מערות בדורדון
שלום עדי,
מערת לאסקו (2) הינה מערה משוחזרת שהיא בעצם העתק מדויק של מבנה קטע של המערה המקורית שנמצאת בקרבת מקום וסגורה למבקרים מסיבות של שימור. גם הציורים שבה אינם מקוריים והם העתק מאוד מדויק (כך אומרים) של הציורים שבמערה המקורית. הציורים הם פוליכרומים, זאת אומרת שנעשה שימוש של יותר מצבע אחד בציורם. הציורים מתארים בעלי חיים שונים.
מערת לאסקו נמצאת בעמק הואזר בקרבת אתרי אדם קדמון נוספים.
באזור זה נמצאת מערת פון-דה-גום Font de Gaume שגם בה ציורים פוליכרומים של בעלי חיים שונים כמו ביזונים אך בניגוד ללאסקו הציורים שבה מקוריים. בגלל השימור תנאי הביקור בה קפדניים (12 אנשים בסיור). זו המערה היחידה באזור שפתוחה לקהל ושעדיין ניתן לראות בה ציורים פוליכרומיים מקוריים שצוירו על ידי האדם הקדמון.
מערת פש-מרל היא מקורית, הציורים במערה מקוריים ולכל אורכה יש גם נטיפים מרשימים מאוד. הציורים אינם פוליכרומים אלא צוירו בצבע יחיד. בין ציורי המערה יש ציורי בעלי חיים שונים ביניהם ציור של ממותה, של כפות ידיים ועקבות צעדים של נער שנשתמרו מלפני כ-10,000 שנה. מערת פש-מרל נמצאת בעמק הלוט.
קשה לענות על השאלה אם מספיק לבקר במערה אחת ובאיזו. תלוי אם חשוב לך לראות מערה מקורית או לא. אם לא חשוב לך לראות מערה מקורית אז ביקור במערת לאסקו יכול לספק התרשמות טובה לציורי האדם הקדמון ולמורכבות היצירה אליה הוא הגיע.
לי היה חשוב לפגוש גם מערה עם ציורים מקוריים .
ההתלבטות שלנו היתה בין ביקור במערת פון-דה-גום שבה יש ציורים פוליכרומים לבין ביקור במערת פש-מרל. אני בחרתי בפש-מרל כי למרות שהציורים בה לא פוליכרומים זה איפשר לנו לצפות גם בנטיפים, בציור ממותה, בהטבעות כפות הידיים של האנשים ובעקבות הנער.
הסיור במערת פש-מרל היה מרתק ומרגש מאוד עבורינו.
אני יודעת שבאותה מידה יש שבוחרים בפון-דה-גום וגם הם נהנים מאוד מהסיור בה.
ממליצה בכל מקרה להיכנס לאתרי האינטרנט של כל מערה שם אפשר להתרשם בצורה הטובה ביותר מה יש בכל מערה.
נוסף על כך צריך להיות מודעים לשעות הפתיחה של כל מערה ולשעות הפסקת הצהריים ומומלץ לבדוק מראש מהם מועדי הסיורים באנגלית ולהצטרף לסיור כזה במידה ואינכם דוברי צרפתית.
בהצלחה,
הגר.