לא עוזר.
יש לוח טיסות עד ספטמבר - אפשר לסגור ביום ראשון את הטיסה של יולי!
ג'מוס -
שירלי, תודה על העדכון. גם אני טרם קיבלתי מהם תשובהשירלי, כן. יש לי אישור בכתב על לוח הטיסות שלנו עם השעות החדשות.
הרי כך גיליתי שהשעות השתנו.
הדבר היחידי שעליו אין לי אישור זה הפיצוי שדרשתי.
עפרה -
שירלי, תודה על העדכון. גם אני טרם קיבלתי מהם תשובהשירלי, הכוונה שלוח הטיסות שבוטלו ביולי (בגלל צמצום מס' הטיסות השבועיות) עדיין לא סגור. יש להם אנשים שהזמינו מקום על טיסות שכבר לא קיימות והם צריכים למצוא להם מקומות על הטיסות הקיימות שכנראה די מלאות ולכן הם מתקשים.
גם אני, כמו ג'מוס, הייתי מתקשרת ודורשת הסברים.
אני מציעה לך קודם כל לחשוב האם את רוצה להזיז את הטיסה קדימה/אחורה ולמתי וכבר בשיחת הטלפון לנסות לסגור איתם מקומות על הטיסות שבחרת. במידה ואת סוגרת תאריכים מתאימים תבקשי מהם שישלחו מייל אישור כל עוד את ממתינה על הקו כדי שלא תהיינה הפתעות נוספות.
עפרה -
איך יש לך אישור בכתב?
אחרי שדיברת איתם,הם שלחו לך במייל?
אפשר לסגור את זה בטלפון?
-
שירלי, תודה על העדכון. גם אני טרם קיבלתי מהם תשובהכן.
אצלנו להם היתה בעיה. הם רשמו את מס' כרטיס האשראי שלנו לא נכון והם התקשרו אליי לקבל את המספר הנכון. הבחורה שדיברה איתי ביקשה שאמתין על הקו עד שהיא תוודא שהפעם המספר נכון. ברגע שהיא הצליחה להעביר את כרטיס האשראי מיידית קיבלתי אישור על התשלום ועל מועדי הטיסות ואפילו על מספר השורות והכסאות שלנו במטוס (גם הלוך וגם חזור).
לכם הצעתי לך שתבקשי להמתין על הקו עד שאת מקבלת אישור במייל.
שירלי, את כל זה גם כתבתי וגם אמרתי לך בטלפון כבר מזמן. כנראה שהיית בסערת רגשות שלא הפנמת.
לגבינו הבעיה היא נושא הפיצוי כן או לא.
שירלי, בכלל כל בעיה אני סגרתי איתם טלפונית ומיד קיבלתי אישור במייל. אני מאמינה יותר בשיחה ישירה ולא במייל.
עפרה -
סגרתי!
זהו. סגרתי הכל בטלפון.
קיבלתי מיידית אישור על השינוי למייל.
נקווה שזה יהיה השינוי האחרון.
עפרה, תשלחי לי בבקשה מלונות שבדקת שאפשר לבטל 24 שעות לפני.
-
סגרתי!שירלי אני מאוד שמחה בשבילך
לדעתי האישית החסכון בכיס מאזן את הכעס
תחשבי חיובי ויהיה חיובי. -
סגרתי!היי שירלי,
אני שמחה שהכל הסתדר לך וסוף סוף את יכולה להירגע.
על אילו תאריכים סגרת בסוף?
בערב אשלח לך את רשימת המלונות שפניתי אליהם.
עפרה
-
סגרתי!בראוו
אני די משוכנע שהטיסות האלו לא יזוזו.
אבל לדעתי מי שישב ויחכה שהם יתקשרו אליו ימצא שבטיסות מסויימות כבר אין מקום.
עכשיו אחרי שיש מקום - הגיע הזמן לדרוש פיצוי.
ג'מוס -
סגרתי!
הי ג'ני
כן. בהתחלה נורא התעצבנתי ולקח לי זמן לעכל ולהחליט.
נקווה לטוב. תודה!
ג'מוסי, מקווה שבאמת זה יהיה כמו שאמרת! תודה על העזרה.
עפרה, מאחלת גם לך, ולכל מי שהזמין באייר ברלין.
תודה על העזרה. -
סגרתי!שירלי שלום,
אני שמחה עבורך שסגרת ושהסתדרו לך העניינים עם אייר ברלין. מאחלת גם לעפרה שיסתדרו העניינים אצלה על הצד הטוב ביותר.
כמו שכתבתי כאן, אני בודקת אפשרויות וגם קוראת כמובן כל מילה כאן בפורום בנושא של אייר ברלין.
תודה על העדכונים שלך. זה חשוב.
אביבה -
סגרתי!היי שירלי,
אני עוקבת אחרייך כל הזמן! שמחתי מאוד מאוד לשמוע שהטיסה הסתדרה במחיר המוזל. לעניין הפיצוי: יסתדר- מצויין, לא יסתדר- שטויות! תחשבי על הרווח המשפחתי. אז הרווחת קצת פחות.
מעניין, אם לאחר ש AB יתייצבו עם טיסות הקיץ (הבנתי משני סוכני נסיעות את שהיה ברור לכולנו: כל הבלגן שלהם השנה בגלל טיסות טואי), האם ייצאו עם טיסות מוזלות לשנת 2011...
אני כבר עם העיניים גם לשם..
ביי,
אורנה -
סגרתי!ציטוט מתורגם במדויק של איר ברלין מהבוקר: "... לוח הטיסות של הקיץ הוא כפי שמופיע באתר של החברה. ייתכנו שינויים מינוריים. מידע על שינויים יימסר עד שלושה ימים לפני הטיסה. לטואי ואיר ברלין יש קוד שרינג ולכן גם מי שיש לו מספר בוקינג של טואי יטוס עם איר ברלין".
וגם אני מאחלת לכולנו טיסות נעימות וטיולים מהנים.
טל