מה אפשר לאכול וממה להזהר. אשמח לתשובות
-
היי
הייתי מעוניין לדעת ממה כדאי להזהר בתאילנד. האם להמנע מפירות ים, דגים ובשרים?
אשמח לפירוט
תודה מראש -
מה אפשר לאכול וממה להזהר. אשמח לתשובותאם אוכלים ברחוב, אז משהרגע הוציאו מהאש, בכללי לא לשתות מיים, רק מבקבוק, אפילו לצחצח שיניים מבקבוק, פרות ים, הכי טעים שבעולם בתאילנד. -
מה אפשר לאכול וממה להזהר. תאכל הכל, תזהר מהחריף -
מה אפשר לאכול וממה להזהר. אשמח לתשובותלילה שקט.
תאכל הכל ברחוב הכי בטוח.
אני חטפתי פעם ממסעדה ב-mbk שלא נדע.
אני תמיד מצחצח שניים עם המים של הברז
אף פעם לא היתה בעייה.
שא ברכה.........................moga11 -
מה אפשר לאכול וממה להזהר. אשמח לתשובותהאם יש רגישויות למזונות מיוחדים, אלרגיה וכדומה.
לדעתי אם אין בעיות שידועות מראש צריך לאכול מהכל, בכל מקום וכמה שיותר כי כשחוזרים לארץ מבינים את גודל הפיספוס באי האכילה. אי אפשר להשמין מהאוכל שם .כמובן שאם רואים שהמקום מטונף והאוכל הגולמי מריח לא משהו(מבחינת רקיבות) כי יש שם הרבה אוכל מעולה שלחלק מהמערביים יריח לא משהו אז לא לאכול אלה לעבור לבסטה הבאה. כלל נוסף אם יש ליד דוכן מקומיים שאוכלים אז האוכל טוב יש להם חוש לזה.
מים אכן לשתות רק מינראלי אבל לצחצח אין שום בעיה אם מי ברז רגילים.
אני אומנם אמיץ אבל אפילו צחצחתי שיניים במי נהר בקצנבורי (נהר הקוואי) כי המים בבקטות מגיעים ישירות מהנהר, ללא טיהור או ניקוי.
והם גם שוטפים את כל הכלים במים האלו.
והחריף שם רוצח אז באמת להזהר גם כשהם אומרים: "LITTLE SPICY"
בתאבון. -
מה אפשר לאכול וממה להזהר. אשמח לתשובותאני אוכל הכל אם זה טעים.
כעיקרון אני לא אוכל בדוכני רחוב פירות ים בין 12 בלילה ל6 בבוקר, הם מתקלקלים מהר והקרור לא משהו, בסביבות 6 בבוקר כבר מגיע המשלוח החדש וזה בסדר.
תבשילים של קיבת חזיר וכדומה אני לא אוכל כי זה לא טעים לי, לא מסיבה אחרת.
גם את הפירות הרגילים אני מציע לאכול כמה שיותר מהר לאחר הקניה, הם מתקלקלים במהירות, יש לי כרגע דוגמת אננס כזו על השולחן.
מים אתה יכול לשתות בכל מקום, גם בדוכן הכי פושטי יגישו מים מתאימים לשתיה, לפעמים גם בחינם. לצחצח שיניים אתה יכול באופן חופשי גם במי ברז אבל אותם אל תשתה. אם אתה מרתיח אותם, לקפה למשל, זה בסדר אבל תן להם לרתוח במקסימום 2-3 דקות לפני המזיגה.
אל תאכל ב 7/11 ובמיוחד לא מאמא, לא בגלל שזה מסוכן אלא סתם לא טעים. מקדונלדס עדיף.
דבר אחרון, לא שאני הזדקקתי לזה אבל סתם שיהיה לך, קנה עוד בישראל אנטיביוטיקה לטיפול בבעיות קיבה, אולי אתה רגיש, אני לא מחזיק כאלה. מדגיש אנטיביוטיקה כי מה שנקרא אימודיום לא מומלץ.
זה הכל בערך, טיול נעים. -
ממה לאכול?אפשר לאכול הכל, אבל להפעיל שיקול דעת.
אם המזון לא נראה נקי, אז לא לאכול. אם המזון נראה רקוב, אז לא לאכול.
פירות ים ודגים הם בית גידול לכמה מהזיהומים הקשים ביותר, חלקם עלולים להוביל למחלות קשות מאוד. ולכן, לא לאכול פירות ים ודגים לא טריים או שמוחזקים בתנאי קירור שערורייתיים. וכמובן שאם הם נראים לא טוב, אז לא לאכול.
דגים שנאכלים ללא בישול או כל סוג של חימום ארוך וממושך, לדוגמת סושי - לשים לב אליהם, לשים לב למה שאוכלים.
כנ"ל לגבי בשר - לא נראה טוב? נראה רקוב? לא לאכול.
בשר בדר"כ אוכלים מבושל, מטוגן, בתנור ובכל מקרה הוא יעבור סוג של טיפול בחום שיהרוג את רוב הזיהומים. אז חשוב לשים לב מתי חומם, מתי בושל וכדומה.
בשר שבושל לפני שעה או לפני שעתיים ומוחזק בשמש, סביר להניח שמכיל כבר אוכלוסייה נאה של חיידקים, אולי אף מעוררי מחלות.
לעיתים גם בשר שבושל היטב יכול לגרום למחלה כזו או אחרת, או אפילו רק לשלשול קל או הקאה. הסיבה היא שלמרות שהחיידקים הושמדו בחום, הטוקסינים (רעלנים) שהם הפרישו לא הושמדו בחום. ומה לעשות שכך נברא העולם, ולמעשה מה שבעצם גורם למחלות הם הטוקסינים שמפרישים החיידקים.
לגבי מים, לשתות מים שנקנו בחנות (מינרלים), מים בבקבוק התאילנדי של תחנות הטיהור וכו'.
צחצוח במים מינרלים? אני אישית לא עושה את זה, אני לא מאמין בהגזמות. פשוט לא לשתות את המים שיוצאים מהברז. אגב, זה לא אומר שהם תמיד מזוהמים בזיהום קשה, אני מניח שחלקם אף ראויים לשתייה. אבל מי מוכן לקחת סיכונים?? אף אחד.
אכילה מהנה! אני מאוד נהנה מהאוכל בתאילנד!
-
ממה לאכול?בכל מלון שהייתי בתאילנד, כל שלושת הנסיעות, בכוווולם, שמו יום-יום שני בקבוקי מיים,או במקלחת או בחדר, אז לא ראיתי בזה שום הגזמה לצחצח איתם שיניים, לרוב זה לא מיים מינרלים, אלה מטוהרים.
מיים מהברז, בחיים לא הייתי מכניסה לפה. -
שוש על תגזימי תאילנד של עכשיו זה לא כמו שהיה .המים בבתי מלון טובים ככה שאין בעיה לצחצח שיניים במיי ברז .
אני אישית אוכל הכל עוד לא ניתקלתי במשהו לא טוב
ואם האוכל לא חריף אז בשבילי הוא מקולקל
ובאמת לשים לב למי שלא אוהב חריף כי 90% מהאוכל התאילנדי הוא חריף לבקש ללא חריף .כי אם תבקש קצת חריף לא עשית כלום .
בעיקרון יש הכל לא חסר מה לאכל .וכמובן זול מאוד
-
שוש על תגזימי תאילנד של עכשיו זה לא כמו שהיה .בניגוד לדעת קומי הוותיקים בתאילנד ,לאחר שש שנותקיום בתאילנד הגעתי למסקנה פשוטה והיא שהקיבה שלנו לא ממש מתואמת עם האוכל התאילנדי כמו הקיבה של התאילנדים עצמם שכנראה מחוסנת להרבה יותר חיידקים מאשר הקיבה שלנו ,..
בשנה -שנתיים הראשונות עוד ניסיתי לאכול פה ושם במסעדות תאילנדיות דברים כמו איטריות מוקפצות עם ירקות (אפילו בלי חלקי עוף למיניהם ) ,אבל לאחר ששמתי לב שכל כמה שבועות אני חוטף קילקול קיבה עצבני אז הפסקתי גם עם זה למרות שזה נראה אוכל לא ממש מזיק ,.
לגבי עגלות מהרחוב ובסגנון הזה מעולם גם לא עלה על דעתי אפילו לנסות ,מספיק עצם העובדה שזה לא סניטרי ומסתובב כל היום בתנאי פיח וליכלוך תמידי כדי להימנע מזה ,אבל ,אם וותיקי הפורום שניסו וקיבתם עמדה להם בשעת מעשה ,אז סבבי ,כנראה אני רגיש מידי לאוכל הזה ,..
למרות שיש לי מסעדה בעצמי ,הרבה פעמים אני מעדיף לאכול בחוץ הן מכיוון שבא לי לגוון את האוכל והן מפאת הזמן שברוב המקרים לאחר יציאה או בשעות הלילה המסעדה סגורה ואני צריך לאכול במקום אחר ,בכל מקרה ,שני קווי היסוד שמנחים אותי לבחירת מסעדה הם ,א ,המקום נראה סטרילי ומסודר ,ב, התחלופה של האוכל מהירה במקום (כלומר שיש הרבה לקוחות שאוכלים ולכן האוכל מתחדש כל הזמן ונשאר טרי ולא מיושן ,.) ,.
לגבי שמונים אחוז מהאוכל התאילנדי שמבוסס על טעם חריף שבעצם זה כל הטעם שלו מה שאומר שאין לזה משמעות חוץ מהחריף ,אני אישית מוותר על זה ולמרות שאני אוהב מאכלים פיקנטיים או חריפים במקצת ,אבל כשהחריף משתלט על כל הטעם אז בשבילי כל ההנאה מהאוכל יורדת וזה לא נחשב כאוכל בשבילי וייסלחו לי חברי הפורום הוותיקים שאוהבים להלל את מטעמי ותבשילי תאילנד המסורתיים ,...
כמו שאומרים ''על טעם וריח - אין מה להתווכח'' וכל אחד מוזמן לאכול מה שבא לו , מה שכן מניסיוני הדל רציתי להדגיש לכל הממליצים על ''לאכול הכל'' בתאילנד שאין זה מין הראוי להמלצה מכיוון שהק'יבה שלנו לא מתואמת לאוכל האסיאתי ואולי אתם לא חטפתם קילקול קיבה מזה אבל כל השאר כן יכולים לחטוף מזה ואנחנו עוד לא רופאי מזון וכדו' שיכולים להמליץ לאחרים מה טוב לגוף שלהם ומה הם יכולים לאכול ,...
ברוחה טובה ובכייף לכולם ,..
-
שוש על תגזימי תאילנד של עכשיו זה לא כמו שהיה .ההתרשמות שלי היא שזה עניין מאוד אינדבדואלי, התאילנדים סביבי חוטפים הרבה יותר קילקולי קיבה ממני. הממוצע שלי כרגע עומד על יום בשנה בערך, תודה שזה טוב יחסית גם לישראל.
אבל, מה שכתבת על הקפדה על רמת הניקיון, לא אגזים ואקרא לזה סטריליות והתחלופה בדוכן חשובים. כנראה שאני מקדיש לזה יותר תשומת לב מאשר התאילנדי הממוצע אבל אני מחפף בזה אם הליכלוך לא זועק לשמיים. באוכל תעשייתי אני משתדל לא לגעת.
כהערת אגב, יש כיום תאוריה ברפואה שדי צוברת הסכמה שדווקא העובדה שהורים שומרים על ילדיהם ומרחיקים אותם מכל סכנת זיהום זעירה גורמת להם לפתח רגישות יתר למחלות.
בניגוד למה שאני כותב בד"כ, ההמלצה להימנע מאימודיום ולהעדיף תרופות אנטיביוטיות היא לא על דעתי בלבד אלא המלצה של אחד הגסטרואנטולוגים היותר מפורסמים בישראל.
והערה אחרונה, אם היית מציץ למטבחים של מסעדות בישראל כולל כאלו שנחשבות למסעדות מהשורה הראשונה היית מזדעזע גם ברובן מתנאי הסניטציה. -
שוש על תגזימי תאילנד של עכשיו זה לא כמו שהיה .אני אמרתי "אני", כל אחד בשלו...
בנסיעה האחרונה, וזה היה לפני 3 שנים, מה זה תאילנד לא כמו שהייתה
, בהפלגה אכלתי דג שבישלו על הספינה, למחרת, חשבתי שהולכת למות, בחיים לא ירגשתי כל כך רע, אמרתי לבעלי שיתן לי למות בשקט, לא רוצה לראות תאילנדי בחיים, רופא או לא, הוא הלך לבית מרקחת, ושם הרוקחים באמת יודעים כי מוכרים בלי מרשם, הרוקח חקר אותו מה יש לי ומה לא (הכל היה לי) נתן לו בקבוק עם נוזל מר, מר, מר, בערב כבר היה לי יותר טוב, למחרת כבר קמתי,חלשה אבל על הרגלים, וככה פספסתי את הטיול ל4 האיים, ולזה חוזרת הפעם שוב לפוקט, ושוב אוהבת את התאילנדים
אבל דג בשייט, אין סיכוי שלעולם אטעם, וזה בכלל לא אומר שאתם לא יכולים.... -
שוש על תגזימי תאילנד של עכשיו זה לא כמו שהיה .בלי לפתוח פה לשטן אין לי מושג מה זה קלקול קיבה לא בארץ ולא בחו"ל.
כמו שכתב שמעון כל אחד וסוג רגישות הקיבה .
יש לי סקרנות גדולה לאכל בלי עיין הרע
מנסה הכל מה שטעים קונה שוב ומה שלא מנסה לזכור לא לקנות שוב
אני דברתי בקשר למיי הברז בזמנו לפניי הרבה שנים דיברו על זה שאפילו לצחצח שיניים לא רצויי כי המון בארות מים עומדים המון זמן וים יתושים דוגרים שם [סכוי גדול שהתכוונו לאזוריים הכפריים של תאילנד .
לדעתי מיי הברז בתאילנד כמו בארץ .[גם בארץ אנו לא שותים ממנו אלה רק מתרחצים ומצחצחים שיניים .
-
שוש על תגזימי תאילנד של עכשיו זה לא כמו שהיה .דווקא בארץ מי הברז ברמה טובה ואין שום בעיה לשתות אותם,
-
אבי, ליכלכת על המים בארץ...אבי יקירי,
אתה כנראה לא מבלה מספיק בארץ, אבל אנחנו כמו ההודים שותים בבית את מי הברז, מצחצחים שיניים ולפעמים אפילו מתרחצים בהם (זה קרה אתמול - יום שישי).
התמונות המצורפות צולמו בשטח ניטרלי - בורמה
-
כמה הערות,כמובן שכל מה שנרשם כאן הוא על סמך דעתם ונסיונם של הכותבים בלבד, הרי אף אחד מאיתנו לא רופא (או שיש מישהו סמוי?).
לגבי מי הברז בישראל - מי הברז בישראל הם באיכות טובה למדי, וכשאני אומר "איכות" אני מתכוון לאיכות מיקרוביאלית. לא סביר שאדם יקבל מחלה כלשהי משתיית מי ברז בישראל.
יש בעייה עם הטעם שלהם, וזה בשל תופעה שנקראת "קשיות המים" ונגרמת בשל סוג וריכוז המומסים במים, אבל מבחינה מיקרוביאלית מי הברז בישראל במקום מכובד מאוד.
לגבי המזון - תאילנד וישראל רחוקות אלפי קילומטרים אחת מהשנייה, ומה זה קשור למזון? יש תורה שלמה שנלמדת תחת הסיווג "אבולוציה של מזון ותזונה". זה לא צחוק, זה דבר רציני.
תאילנד וישראל עברו התפתחות תזונתית שונה לגמרי, ואפשר להבחין בכך רק מהתסכלות על סוגי המזון השונים והתכונות האורגנולפטיות השונות שלו. תכונות אורגנולפטיות הן - מרקם, דרגות בישול, צמיגות, רכות וכו'. כמובן שיש גם הרבה מן הדומה, אבל בגדול לישראל ותאילנד יש תזונה שונה לחלוטין.
דוגמא - צריכת חלב, אכילה של אוכל חריף בדוכנים ועוד ועוד.
מה ששמעון ואחרים ציינו אלו התוצאות של האבולוציה של הרגלי התזונה השונים.
לתאילנדים באמת יש קיבה חזקה יותר, וזה בא לידי ביטוי ברמה הביולוגית.
תשמעו, "אין אפס" מה שנקרא. מזון שעומד בחוץ, ולא משנה כמה נחמד הדוכן יהיה, מכיל כמות הרבה יותר גדולה של חידקים וזיהומים אחרים מאשר מזון שנמצא בקירור בחנות. וכמות גדולה של חיידקים לא תמיד משנה את מרקם, ריח וצבע המזון ע"מ שנוכל לזהות את הזיהום.
כאשר תושבי תאילנד ניזונו במשך שנים ממזון כזה, החוסן הביולוגי הטבעי שלהם הותאם לסוג אכילה שכזה. ולנו המערביים, אין את החוסן הביולוגי הזה, משום שכלל לא גדלנו על תזונה כזו.
וגם ברמת ספיגת המזון יש הבדלים. למשל, באסיה יש כמות גדולה של סובלים מאי סבילות ללקטוז (סוכר חלב). מדוע? באסיה לא נהגו לצרוך חלב במהלך ההיסטוריה, ולכן לא התפתחו האינזימים והמסלולים הביולוגיים במתאימים לפירוק הלקטוז לסוכר שהגוף שלנו יכול להתמודד איתו.
ודבר זה עובד גם הפוך - אנחנו המערביים, לא גדלנו על סוגי המזון התאילנדים, על תבליניהם ועל מרכיביהם המיוחדים ולכן מערכת העיכול שלנו בוודאי חסרת יכולת לעכל ולספוג את כל מרכיבי המזון שהתאילנדי יכול. נישאר מספיק זמן בתאילנד? אולי נפתח את היכולת הזו ואולי לא.
לא כל שלשול הוא כתוצאה מזיהום מיקרוביאלי. הוא בהחלט יכול להיות ממרכיב כלשהו במזון שאינו מעוכל ע"י מערכת העיכול שלנו.
אני ממליץ - לאכול בסקרנות אבל בתבונה ושיקול דעת. אגב, לא רק בתאילנד אלא גם בישראל ובכל מקום אחר בעולם. -
כמה הערות, לנדב הרגיל -תודהאני לא רופא וגם לא סטודנט לרפואה אבל מזל שאתה בכיוון הזה ,...
ירדת לעניות דעתי וטוב שניחנת ביכולת הסבר הרבה יותר מדוייקת ומדעית ממני ,בגלל הנקודה הזאת לגבי צורות תזונה שונות בין איזורים גאוגרפיים שונים התכוונתי שעדיף לא להמליץ לאחרים לאכול דברים שלא מורגלים אליהם ,בכל מקרה לא יכלתי להסביר את זה יותר טוב ממך ובטח לא בצורה מדעית כזאת ,(בטח גם לא אחרי בילוי הלילה המתיש שהיה לי ,...) ,.
באמת נחמד לראות תשובות מקצועיות כאלו ושיירבו כמותך בפורום ,תודה לך ,. -
אז שורה תחתונה, איפה אוכליםיותר קל לכתוב, איפה מותר לאכול או אפה אסור לאכול.
קראתי כאן, שבארוחה של דג על מעבורת -היה קלקול קיבה רציני {שושי?}
הבנתי שבדוכנים ברחוב אסור?
ואם אנחנו בטיול שכולל אוכל, אז אין בעייה עם האוכל?
הבנתי וברור כמו בישראל, כשרואים מסעדה שהתחלופה בה מהירה והיא עמוסה מן הסתם האוכל יהיה טרי יותר.
אשמח לשמוע עוד תגובות...
תודה -
אז שורה תחתונה, איפה אוכליםשלום לך
מה לא מספק בתשובותיו המקצועיות של נדב?!
תתעניין במקום עצמו,תרחרח,תשאל.
יכול להיות שבחברת טיולים אחת-האוכל ישאיר אותך ביומיים הבאים במלון..
ובאחרת-הכל יהיה תקין.
אין פה מדע מדוייק.
ארז -
שורה תחתונה, קראת מיגוון דעות, עכשיו תחליט.