טיול בפריז
-
שלום לכולם,
אנו נוסעים (זוג) לפריז במאי. אנו מגיעים ביום ראשון לפנות בוקר. מה כדאי ואפשרי לעשות ביום ראשון? -
טיול בפריזשלום למטילים בפריז.
אם אתם מגיעים לפנות בוקר סביר להניח שעדיין לא תקבלו את החדר במלון, אך תוכלו להניח את החפצים בשמירה.
אין כמו להכיר את פריז דרך הרגליים, לפחות בשעות הראשונות, ואח"כ להתוודע למטרו.
אני ממליצה להגיע לאיזור הסיין שקרוב למגדל אייפל, ופשוט לטייל ולטייל...
אפשר גם ללכת לאורך שדרות השאנז אליזה, לשבת באיזה בית קפה טוב ולהנות מהנוף.
פריז מציעה אין ספור אתרים, מוזיאונים, פארקים וסימטאות. ממליצה לנסות ולהגיע לסיור בפסאז'ים, ולהנות מחנויות קטנות ומטריפות.
איזה כיף לכם.
תהנו. -
טיול בפריזשלום תמיר,
איזה פסאזים או חנויות פתוחים בראשון? -
טיול בפריזהחנויות ברובע מארה פתוחות, לפחות בקטע שבכיכר ווז' וברחוב הראשי שממה והלאה לכיוון מרכז פומפידו (הקטע הפתוח הוא בקרבת הכיכר ולא לאורך כל הרחוב). שם הייתי ביום ראשון. בשאנז אליזה לא הייתי ביום ראשון אבל ידוע לי שגם שם רוב החנויות פתוחות.
יש שווקים שפתוחים ביום ראשון. כדאי לערוך חיפש באינטרנט אחר רשימת השווקים של פריז.
רוב המוזיאונים פתוחים ביום ראשון. -
טיול בפריזאם זו נסיעתכם הראשונה לפאריז הייתי ממליצה לקחת ביום הראשון את השייט בסיין. זה ייתן לכם איזושהי אוריינטציה על האתרים המרכזיים בפאריז ואח"כ לעבור לטיול רגלי. אמנם ביום ראשון המוזיאונים פתוחים אבל למשל מוזיאון ד'אורסיי הוא כל כך מלא שיהיה קשה להתרשם מהיצירות. ים של אנשים יחצוץ ביניכם ובין היצירות. עדיף להשאיר את זה ליום אחר ולשוטט ברחובות ולספוג את האוירה של העיר. אולי דווקא מוזיאון לובר בגלל גודלו כמות האנשים לא תהיה כה מורגשת כמו במוזיאון קטן. -
טיול בפריזשים לב שמאי חודש קצת בעייתי מבחינת תאריכים - המון ימי חג בצרפת.
1 במאי - הכל סגור
8 במאי (יום הנצחון על הנאצים) - הרוב פתוח
13 במאי (אסונסיון - חג דתי) - יש אתרים, חנויות ושווקים שפתוחים ויש שסגורים
24 במאי (פנטקוט - חג שבועות של הנוצרים) - יש ויש, כמו באסונסיון
בימים האלו שווה לבדוק ספציפית לגבי כל מה שמתכננים, כדי לדעת אם פתוח או לא. -
טיול בפריזבכיכר הבסטליה מתקיים בימי א' שוק אוכל ופיצ'פקס.
משם אתם יכולים לטייל בפרומנד פלאנטה (כנס ל1001 טיפים)
או לטיול לאורך תעלת סן מרטן.
אל תשכח כי היום הראשון שלך מתחיל בשבת בבוקר.
-
טיול בפריזהאם שייט בסיין עדיף ביום או בלילה? -
טיול בפריזהכי נחמד בדמדומים, בין האור והחושך. העניין הוא שרבים כבר מכירים את הפטנט, כולל מדריכי הקבוצות המאורגנות, והאוטובוסים נשפכים שם בשעה הזאת. אבל המצב לא נורא, יש מקום לכולם, רק תקחו טווח ביטחון ותגיעו קצת קודם, כי לפעמים יוצא לעלות על הספינה הבאה ולא מיד.
שוק בסטיל מאוד נחמד, ובאמת הלכנו ביום ראשון על הטיילת הנטועה עד לכיכר בסטיל (בכיוון ההפוך ממה שהוצע לך), אבל כדאי לדעת שהחנויות שמתחת לויאדוקט סגורות ביום ראשון. -
טיול בפריזלגבי השייט בסיין,
כפי שכתבה זיוה, שעת הדמדומים נהדרת, אבל קחו בחשבון - וזאת לכל הטיול, הרוח קרירה ואף יותר מזה בשעה זו.
אנחנו שטנו בשעת הדמדומים בחודש יולי (!!!) והיה לנו קר מאוד, דבר שלא התכוננו לקראתו לאור מזג האויר באופן כללי, אז להתלבש טוב טוב, כי אני משערת שבמאי קריר עוד יותר.
לא לוותר על אכילת גלידה ביציאה מהנוטרדאם על האי הקטן.
שיהיה בכיף,
איריס. -
טיול בפריזתודה רבה על כל העצות
יום טוב לכולם,
גל -
פריז במאי - השאנז אליזה בירוקמרב כל התאריכים, שכחתי לספר על משהו נהדר שיקרה בפריז במאי - בימים 22-24 בחודש יכסה האמן גד וייל את השאנז אליזה בדשא!
יהיה ירוק, יהיה אקולוגי, יהיה מגניב. בואו בהמוניכם. או במילים אחרות: אם תהיו בפריז בתקופה הזאת, אל תחמיצו.
http://www.naturecapitale.com/
http://www.lesitedelevenementiel.com/nature-capitale-sur-les -champs-elysees-le-22-23-et-24-mai-2010/