סלובניה, האם כדאי?
-
אנחנו מחפשים השנה טיול דל תקציב (כ 9 -10 ימים) באופן יחסי (שנה הבאה מתוכנן הטיול הגדול לתיאלנד וניוזילנד לחודשים, אז השנה רוצים קצת להוציא פחות
).
חשבנו ליסוע לאוסטריה טירול (כי בשנה שעברה היינו באוסטריה זאלצבורגלנד והתרשמנו שבאופן יחסי אוסטריה יותר זולה).
מפה לשם שמענו גם על סלובינה, האם כדאי?
האם אכן מדובר ביעד זול - לינה /כרטיס מוזל לכניסות לאטרקציות(זול יותר מארופה המערבית המובהקת)?
להיכן טסים?
אנחנו זוג + 3 (12,8,4)
האם יש מגוון רק של אטרקציות לילדים? האם יש איזשהו פארק שעשועים שם?
תודה רבה
אחוה (שיודעת שהיא חייבת עדיין פרוט של הטיול המדהים שהיא עשתה לתיאלנד עם בן הזוג) -
סלובניה, האם כדאי?היי אחווה,
אישית, מעדיפה את טירול.
יש בטירול גם אטרקציות לילדים (ראי אשכול על טירול) וגם נופים דרמטיים ויפים בהרבה, לטעמי.
עד כמה שאני יודעת, סלובניה כבר גם לא כזו זולה
.
-
סלובניה, האם כדאי?הי אחוה
אני רק לעניין מחירי הדיור. לפי מה שהתרשמתי הלינות בסלובניה רחוקות מלהיות זולות. מהזולות באמת במזרח אירופה נותרו רומניה ובולגריה. אבל מה, בלי פארק שעשועים רציני. למרות שכבישי בולגריה בהחלט יכולים להיחשב לסוג של מגלשת אקסטרים.
גם צ'כיה כבר מזמן לא זולה. אם כי בקצוות המרוחקים מפראג אפשר למצוא לינות לא יקרות במיוחד. עוד אופציה - הונגריה. מחירי לינה סבירים בקצוות. אבל אותה בעיה של "היעדר אפטלינג".
מה נשאר לנו? טירול או גרמניה - היער הבאוורי, לא זה השחור, זה שגובל בצ'כיה או בוואריה עצמה - אפשר למצוא לינות במחירים סבירים.
אלונה
-
סלובניה, האם כדאי?הי אחוה.
אני ממליצה בחום על סלובניה יעד מקסים לטיולים. כפרים יפים , אגמים,מפלים,אנשים מקסימים ועוד.....
לובליאנה עיר יפיפיה ובהחלט ניתן לשלב אותה עם אוסטריה חבל קריניתיה. אנחנו מאד אהבנו את סלובניה וטיילנו המון באירופה.
בכדי להגיע לסלובניה קיימות מס אופציות. אופציה ראשונה לטוס ללובליאנה בסלובניה. אופציות נוספות לטוס לאופטיה בקרואטיה ומשם לשכור רכב מרחק נסיעה של כשעה לסלובניה. ניתן גם לטוס לורונה ומשם להגיע ברכב לסלובניה. יש גם רכבת מבודפשט מדי יום אך הנסיעה קצת ארוכה.
וניתן גם להגיע דרך אוסטריה. לסלובניה יש גבולות עם קרואטיה,איטליה ואוסטריה כך שהיא בהחלט יעד אטרקטיבי להרבה טיולים.בסלובניה צימרים רבים למשפחות במחירים מאד טובים. היא יותר זולה מאוסטריה.
אם נהנתם בטיול של אוסטריה זלצבורג בטוחה שתהנו גם מהיעד הזה.
האנשים מאד יפים ונחמדים, הנופים מדהימים. ניתן גם לנסוע בלובליאנה ל BTC ולשלב קניות, עיסוי שוקולד ופארק מים. לקפוץ לקרואטיה לפארק פלטביצה.אני מצרפת סיפור מלווה בתמונות של משפחה בסלובניה. -
סלובניה, האם כדאי?נירית ואלונה אני לא מאמינה.אני במקומכן עכשיו הייתי אורזת מזוודה ונוסעת לסלובניה. היא יפיפיה. אצלנו היא מדורגת ברשימת הטיולים במקום גבוהה ליפני אוסטרליה וארה"ב. גם אוסטריה גרמניה ממוקמות במקומות גבוהים. לדעתי היא מאד מיוחדת ניתן לראות שם עוד כפרים קטנים עם נחל וגלגלת עץ (שכחתי איך זה נקרא). לובליאנה מאד מזכירה את פראג ויחד עם זאת מאד מודרנית. הבתי קפה והמסעדות המדליקות. ניתן לטייל בכייף עם תיק אין כייסים,אין קבצנים. אומנם מאד מסוכן להגיע לשם עם הגברים משום שהנשים בסלובניה וקרואטיה כולן גבוהות ויפות.חלוקת היופי לא מוצדקת.
קשה לגברים להישאר שם אדישים.
קניות אין כ"כ מה לקנות, אך BTC היא עיר ענקית של קניות.נופים בשפע. חבל שאני לא מצליחה כ"כ להעלות תמונות. אני צריכה להתקין תוכנה בכדי להקטין את הרזולוציה.
בינתיים מצרפת תמונות קיימות מהאינטרנט. -
סלובניה, האם כדאי?אחרי כזו סניגוריה..המשפט כבר הוכרע..
אני לגמרי עם גלי.
אגב,לדעתי היוקר של טיול לסלובניה לעומת אוסטריה נובע מהעובדה שאייר ברלין לא נוחתים שם..
אבל,עדיין,ניתן למצוא טיסות מוזלות-אולי כאלה שנוחתות בזאגרב ותוך שעתיים אתם כבר בלובליאנה.
לגבי מחירי לינה-לדעתי ממש דומה לאוסטריה.כמובן שיש מקומות טובים יותר או פחות,אבל הממוצע זהה.
סלובניה מציעה הרבה יופי,פשוט ושקט.לא יודעת אם פחות מאוסטריה,אבל אם כבר טעמתם את אוסטריה-למה לא לנסות טעם אחר?
אני יכולה לתת כמה תמונות לדוגמא.
-
סלובניה, האם כדאי?
-
סלובניה, האם כדאי?הי אחוה!
ממליצה בחום על סלובניה!
קודם כל באוסטריה הייתם. למה לא לנסות יעד חדש?
אנחנו מאוד נהננו בטיול שהיה לסלובניה (וחלק מקרואטיה).
סלובניה ירוקה ויפה, האנשים חביבים, האוכל מצויין.
סלובניה זולה יותר מאוסטריה!
יש צימרים מצויינים בטבע כולל ארוחת בוקר עשירה במחיר של 50-60 יורו לזוג+2, הדלק זול יותר, המסעדות משמעותית יותר זולות וגם האוכל בסופרים. גם הכניסה למקומות זולה משמעותית.
יש בסלובניה מן שלווה כזו, אולי בגלל שהיא מדינה קטנה, אז מטיילים בה בנחת ללא נסיעות ארוכות. אנחנו מצאנו את עצמנו הרבה פעמים יושבים על שפת האגם על שמיכה ונהנים מהנוף ומהאווירה.
מה שאין בסלובניה זה פארקים. אבל יש רכבלים, מערת נטיפים ענקית שנוסעים בתוכה ברכבת, ראפטינג, שייט, במעבר ההרים יש רכבת מכוניות ועוד.
יש את פארק המים תרמה קטז'.
-
תודה לכולם ו...בעניין טיסותלגבי אייר ברלין אכן נוחתת במינכן אבל לא תמיד ישירות.
משום מה בטואי לא הצלחתי למצוא טיסות ישירות למינכן - משהו יודע מדוע?
לגבי טיסות שכר ללוליאנה - עדיין אין טיסות שכר כך שקשה לדעת מחירים.
אבל אם הבנתי נכון, ארץ יפה מאוד אך לא בהכרח זולה יותר מאוסטריה - באוסטריה שילמנו למלון דירות (עם חצר וג'קוזי) - דירת שלושה חדרים עם נוף אלפני כ 80 יורו ליום, נראה לי דומה למחירים שצויינו פה.
מה שבדר"כ מכריע את הכף זה מחיר הכניסות לאתרים
האם יש כרטיס הנחות גלובלי לאתרים בסלובניה?
תודה רבה לכל המגיבים - אנחנו נקבל את כל המידע על 2 המקומות ואז נעשה מועצת שבט משפחתית שתחליט לאן השנה.
תודה
אחוה -
תודה לכולם ו...בעניין טיסותאחוה,
טואי? זה מה שקורה כשלא נכנסים יותר מידיי לפורום...
ונוסעים למחוזות רחוקים במיוחד...
הנה, משהו לדוגמה להשלמת החוסרים:
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3115549/srch-%D7 %98%D7%95%D7%90%D7%99#msg_3115549
אורנה -
תודה לכולם ו...בעניין טיסותלא הבנתי....
טואי ואייר ברלין - הם חברה אחת עכשיו?
אשמח להסבר מפורט יותר.
תודה
אחוה -
תודה לכולם ו...בעניין טיסותאחווה, עד שיהיו טיסות ללובליאנה, מאוד ממליצה לך להתחיל להסתכל על הלינה הן בטירול והן בסלובניה. להתרשם מהמחירים, לראות כמה היצע יש וכו'. לסמן לעצמך כמה אופציות
באותה הזדמנות תבדקי את מחירי השכרת הרכב. ליאור התלונן שבקרואטיה למשל ההשכרה מהיקרות שיש.
עוד נקודה - בטירול עד כמה שאני יודעת אין כרטיס אחיד להנחות לאטרקציות. אבל יש כרטיס "מקומי" של כל אזור (או לפחות חלק מהאזורים בוודאות) שנותן כל מיני צ'ופרים, כמו כניסה חינם לבריכה, הנחות למגלשות, וכו'. ברוב המקרים זה מפורט באתר של הדירה\בית.
אלונה -
תודה לכולם ו...בעניין טיסותהי אחוה.
לנו הטיול לסלובניה היה הרבה יותר זול מאוסטריה.האוכל,הלינה ,הכניסה לאתרים.
הדילים לסלובניה נפתחים רק בקיץ.
לילדים יש שם גם פארק מים- אטלנטיס בBTC ולמבוגרים סאונה בשוקולד. שמעתי שמומלץ. לא ניסיתי- פעם הבאה.
סלובניה לא גדולה ומאד נוח לשלב אותה עם אוסטריה או ונציה.
וזה המקום להירגע.
בכל מקרה שני היעדים שווים. -
תודה לכולם ו...בעניין טיסותאחווה, סאונת שוקולד? לנסוע ומייד. עכשיו.
גלי קרעת לי את הלב. חשבתי שמסז' שוקולד שלי היה פסגת התענוגות. מסתבר שיש לאן לשאוף. זה ייחודי לסלובניה?
אלונה
-
תודה לכולם ו...בעניין טיסות
בסלובניה, השכרת רכב לא יקרה. בקרואטיה יותר יקר לשכור רכב.
אין כרטיס הנחות בסלובניה כי המחירים לכל אתר כמעט מגוחכים.
שני היעדים יפים וירוקים.
באוסטריה ההרים גבוהים והנופים יותר דרמטיים.
האנשים בסלובניה הרבה יותר חמים ומכניסי אורחים מהאוסטרים.
-
דווקא יש טיסותשאני ביררתי לפני כחודש אז היה טיסות של ישראייר ללובליאנה ביולי-אוגוסט
אפילו לא יקרות רק היה צריך לשלם הכל בעת ההזמנה -
תודה לכולם ו...בעניין טיסות
אייר ברלין קנו או התאחדו עם טואי.
אנחנו קנינו כרטיסים למינכן באייר ברלין.
אין יותר טואי. -
תודה לכולם ו...בעניין טיסותעוד לא ארזת?
בקשר לסאונה אין לי מושג האם זה יחודי.
הנושא טרם נבדק.
קיבלתי הסבר שזה נותן צבע ולחות מאד יפים לעור ומוסיף לו מגנזיום.
מה אנחנו הנשים לא נעשה בשביל המגנזיום. -
תודה לכולם ו...בעניין טיסותצבע ולחות נכון, אבל הו, מגנזיום. חיפשתי את מילת הקסם באמת. מגנזיום. בדיוק. זאת המילה.
תודה, גלי. הולכת לחפש לי קצת מגנזיום באמת...
אלונה -
תודה לכולם ו...בעניין טיסותתנסי בארון איפה שהקפה..יש שם כמה חבילות שוקולד,מלאות מגנזיום..
למיצוי מקסימלי של המגנזיום-עדיף ישר לפה.
בעצם,אני הולכת לחפש גם קצת מגנזיום.נהיה לי חשק..