ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כביסה לביגוד סקי

פורום סקי וסנובורד
    6
    9
    3450
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מסלול אדום
      מסלול אדום נערך לאחרונה על ידי

עבור אילו שסיימו את העונה ומתלבטים האם לכבס את הבגדים לעונה הבאה. תשובתי היא: כן, ואף רצוי, אבל חשוב לעשות את זה נכון.

1. לקרוא את הוראות היצרן על הבגד לגבי כביסה. לודא שהיצרן מרשה לכבס.

2. אני ממליץ למלא כיור או אמבט במיים רדודים ולכבס ביד במיים פושרים מאוד (עד 30 מעלות). אם היצרן מרשה במכונת כביסה - אפשר, אבל לבחור בתוכנית הכי עדינה שיש.

3. להשתמש אך ורק באבקת כביסה! רצוי תינוקלין.

*** אסור לכבס בנוזל כביסה מכל סוג שהוא (פוגע בציפוי הממברנה) !!!

*** אסור להוסיף מרכך כביסה !!!

*** לא למסור לניקוי יבש !!!

4. לתלות על החבל ליבוש עד ייבוש מוחלט

*** אסור ליבש במיבש כביסה !!!

*** אסור לגהץ

5. לקפל ולאפסן במקום יבש

מעבר ליתרונות הרגילים של כביסה - היא גם מחיה את הפעולה הטכנית של הבד (איטום/נידוף).

- מ.א.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • צחי ע
        צחי ע נערך לאחרונה על ידי

הוספת סימני קריאה לא הופכת משהו לנכון
        כל הזמן מתעוררים דיונים בנושא ניקוי בגדי הסקי, ולכל אחד יש את דעתו. בכל זאת דבר אחד לא יהיה מובן לי כל עוד שאני לא אקבל הסבר רציני ונטול סימניי קריאה: איך האופן שבו מייצרים את חומר הניקוי (אבקה או נוזל) משפיע על אופן הפעולה שלו?
        אני לדוגמה, משתמש בנוזל כביסה מיוחד שנועד לניקוי בגדים תוך שימור העמידות למים ויכולת הנידוף שלהם. למעשה, כל החומרים הנ"ל שאני מכיר, באים אך ורק בצורת נוזל.
        עד כמה שאני מבין, חשוב שחומר הניקוי יהיה כזה שלא מכיל חומרים שנשארים בבגד ולכן מפריעים ליכולת הנידוף של הבד (תוספות כמו בישום וריכוך).
        יש מבחר יצרנים שמייצרים חומרים (נוזלים) מיוחדים לניקוי בדים עמידים למים ומנדפים: mcnett, nikwax, atsko, grangers. אין לי מושג מי מייבא אותם לארץ, אם בכלל.
        • מסלול אדום

הוראות מפורשות של היצרן
          אני מכיר את איסור השימוש בנוזל כביסה מזמן.
          באופן בלתי תלוי באתר של היצרן (North Face) נאמר במפורש שאסור להשתמש בנוזל כביסה.
          כיבסתי מספר פעמים בתינוקלין ואיכות המעיל לא נפגמה.
          למה להתעקש לכבס בנוזל אם הנסיון בשטח מוכיח שאבקה לא גורמת נזק והיצרן אוסר על כך מפורשות?

מענין אם תמצא הסבר טכני לאיסור.

- מ.א.
          • צחי ע
            צחי ע נערך לאחרונה על ידי

הוראות מפורשות של היצרן
            נו, אז עכשיו אני מבין מאיפה באים סימני הקריאה. באתר של north face כתוב:
            Please use a mild powder detergent. Liquid detergents can leave a residue on your jacket that will interfere with the DWR performance

ומה שאני מצליח להבין מזה (לא מצאתי שום סימני קריאה במקור וגם שום דעה נחרצת):
            אנא השתמשו באבקת ניקוי עדינה. חומרי ניקוי נוזליים עלולים להשאיר שאריות על המעיל שיפריעו ליעילות של הציפוי דוחה הנוזלים.

אז כמו שאפשר לראות, אין בין זה לבין האיסור הגורף לשימוש בנוזל שום קשר. כמו שרשמתי בהודעה הקודמת - שאריות מחומר הכביסה (בישום, ריכוך וכו') מזיקות, ולכן חשוב להשתמש בחומר שאין בו שאריות. באנגלית זה נקרא residue free detergent. מה לעשות שרובם ככולם הם נוזלים?
            ודרך אגב - כל ארץ וההרגלים שלה. בארץ נפוץ הרבה יותר השימוש באבקות עם כל התוספים מאשר בחו"ל, ולכן הסיכוי שתשתמש באבקה שתזיק הוא יותר גבוה מאשר אם תשתמש בנוזל כמו למשל "טקסטיל שמפו" של נקה7.
            • kkaattzz
              kkaattzz נערך לאחרונה על ידי

הוראות מפורשות של היצרן
              מצחיק לקרוא על גברים שמתווכחים על ענייני כביסה אתם נישמעים כמו עקרות בית נואשות
              כצית
              • amirelad
                amirelad נערך לאחרונה על ידי

הוראות מפורשות של היצרן
                למה לא ניקוי יבש?
                • מסלול אדום

אסור ניקוי יבש
                  כי החומרים בתהליך הורסים את ציפוי המגן נגד רטיבות.

מצחיק ככל שיהיה - מי שמכבס לא נכון והורס איטום/נידוף יצטרך לקנות מעיל חדש (וזה פחות מצחיק).

- מ.א.
                  • rozmar
                    rozmar נערך לאחרונה על ידי

לצערי הרב מ.א. צודק- אני צריכה להתיז על המכנסיים
                    שלי חומר שיחזיר להם את הבידוד אחרי שעשיתי להם ניקוי יבש לפני כחודש. בחופשה שהייתי בה לא מזמן בכלל גיליתי שהמכנסיים אינם מבודדים יותר...
                    • markus
                      markus נערך לאחרונה על ידי

Tumble Dry - good!
                      I always tumble dry my ski pants and jacket as the heat will reproof the water repellency of the fabric. However, you should always read the label and follow instructions of your specific clothes.

Re:detergents it's best to use special detergents such as NikWax made for modern hi-tech fabrics used in sports clothing, there are also special washes for reproofing the water proofing of older pants/jackets.
                      • 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון