הייתם טסים ללונדון לבד?
-
זוכרים שפתחתי פה פוסט לא מזמן ואמרתי שאני טס עם חבר לאירופה וביקשתי עצות? ובכן, הוא דיי ביטל את הכל ואמר לי שהוא לא רוצה לטוס בסוף, אבל אני עדיין כן..
בעקבות זה שהוא ביטל אני חשבתי לטוס רק ליעד אחד - אנגליה
להיות בכמה שיותר משחקי כדורגל שזה סוג של חלום בשבילי-טיול כדורגל, להיות בהרבה מהמקומות שיש ללונדון להציע, גם להיות במנצ'סטר, ליברפול..
אני משוחרר בקרוב כבר שנתיים מהצבא, לא עשיתי שום טיול משמעותי(הייתי במינכן 3 ימים, בגלל משחק של מכבי חיפה, הרגשתי שלא מיציתי כלום), נמאס לי תמיד לתכנן לתכנן לתכנן אבל לא לעשות כלום, כל יום שעובר פה בארץ פה זה עוד יום שאני מאבד את השפיות שלי.. ואם אני מתחיל ללמוד באוקטובר אז אני מרגיש שזה הזמן..
אני בנאדם שמסתדר לבד, בעקרון פירסמתי מודעה שאני מחפש שותף אבל אם אני לא אמצא אני מרגיש שאני חייב לטוס כבר ויעשה את זה
אז מה אתם אומרים על לטייל לבד? מישהו עשה את פה פעם? -
הייתם טסים ללונדון לבד?לטייל לבד. בטח. בכיף ובהנאה רבה.
תוך כדי תנועה אם יהיו חסרים לך אנשים תמיד תמצא שותף או שותפה או שותפים לפרקי זמן שיתאימו לך. החיסרון היחיד זה שלא תמיד תמצא חדר ליחיד ואם תמצא הוא יהיה קצת יותר יקר. כל השאר - רק יתרונות.
עשיתי. פעמיים, פעם חצי שנה, פעם קצת פחות. באירופה. לפני 280 שנה בערך. תחושת החירות, החופש והאושר עדיין מלווה אותי.
סע בכיף.
אלונה -
הייתם טסים ללונדון לבד?חד משמעית כן, בין החוויות היותר מיוחדות של החיים להיות בחו"ל לבד. -
הייתם טסים ללונדון לבד?הי, ברק, מה שלומך?
אלונה -
למה לא?עלויות לינה עלולות להיות גבוהות יותר אבל מעבר לכך - בכייף. -
למה לא?בטח שכן! אני ממליצה לך לישון באכסניות נוער, ככה גם תכיר מטיילים אחרים. -
ברור !!! הכי כיףלטייל לבד זאת חוויה אחרת ומאוד מומלצת, אתה מכיר הרבה אנשים מגוונים בדרך, אתה לא תלוי באף אחד ויכול לשנות את המסלול בכל רגע, אם אתה לא אוהב מקום מסויים אתה יכול פשוט להמשיך הלאה או להיפך...
אני טיילתי לבד חצי שנה באנגליה וזה היה ממש כיף, הכרתי כל מני סוגים של אנשים מכל מני תרבויות וממש נהנתי
לדוגמא שטיילתי בסקוטלנד (שדרך אגב ממש מומלץ לעבור שם אם אתה באיזור)פגשתי בחורה סינית שלומדת באונ' בדורהם (צפ' אנגליה) שאמרה לי שאם אני באיזור שלה שאני יקפוץ אליה ושאני יוכל לישון אצלה במעונות וזה באמת מה שהיה, הייתי אצלה 3 ימים והיה לי שם ממש כיף חוויה לימודית של קולג'ים באנגליה, וגם זה יצא בזול כי לא הייתי צריכה לדאוג ללינה...
יש לי עוד סיפור שהייתי בלידס ופגשתי שם בחור אנגלי שהכרתי בטיול באוסטרליה וגם הוא אירח אותי אצלו בבית וטייל איתי באיזור במקומות שלא בטוח שהייתי מגיעה אליהם לבד או כתיירת.
בקיצור לטייל לבד זאת חוויה כייפית אבל מה גם שצריך להיזהר, השיפוט שלך הוא לבד אז אתה צריך לסמוך על האינסינטקים שלך ועל הנורות אזהרה
שיהיה לך אחלה טיול
-
ברור !!! הכי כיףתודה רבה אנשים רק עשיתם לי חשק להזמין כבר את הכרטיסי טיסה..
אני מתכנן לטוס לחודש-חודש וחצי.. וראיתי בטיפים באתר שיש את בית ההארחה של טלי שקיבלה הרבה פידבקים חיוביים, היא לוקחת 25 לישט ללילה לבנאדם, זה נחשב דיי זול לא?
בכל מקרה חשבתי לשכור אצלה חדר למשך כל התקופה ואז לנסוע לאן שבא לי.. מנצסטר, ליברפול.. אתם יודעים גם לצאת מחוץ ללונדון ..
והאם חודש זו תקופה גדולה מדי בשביל מדינה אחת כלומר אני יוכל למלא חודש שלם באטרקציות ובמקומות לראות?
דעתכם?
אגב אם יש שגיאות כתיב במכתב הזה אני מתנצל, אני כותב מהאייפון וזה לא הכי נוח לכתוב מכתבים ארוכים דרכו.. -
ברור !!! הכי כיףהי, אתה יכול למלא חודש באנגליה. אתה יכול ברגע של ספונטניות לתפוס טיסה לאירלנד למשל ולטייל שם. טיסות לאו קוסט אפשר לתפוס במחירים מצחיקים של 20 פאונד גם. אתה יכול ברגע של אותה ספונטאניות לתפוס רכבת לפריז. יותר יקר. אבל זאת פריז. מכיוון שאתה אדון לעצמך, אתה יכול להחליט מהיום להיום מה אתה עושה. וזה מה שנפלא בטיולים כאלה. ואם תפגוש בדרך אנשים נחמדים שנוסעים לסקוטלנד למה שלא תצטרף אליהם לסיבוב קצר? תזרום. כל האפשרויות פתוחות לפניך.
האם לשכור חדר לכל התקופה ולטייל מחוץ ללונדון? מה הרעיון סתם לשלם על החדר? המחיר נשמע זול יחסית ללונדון. לא מכירה את המקום אבל.
אלונה -
ברור !!! הכי כיףתודה אלונה את צודקת עדיף להיות ספונטני וזורם מאשר לתכנן מלא תוכניות ולהצמד על פיהן..
אבל במשחקי כדורגל באנגליה אני חייב להיות וצריך לחכות לסידור המשחקים שיתפרסמו רק עוד כמה חודשים. אז חשבתי לקנות כרטיס טיסה ללונדון ואת הכרטיס חזור לישראל לקנות כמה ימים לפני שאני טס ללונדון.. כי יש מצב שאני רוצה לסיים בברצלונה אבל שוב זה תלוי בלוח המשחקים.. בכל מקרה כרטיס טיסה ללונדון אני כנראה ארכוש בקרוב אחרי שאני אדע לאן פניי מועדות מבחינת לימודים באוקטובר
עוד שאלה אלונה מכיוון שאני רואה שיש לך ניסיון, את חושבת ש-20,000 שקל יספיקו לחודש וחצי בערךלכל הטיול? אם מתחשבים ברכבות ותחבורה פנימית ולינה.. שזה דיי הרבה..
ואיפה מוצאים את המקום הזול יחסית בכל מקום.. בלונדון אני יודע שאני אשהה אצל טלי שזה 25 לישט ללילה אבל אם נניח אני ארצה לנסוע לאמסטרדם או אירלנד.. במקומות האלה איזה מחיר נחשב זול ללילה ? בהנחה שאני לא צריך מלון מפוצץ, רק חדר עם מיטה
תודה
-
ברור !!! הכי כיףהי, הניסיון שלי הוא ארכיוני כבר לצערי. אבל בוא תראה מה תעשה. לגבי מחירי לינה קודם כל תבדוק ב- 1001 טיפים תרשום לעצמך כמה אכסניות ברחבי אירופה שהכתובת\אתר\טלפון שלהם יהיו איתך.
הנה אתר הוסטלים לדוגמה:
http://www.hostelworld.com
או שתקליד בגוגל פשוט HOSTELS AMSTERDAM ותתרשם מרמת המחירים. בזמנו לנתי באמסטרדם באכסנייה עם מיטות של שלוש קומות. לא בטוחה שעדיין יש אותה בכלל...
20K זה בערך 3.800 יורו. 45 יום נותן לנו 85 יורו ליום. כולל לינה אוכל נסיעות. ארוחת בוקר נגיד קפה ולחמניה 7 יורו. מקדונלדס + סנדוויצ'ים + בירה 1 = בערך 20-25 יורו. מה שמשאיר כ-55 יורו ללינה. אם אתה מוכן לישון בחדרים עם אנשים זרים (וזה הרבה פחות נורא ממה שזה נשמע) באמסטרדם (היקרה נורא) מחיר ללילה בסביבות 30 יורו. מה שמשאיר לך קצת לתחבורה ציבורית ועוד כמה בירות. רכבות - בזמנו עשיתי רכבות לילה כדי לחסוך לינה במלון. אבל היום רכבות באירופה יקרות נורא יחסית לכל הטיסות המוזלות שיש. לכן אם תחליט לעבוד ממדינה למדינה תבדוק בכל אינטרנט קפה מחירי טיסות במקביל למחירי רכבות. אם ה-20 אלף הכוונה שהם כוללים גם כרטיסי טיסה הייתי מתחילה להתחנף קצת להורים
אלונה
-
ברור !!! הכי כיףהסכום כולל גם את המשחקים שאתה מתכנן?
קח בחשבון שלינה באנגליה זה בסביבות ה25-40 פאונד ללילה ותלוי באמת איפה אתה ישן, יש מלא הוסטלים שכמו שאלונה ציינה מקודם שזה כמה אנשים ביחד בחדר וזה לא נורא בכלל, כמו YHA זו אכסניה יחסית זולה ונמצאת כמעט בכל מקום בעולם, אפשר לעשות משהו כמו כרטיס חבר עוד בארץ וזה נותן הנחות בלינה שם ובכל אכסניה כזו יש מפה של האכסניות באנגליה עם טלפונים וכתובות, הייתי ממליצה לך ללכת על משהו כזה.
לגבי נסיעות יש את חברת האוטובוסים National Express שנוסעת בכל רחבי ברטניה, אני מניחה שהנסיעות שם זולות יותר מרכבות אבל הזמן ארוך יותר (נסיעה מלונדון לליברפול זה משהו כמו 4-5 שעות)
לגבי רכבות יש כמה חברות שפועלות באנגליה וזה תלוי לאיזה איזור אתה נוסע, אני לא זוכרת מחירים אבל חיפוש באינטרנט יוכל לעזור.
אני הייתי ממליצה לנסוע ברכבות ליעדים שרחוקים אחד מהשני ובאוטובוסים לאלו שקרובים כמו לדוגמא מליברפול למנצ'סטר.
אל תסגור לתקופה ארוכה חדר במקום מסויים זה לא שאתה כל יום יוצא מלונדון וחוזר זה לא משתלם, תתכנן לך עם מפה את המסלול פחות או יותר באילו ערים אתה עובר וככה תוכל גם לסגור על לינה מראש אם מזה אתה חושש.
כמו כן אתה לא חייב לסגור על טיסה ללונדון מעכשיו לעוד 4 חודשים, יש בארץ הרבה חברות שטסות ללונדון ובתדירות גבוהה, תחכה שיהיו לך התאריכים של המשחקים שתדע להתכוונן.
לטיסות בתוך לונדון או מחוצה לה אל תזמין מראש, לטיסות ה-Low cost
כמו ryanair ו-easyjet יש מחירים ממש מגוחכים כמו 10 פאונד לכיוון ואלו טיסות סדירות כמו אוטובוסים כל שעה יש טיסה.
תהנה, מיטל -
ם תגיע ללונדון בקיץ כדאי שתחשוב עלהשכרת חדר במעונות סטודנטים, יש לא מעט כאלה בעיר ולא רק בה, המחירים זולים יחסית למלון והתנאים נוחים אך לא מפוארים..
אל תשכיר חדר לתקופה ארוכה, תכנן את הטיול כך שלא תצטרך לחזור ללונדון בכל ערב...יש מעונות גם מחוצה לה והמחירים אולי שם זולים יותר-אינני יודעת, לא בדקתי ואני רק מניחה.
חודש זה זמן נהדר, אפשר להתעכב, אין מה למהר...
באשר לטיול לבד, זה עניין גם של..אופי ולא מתאים לכ"א, יש חסרונות-האחריות כולה עליך, צריך להיות מאד עירני ולפקוח לפעמים יותר מזוג עיניים, אבל
אתה אדון לעצמך, מחליט, מתכנן, מבצע, מתלבט,
לבד גם יש סיכויים טובים יותר ונוחים יותר לפגוש ולהכיר אנשים חדשים ואם תרצה תווכח שקל מאד להכיר אנשים חדשים.
אני מציה לך להנס ל"מקושרים" ול"מחוברים" תוכל לקרא שם על מקומיים, אוהבי ישראל, שמעוניינים וחפצים מאד לארח ישראלים בביתם- באתרים תמצא לא מעט פרטים על אופן ההרשמה והפניה,
לונדון וסביבותיה מקסימות ונהדרות לטיול
מאחלת לך טיול מהנה
רוניה. -
צ"ל- "אני מציעה לך להכנס ל"מקושרים" וכ"ו -
צ"ל- "אני מציעה לך להכנס ל"מקושרים" וכ"ותודה רבה לכם אני מעריך את העזרה..
אלונה, תקציב זה דבר גמיש, אני עובד עכשיו רק בשביל הטיול, אני יכול לקחת גם 25,000 ואולי אפילו יותר אבל אז יישאר לי פחות שאני אחזור אבל אם לא תהיה ברירה אני אגדיל את התקציב אין פה ספק.
מיטל, אני כנראה ממהר לקנות את הכרטיסי טיסה כי לפי נסיון העבר שלי תמיד היינו מתכננים דברים ואז לא עושים כלום.. אז אני רוצה לקנות את הכרטיסים כדי שיהיה לי ראש שקט ואז אני אדע שאני בטוח טס..
לגבי התכנון אני כבר חושב על משהו כללי שזה טיסה מתל אביב ללונדון ב-22 באוגוסט, רוב הזמן להיות באנגליה וגם לתת גיחה באיזה סופ"ש לאירלנד ואז לחזור לאנגליה, ואז ב-23 בספטמבר לטוס לברצלונה עד 5 באוקטובר כמה ימים לפני פתיחת לימודים
זה הבסיס לפחות.. עכשיו איפה נהיה מתי וכמה ימים זה תלוי בלוח המשחקים שיתפרסם רק בעוד חודשיים בערך..
אני אתחיל לבדוק אכסניות ודירות בטיפים, אטרקציות ומקומות..
אבל אני מאמין שאני עוד אפתח פה עוד כמה פוסטים בשביל ייעוץ
-
.דרך אגב משהו שאני מנסה להבין ולא מצליח ..
נכנסתי לאתר של אל על ובדקתי מחירי טיסות,
טיסה כיוון אחד בלי חזור ללונדון עולה 639 דולר
אבל אם אני עושה טיסה הלוך ללונדון וחזור מברצלונה זה מראה שזה עולה 639 דולר.. אותו מחיר כמו של הכיוון אחד ללונדון
וזה מראה לי איך זה מתחלק : 294.99 $ ללונדון מתל אביב
344.14 $ מברצלונה לתל אביב
איפה ההגיון פה? -
ההיגיון הוא רווח מירבי לחברת התעופה...מאד לא כדאי לקנות כרטיס טיסה לכוון אחד. זה כמעט תמיד יותר יקר מחצי כרטיס הלוך-וחזור.
יש משהו מיוחד ב-22 באוגוסט? זה יום ראשון ותפסיד את מחזור סוף השבוע... עדיף שתיסע יומיים או שלושה קודם... -
לגבי חברות low costמצטערת אבל המידע ממש לא מדוייק!
החברות הן לא כמו אוטובוס, יש להן זמני טיסה קבועים כמו לכל טיסה אחרת (זה נכון שבטיסות פנים יש הרבה טיסות ביום אבל כך זה בטיסות פנים, גם אצל בריטיש איירווייז למשל, זה לא שייך ל-low cost) ולהזמין כרטיס במחיר מוזל ניתן אם עושים זאת כמה שיותר זמן מראש.
נעה
התגובה היא למיטל כמובן. -
לגבי חברות low costהי יניב.
אלעל אכן קצת "מפגרים" אחרי חברות נורמאליות אחרות. ברוב החברות הסדירות ובטח בלואו קוסט אתה יכול להזמין כרטיס לכיוון אחד שיעלה חצי מהכרטיס הלוך חזור. אלעל משום מה עדיין לא הפנימו שאפשר לטוס הלוך איתם וחזור עם מישהו אחר. והם באמת נותנים מחירים לא שפויים לכיוון אחד.
מה שהייתי עושה, אם אתה מתעקש על אל על - לפנות לסוכן, לעשות הזמנה לתאריך מסוים הלוך לונדון חזור ברצלונה. לא לכרטס (כלומר לא לשלם), לבדוק עם הסוכן עד איזה תאריך הוא שומר לך את הכרטיסים מבלי שתאבד את המקום ומבלי שתחויב, ועד התאריך הזה (נניח 1 ביוני) סוגר כבר את תאריך החזור.
אפשרות אחרת כמובן לוותר על אלעל ולהתחיל לחפש בחברות שאולי פחות נוחות מבחינת השעות אבל יותר אוהבות את הנוסעים שלהם.
אלונה -
לגבי חברות low costטיסות הLOW COST שהתכוונתי אליהם אלו לא מהארץ ובטח לא ברייטיש אירוויז, אני התכוונתי מבריטניה לאירופה (הוא שאל גם על טיסות לאמסטרדם, אירלנד וכו')
ככה שהמידע מאוד מאוד מדוייק !!
חברות RYNAIR ו- EASYJET טסות כל שעה ובמחירים מגוחחים, וזה דומה מאוד לאוטובוס כיוון שזה כל שעה אין מקום שמור, אין ארוחה, תמיד המטוסים לא מלאים לגמרי ואפשר להזמין כרטיס במקום