ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כניסה לטיבט ממערב סין

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    13
    3077
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אפי820
      אפי820 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם
      1. אני מעוניין לדעת אם עדיין אפשרי לעבור בטרמפים עם משאיות מקשגר לטיבט (אני יודע שהסינים לא מאשרים את זה אבל אני רוצה לדעת אם זה עדין אפשרי)
      2
      איפה אפשר להוציא פרמיט לטיבט במערב סין ( בלי להיכנס אם קבוצה)
      3
      האם מישהוא יודע מה הענישה של הסינים לגבי כניסה בלי פרמיט

אני מודע לזה שכול מעשה שאעשה הוא באחריותי ...תודה לעונים
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • bon bon
        bon bon נערך לאחרונה על ידי

כניסה לטיבט ממערב סין
        1. כן זה אפשרי (אבל כמו שאתה יודע, הסיכון עליך....)
        2. אני לא יודע שום דבר לגבי פרמיטים... אם אתה עולה בטרמפים, זה גם יהיה בלי פרמיט... בצורה לא חוקית!!!
        3. עניין הענישה משתנה לפי המקום שבו הם תופסים אותך...
        אם אתה מגיע משינג'יאנג, אז יש עיר שבה זה משתנה. בעיקרון מחזירים אותך אחורה, אבל העניין הוא שאתה אומר שהגעת מלהאסה, ואז אתה "חוזר" לשם Very Happy
        עניין הקנס/חותמת שחורה/כלא/שוחד וכו' משתנה משוטר לשוטר... עניין של מזל.
        אני פגשתי אנשים שניסו והצליחו וגם כאלו שלא הצליחו... בכל אופן, בהצלחה!
        • אפי820

כניסה לטיבט ממערב סין
          בון בון תודה על התשובה. Smile
          אם אתה זוכר את שם העיר שבה זה אמור להשתנות (כלומר שמחזירים אותי אחורה אשמח לדעת).
          • zvikamr
            zvikamr נערך לאחרונה על ידי

כניסה לטיבט ממערב סין
            בסתיו 2007 היה קל יחסית להיכנס לטיבט מקאשגאר - כתבתי על זה בסיפור המצורף. בקיצור - היה אוטובוס מקארגיליק בשינג'יאנג ל-אלי במערב טיבט - 34 שעות נסיעה... - שלקח תיירים מערביים במחיר קצת מופקע (800 יואן) אבל בתמורה סיפק מעבר חלק במחסומים (למיטב זכרוני היו שלושה, הראשון שבהם די קרוב לקארגיליק). ב-אלי היה ניתן לקבל פרמיט מה- PSB לכל האזורים הרלבנטיים כולל הנסיעה ללאסה או לנפאל.
            אבל אני חושש שכל זה לא רלבנטי מאז הבלגן שהיה בטיבט לפני שנתיים. נסה להתעדכן בפורום צפון מזרח אסיה של הלונליפלנט.

בכל מקרה, לא מיותר להזכיר כאן שאם אתה עושה את המסלול הזה, חובה להתאקלם לגובה לפני כן, שכן עולים בבת אחת לגובה 5000 מ' מעל פני הים, וזו סכנת מוות אם לא מאוקלמים. אני התאקלמתי בפאמיר, אבל אפשר גם באגם קרקול במרחק כמה שעות נסיעה מקשגאר לכיוון פקיסטאן.
            בהצלחה.
            • כניסה לטיבט מקשגר
            • bon bon

כניסה לטיבט ממערב סין
              אני לא ביררתי, אבל אני מאמין שמה שקודמי אמר נכון גם בגלל המהומות שהיו בטיבט, וגם בגלל שהכל השתנה אחרי (או בעצם לפני) האולימפיאדה...
              אני חושב שהעיר שבה "הכל משתנה" הוא barkhal.
              סביר להניח שלא תמצא אותה ברוב המפות ובגלל זה יש באיזור הזה פחות בדיקות (ויש סיכוי יותר גדול להיכנס בלי פרמיט) אז אני מצרף לך אחת (די ישנה...), רק שתדע איפה היא נמצאת פחות או יותר (שים לב לשם של מחוז שינג'יאנג Smile )
              אבל אח"כ, אם תגיע לכלא הסיני, שהורים שלך לא יבוא אלי בתלונות Laughing
              tibet-map-1897
              tibet-map-1897(גודל:15.93KB)

tibet-map-1897
              • אפי820

כניסה לטיבט ממערב סין
                צביקה תודה רבה התשובה והקישור לכתבה שלך, אני חושב גם על ביקור בטג'יקיסטאן והרי פמיר לפני הדרך הקשה והגבוה (שמעתי שמדהים בפמיר) . בון בון אני לא אוהב לקחת סיכונים מיותרים וליפני שאני עושה מעשים אני מנסה לקבל את כל המידע האפשרי מעשי באחריותי ואשמח לקבל עוד מידע מכל אדם שהיה שם באיזור בזמן האחרון (וכמובן שאני גם לוקח כל מידע בערבון מוגבל) .
                • bon bon

כניסה לטיבט ממערב סין
                  בטיבט עצמה לא הייתי, אבל בקיץ האחרון הסתובבתי קצת באיזור, אז המידע שלי יחסית מעודכן.
                  אם יש לך שאלות אני ישתדל לענות.
                  • y y y
                    y y y נערך לאחרונה על ידי

אם אפשר להציע אפשרות אחרת
                    שהיא לא הרבה פחות יפה מבחינת הדרך, הרבה יותר בטוחה כנראה והעיקר- חוקית!
                    אחרי קאשגר במקום "לחתוך" דרומה לכיוון אלי ממשיכים מערבה בדרך שנוסעת לאורך קצהו הדרומי של מדבר הטקלמקן (דרך נאות המדבר של קיריה, נייה וצ'קליק) ואח"כ עולה על הרמה הטיבטית בקצה המערבי של מחוז צ'ינגהאי. מהעיירה הראשונה לאורך הדרך במחוז צ'ינגהאי יוצא אוטובוס יומי לגולומוד (12 שעות נסיעה) ומשם הדרך לטיבט פתוחה (לפחות בעבר היה ניתן לקבל בגולומוד פרמיטים בקלות, מידע עדכני לגבי זה בטח תוכל למצוא בפורום של הלונלי פלנט).

יתרונו הגדול של המסלול- מעבר בנאות המדבר המקסימים והמאוד לא מתויירים של דרום הטקלמקן.
                    • bon bon

באמת האפשרות הזאת טובה ונוחה (שוב, לא יודע לגבי פרמיטים) אבל בכל זאת עושה קצת "סיבוב"...
                      שווה אולי לעלות מאיזור שיאן/צ'אנגדו (תלוי מאיפה באים) לגולמוד, להמשיך לטיבט ולרדת מהרמה לתוך מחוז שינג'יאנג (מגיעים לחוטאן) ואז מרוויחים את שתי האיזורים.
                      גם אני ממליץ על ביקור ב"דרך המשי הדרומית" (קארגליק, חוטאן ועוד כמה חורים קטנים שעברתי בהם) שלשמחתי, עדיין, יחסית, לא מתויירת!
                      הדבר האחרון שאני רוצה להמליץ עליו זה שוק יום א' שיש בחוטאן! גם אם זה בא על חשבון השוק בקאשגר... זה שבחוטאן הרבה יותר "אמיתי" ומרשים (ולא ראיתי בו אף מערבי! אפילו לא אחד!!!).
                      • אפי820

אחלה ... אם או בלי טיבט אני מאמין שכדי להגיע לאזור שינג'יאנג ושם אני כבר אראה את המצב אם טיבט .
                        התוכנית היא לצאת ממונגוליה חזרה לסין (כניראה דרך ביג'ין)
                        ומשם לקחת רכבת או טיסה לאורומצ'י , מאורומצ'י לרדת דרומה לקורלה משם לאסע ללונטאי, משם אקח את הכביש שחוצה את מדבר הטאקלימאקאן (הכביש הצר שחוצה את המדבר באמצע), בסיום הכביש אסע מערבה להוטאן, ומה הוטאן אסע לקשגר מקשגר יש לי את האופציה לרדת בכביש קראקוראם וגם את האופציה להיכנס לקריגסטן וטג'יקסטן. )כמובן שהכל פתוח לשינוים( .

1. אשמח לישמוע אל מקומות יפים בדרך)טבע,טרקים ,שווקים תרבות אוכל או כל דבר מעניין(

2. אשמח לישמוע על מדינות שמומלץ )מבחינת טבע ותרבות( להמשיך מהם לכיוון המזרח התיכון )למשל טגיקסטן אוזבקיסטן טורמניסטן ארמניה( אם אני אראה שהתוכניות לטיבט לא ילכו כמו שצריך。

בתודה לבון בון וyyy ולכל העונים

(השוק בהוטאן לי מה שקראתי בפורום ניראה לי דבר מאוד מעניין) שלכם מסין.. אפי
                        • zvikamr
                          zvikamr נערך לאחרונה על ידי

לגבי כניסה מקשגר לטיבט ראה בקישור עדכון מפורום הלונליפלנט.
                          אפשרות נוספת היא לעלות לטיבט מגולמוד כפי שהציע YYY ולצאת לקשגר דרך מערב טיבט.
                          אתה כמובן יכול להמשיך מקשגר מערבה ב"דרך המשי". הפאמיר בטאג'יקיסטאן אכן מופלאים, הכנסת האורחים שם שוברת שיאים, וקירגיזסטאן נהדרת לטרקים. הלאה מערבה אוזבקיסטאן, ולאחר חציית הים הכספי אזרבייג'ן, גרוזיה ותורכיה, ואתה כמעט חזרה בארץ...
                          אבל שים לב לסיבוכי הויזות - צריך לארגן מראש בבייג'ינג ויזה לקירגיזסטאן (אלא אם כן אתה טס מארורומצ'י לבישקק, שאז אפשר לקבל ויזה בשדה התעופה). בקירגיסטאן אפשר לסדר בקלות ויזה לטאג'יקיסטאן, אבל לשם כך צריך להגיע לבישקק (הכניסה לפאמיר סמוכה למעבר הגבול מסין לקירגיזסטאן באירקשטאם. אמנם קיים מעבר גבול בין סין לטאג'יקיסטאן באזור הפאמיר אבל למיטב ידיעתי הוא עדיין סגור לזרים). יותר קשה לארגן ויזה לאוזבקיסטאן, אבל לא בלתי אפשרי.
                          בהצלחה!
                          • מקשגר למערב טיבט
                          • bon bon

חוטאן, לא הוטאן 🙂
                            עד כמה שאני זוכר, אפשר להוציא ויזה לקירגיסטן באורומצ'י, אבל אני לא יגע בעניין הויזות, כדי לא לבלבל.
                            אני לא יודע מה השעות שבהם יוצאים אוטובוסים מצפון לדרום שחוצים את הטאקלאמאקאן, אבל רציו לקחת את הראשון, בשביל לא לחצות אותו בלילה ואז נהנים מהנוף.
                            השוק בחוטאן (שוק יום א'), לדעתי, עדיף בהרבה על זה של קאשגר (יש סרטון שהעלתי מהשוק בחוטאן).
                            לפני חוטאן, יש הרבה עיירות קטנות (קארגליק וחברותיה) וכל אחת מתמחה בסוג אחר של "עבודות יד" בגלל שזאת אחרי הכל "דרך המשי", והם עושים את זה (סכינים, אבני ירקן, נחושת ועוד) כבר מאות שנים.
                            גם אם תחליט להמשיך ל"מרכז אסיה" אני ממליץ בחום להמשיך לכביש קאראקורום ולעצור באגם קאראקול ואם יש זמן להדרים כל הדרך עד טאשקורגן ולגבול עם פקיסטן. זה עניין של יומיים או שלושה וחוזרים לקאשגר. וזה שווה את ה"מאמץ"!
                            • alik93
                              alik93 נערך לאחרונה על ידי

חוטאן, לא הוטאן 🙂 טיבט
                              כדי להגיע ברכבת מביג'ין מי יודע?
                              היכן משיגים ויזה לטיבט?
                              האם ניתן להזמין כרטיס מהארץ?
                              מי מכיר סוכן נסיעות מומלץ בלהאסה?
                              • 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון