ירח דבש בסקוטלנד - אירלנד
-
אנחנו רוצים לעשות טיול של חודש בסקוטלנד אירלנד,
קודם כל האם שווה לטייל שם בתקופה הקרובה? (אם נסע זה שבוע הבא..)
תקציב של 10000 שח יספיק? (לא כולל טיסה)
באיזה מקומות כדאי לעבור? -
ירח דבש בסקוטלנד - אירלנדהייתי אומר שעכשיו זה לא ממש להיט !!
החודשים המומלצים לאזור הם יוני עד ספטמבר כולל.
אתם צריכים רק לנבור קצת באתר באזור הכללי - על סקוטלנד ואירלנד ובאזור הטיפים יש שם המון חומר.
מניסיוני שהייתי מספר פעמים בסקוטלנד (אחי גר שם חמש שנים), ניתן להגיע לשבוע מדהים אפילו בדצמבר - זה רק עניין של מזל.
אבל אם רוצים באמת להנות מאזור מדהים זה כדאי ללכת על בטוח, בטח בירח דבש.
יש המון מקומות אחרים שמתאימים לתקופה זו של השנה. -
ירח דבש בסקוטלנד - אירלנדאני בעד,
איין כמעט תירים,
יש הרבה מקומות לטייל ולהתארח,
כדי לקחת מטריה ומגפיים, אבל שווה, שקט נוף ולא יקר -
ירח דבש בסקוטלנד - אירלנדאני לא ממש מתלהב משילוב של סקוטלנד ואירלנד באותו טיול. הייתי ממליץ להתמקד או בסקוטלנד (ואז להוסיף חלקים מצפון אנגליה וקצת לונדון בסוף לטיול נפלא) או באירלנד.
לגבי מזג האוויר - אנחנו (אני גר ביורקשייר) רק עכשיו מתחילים לצאת מהחורף הקשה שהיה לנו השנה אבל נראה שהאביב סוף סוף הגיע. מבחינתכם זה אומר שעדיין תראו מספיק שלג על ההרים בסקוטלנד אבל גם קצת פריחה - בטח לקראת תחילת/אמצע אפריל). אני חסיד גדול של טיולים מחוץ לעונה - המחירים נמוכים, אין הרבה תיירים ואפשר להנות מכל העושר של המקום הרבה יותר מאשר בשיא העונה. כן, קצת קר יותר מביוני אבל מבחינת סיכויים לגשם - אין באמת הבדל.
קחו בחשבון שחופשת הפסחא מתחילה בתחילת שבוע הבא ותלמידי בית הספר יוצאים לחופשת אמצע הסמסטר שלהם (לפחות באנגליה) כך שכן יהיה עמוס יחסית למרות שאנחנו רשמית לא בעונה.
אני רק יכול להגיד שאנחנו עלינו לשבוע מדהים בסקוטלנד בשנה שעברה בסוף אפריל (לא הבדל משמעותי מבחינת מזג האוויר למה שיש לנו עכשיו) ונהנינו מכל רגע.
ההמלצה שלי תהיה לחכות עוד שבועיים ולטוס קצת אחרי פסחא - זאת ההתחלה הרשמית של העונה וכל מפעילי התיירות כבר יעבדו באופן מלא.
מזל טוב על החתונה וטיול נעים! -
ירח דבש בסקוטלנד - אירלנדאה, לא ראיתי שהייתה גם שאלה על התקציב.
התשובה היא חד משמעית לא. 10,000 ש"ח (קצת יותר מ 1500 פאונד) לא יספיקו לכם לחודש אלא אם אתם מתכננים לישון בקמפינג (וזה באמת לא מומלץ) ולעבור ממקום למקום באוטובוסים שהזמנתם מראש.
כדי שתקבלו פרופורציה, לנו טיול של שבוע בסקוטלנד (ברכב שכור) בשנה שעברה עלה בערך 800 פאונד ולכם זה יעלה יותר כי אנחנו לא נכנסנו לאף אחת מהאטרקציות היקרות שרוב התיירים נכנסים אליהן - בצדק - בביקור ראשון (את זה עשינו בביקורים קודמים). -
ירח דבש בסקוטלנד - אירלנדאני יכולה לתת קצת מידע לגבי התקציב.
לפני כשנתיים עשיתי טיול של חודש באירלנד ובנאגליה... שבועיים וחצי בכל מקום. שילמתי על הכל (טיסה, לינה, אוכל, נסיעות בתחבורה ציבורת - לינה היה בהוסטלים ואוכל היה הכי פשוט שמצאנו. אבל אכיל כמובן...גם על טיסת קונקשיין.. קיצר, הכל!) עלה לי 17 אלף ש"ח.. ואני בנאדם בודד...