ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

המלצה לטיול באפריל

פורום טיולי משפחות
    6
    7
    2072
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • oritrot
      oritrot נערך לאחרונה על ידי

שלום,

אני ובעלי מתכננים טיול לאירופה בפסח עם שתי בנותינו (בת ארבע וחצי ובת שנה ושלשה חודשים בעת הטיול). אודה על המלתה לארץ שתתאים מבחינת מה שיש לארץ להציע לבנות בגילאים אלה וכן מבחינת מזג האוויר.

תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

המלצה לטיול באפריל

בחודש האחרון היו כמה וכמה שרשורים בנוגע לטיולי פסח.

באופן כללי ההמלצה היא להמנע מטיולי פסח, בייחוד עם פעוטות.

אפריל עדיין קר וגשום בצפון ומרכז אירופה.

טיול שמוכוון פעוטות מערב לרוב שהיה בחוץ. אם זה בטבע, ברחוב, במוסיאון הפתוח, או בגן השעשועים, ובאפון כללי זה לא מזג אויר נעים לפעולות כאלה.

ברור שיכול להיות מזג אויר נהדר, אבל גם יכול להיות זוועה, ואף אחד לא יכול להתחייב על אפריל.

אם בכל זאת רוצים אז דרום אירופה למשל ספרד וכו'.

• לִי
          לִי נערך לאחרונה על ידי

המלצה לטיול באפריל

ברצלונה יכולה להיות נהדרת באפריל

עם אפשרויות לילדים (ממליצה בחום על גן החיות, תבדקו מתי יתקיים מופע דולפינים והאכלת כלבי ים)

וגם בודפשט, לבלות בטרופיקריום/אקווריום, ארמון הפלאים, גן חיות, קרקס ועוד..

לונדון  - בתקציב קצת יותר גבוה

גם ברלין..

בכל עיר תמצאו אטרקציות ופארקים לילדים צעירים ופעוטות.

(על רומא ופראג, אני פחות ממליצה בגלל הריצוף העתיק)

* בכל יעד שתבחרו, כדאי לבחור לינה מרכזית

לצמצם התרוצצות ארוכה ומיותרת בתחבורה ציבורית ולנוח בצהריים..

• oritrot
            oritrot נערך לאחרונה על ידי

המלצה לטיול באפריל

תודה.

מה לגבי צפון /דרום יוון?

תודה

• זיוה
              זיוה נערך לאחרונה על ידי

המלצה לטיול באפריל

הייתי בצפון יוון במאי, היו ימי גשם וגם ימים יפים. בצפון ההררי די קריר. חוץ מזה, ביוון בדרך כלל נוסעים הרבה (גם בצפון, גם בפלופונז), אלא אם כן מחליטים אחרת ומוותרים על חלקים מהמסלולים המקובלים. אפריל עדיין לא הזמן לחופשה בסגנון של נופש (בית על הים, קצת בטן-גב וקצת טיולים בסביבה).

אני נוסעת באפריל הקרוב לריווירה הצרפתית, כך שקשה לי עדיין להמליץ. כרטיסי הטיסה כרגע כבר לא זולים בכלל.

• אורן מרום
                אורן מרום נערך לאחרונה על ידי

המלצה לטיול באפריל

היי אורית,

אפריל הוא חודש בעייתי וגבולי באירופה בגלל מזג האוויר, כפי שציינו כאן חבריי וחברותיי היקרים... ראשית, מזג האוויר הפכפך ועלול עדיין להיות קר וגשום וסוער.. בשנים האחרונות בלא מעט יעדים באירופה, אפריל היה חורפי וקר וגשום ולא אביבי כמו שאנו רגילים בארץ... זה ענין של מזל ולא בטוח שבטיול עם שתי פעוטות, הייתי ממהר לרכוש היום כרטיסים לאפריל אבל אני מודה שאני סקפטי ושלילי באופיי surpriseblush.. חחח.
                שנית, בלא מעט מקומות ואתרים אפריל מהווה "חודש מעבר" בין עונת התיירות של החורף לבין בוא עונת התיירות של האביב והקיץ ואז, פחות בערים הגדולות אבל יותר באזורים הכפריים למיניהם, המון מקומות פשוט סגורים או עובדים במתכונת חלקית (מקומות לינה, מסעדות, אטרקציות וכדומה)... כמובן שתלוי האם זה בסוף או בתחילת החודש ובל נשכח שיש גם את חופשת הפסחא שבה הלינות בדרך כלל יקרות יותר... אבל בהכללה גסה, זו תקופת מעבר שעלולה להיות בעייתית אם לא בודקים מראש את כל הפרטים...אגב, זה נכון בהמון מקומות גם לחודש נובמבר שהוא חודש מעבר בעייתי בלא מעט אזורים (לדוגמא, באלפים הצרפתיים) בין עונת תיירות הקיץ לעונת תיירות החורף והסקי

אבל אני רוצה לחדד משהו שהוא חשוב יותר בעיניי מסוגיית מזג האוויר ואני אכתוב לך זאת בצורה ישרה וישירה וחלילה לא להיפגע ממני או מהדברים smiley, הכוונה היא לסייע לך בהחלטה ואת זה אני כותב כאבא לארבעה ילדים בגילאים שונים שגם טייל עם ילדים בגילאי נסיכותייך: בינינו, בפרספקטיבה לאחור, שתי בנותייך מצויות בטווח הגילאים שלאן שאת לא תקחי אותן, כל עוד יהיה להן חם, נוח, בטוח ומוגן עם קצת אטרקציות מסביב וגני שעשועים למיניהם לגדולה יותר, יהיה להן נהדר שם עם אמא ואבא!! הבנות בגיל הזה לא אמורות להיות שיקול מבחינתכם לגבי בחירת יעדים וכאשר מדברים על טיול עם ילדים, הכוונה לדעתי לילדים בגילאי 6-7 ומעלה... כלומר, אני כמובן בעד בחירת מדינות מפותחות יותר ונוחות יותר מבחינת התשתיות, כמו הולנד למשל (אבל לא באפריל) ולא מדינות עם תשתיות לא מפותחות של כבישים, שירותי רפואה חלילה, מוצרי צריכה לתינוקות וכדומה, אבל מבחינת כל היתר, מבחינת מסלולים ויעדים ואזורי טיול, אין משמעות מבחינת היעדים עבורן.. הן למעשה "נספחות מלכותיות" של הטיול של אבא ואמא.... זו האמת... לכן, תבחרו מה שטוב לכם וכדאי שתמצאו פארק שעשועים פשוט ולא יקר והן תהיינה מאושרות ולמרות שזה אפריל, אין כמו גלידריות ופנקייקים וכן חיות קטן ואתם על הסוס, כמו שאומרים...      

יש לי בנדיטית בת רבע לחמש והיא נהנתה לאכול במסעדות והיא נהנתה בפארקי שעשועים בחו"ל אבל היא גם נהנית באותה מידה כמעט מגן השעשועים השכונתי וממשלוח פיצה וסושי הביתה... ההבדלים הם דרך כלל, אצלנו המבוגרים, בתפיסה שלנו את החוויה שלהם... הגדול שלי בן 17 וחצי וראינו לפני שבועיים את קזינו רויאל שחלקו צולם בונציה... שאלתי אותו אם הוא זוכר את ונציה, הוא היה שם לפני 5 שנים והוא זוכר במעורפל.. שאלתי את את בן ה- 11 האם זוכר את הביקור באפטלינג כשהיה בן 5 והוא בקושי זכר משהו... אז אני לא אומר כמובן שלא צריך לנסוע איתם... בהחלט שאפשרי ואצלנו טיילנו עם הקטנה כבר כשהיתה בת 9 חודשים נדמה לי ומאז היא כבר היתה מספר פעמים בחו"ל, אבל אני מתייחס יותר למה יעניין את בני ה- 17, 13 ו- 11 וכך גם בהתאמה בשנים הקודמות.....
                שלא נטעה, ברור לי שבתך בת הארבע וחצי תהנה מביקור בגן חיות ומביקור בפארק שעשועים (אגב, כמובן שבגלל גילה וגובהה, כמות המתקנים הרלוונטיים ומתאימים לה בפארק שעשועים גדולים היא מוגבלת ולא בטוח שהייתי קונה 3 כרטיסים יקרים בגיל הזה לפארק שעשועים...) ועדיין, את שני אלה ניתן כמעט למצוא בכל עיר ובכל מדינה... בין אם זה יריד שבועי בעיירה קטנה בפרובאנס, גן חיות עירוני או כל דבר דומה.... בשנה הראשונה אחרי הטיול הקטנה עוד זוכרת את פריז ואח"כ את פרובאנס ואח"כ את ליסבון ואח"כ את מדירה אבל היום?? הכי היא רוצה לחזור ללונה פארק בתל אביב, שבו ביקרנו לכמה שעות לפני כחודש.... היא זוכרת שאכלה ארטיק הלו קיטי בפריז ובליסבון ארטיק אחר... זה הסגנוןlaugh.....  

זהו, הרגשתי צורך לכתוב את זה כדי לחדד את הדברים... כאשר הילדים בגילאי 2 או 3 או 4 ואפילו 5, לא משנה מה היעד – אתם תמיד תמצאו משהו נחמד שיעשה להם ולכם טוב... כבר ראיתי הורים שתכננו טיולים מהאגדות לגילאי 3 ו-4 עם מיליון פארקי שעשועים ואטרקציות לילדים ובסוף חצי מזה לא יצא אל הפועל כי הילדים היו צעירים מדי או נמוכים מדי למרבית המתקנים ואחרי ששילמת מאות שקלים לכניסות לפארקים, אתה קולט שלאותם מתקנים שכבר כן עלית עליהם עם הילדים, מרביתם נמצאים בכל פארק עירוני או לונה פארק נייד כזה שעובר בין הערים השונות עם קרוסלות וכדומה...

ולגבי אפריל, בדרך כלל עדיף לבקר באזורים כמו דרום צרפת או דרום ספרד או דרום איטליה וכדומה, אבל אישית, לא הייתי ממהר כרגע לרכוש 4 כרטיסי טיסה לתחילת אפריל 2014 אלא מחכה קצת ומנסה לראות מה מעניין ומה רוצים לעשות... .ועוד נקודה: אולי טיול של שבוע בעיר יהיה נחמד יותר מטיול של שבוע ברכב שכור עם הפעוטות במושב האחורי? אתן יודעות הכי טוב איך הן מתנהלות ומתנהגות בנסיעות ארוכות...  

מקווה שסייעתי ומצטער מראש אם ביאסתי, זו לא הכוונה כמובן!smiley

רק בשמחות,

אורן   

• אמה
                  אמה נערך לאחרונה על ידי

המלצה לטיול באפריל

אורן,מדויק ואמיתיlaugh

מסכימה עם לי,שצירפה המון חומר ומידע.

ואם בכל זאת להתיחס למזג האויר,כדאי לבחור יעד עם אפשרות למקומות סגורים יותר.לא לפחד מערי בירה.ברובן יש פארקים גדולים ולא אחד,נהר חוצה,שייט,גני חיות,לונה פארקים למיניהם,עולם המיים....

חברה +3 היתה 8 ימים בפראג והילדים זכרו זאת כמה שנים.אפילו האכלת יונים בכיכר היתה אטרקציה עבורם.אגב,ביתי בת ה12 הנהתה בברצלונה מהאכלת יונים יותר מבילוי בעיר,האכלנו אותם כמה שעות-היא האכילה אני נמנמתי על הספסל(אחותי שמרה)

בודפשט-נהנדרת גם לילדים.ברלין,כמה שישמע מוזר ,מתאימה גם לילדים.צריך פשוט לבחור מקומות בילוית מתאימים.מה שמתאים לכן, לכיס ולתחומי עיניין.

אמה

IMG_6879 (Large).JPGIMG_6840 (Large).JPGפארק באחת מהשכונות מערביות-ברלין
                  • 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון