ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דרום אמריקה או הודו?

פורום דרום אמריקה
    7
    12
    7701
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • איריס א
      איריס א נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם!!
      אני מתכננת טיול לשלושה חודשים שיתחיל בסביבות ינואר.
      אני מתלבטת בין דרום אמריקה והודו.
      בשביל להשוות הייתי רוצה לדעת איזה יעדים בדרום אמריקה מתאימים לעונה הזאת, מה העלויות של טיול כזה? (אם יש לכם מידע גם על הודו אני אשמח)
      אני טסה לבד, איפה יהיה לי יותר מסוכן או מבאס להיות לבד?
      אם יש עוד משהו שנתראה לכם שחשוב שאני אדע?

תודה Smile
      איריס

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • blironb
        blironb נערך לאחרונה על ידי

דרום אמריקה או הודו?
        ת'אמת שעוד לא הייתי בדרום אמריקה אבל אני טס לשם בחודש הבא אז אני מאמין שאני אוכל להמליץ לך על מקומות שם עד ינואר Smile...

יש לי ידידה שטסה לבד באמצע דצמבר ועד עכשיו היא שם והיא שיא הנהנתה בדרום אמריקה..ינואר זאת תקופה ממש טובה שם מבחינת מזג אוויר ואני ממליץ לך לנסוע לשם...
        • bon bon
          bon bon נערך לאחרונה על ידי

דרום אמריקה או הודו?
          איריס היקרה!
          איפה עדיף לטייל בארץ, הנגב, בגולן או אולי לא לצאת מתל אביב? איפה יותר יפה? איפה יותר כיף? איפה הכי טוב? מה את אומרת...
          אי אפשר להשוות את דרום אמריקה להודו בדיוק כמו שאי אפשר להשוות את פרו לבוליביה, והן מדינות שכנות!
          בינואר, אפשר לטייל גם בדרום אמריקה וגם בהודו, אבל זה לא צריך להיות השיקול שלך...
          את צריכה לחשוב מה בא לך לראות, ולא איפה יותר מסוכן, או מבאס לבד... אילו גם שיקולים, אבל מה את רוצה? כפרים/ מפלים/ ערים גדולות/ טרקים/ חיות... ויש עוד הרבה!
          תתני כמה רעיונות, ונשמח להגיד לך מה יש ליבשת להציע לך בחודש ינואר.
          אולי אפילו נמליץ לך על איזור אחר בעולם!!!
          סתם כדרך אגב, דרום אמריקה יקרה בהרבה מהודו או כל מקום אחר במזרח...
          אני הייתי ממליץ לך להתחיל לקרוא פה באתר/באינטרנט/בספרים או סתם לדבר עם חברים שהיו במקומות הללו (מומלץ גם ללכת להרצאה בלמטייל!) ולראות מה נשמע לך יותר מעניין ומושך.
          אני גם ממליץ לך, שאם תראי שמה שאת רוצה לא מסתדר עם העונה, תחכי! (אם זה אפשרי כמובן) אם זה רק חודש או חודשיים, זה לא נורא, אבל אם יותר מזה, אולי תחשבי על איזור אחר בעולם, כי חבל לצאת לטיול שלא באמת תהני בו (הכוונה היא שלא תוכלי לראות את מה שאת רוצה) רק בגלל שזה הזמן היחיד שיש לך.
          • eugeng
            eugeng נערך לאחרונה על ידי

דרום אמריקה או הודו?
            אנסה לתמצת לך את הנושא:
            1. לדרום אמריקה נוסעים בעיקר בגלל הנופים, הטיולים בטבע, טרקים.
            2. בהודו האטרקציה המרכזית היא התרבות, האנשים, מקדשים, היסטוריה.
            3. יש גם אפריקה, שפחות פופולארית, שיש בעיקר שמורות טבע של חיות, אוכלוסיה מגוונת.

הודו הוא המקום הזול ביותר, דרום אמריקה יותר יקר ואפריקה בדרך כלל עוד יותר יקר.
            גם בהודו ובדרום אמריקה כל מה שצריך להגיע לאכסניה הראשונה של הישראלים בבואנוס אירס או דלהי ומשם כבר קל להסתדר.
            בהצלחה
            • keves160
              keves160 נערך לאחרונה על ידי

לא מדויק
              בהודו לא חסרים נופים, במיוחד בחלקים הצפוניים (טרקים באזור לה ומנאלי למשל). בנוסף, אפשר לשלב את הודו עם נפאל השכנה וכך להרוויח טרקים יפים בהימלאיה.

הודו היא אופציה זולה יותר. מה שכן, בדרא"מ יש מדינות בעלות משתנה, בבוליביה יהיה יותר זול באופן ניכר מארגנטינה למשל. אפריקה זה בכלל סיפור אחר ולא בר השוואה (ואי אפשר לומר שהיא יקרה יותר מהודו ומדרא"מ).
              • איריס א

לא מדויק
                תודה לכולם על התגובות Smile
                אז ככה
                לגבי הדברים שאני מחפשת בטיול:שילוב של תרבות, אוכל, שווקים, חיות ונופים טיולים קטנים פחות טרקים אבל אני מוכנה לנסות אחד... גם מסיבות ורביצה על החוף אבל לא להרבה זמן
                באפריקה הייתי לפני חמש שנים והיה מדהים (טנזניה-זנזיבר)
                העניין הוא שבהודו זאת עונה לדרום והשאלה אם יש שם מעבר לחופים מסיבות וסמים (שזה נחמד אבל מספיק לי לשבועיים)
                אני לא יכולה לחכות אז ינואר זה הזמן
                יש לי בערך 5000 דולר שבהם אני קונה גם כרטיס טיסה ואני לא רוצה "להתכלב" יותר מדי
                אז מה אתם אומרים?
                • eugeng
                  eugeng נערך לאחרונה על ידי

לא מדויק
                  ינואר זה תקופה מצויינת גם להודו וגם לדרום אמריקה: ארגנטינה, צ'ילה, פרו, בוליביה.
                  בהודו אפשר לטייל באתרים הקלסים: דלהי, וארנסי, אגרה, רגאסטאן. חופים טובים, מסיבות יש רק בגואה, אבל זה בסדר וזה מספיק. אפשר גם לעשות את הדרום, כמה זמן שיספיק. זה לא האונה לטרקים בצפון ולא לנפאל, אבל אפשר לעשות טיול מצוין בשלושה חודשים בהודו.
                  גם בדרום אמריקה זה העונה: רוב המטיילים מתחילים בארגנטיגה, יורדים מבואנוס איירס דרומה: נוף, טיולים בטבע, משולב עם צ'ילה. אחר כך ממשיכים צפונה לפרו ואם יש זמן גם בוליביה.
                  שתי אופציות טובות מאוד. אני עדין בדעה שהטבע יותר מרשים בדרום אמריקה והתרבות יותר מגוונת ומענינת בהודו. עוד הבדל בינם: דרום אמריקה דומה ברובה למערב, למקומות שאנחנו מכירים, כולל האנשים ובהודו יש פער תרבותי גדול, לכן יותר מענין ויותר מאתגר.
                  • keves160
                    keves160 נערך לאחרונה על ידי

לא מדויק
                    קחי בחשבון שחלק מהמדינות בדרא"מ לא זולות וכרטיס הטיסה גם יקר (לא יודע מחירים מדויקים היום). למשל צ'ילה, ארגנטינה וברזיל תוציאי מעל אלף דולר לחודש, אפילו 1500. במדינות עולם שלישי כמו פרו ובוליביה יהיה יותר זול לטייל.
                    • meni1234
                      meni1234 נערך לאחרונה על ידי

הייתי גם וגם
                      הודו מדהימה
                      אבל דרום אמריקה לוקחת בגדול מבחינתי.

את הטיול בהודו אפשר לעשות תמיד (זול,קרוב יחסית,גם בפרק זמן קצר יש מה לעשות)
                      לדרום אמריקה בד"כ עושים טיול פעם אחת
                      ולדעתי כדאי לך לטוס לדרוםאמריקה עכשיו
                      • hאורי
                        hאורי נערך לאחרונה על ידי

דרום אמריקה או הודו?
                        איין טיול לא מוצלח
                        חוץ מצרות בריאות שוד וכאלה שבהעדרם תהני בכל מקום.ההמלצה שלי שמקורה בנסיון של עשרות שנים שככל שאת צעירה לכי למקום הכי רחוק שהתקציב והזמן שלך מאפשרים.האופציות הרחוקות מתרחקות יותר ככל שעוברות השנים.מהבחינה הזו-דרום אמריקה מנצחת .
                        יש רווח ענקי מטיול של שלושה חודשים לדרום אמריקה.אם תתחילי כבר מהיום, לקחת שעורים בספרדית תתווסף לך עוד שפה נפלאה לידע שלך.
                        • איריס א

דרום אמריקה או הודו?
                          תודה לכולם Cool

לפני שבועיים הייתי כמעט בטוחה שאני טסה להודו
                          כנראה שזה בסוף יהיה דרום אמריקה.. להגשים את החלום מאז השחרור
                          לא יכולה לחכות כבר שיגיע היום.. Smile
                          אני טסה כנראה בסביבות ינואר לשלושה חודשים כנראה ארגנטינה צילה וברזיל (לקרנבל) יש עוד מקום שלא הייתם מפספסים?

• meni1234
                            meni1234 נערך לאחרונה על ידי

דרום אמריקה או הודו?
                            אווגואי
                            • 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון