רכישת Pass לפארקים לאומיים בארה"ב
-
היי!
אני מתכננת לטייל בגראנד קניון, ברייס קניון וציון.
הבנתי שיש Pass שנתי כזה שעולה 80$, האם ניתן לרכוש אותו פשוט בכניסה לפארק הראשון אליו אגיע? (במקרה זה, גראנד קניון) או שיש צורך להזמין מאיזשהו אתר מראש?שאלה נוספת, עוד מקומות בין שלושת הפארקים האלה או באזור לאס וגאס שמומלצים לעצירה? יש לי יום נוסף יחסית ריק ככה שיש לי מקום לעיכובים וכו'.
-
רכישת Pass לפארקים לאומיים בארה"באת יכולה לרכוש את הפאס בגרנד קניון.
לגבי פארקים נוספים הייה רצוי שתפרטי את כיוון הנסיעה בכל מקרה אפשר לבקר ב:
עמק הסלע האדום
עמק האש
אגם פאוול
סכר הובר ואגם מיד
ויש עוד
-
רכישת Pass לפארקים לאומיים בארה"בהיי ,
מישהו יודע מה העלות של על פארק בנפרד?
או במילים אחרות , בכמה פארקים צריך לבקר על מנת שהקנייה תהייה כדאית?
-
רכישת Pass לפארקים לאומיים בארה"בלפי בדיקה שעשיתי, עלות כל פארקי היא סביב 25$ לרכב.
המסלול המתוכנן הוא:
17/10 - לאס וגאס לגראנד קניון וטיול שם. לינה בוויליאמס/ פלאגסטאף.
18/10 - פייג', פאוול. לינה ב- Kanab.
19/10 - ברייס קניון ונסיעה לכיוון Zion. לינה בספרינגדייל/ הוריקאן20/10 - Zion יום שלם ולינה בהוריקאן/ ספרינגדייל.
21/10 - להתחיל יציאה לכיוון לאס וגאס, וכנראה ללכת להובר דאם. בלילה נסיעה לשדה"ת.
האם יש מקומות בדרך שאוכל להוסיף לתכנון הזה? נניח בערב הראשון אחרי גראנד קניון או ביום השני במהלך הנסיעה לפייג' ובאזור שם? או ביום האחרון באזור לאס וגאס? -
רכישת Pass לפארקים לאומיים בארה"בשימו לב לנקודות הבאות
#עלות הכניסה לפארקים הגדולים והידועים משתנה מפארק לפארק (25$ לציון, 20$ לסקויה וקינגס וכו').
#כרטיס הפארקים תקף לא רק לפארקים הלאומיים אלה גם לפארקים ושמורות קטנות יותר, למשל-אגם פאואל (15$ לרכב), רד רוק קניון-בסמוך ללאס וגאס (7$ לרכב), אגם מיד הצמוד לסכר הובר (10$ לרכב), המוניומנט של קברילו-תצפית יפהפיה בסן דייגו , מוייר וודס הסמוך לסן פרנסיסקו ועוד ועוד.
#תאריכים קבועים מראש, בכל שנה, ברוב הפארקים ישנה כניסה חינם.
כדי לדעת האם קניית הכרטיס משתלמת לכם, בתאריכים הנסיעה שלכם, יש לבדוק בכל אחד מאתרי האינטרנט של הפארקים והשמורות בהם תבקרו מה עלות הכניסה; לבדוק האם אחד מתאריכי החינם 'נופלים' על מועד הביקור שלכם ואז להחליט האם משתלם או לא.
רוני,
מאחר ואתם מתכננים להספיק את הביקור בגרנד כבר ביום ההגעה, הייתי מציעה לעשות כל מאמץ למצוא לינה בטוסיאן או בפארק עצמו ולא לחזור ללינה בפלאגסטאף או בויליאמס. גם לבזבוז זמן נסיעה יש עלות, במיוחד שלמחרת יש לכם נסיעה אל פייג' ומעט זמן להקדיש למקום. ואתם עוד רוצים להתקדם ללינה מחוץ לפייג'.
אגב, אני לא רואה שום יתרון לישון בקאנאב על פני פייג', במתווה שלכם.
אל תשכחו שאתם מגיעים בתאריכים בהם שעות האור מתקצרות.
אני הייתי מתכננת כך
17.10 יציאה מוקדמת מוגאס לגרנד. ביקור בסכר הובר-להזמין מראש את הסיור לשעה שתתאים לכם, כדי לא לבזבז זמן בהמתנה. לינה בפארק או בטוסיאן.
18.10 נסיעה לפייג', ביקור ולינה בה.
19.10 נסיעה לברייס (לא לשכוח לכוון את השעון שעה קדימה) ביקור בפארק ולינה בסמוך אליו.
20.10 נסיעה לציון וביקור בפארק. לינה בספרינגדייל.
21.10 אם יש צורך, השלמות בציון ויציאה אל וגאס. בדרך אפשר להכנס לביקור ב'עמק האש'.
בהצלחה
-
רכישת Pass לפארקים לאומיים בארה"בנראה די טוב.
ביום האחרון אפשר להוסיף את עמק הסלע האדום/עמק האש.
-
רכישת Pass לפארקים לאומיים בארה"בממש סידר לי את התוכנית!
המון תודה:)
אדאג באמת להזמנה באזור טוסיאן וזה ייתן לנו עוד זמן להנות מגראנד קניון. -
רכישת Pass לפארקים לאומיים בארה"בהיי, אפשר לקנות את הפס בכל שעות היממה? אנחנו מגיעים לברייס בזריחה..תודה:)
-
רכישת Pass לפארקים לאומיים בארה"ב -
כניסה לפארקים לאומייםמספר הערות לגבי הפס השנתי.
- בניגוד לפס שנמכר ב- $50 לפני מספר שנים, הפס הזה, America The Beautiful, מכסה את כל האיזורים שבניהול רשויות פדרליות. זה כולל פארקים לאומיים ומונומנטים לאומיים (בניהול ה- NPS), אך גם יערות לאומיים (בניהול שירות היערות) במקומות בהם נדרש תשלום, שטחים בניהול ה- BLM (מעין מנהל מקרקעי ארה"ב) וכו'. לכן הם גם העלו את מחירו ל- $80.
- הפס ניתן לרכישה במקום בו נדרש תשלום בפארק הראשון שתפקדו.
- עלות הכניסה לפארקים ה"גדולים" היא $20 -$25 לרכב, אבל יש הרבה מאד פארקים בהם דמי הכניסה נמוכים יותר. האתר של ה- NPS מציין עבור כל פארק מה עלות הכניסה אליו.
- יש לשים לב. הפס איננו מכסה:
- עלות כניסה לפארקים בניהול המדינה (state park). במדינות מסוימות ניתן לרכוש פס שנתי לפארקים של מדינה מסוימת. לפעמים זה משתלם.
- עלות כניסה לאתרים פרטיים (זה די מובן מאליו)
- עלויות של סיורים מודרכים בפארקים מסוימים. למשל, סיורים מודרכים בבתים שב- Mesa Verde וסיורים במערות בפארקים שונים. סיורים מודרכים "רגילים" עם ריינג'רים הם ללא עלות. פרטים לגביהם במרכזי המבקרים של הפארקים השונים.
- עלויות של שהיה בפארקים, לרבות קמפינג. עלות אישור לינה בשטח הפארק (במסגרת טראק ארוך) וכו'.
-
רכישת Pass לפארקים לאומיים בארה"בתודה. זה אומר שהמרכז מבקרים נפתח ב8 אבל הפארק פתוח 24/7..לא כך?