סלובניה, האם כדאי?
-
תודה לכולם ו...בעניין טיסותאני אהיה שם ביולי השנה
הבנות במשפחתי סגרו חצי יום לפחות על שיטוט בקניון הזה
אז רבע יום בפארק מיים הצמוד ורבע יום בסאונה שוקולד
הנה הוספתם לי עוד קוביה לפאזל -
תודה לכולם ו...בעניין טיסותוגם עוד קוביית שוקולד אולי?
-
תודה לכולם ו...בעניין טיסותשוקולד חם לא בקוביות
כמו הלהקה -
תודה לכולם ו...בעניין טיסותאיך ידעת שזה השיר שאני אוהבת איך?
עכשיו עם השוקולד זה בכלל בא לי טוב!
אז מי רצית שינצח?יאללה..שיצליח להם.. -
כן לסלבוניה . מאוד מאוד מומלץ
אם אתם רוצים באמת להוזיל, אז סלובקיה.שם ממש זול. טבע יפה מאוד.
טיסות לברטיסלבה או לוינה
אבל אם אפשר להגדיל את התקציב אז ב ה ח ל ט סלובניה. היא מהממת. -
דווקא יש טיסותליאור, אני רואה שהפנמת יפה את השיעור.
אכן, אם נכנסים ללוח טיסות מתוכנן של אתר נתב"ג (כבר מעודכן עד 9.10.2010) יש טיסות שכר ללובליאנה באוגוסט של ארריע, ישראייר, סאן דור וחברה בשם ADRIA: כל יום בשבוע חוץ מיום א'. -
גלי , שירלי ואיילת-מתי הייתן בסלובניה?בלי לפגוע בכבודה של סלובניה, שנהננו בה מאד, אבל-
בשנתיים שלוש האחרונות (מאז המעבר ליורו בעצם, ב2007, נדמה לי) סלובניה התייקרה מאד.
למשל-הדלק זול יותר באוסטריה לעומת סלובניה.
האתרים פחות או יותר באותו מחיר (לדוגמה, קניון ליכטנשטיין ווינטג-4 יורו למבוגר).
מדבקה לאוטוסטראדות, יקרה יותר בסלובניה (אם לא נמצאת ברכב).
אולי האוכל עדיין יותר זול (לא בטוחה).
לינות נראה לי שפחות או יותר שווה.
כל מה שכתבתן על סלובניה -מפלים, אגמים, נחלים, רפטינג, ירוק, רוגע וכו'=קיים גם באוסטריה, ובוודאי בטירול.
תשוו כל מדד: אגמים, הרים, שעשועי שלג, גובה ועוצמה של מפלים, דרכים אלפיניות, מספר הרכבלים והגבהים שלהם, אפשרויות לרפטינג, אפשרויות למסלולי טבע, מרחצאות, כל זה קיים באוסטריה ובגדול.
בנושא אטרקציות מיוחדות לילדים, אז בכלל אין מה להשוות בין טירול לסלובניה כולה (למשל, ראיתי עכשיו שמגלשות ההרים בבלד-סגורות (לא יודעת למה).
אם משלמים בסלובניה פחות על אתרים, לדעתי זה מהסיבה הפשוטה שיש בה פחות אתרים לעומת טירול.
נכון, מערות נטיפים וחופים -אין באוסטריה. (טוב, אולי גם נשים גבוהות ויפות,).
אם רוצים חופים=אז קרואטיה הרבה יותר מתאימה מאוסטריה.
ואם רוצים באמת לטעום ולראות משהו אחר, אז גם כאן אני יכולה להמליץ על קרואטיה, עם האיים ועיירות החוף היפהפיים.
לדעתי, סלובניה זה לא באמת משהו אחר. מבחינת הנוף והתרבות -דומה לאוסטריה השכנה. ואילו קרואטיה באמת שונה ומיוחדת מבחינה זו.
בדרך כלל אני לא מסכימה עם קלישאות וקמפיינים למיניהם , אבל במקרה של סלובניה, די הסכמתי כשמכרו אותה כ"אוסטריה לעניים". נדמה לי שלעניים היא כבר לא, אז , אישית, מעדיפה את המקור.
בטירול אפשר לעשות טיול נינוח ומקסים, ולהיעזר בכרטיסי הנחה אזוריים.
גם סאונת שוקולד ניתן למצוא בטירול, אגב (בעמק אוטץ).
אני מרגישה שמיציתי למדי את סלובניה ב10 ימים. לאוסטריה, אני בטוחה שאשוב.
ועוד נקודה חשובה בעיני, בייחוד לחובבי טבע והליכות בשבילים וביערות. בכל שטחי סלובניה שכיחה הקרציה הנושאת את וירוס קדחת המוח (TBE). טירול, בשלב הזה, נקייה ממנה. גם זה חשוב כשיושבים ליד אגם בדשא, או מטיילים וקוטפים פירות יער.
האשכול היה לי מעניין, מקווה שעוד גולשים יפיקו ממנו תועלת.
-
נירית?
אחרי שקראתי את מה שכתבת אני ממש מסכימה איתך
-
גלי , שירלי ואיילת-מתי הייתן בסלובניה?הי נירית
אנחנו היינו בסלובניה לפני 3 שנים. היא עדיין הייתה זולה למרות המעבר ליורו.
מסכימה איתך שבאוסטריה הכל הרבה יותר גדול, לא סתם אנחנו חוזרים אליה שנית, כי לא מיצינו אותה.
אבל, מכיוון שאחווה אך חזרה מאוסטריה, הייתי כן ממליצה על סלובניה.
סלובניה עצמה יפה ונעים לטייל בה, בלי קשר והשוואה לאוסטריה.
(גם אם נשווה את אוסטריה לשוויץ, יהיו שיגידו ששוויץ היא יותר יפה)
אגם בלד, למשל,שווה את ליבי. אני קראתי לו אגם מהאגדות. לא ראיתי באוסטריה אגם עם אי במרכז ועליו כנסיה וטירה. בעיני מראה מקסים ומיוחד.
אנחנו היינו בסלובניה עם תינוקת, ולא ידענו בכלל על הקרציה. נכנסנו למים, ישבנו הרבה על שפת האגם. באגם בוהיני יש שפת אגם עם חול בהיר. כ"כ נהננו לשבת שם.
שוב, אולי בגלל שסלובניה קטנה וקל להתנייד בה, אולי בגלל חום האנשים, בלי קשר והשוואה לשום מדינה אחרת, בעיני סלובניה כבודה במקומה מונח, ויש לה מה להציע בזכות עצמה.
-
גלי , שירלי ואיילת-מתי הייתן בסלובניה?היי נירית,
אנחנו היינו בסלובניה בשנה שעברה.
מהשוואות שעשינו עם חברים שנסעו באותו חודש כמונו לאוסטריה-המחירים די זהים.
נראה לי שקצת קשה לענות על השאלה הזו,זה כמו לשאול ילד את מי הוא אוהב יותר-את אמא או את אבא?
קשה להחליט מי יותר יפה ומציעה יותר,זה די סוביקטיבי.
אני מתחילה לחשוב שאולי עדיף לאחוה לחזור לתאילנד וזהו..

-
תוספת לסאונת שוקולדאלונה,לאחר סאונת שוקולד ממליצה אמבטיה בבירה.אומנם בצ'כיה.
לילי שלי המליצה בחום.הבתובת שמורה אצלה לנצח
.
אמה -
גלי , שירלי ואיילת-מתי הייתן בסלובניה?הי נירית .
בסלובניה הייתי ליפני חמש שנים ואני מאד רוצה לחזור אליה בקרוב. אין ספק ששני היעדים שאחוה בחרה מקסימים.
אנחנו מטיילים הרבה באירופה במיוחד גרמניה אוסטריה ספרד.
הנופים שונים אך הרבה חוזר על עצמו -אירופה.
הטיול שלנו שילב את קרואטיה סלובניה ומעט איטליה.
אך מה שמיוחד לדעתי בסלובניה השילוב של הישן עם החדש הכפרים הקטנים של פעם יחד עם העיירות החדשות.את לובליאנה מאד אהבתי לדעתי היא מאד רומנטית. לי היא הזכירה את פראג התוססת יותר.
מצאנו בסלובניה וקרואטיה אנשים מקסימים. מאד חברותיים. אוכל טוב, שפע של אגמים יפים, ומה שכיף שהמרחקים קצרים. נכנסנו למקומות הפחות מתוירים בדרך. כמובן שהשילוב עם קרואטיה והחופים גם הוסיפו המון לטיול.
לדעתי סלובניה מאד יפה ואני לא כ"כ זהיתי נקודות השוואה עם אוסטריה.
אוסטריה מקסימה לדעתי הם שונות.אגמים יש בשתיהן אך הערים שונות.סלובניה נמצאת באמצע אירופה קרובה לאוסטריה,איטליה וקרואטיה ובכל זאת יש לה אופי יחודי. מסכימה עם שירלי יש בה משהו מיוחד.
שלחתי את הורי ליפני שנה והם חזרו מוקסמים.
ממליצה בחום לבקר גם באוסטריה וגם בסלובניה וגם בדוברובניק. -
גלי , שירלי ואיילת-מתי הייתן בסלובניה?אמה, את מתכוונת לאמבטיית בירה במריאנסקי לאזני? באמת הגיע הזמן לחזור על החוויה. אבל בינינו, מסז' שוקולד שווה יותר.
שיהיה בוקר מלא שוקולד, את הבירות נשאיר לערב.
אלונה -
גלי , שירלי ואיילת-מתי הייתן בסלובניה?אחוה שלום,
מבלי להכנס לויכוח מה כדאי יותר, כי ממש אין לי דעה בעניין
- ממליצה בחום על סלובניה שבה ביקרנו בקיץ האחרון. הטיול כולו לזוג הורים + 3 ילדים עלה לנו כ- 20,000 ש"ח (כולל הכל). משך הטיול היה שבוע בדיוק.
מצורף תיאור הטיול שלנו, שיש בו גם הרבה תמונות שתוכלי להתרשם.
שיהיה טיול מוצלח (לא משנה לאן תבחרו לסוע בסוף
),
אורה -
מלחמת גוג ומגוגגם אנחנו החלטנו על סלובניה קרואטיה
האם יש לכם המלצות על השכרת רכב?
ולאן כדאי יותר לטוס לזאגרב או לסלובניה?
נשמח לשמוע דווקא על המקומות הקטנים והלא מתוירים
שמצאתם בדרך
טיפים למשפחה עם 3 ילדים הקטנה בת 3 והגדול בן 9 ובאמצע יש בת 6
למי יש נסיון עם קמפינגים בסלובניה וקרואטיה
לרוב אנחנו לוקחים אוהל וציוד לקמפינג איתנו.
האם קשה למצוא צימרים / חדרים למשפחה באופן ספונטני בלי הזמנות מראש
ואם מישהו הגיע לשלב הזמנה טיסות ורכב לקיץ השנה נשמח לשמוע מה מצאתם?
אנחנו רוצים לצאת בסוף יוני/ תחילת יולי לשבועיים.
תודה
הדס
-
מלחמת גוג ומגוגהי הדס
אני מצרף לך את האשכול שלי שבתוכו מתחבא גם אשכול הקרואטיה הראשון
תוכלי לקרוא ולברור את "המוץ מהתבן" .
באשכול הראשון יש חומר גם על איזורי דרום קרואטיה (דוברובניק) שבסוף לא נבחרו על ידי.
גם באשכול שלי יש את המקומות המוכרים וגם מקומות פחות מוכרים (פארק אוצקה ופארק החבלים באומג שלדעתי טרם קיבלו חוות דעת בפורום).
נסיון בקמפינג אין לי,על ספונטניות כתב בהרחבה יוסי 36 שטען שאין מה להזמין מראש וגם אורי טוען כך.אני כמובן דוגל בגישה ההפוכה ולכן הזמנתי את כל הלינות מראש.
טיסות--שאני ביררתי היו 3 אופציות סאן דור שטסה לזאגרב בימים רביעי ושישי,אייר קרואטיה שטסה כמו שמפורט בלינק,וישראייר שטסה ללובליאנה.מאז לדעתי הצטרפו עוד טיסות.אנחנו בחרנו את סן דור ושילמנו 7950 ש"ח ל4 כרטיסים.הבחירה היא בעיקר בגלל השעות הנוחות (המראה ב9 בבוקר וחזרה בעשר בערב)
רכב--הזמנתי באוטויורופ (5244244) קחי בחשבון שהמחירים יקרים רצח
אחרי שתקראי ובמידה ויהיו לך עוד שאלות תחזרי אלינו
ליאור -
סלובניהמאד ממליץ על סלובניה!!!
היינו שם כזוג לפני שנה וחצי ומאד מאד נהנינו.
מדינה יפיפייה, רגועה, תושבים מסבירי פנים, נופים, אטרקציות במידה!! ואוכל טוב וזול. לדוגמה, כוס יין בארוחת ערב, ויש להם יינות לא רעים בכלל ביורו אחד בלבד.
גם אנחנו נשאלנו כאן בפורום, מדוע סלובניה, ושהיא אוסטריה לעניים, אבל נוכחנו שממש לא נכון. הנופים אולי מהווים המשך לנופי אוסטריה, אבל יש בה מן שלווה נהדרת שקשה להפריע לה.
אם הטיול לא יתבסס על ריצה מאטרקציה אחת לשנייה, אז בהחלט יש מה למדינה להציע: רפטינג מדהים, מערת נטיפים שנוסעים לתוכה עם רכבת, מערת נטיפים נוספת עם נהר תת קרקעי, מבצרים ןטירות, אגמים ואיים, טיולי אופניים מסביב לאגם, שייט, רכבל, מופעי סוסים (לא היינו), רכבת מכוניות, כפרים יפים ועוד.
מחירי הלינות סביב 50 יורו לזוג, מסעדות ובתי קפה מאד זולים ומחירי אטרקציות זולים גם הם.
המקום מסומן אצלינו לקפיצה נוספת עם הילדים.
אני מצרף קישור לסיפור הטיול שלנו ומקווה שיעזור לקבל החלטה
-
מלחמת גוג ומגוגהי ליאור
עקבתי אחר האשכולות המוזכרים רשמתי כל נקודה אפילו יצרתי בגוגל מפה עם נעיצות של המקומות וכך גם ניתן לראות טוב יותר את המיקומים מרחקים וכדומה. כך גם אוכל להיכנס למפה במהלך הטיול.
עכשיו אני יותר בשלב הסגירות, סגירת טיסה ורכב.
לינה נראה בהמשך אולי באחת החוות בסלובניה.
ושלב הקצפת מעבר לנקודות הרגילות, לגלות את מה שלא כתוב בספרים.
הדס -
מלחמת גוג ומגוגהדס
מכיוון שגם אני מחובבי הקצפת (קרי נקודות שאינן מוזכרות בספרים),ומכיוון שגילאי הילדים שלנו דומים,ומכיוון שאת נוסעת לפני
אז באם תתקלי בכאלה מענינות אל תאכלי את כל הקצפת לבד
ליאור -
שמחה לראות דעות שונות בפורום שלנונראה לי שאכין במקביל טיול של אוסטריה ושל סלובניה ואז נעשה מועצת שבט בבית.
הדס אני אשמח מאוד אם תוכלי לשלוח לי את המפה שנעצת בה את המוקומות בסלובניה, כדי שאוכל להשתמש בה (אם לא איכפת לך ... בבקשה).
אני גם אנסה לבדוק מחירים לסלובניה וחזרה.
אולי נשלב את סלובניה וחבל קרטינה או אולי בכלל טירול
תודה רבה
אחוה