ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נהיגה עצמית בסרי לנקה

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    3
    5
    3707
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עצמאי בשטח
      עצמאי בשטח נערך לאחרונה על ידי

15 יום 1500 ק"מ בכבישי סרי לנקה עם רכב שכור ונהיגה עצמית. מרבית המטיילים עם רכב בסרי לנקה עושים זאת עם רכב ונהג מדריך. מי שמעדיף לטייל באופן עצמאי לא ימצא מידע והמידע שכן נמצא בעיקרו מזהיר שלא לעשות שטות שכזו. המסלול שבו נסעתי כלל את כול סוגי הכבישים שניתן למצוא באי החל מהכבישים הפקוקים בערים הגדולות כמו קולומבו וקנדי, דרך הכבישים המפוטלים העולים ויורדים מנווארה אליה וכלה בשבילי עיזים / דרכים צדדיות ביותר. על מנת לנסוע בסרי לנקה יש לשכוח מעט את הרגלי הנסיעה שלנו מהארץ ולאמץ את הרגלי הנסיעה המקומיים. הרגלי הנהיגה המקומיים וראים לצופה מהצד כנהיגה פרועה שבכול רגע נתון עומדת להתרחש תאונה. בפועל אין כך הדבר. ב-15 הימים ו-1500 הק"מ לא ראיתי אפילו תאונת דרכים אחת. כמה נקודות חשובות: 1. בחירה בטיול בנהיגה עצמית אינה זולה יותר מאשר רכב ונהג. 2. נהיגה עצמית נעימה וכייפית רק בשעות האור מאחר שקשה לראות את הולכי הרגל ורוכבי האופניים שנוסעים לרוב ללא תאורה או מחזירי אור (יש להמנע מנהיגה בשעות החשכה) 3. צריך להיות בעלי אופי שיכול להתמודד מידי פעם עם חוסר וודאות כאשר ה-gps מאבד את התקשורת. 4. כול שביל גם אם רוחבו מטר אחד הינו כביש שמוביל ליעד (מלון, אתר).  5. יש לתכנן מסלול נסיעה ולקחת בחשבון שמהירות הנסיעה הממוצעת היא בין 30-60 קמ"ש. 6. כאשר רכב יוצא לעקיפה, כול התנועה בכביש, משני הכיוונים, פועלת על מנת לאפשר את ביצוע העקיפה כנ"ל לגבי כול פעולה שנראית כנהיגה לא הגיונית. 7. כדאי להקפיד על מהירויות הנסיעה, יש שוטרים עם אקדחי לייזר. 8. יתר חוקי התנועה הם המלצה בלבד 9. כאשר מולך נוסע רכב איתי צפה שרכב מהיר יותר ייצא לעקיפה ויצפה שתאפשר לו לבצע את העקיפה בבטחון. דרך צלחה.....

DSCF3527.JPG
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • yaffabe
        yaffabe נערך לאחרונה על ידי

נהיגה עצמית בסרי לנקה

חייבת שאלת הבהרה, כשאנחנו היינו בסרי לנקה, נמסר לנו על ידי תיירים אנגלים שכשרצו לשכור רכב נאמר להם שאין בעיה אבל אין ביטוח.

האם עשו לכם את כל הביטוחים הנדרשים ? האם הרכב נשכר במקום או מהארץ?

• עצמאי בשטח

נהיגה עצמית בסרי לנקה

בסרי לנקה אכן לא מספיק שיהיה רישיון  נהיגה בינלאומי ויש לאשרו במשרדהתחבורה המקומי. אך כול התהליך יכול להיעשות על ידי חברת השכרת הרכב תמורת 20$ ובמקרה ששוכרים רכב לשבועיים כפי שאני שכרתי, קבלתי אישור זה כשירות. בשדה התעופה חיכה לי רכב + אישור לנהיגה בסרילנקה.

• Eytanin
            Eytanin נערך לאחרונה על ידי

נהיגה עצמית בסרי לנקה- מה שלא הבנת

שההמלצה לנסיעה עם נהג נובעת אך מהסיבה שבמדה ותהייה מעורב בתאונה, אתה עלול לשבת בכלא כמה שנים בעוד נהג מקומי לא היה עובר תלאות כאלו. 

זו הסיבה העקרית ואני לא הייתי רוצה 'לבלות' בכלא סרילנקי אפילו שעה אחת.......

• עצמאי בשטח

נהיגה עצמית בסרי לנקה- מה שלא הבנת

ידידי את תכעס, מטרת המידע היא לשתף בחוויה אישית את מי שמעוניין לטייל באופן עצמאי ולא על מנת לשכנע מטיילים לטייל באופן עצמאי או לבטל אפשרויות אחרות כמו נהג מקומי או תחבורה ציבורית.  אני מאמין שמידע אמין יאפשר לכול אחד לעשות את הבחירות שמתאימות לו.

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון