ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

וינה-בודפשט

פורום אירופה
    6
    8
    7060
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • khelo
      khelo נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם
      אני נוסע יחד עם אימא שלי בסוף החודש לוינה ומשם אנו מתכוונים לטייל גם בבודפשט ופראג וסלובקיה! אמת, אנו נהיה שם רק שבוע אבל מה שהיה בתכנון זה להקדיש לוינה 3 ימים ולשאר נערים כל אחת יום שלם.
      מה שרציתי לשאול- האם כדאי לטוס לוינה ומשם לנסוע לבודפשט? או להפך?! גם כן אם אני אסע לוינה, לאיזה מדינות אחרות כן ללכת?!
      בקשר לטיסה אני מחכה לתשובה מהירה מכם בבקשה חברים!!!
      שבוע טוב
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אמה
        אמה נערך לאחרונה על ידי

וינה-בודפשט
        khelo, אפילו בטיולים מאורגנים לשבוע-מטיילים רק בוינה/פראג/בודפשט.וזה ברכב(אוטובוס)צמוד,במסגרת קשוחה של זמנים,אתרים ידועים מראש,ומסלול-פוטו פוטו ולאוטו.חבל,לדעתי כמובן,על טיסה וכוחות אם לא תראו,תחושו ותטיילו בכייף במקומות היפים.להקדיש לפראג יום?לבודפט?? למה??אם כבר לצרף שתי ערים אז וינה-בודפשט(חפשו בפורום משפחות רונןן עשה בחורף)או וינה-ברטיסלבה הקרובות,או פראג-בודפשט.היינו בערים הנ"ל 6 ימים מלאים ולא הרגשנו שמיצינו.
        אמה
        • glasha
          glasha נערך לאחרונה על ידי

וינה-בודפשט
          בוקר טוב
          אם אין חובה כלשהי שמריצה אותך על פני ארבע מדינות בשבוע, הייתי בכלל נשארת בוינה למשך כל התקופה עם יציאות יום מחוץ לעיר. אם ממש רוצים לטעום עוד משהו - בודפשט היא השכנה "ההגיונית" ביותר. בין וינה לבודפשט יש אוטובוסים או רכבות. לאן הטיסות? לאן שיהיו זולות ונוחות יותר. אפשרות נוספת לטוס הלוך וינה חזור בודפשט. בכל מקרה אם היעד המרכזי הוא וינה, הייתי ממליצה לוותר על תוכניות כיבוש של פראג וסלובקיה.

אלונה
          • Ronen. 0
            Ronen. 0 נערך לאחרונה על ידי

וינה-בודפשט
            כמה תובנות שיש לי מטיול דומה שעשינו לפני 4 חודשים-

1)בהחלט שווה לפנות לבדוק עלויות באוסטריאן איירליינס,אל על ומאלב ההונגרית.יתכן ופנייה ישירה תחסוך כמה אחוזים.

2)בד"כ טיסה לבודפשט יותר זולה.אגב דילים טיסה ומלון קיימים בד"כ ל3-4 ו 5 ימים.ממליץ לכם טיסה מוזלת ולינה בדירת ארוח(נעים וזול ממלון).אם טיסה לוינה זולה שווה לבדוק.

3)אני ממליץ להתחיל מבודפשט ולסיים בוינה או לחזור ליום האחרון לבודפשט משום שהטיסה תהיה כנראה שם,וינה עיר מרשימה יותר וגם רכבות\אוטובוס מבודפשט לוינה הלוך חזור זול משמעותית-למה?כנראה מערב מול מזרח..

4)שווה לבדוק ברכבות הונגריה יש דיל בד"כ של הלוך חזור לאדם כולל נסיעה חופשית בתחבורה ציבורית בוינה ב31 יורו לאדם!!

5)לגבי נסיעה לברטיסלבה או פראג נראה לי מבחינת תפסת מרובה לא תפםת-מניח שתרגישו אח"כ החמצה כי גם בוינה וסביבותיה וגם בבודפשט וסביבתה אפשר להנות משבוע לפחות מבלי להשתעמם רגע!!

בהצלחה-רונו
            • ח.ג
              ח.ג נערך לאחרונה על ידי

וינה-בודפשט
              הגיוני לטעימות?. בקושי..אולי תוכלו להגיד היינו אבל כמה תספיקו לראות? רק בידכם ההחלטה אם כדאי. אני לא הייתי נוהגת כך בטיול מתוכנן מראש.
              בתחבורה ציבורית בין ערים אתם תלויים בלוח זמנים, אין בעיה טכנית אלא בעית זמן.להגיע לתחנת רכבת ,להמתין, לצאת לעיר...
              בטיול מעגלי עם רכב זה אפשרי בשלושה ימים נוספים לפחות אם לא רוצים ריצה מטורפת, מה שאני מציגה כמינימום לקליטת החויה. כשהזמן קצר אתה חושב רק איך להספיק לאתר הבא ולא זוכר כלום..
              ואם אתם רוצים לרוץ וביודעין מותרים על אתרים יפים בכל עיר אני מקוה שאתם בעלי כושר גופני טוב ומשכימי קום.(אחרת בכלל אין מה לדבר)נניח שאתה מגיע בערב לוינה למלון
              1. טיול בעיר וינה.
              2. טיול בעיר וינה.(רצית 3 ימים-חסר יום)
              3 נסיעה לבודפשט בדרך ישירה 243ק"מ כשלוש שעות כולל יציאה וכניסה לערים ואף יותר אם פקוק .ויש להניח שעוצרים לפחות לנוח כך שמגיעים בצהרים. ובקור אחר הצהריים בעיר, נניח במצודה.
              אני אישית הייתי מעדיפה לעלות בדרך לאסטרגום ולרדת לסנטאנדרה לטייל בה לפחות קצת ומשם לבודפשט. (זה עוד 60-70 ק"מ שווים). ערב בעיר בודפשט, נניח טיול ליד הנהר ובאזור המצודה.
              4. בקור בעיר בודפשט ליד הדנובה,נניח באזור הפרלמנט (בלי כניסה וחבל) רח' ואצי המפורסם (?) יש עוד:השוק המקורה, בית הכנסת היפהפה, האי מרגיט, אנדרטת הגבורים..החמאם התורכי.. ). לכן רצוי לפחות עוד יום.
              5. נסיעה לפרג 530 ק"מ . באופן תיאורטי 5 שעות +1 שעה אם לא 2 להפסקות אוכל וחילוץ עצמות..מגיעים אחר הצהריים. מה מסוגלים עוד לקלוט? טיול קצר בעיר העתיקה?.
              6. פרג -גבעת הארמון-, הגשרים. ערב בתיאטרון שחור-לטעמי חובה. מספיק?
              7. נסיעה לוינה 346 ק"מ.

זה באמת לחוץ ולא ממצה ואתה עוד רוצה להוסיף סלובקיה????
              .
              אנחנו בקרנו בפרג יומיים וחצי. בדרך מזרחה לנו בברנו והמשכנו בעל כורחינו לבודפשט, (שטפונות שמחקו כבישים בצ'כיה שינו תכנית מקורית).
              בבודפשט טילנו אז יום אחד, עם קרוב משפחה בקיצור והרבה כי הוא הכיר הכל היטב ודרכי קיצור.. השלמות עשינו בטיולים נוספים מתוכננים בשנים הבאות (ולכן אני חושבת שיום אחד זה ממש לק קטן). ובוינה היינו רק יום וחצי בדרך מבודפשט למערב אוסטריה...מספיק? ממש לא. בבודפשט טיילנו מאז עוד כמה פעמים להשלמות, (ואני מקוה לחזור לפראג שהיא יפיפיה ווינה שבקושי טעמתי).
              • khelo
                khelo נערך לאחרונה על ידי

וינה-בודפשט
                תודה חברים על ההמלצות...
                מה שהוחל זה שאנו נוסעים לוינה ובודפשט...
                יש לי רק שאלה בקשר ללינה...
                אם אנו רוצים לשהות באכסניות- או דירות אירוח... האם כדאי לסדר מכאן כבר?? וכמה זה עולה?? וכתובות אם לא קשה
                המון המון המון תודות ממני
                • Ronen. 0
                  Ronen. 0 נערך לאחרונה על ידי

וינה-בודפשט
                  בוקר טוב אני רגל וחצי בדרך לעבודה אשלח לך המלצות לדירות ארוח טובות ולא יקרות בבודפשט (ליד הפרלמנט) ובוינה בערב.
                  רונן
                  • hאורי
                    hאורי נערך לאחרונה על ידי

וינה-בודפשט
                    היי רונן
                    היי קהילו.
                    אני לא מציע לתכן מראש על פיצול ובודאי לא בטיול ראשון.הייתי בבודפסט שבוע בינואר וממש לא הספיק לי הזמן.ובהחלט אקפוץ בקרוב למקצה שיפורים לעוד שבוע, כי במחירים המוצעים כעת זול יותר ממה שבבית.
                    לטייל בעיר צריך בנחת, לנצל את אפשרויות התרבות שהיא נותנת,את הסיורים מחוצה לה.לדגום במסעדות ובבתי הקפה שלה את האוכל וללכת הרבה ברחובות ובמידרחובים.מה בוער לכם? תכבשו עיר עיר .אני לא מכיר שום מטרופוליטן ובטח שלא וינה ובודפסט(ואפילו תל אביב) ששבוע יספיק לכל מה שיש לה להציע.
                    לענין דירות מגורים בבודפסט או מלונות: אם מדובר בתקופה הקרובה הצע הנופשונים עצום וזול שפשוט אי אפשר להתחרות במחירים האלה.
                    הכי כדאי כלכלית באביב הזה לטוס לבודפסט לטייל בה ואם "מיצית"
                    צא לטיולי יום מחוץ לעיר
                    • 350$ לשבוע כולל ארוחת בוקר וטיסה
                    • 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון